canim belki geç yürütecektir bir problem yoktur inşallah geçen gün Ece için birisi eşime bacakları açık gözüküyor Dr a goturdunuzmu demiş ben duymadım eşim normal demiş insanlar konuşmak için konuşuyor ben internetten baktım bacakların açık olması içine basma olabiliyormus bazı çocuklarda 2 yaşından sonra düzelmesi gerekiyormus benim küçük oglumunda bacakları çarpıktı Ece kadarken sonra düzeldi şimdi gayet normal sen yine de bir ortopediye git baksın ama bence normaldirKizlar canim cok sıkkın.
Elif yürümüyor aylar once annem ayaginda egrilik var demisti onemsememistik fazla gecen ay cocyk dr gittigimizde sorduk bisey yok dedi. Simdi bayramda goren insanla4da diyor ayaginda sorun var diyirlar yuruyusu paytak paytak elimden tutunca yuruyor kendi basina denge ayakta bile duramıyor endiselenmeye basladim ayaginda ne olabilir ki
Canim aykardir duyuyordum onemsemiyordum ama mutlaka dr goturecem ortopediyeCanım panik yapmadan önce bence ortopedi doktoruna götürün çocuklar için ayrı bi bölüm vardır diye düşünüyorum milletin söylemesiyle hemen canını sıkma bişeyi yoktur allahın izniyle tüm bebekler yürümeye başlamadıki sonuçta burda da yeni yeni yürümeye başlayan bebekler var
Gecenlerde kv esimede demis esim bana soylememis simdi dedi aslinda kendi cocuk dr bisey yok dedigi icin icim rahatti ama bi ortopediye goturecem emin olmak istiyorumBakma sen elaleme doktordan iyi bi bilcekler bencede ortopediye götürün bi de dün otobüste bi kadınla karşılaştık 29 haziran doğumluymuş daha 4-5 adım anca atıyo diyo çocuklar illa yaşıyla yürümek zorunda sanki anlamıyorum ben bu insanları
Goturecem pzt gunu canim bayram olmasa bugun gotururdumCanim gokceye de bi çok kişi neden hala ayaklarının üzerine sağlam basmiyo,bi sorun mu var diyordu. 6 7 aylıkken basmaya başladı. Şimdi de bi büyük içmiş gibi sallana sallana yürüyor. Ben iki yaşında yürüyen çocuk bile duydum. Millet yürümüyor ve 15 aylık diyince bi kusur arıyor hemen. Bence sen de içini rahatlatmak için bi ortopediye götür. Bende doktora sorup icimi rahatlatip sonra millette gönül rahatlığıyla cvp vermeye başlamıştım.
Yurumeye cok hevesli ama ayaginin ustune tam basamiyor gozle gorulur bi egrilik var yani her iki ayagindada sag ayagini saga dogru egik sol ayagi sola dogru egik basıyor bugun dikkatle inceledim ama ben elinden tutunca gayet guzel yuruyor yalnizken korkuyor sankicocuk ortapedisine gidin canim. her hastanede olmuyor olan bir hastane bulup goturmende fayda var. sen elinden tutunca yuruyorsa tek yurumuyorsa ayagindan kaynakli oldugunu sanmiyorum butun bebekler once korktuklari.icin elden.tutup yuruyorlar.
Canim bende 18 aylik oluncaya kadar yuruyememesi normal oldugunu bildigim icin umursamamistim ama son bir kac gundur cok duymaya basladim millet eksik ariyor diyordum onceden ama artik cocuk ortopedisine goturecem. Konya hospital iyi bilirim ben gittim önceden cok ama uzun zamandir gitmiyorum. Kizimida hic goturmedim. Tip fakultesine goturmeyi dusunuyordum ama yogun olursa hospitale gotureyim. Banada korkuyir gibi geliyor ayaginda egrilik var ama onemli olmadigini dusunmek istiyorumçok geçmiş olsun canım. Çocuklar sabit durmuyolar ya belki boğazına iyi bakamamıştır doktor.
canım tabi hiç birimiz doktor değiliz sadece fikir yürütüyoruz. Gökçe yaklaşık 1 buçuk haftadır yürüyo ve paytak paytak yürüyo. Bacağı çap demişti biri doktora sordum saçmalamasın o kimse dedi. Çocuğun bacağının orasında o koca bez varken nasıl bacağını dümdüz tutabilir dedi.
Ayağında eğrilik olsa sen farketmez misin? Bakıp incelediğinde belli olur bence. Ki doktorada sormuşsun yok demiş.
Epey önce tvde bir prof çocukların 18 aya kadar yürümemelerinin normal kabul edildiğini söylemişti. Eğer ailede geç yürüyen kişi varsa genetik sayılıyomuş. Yoksa nörolojik muayene yapılıyomuş.
