2013 mayıs annesı olacakken bebegını kaybedenler yenı umudlara yelken acalımmmmmm

BeyazOrkidem

“Hasbünallah ve nî’mel vekîl”
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
13.015
4.678
748
50
2013 mayis annesi olacakken yeni umudlara yelken acmaya ne dersiniz
acilarimizi paylasip hafifletelim kizlar birbirimize destek olalim insAllah

:3::3::3:selaaam. ben de mayıs annesi olamıyorum malesef. kısmet değilmiş diyelim. her neyse pes etmedim. bu yolda uğraşmaya devam edeceğim:16:

:3::3::3:selaaam. ben de mayıs annesi olamıyorum malesef. kısmet değilmiş diyelim. her neyse pes etmedim. bu yolda uğraşmaya devam edeceğim:16:

Cnm uzulerek hosgeldin diyorum ins ilk adetten sonra calismalara baslarsiniz hemencik gelecek minikler:emir_bebek:

slm bende mayıs annesi olacaktım ama 15 gün önce kürtaj oldum ve çok olmasada kanamam lekeleme tarzında devam ediyor dr bir adet bekleyin dedi bekliyorum ama bi taraftan sabredemiyorum

ben de mayıs annesi olacaktım ama 10 gün önce bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum.
lekelenmelerim hala devam ediyor ara ara.
kontrolde dr. hiçbir sorun olmadığını hemen tekrar deneyebileceğimizi söyledi ama ben en azında bir adet dönemi beklemek istiyorum.
zaten pko.yum ben. ancak 2-3 ayda bir adet olabiliyorum:(

merhaba;
bende mayıs annesi olacaktım ama kısmet değilmiş.3 gün önce bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum.bu 2. kürtajım.ilkinde ise bebek gelişmediği için kürtaj olmuştum.Ben çok üzgünüm ama yinede toparlandım.eşim için ayakta durmak zorundayım.ben 6 yıldır eşimi tanıyorum ve ilk defa ağladığına şahit oldum.
geleceğe umutla bakıyorum herşeye rağmen,sabredeceğim rabbim beni sınıyor biliyorum.ben 'amenna ve saddakna' diyorum.Hayırda şerde ALLAH tandır.Sizlerde üzülmeyin eşinizin yanında olun,belli etmeseler bile ne fırtına içindeler..

Herşey güzel olacak,esen kalın :)

Hepimizin sabri bol olsun
Bnm ikinici kaynim gecen sene temmuzda 10 haftalik bebegiimin
Kalbi durdu ilacla dusuruldu ve ben sncak bu sene temmuz sonu hamile kaldim
Ve bu bebegimde 8. Haftada kendiliginden 11 eylulde kanama basladi
Rahim agzina yakin yere yerlesmis ve sezeryan kesiginin yanindaydi dr umudlu konusmadi kanama olur acile git
Hemen dedi dedigi gibi kanama basladi kendilinden bende beklemek istemedim
Ilacla dusurduk yaklasik 35 gun oldu fakat ara ara kansma devam ediyor bir adet olduktan sonra kontrole gidicem
Hersey yolundami diye ole ise aradan zaten 2-2,5 ay gecmis olacak korunmayi birakicam dr bir adet bekle ondan sonra yeniden dene dedi ben su anda folik asid ve omega 3 iciyorum takviyelere devam insAllah
Bir dahaki saglikli gebelik icin bu sart
Cok cok gecmis olsun hepimize bu son olur insAllah

canım omega 3 olarak ne kullanıyorsun?
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) OMEGA 3 (BALIK YAĞI) KULLANIMI
HAMİLELİKTE OMEGA 3 (BALIK YAĞI) TÜKETİMİ
Omega 3 denilen madde bir çoklu doymamış yağ asitidir. Bunlar esansiyel yağ asitleridir, insan vücudunda üretilemezler, mutlaka dışarıdan alınmaları gerekir. Yani sadece hamilelerde değil her insanın vücudunda kullanılan gerekli maddelerdir. Omega 3 hem annenin hem bebeğin sağlığı için önemlidir. Omega 3 daha çok balıklarda, ton balığında, hamside ve yeşil sebzelerde, cevizde, ayçiçeğinde bulunur. Fetus omega 3 ihtiyacını annenin aldığı besinlerden karşılar. Eğer anne besinlerle yeterince omega 3 alamazsa bu durumda fetus annenin depolarından alır ihtiyacını. Annedeki en önemli omega 3 deposu ise beyin dokusudur bu nedenle eğer besinlerle yeterince alınmazsa annenin beyin dokusunda kayıp olabileceği konusunda araştırmalarda söz edilmektedir.

3 tür omega 3 yağ asiti vardır. Bunlar Docosahexanoic Acid (DHA), Eicosapentaenoic acid (EPA), Eicosapentaenoic acid (EPA) dir.

Omega 3'ün genel olarak bebek üzerindeki etkileri fetusun beyin, göz ve sinir sistemi üzerinedir. Annede ise preeklampsi (gebelik zehirlenmesi-yüksek tansiyon), doğum sonrası depresyon ve erken doğum gibi durumaları önlediğine dair çalışmalar vardır. Yapılan bazı araştırmalarda omega 3 eksikliğinde bebeklerin doğum ağırlığında düşüş izlenmiştir, ayrıca erken doğum ve doğum sonrası depresyon artmıştır. Gebelikte annesi omega 3 kullanmış olan bebeklerde zihinsel ve fiziksel becerilerin arttığı görülmüştür hatta bu bebeklerde ileriki yaşamalarında meme ve prostat kanseri riskinin azaldığına dair çalışmalar vardır.

Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir. Bebeğin beyin ve sinir gelişimi özellikle gebeliğin son 3 ayında olduğu için bu aylarda omega 3 alınması önerilir. Doğumdan sonra emzirirken de 3 ay omega 3 alınması önerilir.
Alintidir....

Son düzenleme:
Back
X