2014 Eylul-ekim aylarinda tup bebek yaptiracak arkadaşlar burdayiz

insallah canim tüp bebege yetermi spermler aceba cunku biz tup bebek gorusmek icin selman lacin hocaya gittik bize bu 5_6 spermin yetmeyecegini tese olacagini soledi 1000 tane olsa ole demezdi demi anlamadim ya

Cnm belki sayi vardir da kalitesi az veya oludurler ..neyse zamani gelince ogrenirsin insl .ameliyata gerek kalmadan bol bol sperm cikar..

Arkadaslar mehaba,

2 yillik evliyiz. 1 yildir hic korunmamiza ragmen hamile kalamadim. Sonrasinda testelerdi tahlillerdi derken ogrendik ki benim yumurta rezervim 1,90 :( :( Esimin ise morfolojisi % 0 cikti. Ikimizin yasi da 29 bu arada.
Doktorlar normal yolla hamile kalma sansimin olmadigini soylediler. Yasadigim yikimi anlatamam..
3-4 aydir surekli internet basindayim. Hergun arastiriyorum..

Eylul ortasi gibi kismetse biz de ilk tup bebek denememizi Ist'da yaptirmayi dusunuyoruz. Bu topik i gorunce ben de araniza katilmak, sizlere dert ortagi olmak istedim.. insallah, hepimiz, allahin izniyle hayirlisiyla bir an once bebklerimize kavusuruz..

Arkadaslar mehaba,

2 yillik evliyiz. 1 yildir hic korunmamiza ragmen hamile kalamadim. Sonrasinda testelerdi tahlillerdi derken ogrendik ki benim yumurta rezervim 1,90 :( :( Esimin ise morfolojisi % 0 cikti. Ikimizin yasi da 29 bu arada.
Doktorlar normal yolla hamile kalma sansimin olmadigini soylediler. Yasadigim yikimi anlatamam..

Eylul ortasi gibi kismetse biz de ilk tup bebek denememizi Ist'da yaptirmayi dusunuyoruz. Bu topik i gorunce ben de araniza katilmak, sizlere dert ortagi olmak istedim.. insallah, hepimiz, allahin izniyle hayirlisiyla bir an once bebklerimize

insallah canm bende 4 aylik evliyken esimin azospermi oldgnu ogrendm uzulme her seyin en hayirlisi olsun insallah bizde eylul ekim gibi tup bebek deniycez

Arkadaslar mehaba,

Eylul ortasi gibi kismetse biz de ilk tup bebek denememizi Ist'da yaptirmayi dusunuyoruz. Bu topik i gorunce ben de araniza katilmak, sizlere dert ortagi olmak istedim.. insallah, hepimiz, allahin izniyle hayirlisiyla bir an once bebklerimize kavusuruz..
merhaba arkadaşım inşlh sende bizlerde burda bebeğimize kavuştuğumuz anları yazarız...
eylüle kadar morfolojinizde düzelir inşlh bi kür falan yapıyormusunuz .....

insallah canim, amin..

hic bir kur yapmiyoruz. cunku, doktorlar morfolojinin hic bi sekilde duzelmeyecegini soyledi..
ama, ben akupunktura gidiyorum. cok arastirdim, yumurta kalitesini artirdigini soyluyorlar. o yuzden de tup bebege kadar haftada 1 kez gidecem. daha yeni basladim.

bu arada ben amerikan hastanesini dusunuyorum canim. sen nerede yaptirmayi planliyorsun?

Merhaba kizlar ben 32 yasindayim yaklasik 8 senelik evliyim esim azosperm hastasi sukur ku tedaviyle sperm cikisi oldu ve ben kismetse eylul veya ekimde tup bebek denemesi yapicam oncesinde kilom vardi ve dietisyene gidip kilo verdim.simdi kismetse bayramdan sonra bi kisa tatil ardindan tedavi dusunuyorum
Bu arada 2 aydir folik asit kullaniyorum bende kan pihtilasmasida var.ins bu yolda hepimiz anne oluruz hayirlisiyla....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Mrb canim kan pihtilasmasi en kolayi. Corasprin ve kan sula dirici igne veriyorlar. Rabbim hayirlisiyla bizlerede evlat nasip etsin insallah
Arkadaslar mehaba,

Hosgeldin gunesate.kur yapabilirsin 0 spermle kurler sayesinde spermleri olanlar var morfoloji neden duzelmesin.. inanarak arastir ve yap kaybedecegin ne varki.. rabbim hayirli sagilikli evlatlar nasip etsin hepimize insallah

amin canim benim, hepimiz insallah en kisa zamanda hayirlisiyla anne oluruz..

dogru soyluyorsun, en azindan birsey kaybetmem.. arastirmaya baslayayim o zaman.

yalniz olmadigimi bilmek cok guzel. cok tesekkur ediyorum hepinize.

amin canim benim, hepimiz insallah en kisa zamanda hayirlisiyla anne oluruz..

dogru soyluyorsun, en azindan birsey kaybetmem.. arastirmaya baslayayim o zaman.

yalniz olmadigimi bilmek cok guzel. cok tesekkur ediyorum hepinize.

