• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

Selam kızlar tekrar... detaylıdan çıktık... Bebekte sorun yokmuş ama plasenta sorunluymuş. Dr Çapaya gitmen lazım konseyin seni görmesi lazım bebeğin gelişimini etkiler önemli bir durum dedi... Çok moralim bozuk :43:

canım dur bakalım çapa'dan al randevunu, onlar görsünler zaten alanında uzman hocalar en doğrusunu söylerler sana. kesin şudur dememişler ki daha. dualarımızla yanındayız, Allah yardımcın olsun.

kızlar folik asit kullanıyormusunuz bana dr 1 ay verdi sonra kesti kilo yapar diye ve başka bir şey vermedi vitamin falan hiç bişey almıyorum demir ilacı almam gerekmiyormu?

Bende bulantidan dolayi folik asiti bile icemiordum..dr randevuma 15 gun var..demir ilaci son 3 ay kullanilir die biliyorum..cunku ilk gebeligimde ilk 3 ay folik asit ikinci uc ay vitamin ve son 3ayda demir ilaci kullanmistim..asil kiloyu demir ilaci yapar aciktirir falan..folik asitin kilo yaptigini ilk duydum..saglikli beslenelim ilac icmesemde olur modundayim bu ara belki yanlistir ama bu kez uygulamam bu yonde :)

Selam kızlar tekrar... detaylıdan çıktık... Bebekte sorun yokmuş ama plasenta sorunluymuş. Dr Çapaya gitmen lazım konseyin seni görmesi lazım bebeğin gelişimini etkiler önemli bir durum dedi... Çok moralim bozuk :43:

Allah allah...bu nasil bir imtihandir kardes...3tur sorununuz degisiyor..isminle ayni duada bulunmaktan baska secenegimiz yok:hayrolsun insallah...sonu selamet olsun...icimdeki his saglikla kucagina alacagin yonunde..icini ferah tut..allaha hic birsey zor degil..ol der oluverir..insallah duamdasin..sabredenlerden ol...

Allah allah...bu nasil bir imtihandir kardes...3tur sorununuz degisiyor..isminle ayni duada bulunmaktan baska secenegimiz yok:hayrolsun insallah...sonu selamet olsun...icimdeki his saglikla kucagina alacagin yonunde..icini ferah tut..allaha hic birsey zor degil..ol der oluverir..insallah duamdasin..sabredenlerden ol...

Aynen öyle arkadaşım. Rabbim bir sabır testi sundu inşallah kolay geçerim. Karşıma hep başka sorunlar çıkıyor. Sürekli dua ediyorum. Allah sevdiği kullarına dert verirmiş daha sık dua etsinler diye. İnşallah sağlıkla bebeğimi kucağıma alacağım...

Aynen öyle arkadaşım. Rabbim bir sabır testi sundu inşallah kolay geçerim. Karşıma hep başka sorunlar çıkıyor. Sürekli dua ediyorum. Allah sevdiği kullarına dert verirmiş daha sık dua etsinler diye. İnşallah sağlıkla bebeğimi kucağıma alacağım...

Cok mubarek bir aydayiz..yer gok allah diyor..bizde allahin bir mucizesini icimizde tasiyoruz..elbet zor olacak..vermek istemeseydi istemeyi vermezdi..istemeyi nasibettiyse hiic dert etme...dua etmene izin verilmisse kabul onunla beraberdir..herseye kendini hazirla..ondan geldigini bildikce zor gelmez insana...rabbim sabrini arttirsin..elinden geleni yap..capaya git demis doktorun..neticeyi bizede bildir insallah olumlu geleceksin...

