2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
*arkadaşlar bir kaç ay önce burada somon köftesi ya da balık köftesi tarifi vardı, bizim kız o zaman balığı normal haliyle ya da çorbada yiyor diye tarif almamıştım. şimdi bütün çorbaları, muhallebileri yani kaşıkla beslenmeyi bıraktı, pilavlar ve köftelere sardı. balığı bazen yiyor bazen yemiyor ben de balık köftesi yapayım dedim, hayatımda hiç yapmadım, bu yüzden denenmiş ve miniklerce beğenilmiş olmasını istiyorum:)

*bu arada sizin topikte yeme sorununa rastlamıştım, bizde de var...yani vardı fazlasıyla...yutamama, katı gıda yiyememe, tükürme, öğürme, diliyle ittirme...vs. sonra bir haftalığına tatile gittik ve aksi gibi o dönem köpek dişlerini çıkarması sebebiyle bizim tarafımızdan kaşıkla beslenmeyi reddetti. kendi yemeyi tercih etti. biz de oteldeki açıkbüfeden ne bulduysak verdik, onu ver, o olmadı bunu ver, bunu sevdi, bunu ver...şeklinde...orada börek, köfte, gözleme, pilav, makarna, et, meyve...daha önce yemeyi başaramadığı bazı besinleri yemeyi öğrendi. tabi kendini pek doyuramadı ve tabii bu besinlerden biraz kabız oldu ama biraz zeytinyağı, armut, hurma gibi lifli besinlerle bu sorunu da aştık.

*şu anki durum kaşıkla yedirdiğim sadece yoğurt. onu da mama sandalyesindeyse kendi yiyor. bu arada 20 aylık, sizinkilerden büyük yani, yalnız mama sandalyesinde bizimle oturmaya alıştırmakla övündüğüm çocuk gezerek yemeye başladı. gezen tavuk gibi bik bik...ama o video açmalar, reklam açmalar, şarkı söylemeler, ibişlik yapmalar falan tarihe gömüldü...yani inşallah gömülmüştür:) konu çocuk olunca hiç kesin bir şey diyemiyorum...

siz neler yapıyorsunuz?

*ben geçenlerde havuçu nasıl yedireceğimi bilemeyince, (makarnasına rendeledim,sevmedi, eline direkt versem sert geliyor) havuçlu,cevizli,tereyağlı,hindistancevizli minik toplar yaptım, kıvam vermek için de bisküvi koydum içine. o an aklıma gemedi ama daha sağlıklı olması için bisküvi yerine daha doğal bir şey de konabilir tabi.
bu minik topları pek beğendi, tok olmasına rağmen yedi. yanımda parka giderken götürüyorum orada ağzına veriyorum. benim gibi zayıf bebeği olanlar için sağlam kalorili bir atıştırmalı, tombiş bebişşler uzak dursun

*köfteyi kasaptan özel kıyma yaptırıp içine soğan rendeleyip biraz da ekmek içi koyarak yapıyorum. baharat olarak çok az kimyon karabiber ve tuz. kıyması çok yağlı olmadığı için biraz da zeytinyağı koyup yoğuruyorum. bunları minik bir lokmalık köfteler yapıyorum. top gibi alıp yiyor.

*balkabağının çorbasını yapıyordum geçen yıl yiyordu ama şu an çorba türü yediremediğim için balkabağından ne yapsam diye düşünüyorum, fikri olan var mı? kabak tatlısı yapmıştık nedense pek yanaşmadı,

*kahvaltıda verilen pankeklerden yapanınız var mı? armutlusu muzlusu pek bir duyuyorum ama hiç denemedim, yapan ve bebişi seven var mı aranızda?

vakit ayırıp paylaşım yapan olursa şimdiden teşekkürler,
balkabagi mercimek patates havuc sogan ayni mercimek corbasi yapar gbi yapiyorm biz ailecek iciyoruz.
Muzlu pankeki dnedim ig de gordm bnde. Ama yemedi ustundeki muzlari ydi bitek:)

Buarada havuclu toplari balkabagiylada yapabilirsin. Denendi onaylandi ;)

