doğru söze ne denir? :)) abarttığımı söyledim zaten canım... eşim yoğpurtlu çorba sevmiyor diye 3-4 ayda bir annem yapınca anca yiyorum ondan 2 tabak ama bir-iki saat arayla yeyim dedim...
keke gelince farkındayım ama 1-2 gün önce arkadaşlarım yapıp getirmişti ben azcık yedim eşimde azcık yedi ama bitmedi bende ortada dolanmasını sevmiyorum... kaç gündür bekliyor diye yemek zorunda hissettim kendimi ama hala 3-4 dilim var onları yemedim patlıycaktım zaten... biz Türk hanımlarının huyu değil mi zaten aman araya gider atılır yazıktır diye homili gırtlak yemek... ama sizden saklamaktansa yazayım dedim... yanlış yapmadım değilmi? basın fırçayıda yemeyeyşm bir daha değilmi
bu arada hepinie birşey sormak şistiyorum ben sabah aç karnıma elma sirkeli su içtim ama kahvaltı yapamadım miğdem bulandı bir kaç çatal domates salatalık acılı ve yarım dilim bile kapakli ekmek yiyemedim... çayı bile 3-4 bardak işçerken 1 bardağı bile bitiremedim...
ha işin kötü tarafı öğleyin eşim izinliydi ve beraberce çooooooooooooooook güzel bir kahvaltı yaptık 13:30 gibi... yani sabah midem bulansada öğlen çok yedim... sebebi nedir aceba?
birde benim ailemde şeker hastalığı var bendede kan şekeri düşüklüğü oluyor arada ve kan şekerim düşünce çok fazla yiyorum... onun için benim sık sık az yemem lazım galiba... neyse şimdi biraz işim var pc yi açık bırakacağım yardımlarınız önerileriniz varsa dinlemeye hazırım...
bu arada unutmadan keklerimi hep kendim yaparım ve olabildiğince yağından kısarım gayette güzel hafif oluyor şükür :)) şimdide bi kek yapmaya mutfağa gidiyorum arkadaşlar akşam misafirliğe gideceğizde ben yazıflayım onlar tombişlesin heheh
son olarak not: ben iç anadoluluyum ama eşim adana civarından old. için oradaki kekiklerle buradakiler çok fark ediyor... bende bizim bildiğimiz kekiğe kekik ordakine de halk ağzında da söylendiği gibi zahter diyorum... ama tavada yumurtaya zahter gerçekten güzel yakışıyor...
bu arada bir öneri daha istiyorum... ben yumurta pilav yoğurt makarna vesaire ne olursa olsun yağ yada sos yerine baharatla tatlandırmayı seviyorum baharat derkende kekik pul biber ve nane falan kullanıyorum... hem tuz atmama gerek kalmıyor hemde pulbiberle ve baharatlarla tatlandırıp metabolizmamı hızlandırmayı seviyorum... sizce doğru mu yapıyorum yorumlarınızı yazarsanız sevinirim...