Amin canim aminnn
burda kocaman bi aileyiz biz. Hepimizin derdi ortak duasi ortak..
hosgeldin aramiza..

bizdede morfoloji problemi var 2 tüp denedik olumsuz.morfolojıyı duzeltmeden başlamayalım dedi doktor çünkü morfoloji yumurtanın 5.günden sonra lerlemesini durduruyomuş.bizde bitkilerden olusan bi macun kullanıyoruz.keçi boynuzu kürü birde arginmax men..nekadar düzelir bilmiyorum aylüde kadar devam edip tekrar test yaptırıp ondan sonra tüpe geçmeyı düşünüyoruz..3.den sonra sansın düştüğünü okuyorum netten ve zaten düşük olan moralim iyice düşüyor...oyuzden düzelmeden hemende başlamak istemiyorum.ilkinde çok acele etmiştik.2.de bir sene geçti aradan ama yine olmasdı nasip...ama gerçekten yoruldum ümidimi yitirmedim elbette bu imtihanımız rabbimiz yardımcımız ama yoruldum inanın forma bile girmiyorum eskisi kadar.rabbim yardımcıları olsun kıskanmıyorum ama inanın hamile görmek istemiyorum etrafımda.bebekli anne görmek istemiyorum..hele devamlı bebek varmı diyen kadınları hiç görmek istemiyorum.çocuklarının değerini bilmeyen bıktım artık diyen nankör annelerdense nefret ediyorummmmm....ama tüm bunlara ragmen senelerce kavuşmak için gözyaşı döktüğüm beklediğim eşimi çok ama çok seviyorum...

Merhaba kader arkadaslarim.
ismim alfa diye bilinsin. 28yasindayim. Bende pcos esimde sperm sayi ve hareket problemi var. Simdiye kadar kendi yontemlerimizle bircok yol denedik. Ilaclar bitkisel karisimlar kurler.. olmadi. 3 yildir bebek ozlemi cekiyoruz, 2013 eylulunde asilama yaptirdik. Tutmadi. Hatta dengemi altust etti. Tup bebekten hep kactim.. son tutundugum daldi o benim icin.. gectigimiz yildan beri dusunuyorum tup bebegi. En sonunda karar verip ozel bir hastaneyle gorustuk. O gun tedaviye basladik. 2mayis2014 te kisa protokol ile gonal f 900 lukten 187.5 dozda basladik. 11 mayista 12 taneyumurta toplandi 2 gun sonra cok iyi olmayan 3 embriyom kalmisti ve 3u de transfer edildi. 8. Gun 3.41 le basladik degerlerimin yukselisini gormeye. 2 kat arta arta75 e geldik ama 75ten sonra % 40artmaya basladi moralim bozulunca 1 hafta sonra bakmamizi istedi doktorum. 5gun sonra dayanamadik baktirdik en az 440 cikacakti.ama benim yavrum annesini birakmis 44e dusmus degerim. Dusuk baslamis.2gun sonra 15e dustu. 2gun sonra da adet oldum.
Yasadigimin tarifi yok.. yukselmesini beklerken dusmesini bekledim..
simdi Yilmadan devam etmek istiyorum.. 2 ay sonra baslayabiliriz dediler. Bende kendimi simdiden hazirlamak istiyorum.. benimle ayni kaderi paylasan arkadaslarimi tanimak dualarda bulusmak istiyorum.

Topic erken acildi diye dusunenler olabilir belki ama motivasyonun ne kadar onemli oldugunu gordum..
kiloluysak birkac kilo verecegiz. Duzensiz beslenmemiz varsa duzene sokacagiz..

simdiii kimler var bi gorelim:31:

merhaba alxfa cım mayıs-haziran topiğinde beraberdik 2 tane transfer edilmişti olmadı benim de.senin tesellilerini unutmam ben de ekim gibi düşünüyorum canım kısmetse.

insallah canim, amin..

hic bir kur yapmiyoruz. cunku, doktorlar morfolojinin hic bi sekilde duzelmeyecegini soyledi..
ama, ben akupunktura gidiyorum. cok arastirdim, yumurta kalitesini artirdigini soyluyorlar. o yuzden de tup bebege kadar haftada 1 kez gidecem. daha yeni basladim.

