2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Cok tesekkurler ilginize simdi cok daha iyiyyimm.. kumpi hayel ablam gecmis olsun kizcelerinze.. allahim korusun hepimizin bebislerini korusunn.. bende akursu okuyarak uyutuyorum merti allaha emanetler hepsi.. bu arada emayraz hayel ablam face girmeyecekmisisniz merak ediyorumm yaa:)) mesela kumpiyi gordum bir arkadasima benzettim dikkat edince uslubu falan da benziyo:)) masallah anali kizli pek tatlilarr:)) sizde gelin paylasimlari yine buradn yapariz...

arkadaşım aslında ben geldim face de varım ama henüz yeni bir kk üyesi olduğum için biraz sönük kaldım galiba.aylardır sizleri okuyup bi kaç arkadaşı da kendime çok yakın görünce anca üye oldum.son zamanlarda biraz gerginim bebeğimle ilgili korkularım var(ya da inş vesveselerdir)sizlerle paylaşıp belki rahatlarım diye düşünmüştüm ama facede sorduğum soruya cevap vermek dursun kimsecikler bi geçmiş olsun bile dememiş ama diyorum ya henüz yeni olduğumdandır herhalde bi de arkadaşlar birbirini merak ediyodu sanırım ordan da görünce sevinç oldular ben arada kaynadım hoşgörülecek şeyler bunlar bence problem olduğu için değil sen sorduğun için yazdım canım.neyse bundan sonra orda da burda da beraberiz inş.

Sağol canım hem geçmiş olsun dileklerin için, hem de kızçemle bana iltifat ettiğin için asıl sensin çok tatlı kime benzettin ki beni acep? Bi de kızımı oğluma almak istemişsin, yani şimdi kızıma sormadan birşey diyemem ama tabiki iyi anlaşabileceğim dünürler olduğunda kızımı o yönde bir tercih apması konusunda telkin edebilirim bence de hem burada hem orada konuşabiliriz, ben ikisine de varım.

Canım sen eeg yi sormuştun değil mi? Ben o konuda birşey bilmediğim için cevaplayamadım, altına da bilgim yok yazmadım kalabalık etmeyeyim diye. Dediğin doğru, merak ettiğin kişiler olunca birden facebookta görünce profilleri uzun uzun inceliyorsun. Ben de ümmühanın(ebrarkara) hoşgeldin mesajın bayağı geç görmüştüm. Seni endişelendiren şeyler nelerdir? Sen bunları sormak için biraz daha paylaşım yapayım diyorsan bu senin inceliğindendir. Bu topik neler görmedi ki, türlü türlü sıkıntısını paylaşıp insanlar destek olunca bir teşekkür etmekten aciz olanlar, arada bir hey selam kızlar bakın bu da benim bebeğim deyip fotoraf paylaşmaktan başka şey bilmeyenler, sen bana onu dedin, yok bunu kastettin filan diye tartışanlar... Sen geldiğinden beri gayet aktifsin, dikkat eden etmiştir, merak etme canım. Bildiğimiz şeylerse yardımcı olmaya çalışalım sana.
aslında ben de sana benzer şeyler yazmak istemiştim ama mesaj gönderme yetkim yokmuş.aynı duyguları paylaşıyorum desem anlarsın herhalde
bu hızla paylaşımda bulunmaya devam edersen yakında özel mesaj gönderememe sorunun ortadan kalkar, bundan eminim çok teşekkür ederim.

diştir o dişşşşş

kızlarrr bayramınız hayırlı olsun evlatlarınızla huzurlu mutlu bayramlar gecırın ınsallah
bebegı dusen arkadasım, o kadar cok dusecekler kı artık onemsememeye baslaycaksın :)