Kuzucuk hala korkuyoda olabilir. Tedirgin oluyodur.
Bence sen o konuşanlara hiç aldırma.
Konys hospital nasıl bi hastane ben tam bilmiyorum ama eşimin iş yeri orayla anlaşma yapmış. Oraya gittiğimizde ek ücret ödemicez. Sadece devlet katkısını ödicez. Bende merak edip doktorlarına bakmıştım. Ortopedi bölümünde de eşim için randevu alacaktık. Bir tane prof var ve çocuk ortopedisti de yer alıyodu uzmanlık alanlarında. Başka bi hastanede varmıdır bilmiyorum ama bi araştır götür istersen için rahat eder
Efeye cok gecmis olsun bence baska bi dr daha gorsun bu dis olamaz sanki.Alından temazsız ile ölçtü doktor..40 çıktı ama onlarda 1-2 derece oynama oluyor diye biliyorum..evde koltukaltıyla ölçtüğümde 39.6'ydı en son..valla bilmiyorum,doktor "ortalama derecenin üstü olduğu için direk iğne" dedi ve yapıldı..zaten buranın hiçbişeyi i sevmiyorlar kayınvalidemler..o yüzden çok tedirgin olarak gittim doktorada..bide bayrama denk geldi..
Gece bikez daha şurup verdim yükseliyor gibiydi..yani gece derken en son 6'daydı..o zamanfan beri normaliz,bakalım..sağolun kızlar..
Peki götürüp gösterdiğiniz doktora hep gidiyor musun?yani güveniyor musun?muayene ederken nasıl baktı,ortopediye falan yönlendirdi mi?biraz daha farklı bi şikayetle götürdüydük bizde,o yüzden soruyorum..
Canım bi kez gökçeyede yaptılar yüksek atesli iken iğne. İşyerinde ablalar uyardı. Cidden devlete götürdüğümde ateşi çok yüksek diye iğne yapmak yerine önce duş aldırıp ateşini biraz düşürmüşlerdi sonra iğne yapmışlardı.Alından temazsız ile ölçtü doktor..40 çıktı ama onlarda 1-2 derece oynama oluyor diye biliyorum..evde koltukaltıyla ölçtüğümde 39.6'ydı en son..valla bilmiyorum,doktor "ortalama derecenin üstü olduğu için direk iğne" dedi ve yapıldı..zaten buranın hiçbişeyi i sevmiyorlar kayınvalidemler..o yüzden çok tedirgin olarak gittim doktorada..bide bayrama denk geldi..
Gece bikez daha şurup verdim yükseliyor gibiydi..yani gece derken en son 6'daydı..o zamanfan beri normaliz,bakalım..sağolun kızlar..
Peki götürüp gösterdiğiniz doktora hep gidiyor musun?yani güveniyor musun?muayene ederken nasıl baktı,ortopediye falan yönlendirdi mi?biraz daha farklı bi şikayetle götürdüydük bizde,o yüzden soruyorum..
Goturcem canim en kisa zamanda.Canım çok geçmiş olsun
Yani yeni başlarken paytaklık normal ama içine sinmesi için ortopediye götür istersen ama onu halletsen bile "bu çocuğun bilmemneyi niye böyle" diye yine bişey bulur millet can sıkmak için :/
Goturcem canim en kisa zamanda.Canım çok geçmiş olsun
Yani yeni başlarken paytaklık normal ama içine sinmesi için ortopediye götür istersen ama onu halletsen bile "bu çocuğun bilmemneyi niye böyle" diye yine bişey bulur millet can sıkmak için :/
Canim benim kız icine degil disina basiyir bi de ayaklarini yana atiyir duz yurumuyorcanim belki geç yürütecektir bir problem yoktur inşallah geçen gün Ece için birisi eşime bacakları açık gözüküyor Dr a goturdunuzmu demiş ben duymadım eşim normal demiş insanlar konuşmak için konuşuyor ben internetten baktım bacakların açık olması içine basma olabiliyormus bazı çocuklarda 2 yaşından sonra düzelmesi gerekiyormus benim küçük oglumunda bacakları çarpıktı Ece kadarken sonra düzeldi şimdi gayet normal sen yine de bir ortopediye git baksın ama bence normaldir
Canım mirada daha yürümüyor sağ ayak kemiğinde hafif eğrilik var iki aylık kontrolünde doktoru farketti çocuk ortopedistine gittik henüz küçük altı aylıkken gelin kalsiyum d vitamini bakalım dedi altı aylıkken tekrar gittik değerler normal yürüyünce tekrAr gelin film çekelim kemiğin durumuna bakıcam ama yürümeden olmaz kendisi sağlam basmalı dedi genel kanısı fizyolojik olduğu üç yaş gibi düzeleceği yani demem o ki eğrilik inşallah yoktur ama olsa bile bunun yürümeyle bi ilgisi yokKizlar canim cok sıkkın.
