• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

yogurt çorbası yap canım yanına kolay olur yada domates çorbası istersen .bendede yok bulaşık makinesi aynı dertten muzdaribim mutfakta yer bulamadık ona ssz saatlerimi alıyo

Sağolasın canım cevabını yeni gördüm şehriye çorbası yapmış bulundum :17: Bizde de bulaşık makinesinin yeri var kendisi yok :9: Eşim alalım diyo ben de borçlar bitsin hele diyorum ama dayanamıcam galiba son zamanlarda iyice sıkıcı gelmeye başladı :25:

maalesef canlarım yemeğin resmini pc'ye yükleme imkanım yok...

nilkoncum hadi yine iyisin, kayınvalden sayesinde yemeği bedavaya getirdin yani bugün :)

firarperest'cim inş. en yakın zamanda makine alırsınız canım üzülme, iki kişiyseniz çok da bulaşık çıkmıyordur zannediyorum? pırasa yapacaksan daha pratik bi tarif düşünemiyorum. soğangillerden olduğu için soğan bile doğramana gerek yok. yıka, kes ocağa koy bence canım. eşin de seviyorsa problem yok, iki gün yersiniz :1:

bu arada coğrafya bitti kızlar...ama sanayiler ,fabrikalar, dağlar, göller vs ezberlenecek şeyler gidiyor aklımdan. not da tuttum halbu ki. neyse, sınava yakın düşerim artık onların üzerine de.. bu ay coğrafya, gelişim, program gelş, anayasa bitecek demiştim. gelişim ve coğ. bitti, kaldı iki. 10 güne kadar bitiririm inş. onları da.. ayyy canım çok sıkılıyor yaaaa :52: kendimi bildim bileli ders çalışmam gerekiyor, şu psikolojiden bıktım artık ayol ! :5:

İnşallah canım iki kişiyiz ama çıkıyo yine ya öğle yemeği akşam yemeği çaydı derken.. Bi de ben hamur işi falan yapmayı çok seviyorum ondan da çok çıkıyo. Pırasa kolay gerçekten canım üşenmedim soğan da doğradım :52: ben çorba tarifi sormuştum ona da şehriye çorbası yaptım öyle işte.

Sınav için cumartesi yola çıkana kadar öğrenmeyi bitirmeyi planlıyorum ben de. Ondan sonra ne yazık ki 15 gün ara vericem sonra sıkı çalışmam lazım.

selam kızlarrr :3:
masal gibi geçen 3 günden sonra :69: bomba gibi sizlerleyim :15:
biraz odamın tozunu aldım, çalışma masamı düzenledim, masanın üstünde kitap bırakmadım, kitaplığıma yerleştirdim, hangi kitaptan çalışırsam onu çıkarıp yerine koyucam :31:
dağınıklık dürtüyo beni konsantre olamıyorum :52:
hemen başlıyorummm :10:
bu arada sınavlarımın hepsinden geçtimmmm :66:
iyi dilekleri olan herkese teşekkürler :54:

biraz odamın tozunu aldım, çalışma masamı düzenledim, masanın üstünde kitap bırakmadım, kitaplığıma yerleştirdim, hangi kitaptan çalışırsam onu çıkarıp yerine koyucam :31:

Tebrikler Sedef üzerinden kocaman bir yük kalkmıştır kaldığın yerden devam:10:Bu arada tabloya öğrenme konularımı bitirdiğime dair bir işaret koyar mısın:21:Ayrıca tarih de bitti coğrafyada şimdi full soru çözüyorum ve matematik konularına bir de vatandaşlığa bakıyorum işte:34:

FİNGER BU SENİN İÇİN TATLIM

Tarih öğretmenliği mezunlarının öncelikle lisans programlarındaki zorunlu derslerin içeriklerine yoğunlaşmaları gerekli görülmektedir.Bununla birlikte öğretmen adaylarının göreve başladıklarında lisede anlatacakları tarih derslerinin programlarının meb talim ve terbiye kurulu başkanlığının web sayfasından indirilerek tüm sınıflara ait kazanımlar hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.Lise tarih programlarındaki kazanımların yoklandığı lys sınavlarının tarih soruları tarih öğretmenleri adaylarının konuya yönelik bilgilerinin sınandığı diğer bir araç olacaktır.Anadolu ve fen liselerine öğretmen atamada kullanılan giriş sınavlarının soruları ise öabt ye içerik olarak en yakın sınav olarak düşünülebilir.