arkadaşlar biraz uzun yazacağım inş sıkmaz.oğlum 3,5 aylıkken arkadaşlarla oturmuş sohbet ediyorduk birden herkes durdu ben de dahil hepimiz oğlumun ayağına bakıyorduk öyle şiddetli bi şekilde titriyordu ki birdenbire üstelik çocukta herhangi bir değişiklik huzursuzluk olmadan 10 sn anca sürdü ama hepimiz çok şaşırdık.benim tedirginliğimi görünce biraz rahatlatmak açısından olur böyle normaldir falan dediler ama pek normal değildi sanki zaten içlerinden eczacı olan bi daha olursa kaydedebildiğin kadar kameraya kaydet ve hemen dr a götür dedi.neyse 15 gün sonra bu sefer diğer ayak 2-3 sn aralıklarla 4 kere daha. bunu kameraya aldım ama tek elle çocuğu tutup tek elle de makineyi tutunca hiç bişey anlaşılmamış.eşime kalsa bişeyi yok onun için hep ağırdan alıyo neyse en sonunda bi dr a götürdük ama adam işinin ehli.geçen gün burdan yazmıştım prof.üstelik bikaç dalda ihtisası var.belki içinizde bilen olur 3-5 ay öncesine kadar vakıf gurebanın rektörüydü.şimdi cerrahpaşaya geçmiş ama pek hasta bakmıyo sadece haftanın bi günü sabah erkenden bir kaç hasta.allahtan eşimin tanıdığı oluyo gittik gördü epilepsiden şüphelendi 3 tüp kan verdik onlarda pek problem gözükmüyo magnezyum kalsiyum falan düşük ama kustuğu için o kadar olabilir dedi.eegsini de görelim ama kameraya mutlaka kaydedin dedi.eşim çok yoğun çalışıyo.hastaneye hep randevu almadan drlara bi telefon açıp biz geldik diyerek gidiyoruz ama bunu da sürekli yapmak istemiyoruz.ben tek gitsem adam beni tanımaz malum drlar pek ilgili değiller.aslında ortak arkadaşlarımız var hatta bi arkadaşın nikahında adamla birlikte şahitlik etmiştik ama beni hatırladın mı falan demek de pek bana göre değil.eşimde 2 aydır hiç bişey olmuyo öyle bi titremeydi büyüklerde de olabilir hiç bi şeyi yok çocuğun evham yapıyosun diyo gerçekten de yavrum şükür ki sağlıklı gözüküyo ama içim rahat etmiyor.bi dr da bazen bebeklerde beyindeki ince damarlar birbirine çok küçük sürtünmeyle değebiliyor bu da titreme yapabiliyor demiş ama sonradan pişman olmaktansa ne gerekiyorsa onu yapmak istiyorm eşim de o eegyle kalmaz beyin emarı da isterler diyo.%90 eegde bişey göremezse emar isticekler bu sefer de inş bişeyi yok yavrumun boşuna radyasyon almış olcak.kafam çok karışıktı ta ki düne kadar.dün eşim başka bi dr arkadaşını aradı bayramlaşmak için o da prof hem de çocuk nöroloğu.adam ptesi gel eeg için randevu alalım sana demiş 1-1,5 aya anca sıra geliyo ama randevusuna gelmeyen olursa ben hemen seni ararım demiş evim gurebaya çok yakın yürüyerek 2 3 dk.bi de adam 2 kere olduysa havaleden şüphelendim bi görelim demiş.p tesi gitcek bakalım eşim.biz burda gurbetteyiz 12 gün sonra da 20 günlüğüne memlekete gitcez anneler babalar ablalar abiler herkes bizi bekliyo özlemle bi de büyük bi kızım var o da onları çok özledi gün sayıyor.şimdi gitmeyelim belki biri randevuya gelmez bizi çağırırlar desem zaten kardeşi için kendi isteklerinden o kadar çok vazgeçiyor ki ona da kıyamıyorum.ayy içinizi baydım belki ama sözün özü arkadşlar duaya çoookkk ihtiyacım var.işim gereği engelli bireylerin hayatına o kadar şahit olurken şimdi aynı imtihandan benim geçiyor olabilme ihtimalim bile o kadar içimi acıtıyor ki.hep gözüm oğlumun ayaklarında.rüyalarımda bile kollarının titrediğini vücudunun titrediğini görüp irkilerek uyanıyorum.biliyorum bişeyi yok benim kuzumun tertemiz çıkacak inş sonuçlarımız ama acabalar bile beni çok yıpratıyor.ben böyleysem rabbim engelli çocukları olan ailelere yardımcı olsun artık o ailelere çok daha farklı yaklaşıcam ben sosyal çalışmacıyım işim genelde böyle yardıma ihtiyacı olan ailelerle demek onları daha iyi anlayabilmem için böyle bi imtihandan geçiyorum.neyse bayram bayram içinizi baydım kusura bakmayın hakkınızı helal edin ve eğer aklınıza gelirse benim miniğim için de dua edin nolur teyzeleri.onu çok seviyorum kılına zarar gelsin istemiyorum çok masum herşeyden bihaber gözüme öyle bi bakışı var ki hayır anne ben iyiyim demesini istiyorum bakıyorum sadece gülümsüyor.neyse beni anca siz anlayabilirsiniz anne olanlar yani

diştir o dişşşşş
Canım sen tecrübelisin, azra sadece 5 aylık. Diş için erken değil mi sence? Bir de bu ishal 4 gündür filan devam ediyor, dişten önce böyle oluyor mu?

