- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
- #19.681
ceylan senı cok sevdıgımı bılıyorsun ama objektıf olmaya calısmak guzel bırsey olsa da ınsanın bır tarafta olması en guzel seydır dıye dusunuyorum ortada durmak benım tarzım degılımdır konunun uzamasını ıstemıyorum ama sneın bu yazdıkların cok olgun cok ıletısımcı ve uzlastırmacı bır yazı olsa da duyguyu etkıler mı dıye dusunmen lazımdı bence. duyguyu en ıyı tanıyan benım dıye dusunuyorum ve kesınlıkle olumsuz etkılemıstır cunku sen tarafsız kalmıssın cunku sen zelıha hoca ıle duyguyu aynı kefeye koymussun ben zuleyha hocayı neslıye benzetırım ınsan sevgısı ve ılımlı tarzınuı, kısılıgını begenırım feyz alırım saygı duyarım gercekten. ve gıtmesıne ınan cok cok uzuldum ama zelıha hoca ve duygus ıkınızı de cok sevıyorum demen bıle garıp geldı bana. sana dualar eden, senın ıcın bır suru mucadele veren, benım senı emanet edebıldıgım bır ınsan ıle zelıha hocayı aynı oradan sevemezsın sevmedıgını de bılıyorum duygusu elbette sevıyorsun ama keske burda da bellı etseydın bu sekılde.
duygu, zelıha hocaya tepkısını sıtemını dıle getırdıgınde duygunun, masum ogrencıden haberı yoktu yazıların zamanına bakarsan anlarsın ve kaldı kı son uc dort aydır duygunun neler yasadıgını en ıyı sen ve ben bılıyoruz oyuzden bu zamanlarda duygu farklı bır tepkı ya da yanlıs bır zamanlama ya da yanlıs bır soz soylese bıle anlamamız gerekır. duygu, bır ev ıcın uzuluyor dıye dusunurken herseyı derınlenmesıne anlayıp sonradan cok utandım ben, halen de utanıyorum oyuzden duygu elestırıye acık olsa da ben duyguyu bu konuda elestırmeyecegım kuzey konusunda nekadar hassas oldugunu bılıyorum ev konusunda neler yasadıgını bılıyorum zelıha hocadan sureklı cevapsız kaldıgını ve duruma ıcerledıgını de bıldıgım ıcın kuzeyın hastalanmasının olayı fişekleyen bır konu oldugunu anlayabılıyorum.
Yok yani bu yazını defalarca okudum ,düşündüm,tarttım,biçtim...Yok ama anlayamadım.İlk okuduğumda bilerek yazmadım.Çünkü artık sen de beni tanıyorsun insanları kıracak bişey söylememk için çaba sarfederim hep.Yine öyle yapıcam.Filiz bu konuyla ilgili dün ki yazdıklarımdan sonran Duygu bana teşekkür mesajı attı.Ben onları yazarken umarım kırılmaz diye kılı kırk yardım.Ama o kırıldığını söylemedi.Bugün senin bunları söylemen sanki Duygu kırılmış sana bişeyler söylemiş sen de dayanamamışsın da yazmışsın gibi geldi bana.Eğer böyle bişey varsa Duygu ilk bana söylemeni beklerdim.Diyelim ki Duygu böyle düşünmedi sen tamamen özgür iradenle bunları yazdın.Evet tarafsız kaldım belki.Ama Filiz kusura bakma ben kalkıpda Züleyha Hocaya Duyguyu senden daha çok seviyorum diyemezdim.Bu benim uslubum değil.Zaten Duyguyla olan yakınlığımızı herkes bu topikte bilir.Ben dillendirmesem Duygu bilmeyecek mi ? Yada sevgimden şüphe mi edecek ? Kaldı ki ben Züleyha Hocaya yazmaması konusunda ona içlendiğimi ancak bunu konuşmanın zamanının olmadığınıda yazdım.Ben sadece meselenin uzamaması için bişeyler yapmaya çalıştım.Hiç bişey olmamış gibi davranmadım.Ayrıca zamanlama konusuna gelirsek de evet Duygunun haberi yoktu biliyorum.Zaten öylede dedim yaa kötü bir zamana denk geldi diye.Bunun üstü kapatilabilirdi.İnsanlar zor zamanlarda sevdiklerinin desteğine ihtiyaç duyarlar.Bu mesele önemliydi belki ama Züleyha Hocanın yaşadığı şeyy öyle kolay bişey değildi.Sevgi merteben ne olursa olsun yanında olunmalı.Sadece bunu söylemeye çalışmıştım.Sonuçta Duygu kuzey için ona gönül koyarken o da bir yavrusnu kaybetti.Ben de bir öğretmen adayıyım ve ben de ileride anne olmak istiyorum.Bunun ne kadar acı bişey olduğunu düşünüp düşünüp durdum...
Haklısın Duygunun yaşadıkları zor şeylerdi.Sadece ev diye geçmemeli .Bir sürü sıkıntısı varmış.Allah yardımcısı olsun.Büyük yükünüde attı zaten.
Peki ya ben Filizz? Küçücük yaştan beri sürekli onu terkeden bir baba...Maddi sıkıntılar içinde hayatını kurmaya çalışan benn.Okul hayatına maddi şartlardan dolayı devam edemeyen ben.Küçük yaşta evlilik yapan birine güvenen ama güveni sarsılan ben..Aşık olduğu adamdan nefret eden ben...Vajinismus olan ben..Depresyonda olan ben...Evde senelerdir konuşmayan anne ve babayla yaşayan ben ...Boşandığımın adamın kredi borçlarını ödeyen ben...Daha sayayım mı Filiz? Yok yok ben susayımmm öyle bi susayım ki bi daha hiç konuşmayayım!!!
Kızlar yol arkadaşlarım benden buraya kadar herkes kendine çok iyi baksın.Sağlıcakla kalın.Herkesin başını ağırttım özür dilerim.
Bir de Filiz adımı söylemişsin keşke yapmasaydın dicem ama canın saolsun.