Canım allah kolaylık versin işin zor gerçekten ama nacizane bir önerim var hiç süt ve gıda alerji testi yaptirdin mı. ? Çünkü bazı bebekler kusarak tepki verebiliyor en azından için rahatlar.Oğlum da tarhanayı seviyo ama onda bile kustuğu oluyo, ya bi de 14 ayı geçti artık yemesi lazım pütürlü şeyleri diye düşünüyorum ama biz daha kusmayı bile daha tam atlatamadık. O kadar bunaldım ki artık kustuğu zaman resmen sinir krizi geçiriyorum bağırıyorum çocuğuma da engel olamıyorum kendime. Yoğurt yese kusar, çorba yese kusar sabah karışımı yese kusar. 1 ay sonra memeden kesmeyi planlıyorum o yüzden biberondan inek sütü vermeyi denedim bikaç kez ama asla içmedi onu da
Ben dün geceden sonra çocuk planlarımi erteledimablam bile halime ağladı.
amin canim sagol ben oglanlari normal dogum yaptim Ece dogum kanalina ayaklarini soktugu icin sezeryan oldum normal dogumlarim daha zordu hele ikincisi suni sanciyla oldu ve kilolu bir bebekti ama en rahat sezeryandi canim keske en bastan sezeryan olsaymisim hic anlamadim ben sonrasinda da sıkınti olmadi bir tanidigim da 3 dogum yapti 3 ude sezeryanla oldu onun buyuk cocuklarida benimkilerle yasitti hepsini ayni doktorda yapti sıkınti olmadi insallah rahat olur seninde canim Allah gonlune gore saglikli sihhatli versin insallah
Zamanla alisir suya canim sutu de masallah icmis sonucu süt banyosu olsa da:)
Canim Ece de suyu cok seviyor dogdugundan beri yikanirken hic aglamadi gecen hafta gittik denize Ece denizi de cok sevdi sudan cikmak istemedi kıkır kıkır güldü denizdeyken Arda da sever banyoyu sevdigine gore ama yavas yavas sokun biz once ayaklarini soktuk bir sure sonra simitine oturttuk
Gule gule gule giysin Oykucum
Ay uzuldum Allah rahmet eylesin ailesine sabir versin
amin canim sagol ben oglanlari normal dogum yaptim Ece dogum kanalina ayaklarini soktugu icin sezeryan oldum normal dogumlarim daha zordu hele ikincisi suni sanciyla oldu ve kilolu bir bebekti ama en rahat sezeryandi canim keske en bastan sezeryan olsaymisim hic anlamadim ben sonrasinda da sıkınti olmadi bir tanidigim da 3 dogum yapti 3 ude sezeryanla oldu onun buyuk cocuklarida benimkilerle yasitti hepsini ayni doktorda yapti sıkınti olmadi insallah rahat olur seninde canim Allah gonlune gore saglikli sihhatli versin insallah
Bende srzeryancilardanim:) ilk doğumum normaldi suni sanciyla çoook zordu. İkinci kızım son anda çıkan bi terslikle sezeryanla doğdu okadar rahattiki iyiki sezeryan olmuş dedim o zaman. Yigitde de gunumuzu aldık saatini gününü bilerek stressiz b doğum oldu.tabi normal doğum en sagliklisi en iyisi belki ama ben sezeryan doğumu daha çok sevdim:)
inşallah umduğundan kolay olur tüm işleriniz yolunda gider canımGünaydın annislerçalışan annelere iyi haftalar,hemencecik cuma olsun ısallah.
Bu haftasonu tasiniyorum ısallah dua edin bana kizlar çok korkuyorum nasıl tasincaz, resmen 4 evlilik eşya var,ne zaman ne ara bu kadar eşya doldurmuş anlamadım gitti:
cidden eşya yığıyoruz evlere. Allah kolaylık versinGünaydın annislerçalışan annelere iyi haftalar,hemencecik cuma olsun ısallah.
Bu haftasonu tasiniyorum ısallah dua edin bana kizlar çok korkuyorum nasıl tasincaz, resmen 4 evlilik eşya var,ne zaman ne ara bu kadar eşya doldurmuşuz anlamadım gitti
benimde sezeryan çok kötüydü. Ki hiç mızmız bi insan değilimdir. Hasta bilr olsam bi köşede yatar geçmesini beklerim naz yapmayı falan beceremem. O yüzden herkes şok geçirdi o halime. Ağrıdan bayıldım. Eşim yürütmeye çalışırken birden ayağımı atmamla kalakaldım. Öyle bir sancı saplandı ki.2 hafta boyunca oturarak uyudum. Çünkü emzirmek için her kalkmaya çalışmam bana artı sancı olarak geri dönüyodu. Ayağa kalkınca oturmak oturunca kalkmak istemiyodum o ağrı yüzünden.ahahahahaha deli kız
Hem normal doğum hem sezeryan yaşamışsın,ikisinide birbiriyle kıyaslayabiliyosun,ne güzel..gerçi ilk 2'yi normal yapıp sonra sezeryan olmayı başta kabullenmek zor olmuştur heralde..normal yapanlar hep öyle diyor yaaaay normal yapmaya zaten cesaret edemezdim ben ama sezeryanda çok feci geçti,hatırlamak bile istemiyorum..ilk 15 gün gelemedim kendime,tek başıma hateket edemedim falan..şimdi 2.de de daha kötü olmasından korkuyorum,aynı yerden kesi olcak daha hassas olur falan diye..en az kendim kadar cildimde çok hassas benim çünkü..neyse artık,hayırlısı bakalım..