Canım sınav çıkışında alan bilgisine yönelik yazıların oldugu katı buldum ve yazdım bunları.

Kızlar şu soruya bir bakar mısınız yanlış yaptım ben ya:26:
Aşağıdaki gelişmelerden hangisi Milli Mücadele Hareketinin İstanbul Hükümeti üzerinde de bir güç olmaya başladığına açık kanıt gösterilebilir?
a-Damat ferit paşa hükümetinin istifa etmesi
b-Manda ve himayenin reddedilmesi
c-mustafa kemalin 9.ordu müfettişliğinden istifa etmesi
d-kuvayımilliye direnişinin başlaması
e-temsil heyetinin oluşturulması

Kızlar soru çözüm sayfasına tarihle ilgili bir topik açtım,dersane hocalarımdan,soru bankalarından edindiğim güzel bilgileri,ilkleri orada paylaşıyorum,sizin de faydalanmanızı istedim.

Aşağıdaki gelişmelerden hangisi Milli Mücadele Hareketinin İstanbul Hükümeti üzerinde de bir güç olmaya başladığına açık kanıt gösterilebilir?

cevap a mı canım

FİNGER BU SENİN İÇİN TATLIM

Tarih öğretmenliği mezunlarının öncelikle lisans programlarındaki zorunlu derslerin içeriklerine yoğunlaşmaları gerekli görülmektedir.Bununla birlikte öğretmen adaylarının göreve başladıklarında lisede anlatacakları tarih derslerinin programlarının meb talim ve terbiye kurulu başkanlığının web sayfasından indirilerek tüm sınıflara ait kazanımlar hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.Lise tarih programlarındaki kazanımların yoklandığı lys sınavlarının tarih soruları tarih öğretmenleri adaylarının konuya yönelik bilgilerinin sınandığı diğer bir araç olacaktır.Anadolu ve fen liselerine öğretmen atamada kullanılan giriş sınavlarının soruları ise öabt ye içerik olarak en yakın sınav olarak düşünülebilir.

Canım sınav çıkışında alan bilgisine yönelik yazıların oldugu katı buldum ve yazdım bunları.
zahmet olmazsa soosyalede bakarmısın canım

Tebrikler Sedef üzerinden kocaman bir yük kalkmıştır kaldığın yerden devam:10:Bu arada tabloya öğrenme konularımı bitirdiğime dair bir işaret koyar mısın:21:Ayrıca tarih de bitti coğrafyada şimdi full soru çözüyorum ve matematik konularına bir de vatandaşlığa bakıyorum işte:34:
sağol kuzum, ahh hem de ne hafifledim hiç sorma :21: ekledim tatlım :34: finaller bi tek rehberlikte işime yaradı, rehberlik dersini de aradan çıkarmış oldum hem de aa ile :27:

cevap a mı tubişim :44:

kızlar tabloya yorumlarınıza göre çalıştığınız konuların karşısına isimlerinizi yazdığım, görmediklerim varsa özrüm şimdiden affola, siz söyleyin ben gene eklerim
bu arada ölçmenin ilk konusu + 60 soru cepte :46:
ihtiyacın 2013 eğitim soruları kaliteli gibi geldi bana, genelde kolay olurdu şimdi ayırmışlar kek soru, kral soru falan diye :9: kekler basitte diğerleri düşündürücü olabiliyo..

kızlar bi şey sorucam
''özge girdiği sınavda en yüksek puanı aldı''
bu ve bunun gibi cümleleri ölçme olarak mı kabul ediyoruz, yoksa zaten en yüksek puanı aldığı için aynı zamanda da 1. olduğundan değerlendirme olarak mı kabul ediyoruz

kızlar bi şey sorucam
''özge girdiği sınavda en yüksek puanı aldı''
bu ve bunun gibi cümleleri ölçme olarak mı kabul ediyoruz, yoksa zaten en yüksek puanı aldığı için aynı zamanda da 1. olduğundan değerlendirme olarak mı kabul ediyoruz

Ölçme diyoruz canım sonuçta bir yargıya varmamış en yüksek puanı alarak birinci oldu, bir üst sınıfa geçti falan gibi bir şey deseydi değerlendirme diyebilirdik.

