Şimdi çoğu kişi doğumunu bu şekilde yapıyor. Ablam 2 çocuğunu da epidural normal ile yaptı. Kaynımın söylediğine göre risk her şekilde var. Ama bu risk basit bir ameliyatta masa da kalmak kadar dedi.

Yapan kişi önemli tabi ki. Tecrübeli olması lazım. Birde sen sabit dururken epidural kateteri ve ya spinal iğnesini yapıyorlar. SAbit kıpırdamadan durman çok önemli. Çevremde çoğu kişi ya epidural ile ya spinal ile doğum yaptı. Kaynım da epidural ve spinal yaptığım hiç bir hastam da sorun yaşamadım diye moral de verdi. Bu arada omurgaya değil canım omur boşlukları varmış oralara. Yan etkisi baş ağrısı oluyor ve spinal de omuz tutulması nadir görülüyormuş. Herkesin kendi seçimi ama ben aksilik çıkmazsa normal olsun istiyorum ve madem böyle bir şansım var ağrısız da olsun diyorum

Sayfalar çok doluyor valla haklısın. Epidural normal de pek başağrısı yaşanmıyormuş ama tabi olanı da var. Genelde 1 gün. Spinal dede genelde 1 gün ve bol sıvı, kafein ile atlatıyormuşsun. Ablam epidural normal oldu. Hiç baş ağrısı çekmedi. Gerçi ablamın ağrı eşiğide yüksekmiş.
Genel anesteziden ayılması çok zor. Annem ameliyat olduğunda ayılırken betül ne yaptın bana betül diyerek uyanmıştı. Ben etkisinde çıkamadım kaç gün. İyileşince anneme sordum anne neden bana öyle dedin diye. AAA ben mi dedim niye diyim ki yanlış anlamışsındır sen dedi. Ben böyle fıtığı çekeceğine ameliyat ol diye biraz baskı kurmuştumda onun etkisiyle heralde. Ama kaç gece ağlamıştım :2::2: Ayılma kısmı gerçekten çok kötü. Allah yardımcı olsun herkesin.
Günaydın canım.
AAAA bizim burda tık yok kavruluyoruz. Bereket olsun inş Allah.