canım öncelikle geçmiş olsun. hayal kırıklığını anlayabiliyorum. benim ilk tüp denemem devlet hastanesinde (zeynep kamilde) yapılmıştı. 26 yumurta toplandı. 19 u olgun çıktı ve 10 tanesi döllenmesine rağmen ilk gün 9 unun bölünmesi durdu ve ikinci güne kalan 4 hücreli tek embriyom transfer edildi (ohss olmama rağmen apar topar transfer yapıldı). üç ayım yumurtalarımın kalitesiz olduğunu düşünerek üzülmekle geçti. ikinci denemede de aynı durumla karşılaşırım sanıyordum ama şükürler olsun bu sefer 22 yumurtam toplanmasına rağmen 16 sı olgun çıktı ve döllenen 13 yumurtadan 8'i gelişimini sürdürdü. 2 embriyo transfer edip, 6 sını dondurdular ve çok şükür neredeyse hepsi 1.kalite. ikinci denemem istanbul tüp bebek merkezinde yapıldı. doktorum emre karatekelioğlu. ilk deneme sonrası kendimi kahretmiştim. ama ikinci denemede tamamen farklı bir tabloyla karşılaştım. pco da ilaç dozunun ayarlanması çok ama çok önemli. tedavi süresinde hemen hergün e2 bakılmalı. bir de ben ek olarak insülin direncine baktırıp doktorumun önerisiyle glukofene başladım. daha önce aşılama denemelerimde ve ilk tüp denemem de yumurtalarım aniden hızla büyüyorken ilk defa bu ay yumurta gelişimi nisbeten yavaş oldu iğne süreci bi parça uzun sürdü ama doktorum bunun bizim için yani yumurta kalitesi için çok iyi olduğunu söyledi. bir de ilk deneme sonrası emre beye sorduğumda embriyo kalitesinin üç nedene bağlı olabileceğini söylemişti. embriyo kalitesini etkileyen 1.neden kullanılan ilaç dozunun fazla olması, 2.neden pco da zaten var olduğu tahmin edilen yumurta kalitesinde nisbeten düşüklük, diğer bir neden ise embriyoların içinde tutulduğu inkübatörlerin kapaklarının sık sık açılıp kapanmasıymış. doktorum öyle temkinli ki pco ya ve fazla yumurtam toplanmasına rağmen ohss nin hiçbir belirtisini yaşamadım çok şükür. nerede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama doktorundan memnun değilsen ve değiştirmeyi düşünürsen emre beyi gözüm kapalı tavsiye ederim.