çok sevindim canım:16:bomba gibi çalışmalara da dönmüşsün:32:

bende tabloya eklemek için birkaç konu söyledim canım, eklersen süper olur:17:

Geometri de geometrik kavramlar,üçgende açılar, üçgende uzunluk ve alan, çember ve daire.. Matematik konularından temel kavramlar, sayı sistemleri, rasyonel sayılar, mutlak değer, üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, oran orantı, denklem çözme, işlem modüler aritmetik, ikinci derece denklemler-eşitsizlik.. Türkçe den tablodaki ilk iki konu bitti Vatandaşlıktan 3-4 ünite ilerledim ama bi sor şu an aklında ne kaldı sıfıra yakın baştan oturup çalışacağım malesef:14:herşeye bir formül buldum ama vatandaşlık bir türlü olmuyor..

Ölçme diyoruz canım sonuçta bir yargıya varmamış en yüksek puanı alarak birinci oldu, bir üst sınıfa geçti falan gibi bir şey deseydi değerlendirme diyebilirdik.
sağol canım aydınlattın beni :28: :1:
çok sevindim canım:16:bomba gibi çalışmalara da dönmüşsün:32:

bende tabloya eklemek için birkaç konu söyledim canım, eklersen süper olur:17:

Geometri de geometrik kavramlar,üçgende açılar, üçgende uzunluk ve alan, çember ve daire.. Matematik konularından temel kavramlar, sayı sistemleri, rasyonel sayılar, mutlak değer, üslü sayılar, köklü sayılar, çarpanlara ayırma, oran orantı, denklem çözme, işlem modüler aritmetik, ikinci derece denklemler-eşitsizlik.. Türkçe den tablodaki ilk iki konu bitti Vatandaşlıktan 3-4 ünite ilerledim ama bi sor şu an aklında ne kaldı sıfıra yakın baştan oturup çalışacağım malesef:14:herşeye bir formül buldum ama vatandaşlık bir türlü olmuyor..

vuuu süpersin matematik canavarı :52: hemen ekliyorum :21: vatandaşlık için her akşam x yayıncılığı okumak istiyorum ben, hatta bi ara yapmıştım bunu ama ancak 1 hafta yapabildim, malum finallerim girdi araya, öyle olunca inan bana pekişiyo kuzum
bu akşam öyle bi giriş yapayım dedim, yarın da kısmetse 7 de kalkmayı düşünüyorum, ayy bu benim için bi ilk olucak heyecanlıyım :52:

canım merhaba.. formasonla ilgili konuda açtım ama kimse gelmedi burda yazanları okuyunca dikkatımı çekti hemen:) bende formasyon dusunuyorum bana biraz bununla ilgili bilgi verirsen okadar mutlu edersinki beni nekadar sürüyo mesela içerik olarak nasıl :) inşallah bu senede alınabilir formasyon geçen sene kaldırdılar tekrar koydular busene tam bir muallakk :) bana yardımcı olursan çok sevinirimm :16: buarada hangi bölümsün

canım ben formasyonu alalı 3 yıl geçti
ama geçen yıl başvuran arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla artık kontanjanlar baya azaldı
okul ortalamasına göre giriliyor ales dahilmi bilmiyorum.
formasyon 1 yılda veriliyor artık, yani 2 dönem
içerik eğitim bilimlerinden oluşuyor
zaten kendisi öğretmenlik belgesi olduğu için
nasıl öğretmenlij yapılır tarzında konulardan oluşuyor diyebilirim.
hangi üniv. ne zaman açacak bunu en iyi
memurlar.nette fen-edebiyat forum sayfasından takip edebilirsin
en güncel bilgiler ordadır.
hadi bakalım herşey gönlünce olsun.

bugün itibariyle tarihi de bitirdim
kısaca tarih coğrafya bitti
konu anlatım-soru bankalarıyla birlikte (ama bu sadece giriş, geride 3-5 tane daha soru bankaları var)
yarın sabah da inşallah eğitim bilimlerine başlicam
önce dersleri okuyup,hatırlayıp sonra 2 tane soru bankam var onları bitirmeyi planlıyorum
tabi ne zamana kadar martın ortasında bu kalın soru bankalarını bitirmiş olurum umarım
tabi hep eğitimle gitmez yoksa sıkılırım
o yüzden tarihi uzattım.
aralarda matematiğe başlicam
türkçeye başlicam
açıkcası vatandaşlığa mayıs da başlamayı düşünüyorum
yetiştirecek kadar alt yapım var çünkü

off bugün çok yoruldum
öğlen dışarı çıktım 2 saatim gitti
o yüzden 300 sorumu akşam spordan gelince çözdüm
hemen rapor vermek içinde buraya girdim.