emayraz, yazı uzun diye alıntı yapmak istemedim. Hep uzun uzun yazarım bilirsin ama şimdi kısa tutacak gibiyim, ne diyeceğimi bilmiyorum. Sanırım yerinde olsam aynı senin gibi hareket ederdim, senin durumun bebeğin yüksek bir yerden düşüp de birşeyi var mı diye mr çektirmek gibi değil, insan gözüyle gördüğü bir titremeyi ne kadar unutup görmezden gelebilir ki. Korkularımı bertaraf etmek zorunda hisseder ve gerekli tahlilleri yaptırırdım sanırım. Diyelim ki gördüğün havaleydi; Nz diye bir arkadaşımız vardı, o da bir ara böyle problemlerle uğraşmıştı. Şöyle birşey demişti sanırım(herkesin hayatında bir iki kez böye titreme/havale yaşaması olasıdır, buna hakkı vardır sonuçları kötü olacak anlamına gelmez) inşallah kalıcı bir problem yoktur canım, lütfen paylaş bizimle olan biteni. Hacopoli arkadaşımız da kendi şüpheciliği ile kızındaki sorunun adını koydurabildi, bebeğinin birşeyi olmadığını söyleyen doktorlar bile vardı. Sen için rahatlayana dek araştır derim, bebeğinin annesi sensin.

bu arada kızlar, daha fazla facebookta olmak istemediğime karar verdim ve hesabımı kapattım, kusura bakmayın. Orada bir blogda bir dostuma rastladım, sonra onu ekleyeyim derken tanıyor olabileceğin kişilerde bir sürü gereksiz insan gördüm, onların sayfalarına girip bir sürü boşa zaman harcadım, asabım bozuldu.
Bıkana ve buradan artık bir cacık olmayacağına karar verene dek burada devam edeceğim. Buraya girmek daha rahat zaten benim için. Sonrasında da benim kızın peşinde koştururum zaten, olmadı nurturia ya giderim.

canım bebişinin neyi var ne gibi korkuların var mrk ettm anlatmak istersen anlat belki rahatlarsın veya belki o vesvese bizdede vardır insalah sadece vesvesedir

canım cok gecmiş olsun ama ins bişi yoktur benim yegenim epilepsi demişti dr bebekken aglayınca morarıyor nefesi kesiliodu ilac tedavisi gördü 2 yasına kadar simdi 5 yasında hiçbişeyi yok cpok sükür ins senin bebeginde bişiyi yoktur ayak titremeyle epilepsi denilemez bnce tesadüfte olabilir benim oglumda bi anda bütün vucudu titrio anlık ama üşüo bi an diorum. dua edcem haa bide tabiki biz bebegimizin sacı dökülse üzülüoyoruxz birde engelli cocukların anneleri ne durumdadr düsünemiyorm. rabbim sifasını versin sifası yoksa sabrını versin diyorum o eli öpülesi annelere.

ebrarcım face giricemde ben yapamam...bizim oğlana yaptıracam,kendi adıma hesabım var ama nickimle girmeyi düşünüyorum...geçenlerde ziyaret ettim,kumpiye adından dolayı gördüm,çok hoştu...senn adın ne facede,söylede bende sana bakayım:))

Geçmiş olsun canım..inşlh bişeyi yoktur evladının..bize sormuşsun ama en iyi gene doktorlar bilir..bu dediğin şeyi bazen ben kendimde yaşıyorum...mesala ayağımda, bazen kolumda...dediğin gibi bi titreme...bebeklerde sebebi ne olabilir bilemiyorum..inşlh bişeyi yoktur...

Arkadaslar kizimin poosunda 5-6 gundur pisik var, daha once de daha hafif sekilde olmustu, doktorun onerdigi sekilde travocort merhemle iyilesmisti. Ama bu kez bu tedavi yeterli gelmedi gibi, pisigin biraz daha yayildigini goruyorum. Doktor travocortu 5 gunden fazla kullanma demisti. Bana bildiginiz en etkili pisik kremini soyler misiniz, gidip alayim. Sansimiza bayram tatili, nobetci eczane bulmak gerekecek.

Canim endise insanin icini kemirir.. acaba var mi birsey diye dusunmtense eeg cektirmek de yarar var insallah bir sey cikmaz ve sen de rahatlamis olursun rahat rahat da tatilini yaparsinn.. endişelerinin biwsini istiyorsan acele etmelisin bencee..bu arada hayel ablamin dwdigi gibi bende de cok titreme oluyo uyirken ama.. esim cok rahatsiz bu konuda:)) ben kaslarimin yorgunluguna bagladim.. insallah sizdede bir sorun yoktur dua edecegimizden emin olabilirsin..

canım benim oğlumda oldu geçenlerde hametan çok iyi geldi ve çok hızlı iyileştirdi dene istersen.

merhabalar canım kızım epilepsi hastası 1.5 aylıkken başladı nöbetlerimiz. doktorları ve etrafımı ikna etmem 1 ayımı aldı. çekilen eeg herşeyi açıkladı. öncelikle umarım herşey sizin için normaldir ve bu titremeler sadece değişik bebek hareketlerinden biridir :) bunun olması mümkün. bi de işin diğer tarafı epilepsi olması da mümkün siz mutlaka eeg çektirin. kimseyi dinleme. ben doktorları dinleseydim çocuğum çok sağlıklıydı anca kafasını tutamayınca anlayacaklardı o da 3. ayın sonunu bulacaktı. şimdiden tüm tahlilleriniz güzel çıkar inş. ben götürdüğünüz doktoru merak ettim ama kim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…