bu arada ben amerikan hastanesini dusunuyorum canim. sen nerede yaptirmayi planliyorsun?
cnm ben önümüzdeki hafat bi yerle görüşücez bakalım ondan sonra belli olucak nerde ypacağım bi kaç yer var bakalım neresi olacak....
bizdede morfoloji problemi var 2 tüp denedik olumsuz.morfolojıyı duzeltmeden başlamayalım dedi doktor çünkü morfoloji yumurtanın 5.günden sonra lerlemesini durduruyomuş.bizde bitkilerden olusan bi macun kullanıyoruz.keçi boynuzu kürü birde arginmax men..nekadar düzelir bilmiyorum aylüde kadar devam edip tekrar test yaptırıp ondan sonra tüpe geçmeyı düşünüyoruz..3.den sonra sansın düştüğünü okuyorum netten ve zaten düşük olan moralim iyice düşüyor...oyuzden düzelmeden hemende başlamak istemiyorum.ilkinde çok acele etmiştik.2.de bir sene geçti aradan ama yine olmasdı nasip...ama gerçekten yoruldum ümidimi yitirmedim elbette bu imtihanımız rabbimiz yardımcımız ama yoruldum inanın forma bile girmiyorum eskisi kadar.rabbim yardımcıları olsun kıskanmıyorum ama inanın hamile görmek istemiyorum etrafımda.bebekli anne görmek istemiyorum..hele devamlı bebek varmı diyen kadınları hiç görmek istemiyorum.çocuklarının değerini bilmeyen bıktım artık diyen nankör annelerdense nefret ediyorummmmm....ama tüm bunlara ragmen senelerce kavuşmak için gözyaşı döktüğüm beklediğim eşimi çok ama çok seviyorum...
inşlh morfolojiler düzelir tatlım....

Merhaba kader arkadaslarim.
ismim alfa diye bilinsin. 28yasindayim. Bende pcos esimde sperm sayi ve hareket problemi var. Simdiye kadar kendi yontemlerimizle bircok yol denedik. Ilaclar bitkisel karisimlar kurler.. olmadi. 3 yildir bebek ozlemi cekiyoruz, 2013 eylulunde asilama yaptirdik. Tutmadi. Hatta dengemi altust etti. Tup bebekten hep kactim.. son tutundugum daldi o benim icin.. gectigimiz yildan beri dusunuyorum tup bebegi. En sonunda karar verip ozel bir hastaneyle gorustuk. O gun tedaviye basladik. 2mayis2014 te kisa protokol ile gonal f 900 lukten 187.5 dozda basladik. 11 mayista 12 taneyumurta toplandi 2 gun sonra cok iyi olmayan 3 embriyom kalmisti ve 3u de transfer edildi. 8. Gun 3.41 le basladik degerlerimin yukselisini gormeye. 2 kat arta arta75 e geldik ama 75ten sonra % 40artmaya basladi moralim bozulunca 1 hafta sonra bakmamizi istedi doktorum. 5gun sonra dayanamadik baktirdik en az 440 cikacakti.ama benim yavrum annesini birakmis 44e dusmus degerim. Dusuk baslamis.2gun sonra 15e dustu. 2gun sonra da adet oldum.
Yasadigimin tarifi yok.. yukselmesini beklerken dusmesini bekledim..
simdi Yilmadan devam etmek istiyorum.. 2 ay sonra baslayabiliriz dediler. Bende kendimi simdiden hazirlamak istiyorum.. benimle ayni kaderi paylasan arkadaslarimi tanimak dualarda bulusmak istiyorum.

Topic erken acildi diye dusunenler olabilir belki ama motivasyonun ne kadar onemli oldugunu gordum..
kiloluysak birkac kilo verecegiz. Duzensiz beslenmemiz varsa duzene sokacagiz..

simdiii kimler var bi gorelim:31:

Konum arka sayfalarda kalmis. Simdiden planlayan yokmu tup bebek

olmazmi canim olmazmi var elbet...bu ay 2 temmuzda embryo transferim vardi son anda arayip iptal ettiler embryolarin gelisimi durdu diye ,cok uzuldum...ama pes etmek yok...eylulde tekrqr randevu alicaz doktordan ekim gibi ilaclara baslariz ve yine uzun protokol olur sanirim...ben fransadayim,burda uzun protokol 30-40 gun arasi suruyor..zor ve yiptratici birs urec yine beni bekliyor tabi :(