allahım buradaki insanlar ne kadara iyi niyetli arkadaşın birinin test sonucu kötü çıkmış arkadaş yorum istiyor başka bir arkadaş da canım bu konuyu bilmiyorum ama sana bol bol dua edebilirim diyor az önce burda okudum gerçekten çok hoşuma gitti paylaşmak istedim birbirini tanımadan görmeden hiç bir çıkar beklemeden sevmek endişelenmek dua etmek ne müthiş şeyler :)
Bir birimizi rahatlatmaya iyi olasılıkları hatırlatmaya çalışıyoruz. Hepimizin tek temennisi sağlıkla kucaklarımıza bebişlerimiz almak nede olsa.
Canım bak hep ilk baş korkuyorsun sonra rahatlıyorsun. Dediğin gibi sınav bu. Hakkıyla geçersin inş Allah. Çapa'ya da git inş Allah ordada sorun çıkmayacak. Rabbim sağlıkla kucaklarımızı doldursun inş Allah. Ne olur üzülme bebişini de üzme. Allah ne derse o olur.
CANIM BİRSÜRÜ BEBEK ODASI TAKIMLARI BEŞİK SATAN BİR YER BULDUM SENLE PAYLAŞMAK İSTEDİM BELKİ SENİNDE İŞİNE YARAR :16:
http://www.zuzubebegenc.com/bebek_odalari.html
Canım çok sağol inceleyeceğim bakalım neler varmış :1:
selam kızlar,
kontrolümüzden geldik, bir sıkıntı yok çok şükür. Kızımız geliyor, kesinleşti :) 1 kilo almışım yani eski kiloma geri dönmüşüm.
demir magnezyum ve omega 3 başladı. 2li sonuçların iyi, 3lüye 4lüye ihtiyaç yok aslında ama biz yine de 4lüyü yaptıralım içimiz rahat etsin dedi. haftaya gideceğiz onun için de.
detaylı ultrason için 20. hafta yönlendirecekmiş.
bu arada tetanos için de yaptırmana gerek yok, steril şartlarda doğum yapacaksın sen, steril şartlarda doğum yapmayanlar için gerekli o dedi.
doğum meselesini de konuştuk, ben normal doğumu çok istiyorum. doktorum da normal doğum taraftarı zaten. 1-2 şey anlattı çok rahatlattı beni. son ana kadar düşünme bunları, sen kendini güzel bir şekilde doğuma hazırla gerisini zamanı gelince düşünürüz dedi.
bir de hurmanın zararı yokmuş onu da sordum :)
Ohh çok şükür iyi haberler de alıyoruz. Hayrolsun bak sende böyle haberler vereceksin inş Allah Çapa'dan çıkarken. Tetanos için öyle demesi şaşırttı. Herkes yaptır yaptır diyor.. Bende sorayım bakayım doktora unuttum ben sormayı :17: Evet doğumu düşünmek için gerçekten çok erken. Zamanla olacak her şey hayırlısı ile. Çok sevindim canım her şeyin yolunda olmasına :16::16:

selam kızlar,
kontrolümüzden geldik, bir sıkıntı yok çok şükür. Kızımız geliyor, kesinleşti :) 1 kilo almışım yani eski kiloma geri dönmüşüm.
demir magnezyum ve omega 3 başladı. 2li sonuçların iyi, 3lüye 4lüye ihtiyaç yok aslında ama biz yine de 4lüyü yaptıralım içimiz rahat etsin dedi. haftaya gideceğiz onun için de.
detaylı ultrason için 20. hafta yönlendirecekmiş.
bu arada tetanos için de yaptırmana gerek yok, steril şartlarda doğum yapacaksın sen, steril şartlarda doğum yapmayanlar için gerekli o dedi.
doğum meselesini de konuştuk, ben normal doğumu çok istiyorum. doktorum da normal doğum taraftarı zaten. 1-2 şey anlattı çok rahatlattı beni. son ana kadar düşünme bunları, sen kendini güzel bir şekilde doğuma hazırla gerisini zamanı gelince düşünürüz dedi.
bir de hurmanın zararı yokmuş onu da sordum :)

arkadaşım hepimiz steril ortamlarda doğum yapıcaz elbet. ama bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Allah korusun bir kaza geçiririz, paslı küflü bir metal batar bir yerimize. neyin ne olacağını Allah bilir. yada bir kaza geçiririz planlanandan önce uygun olmayan bir ortamda doğuverir bebek . aşıyı olmakta yarar var diye düşünüyorum ben şahsen.

canım benim gerçekten sevdiği kulunu sınarmış Allahım. bunun sonu da iyi çıkacak eminim, sağ salim alacaksın bebeğini kucağına.

allah yardımcın olsun arkadaşım, sana özel dua edicem; dilerim kısa zamanda ve seni en az yoracak şekilde çözülür.

