teşekkürler canım:))
üds de belki strateji kutucukları yoktur diye düşünmüştüm
ya kızlaaar peki şu kelime işini ne yapıcaz??
link vermek yasak degil sanırım. direk link mi attın sen o siteyi verirken bildigim bir site var cok iyi.
sanırım değil çünkü ben direk kopyala yapıstır yaptım
kpsshayali ne o konuda danışmak lazım:)
KPDS Forumu
site bu. en cok cıkan kelimelerin listesi var sanırım. bir gözat istersen. baska syler de indirebilirsin buradan.
teşekkürler canım, hemen bakıyorum:)
bak bakam :) ne demek.
kızlar link vermek için, linkini vermek istediğiniz adresi kopyalayıp mesaj yazdığımız yerin üstünde link başlığına tıklıyorsunuz ve açılan kutuya kopyalıyorsunuz aynı şekilde video ve resimde paylaşabilirsiniz:)kelime işine benim daha çok var grammeri halletmem lazım sen ne kadar çalıştın da 68 aldın canım?
kaynak kitap olarak ne önerirsiniz
esimin dedigine gore kpds nin %85 i kelime bilgisinden olusuyor.ingilizceden temeli olan ustune 500 tane kpds kelimelerini ezberlese 75 uzeri alir diyor..sorularin cogu kelime bilip bilmemekten kazaniliyor veya kaybediliyor diyor...bende kpds kelimelerini ezberlemeye yogunlastim ben seneye kasima anca girebilecegim.o zaman kadar ezberlesem son 2 ayda soru cozerek yapsam kac alirim acaba.
evet kelime bilgisi önemli
şimdi kpds videoları izliyorum oradaki hoca %50lik kısmın çok fazla kelime ve gramer bilgisi gerektirmeyen
bulmaca tipi soruların oluşturduğunu söylüyor belli taktik ve yöntemlerle o kısmı zorlanmadan yapabilirmişiz
diğer kalan kısımda gramer, kelime, paragraf ben paragraftanda umutluyum ama kelime sorularında oturup adam akıllı kelime
ezberlemek şart hatta çoğu yerde günlük 100 kelime ezberleyin diyorlar ama benim ezberim sıfır bugün ezberlesem yarın unuturum
o yüzden ilk aşamada o bulmaca tipi sorular dediği kısmı halledip sonra kelime kısmına yükleneceğim
şu anki çalışmalarımda öncelik kpss olduğu için fazla zaman ayıramıyorum herhalde benimki de kasıma kalır
hiç kpds ye girmedim canım o yüzden kaç alabileceğini bilmiyorum ama kelimeleri halledersen/halledersek
iyi bir puan alacağımızı düşünüyorum
Benim eşimin ing çokiyi kpds ielts falan iyi puanlar aldı hemde çalışmadan.onun söylediğine gore sınav kelimelerini ezberlesem işin çok büyük bi kısmını halledermişim.çünkü boşluk doldurmalar paragraflar falan hep keime bilgisine dayanıyor.şuan tek yaptıgım kelime ezberlemek.ben bide 2013 kasıma anca girecegim.cok zaman var ama su gibide gecer.o yuzden aksatmadan hergün kelime ezberleyecegim.ezberlediklerimi kendimce bi cümle krup içinde kullanmaya çalışıyorum aklımda kalması için daha iyi oluyor.
Ayrica 2 yas 4 aylik bir ogluşum var hem onunla ilgileniyorum hem ingilizce calisiyorum kesinlikle basaricam kendimden eminim ama motivasyonumu kolay kaybedebiliyorum malesef
Ben yuksek lisans yaparken (3 yil once)3-4 ay kursa gitmistim ingilizcem sifirdi kursa basladigimda ve uds den 48 kpds den 47 aldim ama tez calismalari, evlilik, cocuk derken ertelendi hep dil calismalarim
Suan interaktif egitim veren bir siteden paketaldim calisiyorum gramer yarilandi biyandan arada kelimeler 2 haftada 300 kelimecik oldu bile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?