Umudunu kaybedersen 1-0 yenik baslarsin canim. Allaha inancimiz sonsuz.. bizim de %4 morfoloji var tutundu ama kimyasal oldu. Buna da sukur kurtaj olmadim. Yilmak yok annelik sabir isi.. bizim de sabrimizda sorun varmis rabbim tamamlamadan vermiyor. Hepi,izin derdi ortak duamiz ortak. 3. Den sonra sans neden dussun ki.. 2. Nin sansinin daha yuksek oldugunu burda ogrendim bende.
merhaba alxfa cım mayıs-haziran topiğinde beraberdik 2 tane transfer edilmişti olmadı benim de.senin tesellilerini unutmam ben de ekim gibi düşünüyorum canım kısmetse.
Canim hatirliyoru, s3ni. Hosgeldin tekrar. Bu defa ankara yaptircam ben ama merkez ariyorum s3n nerde yaptircaksin
olmazmi canim olmazmi var elbet...bu ay 2 temmuzda embryo transferim vardi son anda arayip iptal ettiler embryolarin gelisimi durdu diye ,cok uzuldum...ama pes etmek yok...eylulde tekrqr randevu alicaz doktordan ekim gibi ilaclara baslariz ve yine uzun protokol olur sanirim...ben fransadayim,burda uzun protokol 30-40 gun arasi suruyor..zor ve yiptratici birs urec yine beni bekliyor tabi :(

Herseyde vardir bi hayir.. bizim dualarimiza ihtiyacin vardi belki rabbim bizi tanistirdi:)
Birbirimize cok dua edelim canim embriyolar gelisecek bebek olacak insallah.
Doktor neden dedinpeki. Sizde de morf. Sorunu varmi

Umudunu kaybedersen 1-0 yenik baslarsin canim. Allaha inancimiz sonsuz.. bizim de %4 morfoloji var tutundu ama kimyasal oldu. Buna da sukur kurtaj olmadim. Yilmak yok annelik sabir isi.. bizim de sabrimizda sorun varmis rabbim tamamlamadan vermiyor. Hepi,izin derdi ortak duamiz ortak. 3. Den sonra sans neden dussun ki.. 2. Nin sansinin daha yuksek oldugunu burda ogrendim bende.

Canim hatirliyoru, s3ni. Hosgeldin tekrar. Bu defa ankara yaptircam ben ama merkez ariyorum s3n nerde yaptircaksin

Herseyde vardir bi hayir.. bizim dualarimiza ihtiyacin vardi belki rabbim bizi tanistirdi:)
Birbirimize cok dua edelim canim embriyolar gelisecek bebek olacak insallah.
Doktor neden dedinpeki. Sizde de morf. Sorunu varmi

yok canim bizde morfoloji sorunu yokda ben fransadayim doktor hicbir aciklama yapmadi bize..burda ki doktorlar Turkiyedeki gibi degil...detaylara girmiyorlar yani...sadece spermler iyiydi dedi,yumurtalarmi kalitesizdi dollenemedi,yada dollendide bolunmemi olmadi anlamadim...bugunde mektup gondermisler sevindim sebebini yazmislardir diye sadece tup bebek basarisizligindan bahsetmisler ,bilindik seyler yani..
ilk tedavim degil benim oncesinde 6 asilama 2 tup bebek tedavim vardi bunla 3 oldu yani toplamda 9 tedavi ..2 kere gebelik elde edildi asilamada elde edilen dusukle sonuclandi...ilk tup bebek tedavimde 3 tane embryom oldu toplamda,ilkinde 2 tane cok kaliteli embryo kondu olmadi...ikincisinde dondurulmus 3. gun embryosu konuldu (tek) ve o da bana evlat oldu cok sukur..biz simdi cok gec kalmadan 2. bebek icin baslayalim dedik...iste boyle canim...

Son düzenleme:
Kizlar siz kladik tup bebekmi yaptiriyorsunuz yoksa mikroenjeksiyonmu? sanirim Turkiyede hemen hemen butun merkezler mikroenjeksiyon yapiyormus basari sansini arttirmak icin...
bana hep klasik ivf yapildi bu seferde basarisiz sonuclandi embryo olusmadigi icin...birdahaki mikroenjeksiyon olacak dedi doktorum...

Canim liste yapilsa nasil olur? :)
moral olur bizlere aslinda :)

Cnm senin transferin iptalmi oldu yaa uzuldum olsun vardir bi hayir bunda gerci zor bi durum ama gene ekime yola devam ya cnm kisa protokol olmuyormu gercekten yorucudur biz kisa ya bile bazen uzun gibi geliyorda....:26:

Cnm senin transferin iptalmi oldu yaa uzuldum olsun vardir bi hayir bunda gerci zor bi durum ama gene ekime yola devam ya cnm kisa protokol olmuyormu gercekten yorucudur biz kisa ya bile bazen uzun gibi geliyorda....:26:

evet canim iptal oldu,eger olmasaydi bugun 5. gunumdu...ama dedigin gibi herseyde hayir aramak lazim...kisa degil benim hep uzun protokol oluyor tedavim...ve burda (fransada) ekstra uzun suruyor 35-40 gun civari..bir an once zaman gecsin ben yeniden basliyayim istiyorum...
senin tedavin ne asamada?

Back
X