Bizi bir damla sudan yaratan sonra bize bu sekillerimizi veren bunlarin hepsini yapmaya gucu yeten rahmandan umut kesmeden dua edecegiz Rabbim insallah sana bi cikis yolu verecek ve bebegini saglikla kucaklayacaksin

merhabalar kızlar...

bir arkadaşım için, adı çiğdem, 41 hamileden 41 adet ayetel kürsi topluyoruz eğer okursanız buraya okudum diye yazarmısınız rica etsem... Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin...

gerçi ne için olduğunu da yazayım bebiş sahibi olmak için duasına yardım edeceğiz...

ben okudum, allah hayırlar versin

merhabalar canım... evet 2 tane kızım olacak :16: çok teşekkür ederim canım inşallah dualarımızı geri çevirmez...

senin miniğin cinsiyeti nedir bu forum çok kalabalıklaştı ben takip etmekte zorlandım çok sık giremiyorum... :( doktorumuz hastane konusunda medstarı önerdi yeni doğan yoğun bakımı iyiymiş bizde şimdiden seçtik sanırım aynı yerde doğuracağız ama bizim doktor 5 hafta önce gelmelerini bekliyorum dedi...

canım benim hayırlı olsun çok güzel kız anası olmak sırtın yere gelmez tabii eğer değişmezse benimde 2. kızım geliyor bu haftasonu kontrole gidicem meraktayım, sen topçular medstara geliyosun öylemi canım doktorun kim? benimde sezeryan olacağından kasım sonu olacak doğumun inşallah bi sorun çıkmaz.

canım benim Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle çapadan hayırlı haberler alacaksın inşallah

allahım buradaki insanlar ne kadara iyi niyetli arkadaşın birinin test sonucu kötü çıkmış arkadaş yorum istiyor başka bir arkadaş da canım bu konuyu bilmiyorum ama sana bol bol dua edebilirim diyor az önce burda okudum gerçekten çok hoşuma gitti paylaşmak istedim birbirini tanımadan görmeden hiç bir çıkar beklemeden sevmek endişelenmek dua etmek ne müthiş şeyler :)

burayı burda edinilen arkadaşlıkları ben çok seviyorum diğer topiğimdede görüştüğüm arkadaşlarım var, hele bebek olduktan sonra insan dahada birbirine bağlanıyor çünkü senin yaşadıklarını karşıdaki annede yaşıyor bi çok şeyi paylaşıyosun, öğreniyorsun ve dediğin gibi kimsenin bilgilerini paylaşırken bi çıkarı olmuyor bu çok güzel bişey:)

Ohh çok şükür iyi haberler de alıyoruz. Hayrolsun bak sende böyle haberler vereceksin inş Allah Çapa'dan çıkarken. Tetanos için öyle demesi şaşırttı. Herkes yaptır yaptır diyor.. Bende sorayım bakayım doktora unuttum ben sormayı :17: Evet doğumu düşünmek için gerçekten çok erken. Zamanla olacak her şey hayırlısı ile. Çok sevindim canım her şeyin yolunda olmasına :16::16:

çok saol canım, Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşalım :16:

arkadaşım hepimiz steril ortamlarda doğum yapıcaz elbet. ama bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Allah korusun bir kaza geçiririz, paslı küflü bir metal batar bir yerimize. neyin ne olacağını Allah bilir. yada bir kaza geçiririz planlanandan önce uygun olmayan bir ortamda doğuverir bebek . aşıyı olmakta yarar var diye düşünüyorum ben şahsen.

öyle tabi ki canım ama zaten doktorun dediği de bu, hastanede doğum yapacak biri için gerek yok dedi. aslında yaptırması öyle zor bir şey değil tabi ki yani bir aşı sonuçta ama ben doktoruma güvendiğim için yaptırmayacağım. sen içinin rahat etmesi için yaptır tabi ki öyle düşünüyorsan. bazı arkadaşlara da doktorları yaptırın demiş zaten, demek ki bu konuda da farklı düşünceler var her konuda olduğu gibi :)

Hayırlı olsun bebişin. Hoşgeldin :)) Maşallah zorlanmıyosan ne güzel, ben hiç tutmayı bile denemedim güvenemiyorum kendime. Sürekli baş dönmem var zaten. Birde ikizlerime hamileyim, düşük kilolu olmaları yüksek ihtimal, riske atmak istemiyorum :(

Evet senin ikiz sonucta tek bebegin enerjisyle onlarinki bir olmaz riske atmamak gerek bana doktor basin donurse ac dedi senin zaten donuyomus