bugün itibariyle tarihi de bitirdim
kısaca tarih coğrafya bitti
konu anlatım-soru bankalarıyla birlikte (ama bu sadece giriş, geride 3-5 tane daha soru bankaları var)
yarın sabah da inşallah eğitim bilimlerine başlicam
önce dersleri okuyup,hatırlayıp sonra 2 tane soru bankam var onları bitirmeyi planlıyorum
tabi ne zamana kadar martın ortasında bu kalın soru bankalarını bitirmiş olurum umarım
tabi hep eğitimle gitmez yoksa sıkılırım
o yüzden tarihi uzattım.
aralarda matematiğe başlicam
türkçeye başlicam
açıkcası vatandaşlığa mayıs da başlamayı düşünüyorum
yetiştirecek kadar alt yapım var çünkü

off bugün çok yoruldum
öğlen dışarı çıktım 2 saatim gitti
o yüzden 300 sorumu akşam spordan gelince çözdüm
hemen rapor vermek içinde buraya girdim.

hemen yazıyorum fingercim
gayet güzel düşünmüşsün
ben de dershanede biten program geliştirme ve ölçmeyi, bir de okulda biten rehberliği en baştan tekrar ve ihtiyaç ve 7iklim soru bankalarıyla çalışıcam.
bunun dışında ekstra eğitimden gelişim-öğrenme ikilisine yada öyt ye başlıcam
tarihe en baştan başlıcam, coğrafyaya kaldığım yerden devam edicem, gittiği yere kadar götürücem
vatandaşlığa yine en baştan.. zaten vatandaşlıkta dershanede de sadece 1.ünite bitmişti
bi de matta problemleri halledeyim diyorum aradan çıksın, çünkü matta sorunum yok ama yoğun olduğum zamanlar mat üstümde yük gibi geliyodu, en azından matta sadece arada bir test çözmek kalır geriye
o zaman yarın sabah burada görüşmek üzere :3:

cevap a mı canım

sağol kuzum, ahh hem de ne hafifledim hiç sorma :21: ekledim tatlım :34: finaller bi tek rehberlikte işime yaradı, rehberlik dersini de aradan çıkarmış oldum hem de aa ile :27:

cevap a mı tubişim :44:

kızlar tabloya yorumlarınıza göre çalıştığınız konuların karşısına isimlerinizi yazdığım, görmediklerim varsa özrüm şimdiden affola, siz söyleyin ben gene eklerim
bu arada ölçmenin ilk konusu + 60 soru cepte :46:
ihtiyacın 2013 eğitim soruları kaliteli gibi geldi bana, genelde kolay olurdu şimdi ayırmışlar kek soru, kral soru falan diye :9: kekler basitte diğerleri düşündürücü olabiliyo..

Evet canlar cevap a ama ben neden e yaptım neden bağlantı kuramıyorum hala:50:

canım ben formasyonu alalı 3 yıl geçti
ama geçen yıl başvuran arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla artık kontanjanlar baya azaldı
okul ortalamasına göre giriliyor ales dahilmi bilmiyorum.
formasyon 1 yılda veriliyor artık, yani 2 dönem
içerik eğitim bilimlerinden oluşuyor
zaten kendisi öğretmenlik belgesi olduğu için
nasıl öğretmenlij yapılır tarzında konulardan oluşuyor diyebilirim.
hangi üniv. ne zaman açacak bunu en iyi
memurlar.nette fen-edebiyat forum sayfasından takip edebilirsin
en güncel bilgiler ordadır.
hadi bakalım herşey gönlünce olsun.

bilgiler için çok teşekkür ederim .. güzel sanatlar okuyorum yığılma durumu nasıl olur merak ettim şuan :) 1 sene olduğunu bilmiyodum eskiden kısaydı sanırım vaktinde almadım özel sektör aşkıyla çok pişmanımm:17: neyse bu sene açılsın yeterki heryere başvururum :) sen fen edebiyat mezunumusunn tekrar teşekkür ederimm bilgiler için :16:

tarihim berbat aslında bunu nasıl açıklayabilirim bilmiyorum tubişim ama şöyle düşündüm, milli mücadele hareketleri büyümüş öyle büyük bi güç olmuş ki ist hükümeti daha fazla direnememiş ve adam en sonunda pes etmiş bu güç karşısında. soruda hangisi açık olarak gösterir diyo. şimdiki iktidar partilerini düşün. örneğin başımızda x partisi var, y partisi öyle güçleniyo ki, x en sonunda istifa etmek zorunda kalır.
biliyorum çok saçma bi açıklama oldu :37:

Back
X