Be güzel ya. O duyguyu o şeyi yaşamak isterdim. Bende diretmiştim hep normal doğum diye ama mecburen sezeryan oldum.Ben normal dogum yaptm kendi istegimlecunku sezeryandan odum kopuyo.toplamda 18 saat surmustu zordu ama sonrasi rahatti hakikaten.8 dikisim vardi rahat oturamiyodum falan ama olck o kadar.dr um da bana her iki turde de agri cekeceksin dogum yapiyosn sonucta hic agrsiz olmasni bekleme demisti.o donem zor oluyo ozellikle psikolojik olarak etkilenmistm ben.ama ikinciyi yapck olursam yine normal yaparm pisman degilim
Ben normal dogum yaptm kendi istegimlecunku sezeryandan odum kopuyo.toplamda 18 saat surmustu zordu ama sonrasi rahatti hakikaten.8 dikisim vardi rahat oturamiyodum falan ama olck o kadar.dr um da bana her iki turde de agri cekeceksin dogum yapiyosn sonucta hic agrsiz olmasni bekleme demisti.o donem zor oluyo ozellikle psikolojik olarak etkilenmistm ben.ama ikinciyi yapck olursam yine normal yaparm pisman degilim
sanırım benimkiler yedi veren, 2-3 günde bir havanın sıcaklığına göre suluyoruz, bir de arada güneşe arada gölgeye koyuyoruz o kadar, ekstra bir şey yapmıyoruz, zaten küçük saksıda...off nıhayett bıttı okudum hepsını :)
ayhh aynı olmus vallaa, acıların cocuguu emrajhhh :):
ya bızım cılegımız vermıyorrri 1-2 tane cıktı sonra bı daha cıkmadıı, nasıl bakıyorsun canım bızdemı sorun var acabaa ??
Buna en iyi örnek benim annem heralde. Annemş doğum odasına bile yetiştirememişler. Sedyenin üzerinde çıkmış kardeşim birden biregerçekten buna katılıyorum ben her türlü doğum bu sonuçta elbet ağrısı olucak ama kişiden kişiye de değişiyor hastaneye gidip tabiri caizse pırt diye doğuran da var ki ben bizzat şahit oldum normal doğumla neredeyse sezeryan gibi oturamayan bir aya yakın normal yürüyemeyende var sezeryanı da ki benim çok yakın arkadaşım hastane de herşeyi kendi yapıp beşinci gün çay servisi falan yapıyodu o derece ağrısız geçiren yada bi on gün on beş gün eğilip doğrulamayan var ilki zor olup ikincisi kolay olan yada tam tersi ama hepsi on on beş gün sonra gazıydı kusmasıydı yok ek gıda emekledi yürüdü mü başka telaşler bakın nasılda hazırlıyorum kendimi ikinciye
ay pazartesi pazartesi hiç bişi beni bu kadar güldürüemezdiBuna en iyi örnek benim annem heralde. Annemş doğum odasına bile yetiştirememişler. Sedyenin üzerinde çıkmış kardeşim birden bireannemde özür diliyomul tuvaletimi tutamadım diye. Tuvaletini yaptı sanmış
Kardeşimin doğumu tam bi konedi zaten. Biz babamla tv izlerken annem içeri gitti. Elinde valizle geldi. Suyum geldi çocuk doğacak diye.Hastaneye gittik. Daha 10 dk olmadan muayene ettikleri odadan çocuk sesi gelmeye başladıay pazartesi pazartesi hiç bişi beni bu kadar güldürüemezdi
ben kendi isteğimle sezeryan oldum hatta suni sancı alıcam diye yatıp korktum vazgeçtim daha hamile kalmadan bile normal doğumdan korkmuştum ama sezeryan olunca da çok pişman oldum aslında hastane de çok iyiydim katta herkes normal doğum yapmıştı ama sorumlu hemşire sizi bu katın en iyi annesi seçtik hemen uyum sağladınız hiç sezeryanlı gibi değilsiniz faln demişti gerçekten de ayaklanmıştım ama ne olduysa eve gelince oldu lohusa bunalımına girdim ağrılarım arttı hareket edemedim bir on gün kabus gibiydi hatta normal niye yapmadım diye bile ağladım şimdi komik gelse de o günler çok zordu bi daa asla doğurmam ne delilik fln diye gezdim herkes unutulur diyodu tam olarak unutulmasa da geçici bişi olduğunu biliyorum artık en büyük eksiğim beni nelerin beklediğini bilmemekmiş iyiki sezeryan olmuşum diyemem ama bu durum çocuk yapmamak için bi neden değil artık benim için bi bir hafta ağrımda olsun varsın kolay değil dünyaya bir can getirmek