Bende bulantidan dolayi folik asiti bile icemiordum..dr randevuma 15 gun var..demir ilaci son 3 ay kullanilir die biliyorum..cunku ilk gebeligimde ilk 3 ay folik asit ikinci uc ay vitamin ve son 3ayda demir ilaci kullanmistim..asil kiloyu demir ilaci yapar aciktirir falan..folik asitin kilo yaptigini ilk duydum..saglikli beslenelim ilac icmesemde olur modundayim bu ara belki yanlistir ama bu kez uygulamam bu yonde :)

canım bazı arkadaşlara 3 ay biter bitmez demire başlattı doktorları. benim 16 hafta bitti bu hafta başlattı bana da, son aya kadar kullanılacakmış. demir çok iştah açıyor evet, ben daha önce kullanmıştım günde 10 öğün yemek yiyordum :9: bakalım şimdi bir de hamileliğin de etkisiyle daha bile çok yiyebilirim :)

sağlıklı beslenelim ilaç içmesem de olur uygulamana bayıldım :) ama bu devirde o kadar sağlıklı beslenmek çok mümkün değil diye düşünüyorum :50:

Son aylarda her yerini tekmelicek zaten annesi merak etme :) hele birde ayaklar aşağıda olduğunda mesaneye bi tekme :D hemen tuvalete koşucan bişi yok :D

Bebişde olabilir canım. Benim arkadaşım 13. haftada hissetmeye başladığını söylüyor. İlerleyen aylarda bebekmi değil mi anlarsın zaten
O zamnda cok kimildio uyutmuo diye sikayet ederiz :))) cikolata yidim bakam bi napcak :))) gozetliyorum :)))
bende şurda 2 haftadır hissetmeye başladım net olarak geçen hafta 1-2 kere oldu.
dün anneannemizde yemekteydik belkide güzel yemeklerinden bu kadar tepiklemiştir :16::16: yavaş yavaş olucak hepimizin telaşlanmayın bu sıcakta hareket edecek halimizmi kalıoda bebişler etsin onların yeri dahada sıcak :9::9:
Senin baya olmus ne guzell saglikli olsunda sonrada hissederim artik napim :))
Merhaba
Dün doktora gittim normalde 16+4 olmam gerekirken 17+3 olmuş dedi. Senin Son adet tarihin ne acaba canım?
Son adet tarihim 1 mart cnm
bazıları 20. hafta da hissedebiliyormuş ben 16 haftalığım dün hissettim ilk defa yüzümde kocaman gülümseme etrafımdakiler deli sandı :D

Ne guzel ya bende hissederim insallah. İlk hissetme neye benziyor tekme gibi bisimi dalgalanma gibi biseymi oluyor?

çok saol canım, Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşalım :16:

öyle tabi ki canım ama zaten doktorun dediği de bu, hastanede doğum yapacak biri için gerek yok dedi. aslında yaptırması öyle zor bir şey değil tabi ki yani bir aşı sonuçta ama ben doktoruma güvendiğim için yaptırmayacağım. sen içinin rahat etmesi için yaptır tabi ki öyle düşünüyorsan. bazı arkadaşlara da doktorları yaptırın demiş zaten, demek ki bu konuda da farklı düşünceler var her konuda olduğu gibi :)

ben ilk gebelikte oldum canım. toplam 5 doz. diğer dozların arası 1 yıl. 5.dozumu olucam bu ay.

O zamnda cok kimildio uyutmuo diye sikayet ederiz :))) cikolata yidim bakam bi napcak :))) gozetliyorum :)))

Senin baya olmus ne guzell saglikli olsunda sonrada hissederim artik napim :))

Son adet tarihim 1 mart cnm

Ne guzel ya bende hissederim insallah. İlk hissetme neye benziyor tekme gibi bisimi dalgalanma gibi biseymi oluyor?

canım daha çok için kıpırdanıyor gibi küçük tekme yiyosun bu nasıl bir mucizedir ya

canım bazı arkadaşlara 3 ay biter bitmez demire başlattı doktorları. benim 16 hafta bitti bu hafta başlattı bana da, son aya kadar kullanılacakmış. demir çok iştah açıyor evet, ben daha önce kullanmıştım günde 10 öğün yemek yiyordum :9: bakalım şimdi bir de hamileliğin de etkisiyle daha bile çok yiyebilirim :)

sağlıklı beslenelim ilaç içmesem de olur uygulamana bayıldım :) ama bu devirde o kadar sağlıklı beslenmek çok mümkün değil diye düşünüyorum :50:

Valla bulantilar biterbitmez surekli aclik ve doymama hissi basgostermisken birde demir ilacinin istahaciciligi beni fil yapabilir.. :D :D bu sebeple ne kadar gec o kadar iyi...dedigin gibi her dr un uygulamasi farkli...hersey bebislerler icin..saglikli hamislikler...

Back
X