Elif yürümüyor aylar once annem ayaginda egrilik var demisti onemsememistik fazla gecen ay cocyk dr gittigimizde sorduk bisey yok dedi. Simdi bayramda goren insanla4da diyor ayaginda sorun var diyirlar yuruyusu paytak paytak elimden tutunca yuruyor kendi basina denge ayakta bile duramıyor endiselenmeye basladim ayaginda ne olabilir ki
Belki kizimdada egrilik var farkedilmedi belki icime su serptin canim gec mi kaldik dr goturmekte diyordum ki. Zaten kesin teshisi dr koyacak bayram tatili girdi araya yoksa hic bekleyememCanım mirada daha yürümüyor sağ ayak kemiğinde hafif eğrilik var iki aylık kontrolünde doktoru farketti çocuk ortopedistine gittik henüz küçük altı aylıkken gelin kalsiyum d vitamini bakalım dedi altı aylıkken tekrar gittik değerler normal yürüyünce tekrAr gelin film çekelim kemiğin durumuna bakıcam ama yürümeden olmaz kendisi sağlam basmalı dedi genel kanısı fizyolojik olduğu üç yaş gibi düzeleceği yani demem o ki eğrilik inşallah yoktur ama olsa bile bunun yürümeyle bi ilgisi yok
çok çok geçmiş olsun. aynı şeyi on gün yaşadık biz de. ateş düşmek bilmedi. boğaz çevresinden başlıyordu. ama boğazda birşey yok diyordu doktorlar. tüm tahlilleri temiz çıktı. en sonunda doktora patladım. birşey yok deyio gönderiyorsunuz ateşin sevebi be dedim. viraldir dedi. işe yaramaz ama suprax yazıcam 3 ml başla bakalım dedi. el mecbur başladım çok şükür üçüncü dozdan sonra ateşi çıkmadı bir daha. salgın mı var acabaGünaydııııııın arkadaşlar..
Bizim tatilin son 3 günündeyken durumlar fena...Söylemiştim ya,Efe ateşlendi,bugün 3.günü ve geçmiyor bir türlü...
Hele dün akşam üstü koltuk altından digital ile 39.6'yı görünce soluğu hooop diye doktorda aldık...Hem bayram sebebi,hemde bilmediğimiz bir şehirde olunca pek içime sinmedi ama napalım,ateş fazlaydı...Acil doktoru baktı... "Ciğerler,boğaz,sırtı göğsü hepsi normal temiz" dedi... "Ateş baş ve boyun çevresinde ağırlıklı olunca ya boğaz ya diş deriz" dedi... "Boğazda bişey yok,o zaman diş" dedi...Ama dedim ya içime sinmedi...Falat hastaneye vardığımızda ateş 40 ölçtüler orda,şok oldum...Şu ana kadar ki rekor ateşimiz...
Ateş düşürücü yapıldı...15 dk bekleyin bidaha ölçelim dendi,beklerkende soğuk kompres yapın diyip tas ve bez verdiler...Ama yapabilmek ne mümkün...Daha hastaneye girer girmez başladı Efe ağlamaya...Ve hastaneden çıkama dek susmadı,iğne yapılınca daha beter ağladı...15 dk sonra ateşi 38 ölçtüler,gidebilirsiniz dediler...Doktor "yarına da geçmezse bidaha gelin,idrara bakalım" dedi...Ve geçmiyor ateş,gece 1 gibi çıkmıştı şimdi yine var...Sürekli bi Calpol bi İbufen veriyorum...
Bu arada da dün gece boğazının her iki yanında aynı yerde beze gibi bişeyler çıktı...Bademcik mi acaba dedim ama doktor yeni baktı,bişey yok dediydi...Kafasını sağa sola falan döndürünce dışardan da beze hâli görülüyor...Hani netten baktım,bademcik tam nerde diye...Tamda o kısımları işaret ediyor ama bilemedim...
Buranın havası mı çarptı?
Diş mi?
Nezle mi oldu?
Bademcikleri mi şişti?
Klima mı çarptı?
Ya da olacağı mı vardı?
Bilemiyorum
Mutlu sağlıklı nice yıllarınız olsun inşbugun bizim 5. evlilik yildonumumuz. aksam yemege cikariz demistik bursadan misafir gelecekmis. eylulun basinda 5. yil hatirasi olsun diye ailecek fotograf cekilip duvarimiza asmistik.o kar kaldi.
tesekur ederiz canim guzel dileklerin icinMutlu sağlıklı nice yıllarınız olsun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?