inşallah umduğundan kolay olur tüm işleriniz yolunda gider canım
sanırım biraz bünye birazda şans meselesi kızlar bu doğum işi bende tam aksine normal doğum yaptığımda günlerce kalkamadim yataktan acillik oldum hatta sol bacagimin üstüne bi on gün basamadim kendimi kasmqktan ve ıkına sırasında bacak kaslarimin bi süreligine hassaslastigini söylemişti doktor. Ama her iki sezeryan Dada 5.günden sonra ayaklandim ki bu dikislerim iltihap olmasına rağmen çok bi sancı ağrı çekmedim.ha tabi dikiş yerim yeni yeni iyilesiyo iki ay öncesine kadar akıntı bile vardı ama busorunlara rağmen sezeryan derim çünki normal doğumu ve sonrasını kabus gibi geçirdim. Dedigim gibi bünyeye göre degisiyo.cidden eşya yığıyoruz evlere. Allah kolaylık versin
benimde sezeryan çok kötüydü. Ki hiç mızmız bi insan değilimdir. Hasta bilr olsam bi köşede yatar geçmesini beklerim naz yapmayı falan beceremem. O yüzden herkes şok geçirdi o halime. Ağrıdan bayıldım. Eşim yürütmeye çalışırken birden ayağımı atmamla kalakaldım. Öyle bir sancı saplandı ki.2 hafta boyunca oturarak uyudum. Çünkü emzirmek için her kalkmaya çalışmam bana artı sancı olarak geri dönüyodu. Ayağa kalkınca oturmak oturunca kalkmak istemiyodum o ağrı yüzünden.
Gerçi ben ikinci çocuğuda düşünmüyorum. Hamileliğimin bulantılı dönemide feci derece şiddetliydi. Ama eğer ki düşünürsem normal olsun istiyorum. 1 gün bile sürse sancılarım razıyım. Ama 2 hafta çok feciydi. Kızımı bile sevemedim doğru düzgün
Günaydın annislerçalışan annelere iyi haftalar,hemencecik cuma olsun ısallah.
Bu haftasonu tasiniyorum ısallah dua edin bana kizlar çok korkuyorum nasıl tasincaz, resmen 4 evlilik eşya var,ne zaman ne ara bu kadar eşya doldurmuşuz anlamadım gitti[/QUOTE
Allah kolaylık versin insallah rahat bi sekilde tasinip hemen yerlesirsin. Ben gözüme fazla gelen esyalarimi isteyen lere verdim ve gerçek ten çok rahatladım şimdi bu evim sade ve az esyali daha derli toplu ve daha ferah oldu. Verebilecegin esyani varsa çokta ise yaramayan bunu deneyebilirsin.benim ev resmen detoks oldu:)
Ankaraya sıcak bir geldi tam geldi özellikle gece resmen kavruluyoruz uyku muyku hak getire. Havai fisekle pat pat çıkardıkları sesler en uyuz olduğum şeydir benimde.içim urperiyo onlar pstlarken korkuyorum sanırım nedense tepemde patlamalarindan.Hafta sonu şehir dışındaydık, gece Ankara ekstra mı sıcaktı, uyumamadık,
Bir de gece 12'de havai fişek falan damat bizim sesleri, yavrum kaç kez sıçradı yatağından ağladı, düşüncesizler....
eskiye göre bi tık az yazıyoruz aslındaBen hafta sonu buraya hiç bakamıyorum:) sayfalar alıp başını gidiyor
Benim de en büyük korkum uzun süre kusmalrın devam etmesi inşallah düzelir, yani yemek konusunda çok aşırı baskıcı davranmıyorum bazen isteyerek yerken bile kustuğu oluyo bi anda. Walla şaşırdım artık napıcağımı bilmiyorumEmre de yapiyo arada:))gecen gece yari uyanik gegegege dyp tekrar uyudubaska bisey soyleyemiyo cocygm napsn
Gidebilrsn bence canm eltimn kizi da oyle kusuyoms hep.hatta annesi puturlu yedirmese bile ogurup duruyodu.dr ya bu cocugn onunde siddetli kavga etmissnz ya da cok baski yapmissnz dems.psikolojikmis yani bizmkinin kusmasi.26 aylik su an hala ara ara kusuyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?