Ece her sabah kakasini yapardı bugün yapmadı az önce yaptı katıydı kakasi hatta yaparken anne diyerek sinirlendi birşeyler söyledi şimdi kavun yediriyorum yemeklerine zeytinyağını cogaltayim biraz daha sürekli hale gelmez inşallah

balkabagi mercimek patates havuc sogan ayni mercimek corbasi yapar gbi yapiyorm biz ailecek iciyoruz.
Muzlu pankeki dnedim ig de gordm bnde. Ama yemedi ustundeki muzlari ydi bitek:)

Buarada havuclu toplari balkabagiylada yapabilirsin. Denendi onaylandi :KK66:
canım nasıl yapıyosun o topları başkabağıyla. Pişiriyo mudun. Am tarifi varsa yazabilir misin

ben hala ayrı yemek yapıyorum evde pek düzenli beslenmediğimix için. Ama sevmediği şeyi zorla yemesindense sevdiğini yemesini tercih ederim sanırım. Yemek yemem için beni çok zorlarlardı sevdiğim bişey olsa bile çok istekli yemem hala.
En azindan seninki 'zorlarlardi' da kalmis ben hala kurtulamadim bu baskidan ya. 2 dk once annemle konuştum teyzem neden bu kadar zayifladigimi sormuş tabi annemde basladi söylenmeye :(

Ece her sabah kakasini yapardı bugün yapmadı az önce yaptı katıydı kakasi hatta yaparken anne diyerek sinirlendi birşeyler söyledi şimdi kavun yediriyorum yemeklerine zeytinyağını cogaltayim biraz daha sürekli hale gelmez inşallah

eline armut dilimi, hurma, kuru kayısı gibi şeyler de verirseniz bunlar da kabızlığı giderir. kavun da çok etkili. zeytinyağı bir tatlı kaşığı verince bunun da çok faydası oluyor. ayrıca ben zeytinyağı batırılmış pamukla poposunu da silmiştim.
kabızlık problemi bizde nerdeyse 2 hafta sürmüştü. her gün yapıyordu ama afedersiniz top top, zaten iyi beslenmeyen bebeklerin dışkısı top top olurmuş. kabızlık aynı zamanda iştahı da kapatıyor, kısırdöngü oluyor. yemeyince yapmıyor yapmayınca yemiyor.bu yüzden farkedilince hemen önlem almalı. benim çocuğa annem bakıyor, bu yüzden her gün sorarım yaptı mı nasıl yaptı falan diye, iğrenç belki komik ama annelik böyle bir şey napalım:)

En azindan seninki 'zorlarlardi' da kalmis ben hala kurtulamadim bu baskidan ya. 2 dk once annemle konuştum teyzem neden bu kadar zayifladigimi sormuş tabi annemde basladi söylenmeye :KK43:
aslında bende senin durumundayım kurtuldum denemez. Ama kulak asmamayı öğrendim. Çay sevmem ben mesela. Kahvaltıda 1 hadi belki2 bardak anca. Annem hala eğer akşam birlikteysek çay iç diye zorlar. Akşam aradığında çay yapın için der. Bunun gibi pek çok şey. Huylu huyundan vazggeçmiyo ama uzak olduğum için rahatım biraz.
Benim kuzenimde benimle aynı. Annemle teyzem bir araya geldiklerinde oturur bizden yakınırlar birbirlerine. Ağladıklarını bile bilirim sizin için üzülüyoruz diye.
Bıraktırmak imkansı sankrım o huyları. Duyup duyduğunu unutmaktan başka çare yok:(

Gökçe bu gün az az kaka yapmaya başladı. Gecede huzursuz uyudu baya. Banyo yaptırdım jimnastik yaptık. Fitil verdim. Poposunun kenarına zeytinyağı sürdüm tahriş olmasın diye. Birax yaptı ama hala var poposunda. İki üç gündür kayısı hoşafı kabak semizotu armut yedirmeye çalışıyorum zaten sürekli. İnşallah yatmadan önce yaparda o da kurtulur bende

eline armut dilimi, hurma, kuru kayısı gibi şeyler de verirseniz bunlar da kabızlığı giderir. kavun da çok etkili. zeytinyağı bir tatlı kaşığı verince bunun da çok faydası oluyor. ayrıca ben zeytinyağı batırılmış pamukla poposunu da silmiştim.
kabızlık problemi bizde nerdeyse 2 hafta sürmüştü. her gün yapıyordu ama afedersiniz top top, zaten iyi beslenmeyen bebeklerin dışkısı top top olurmuş. kabızlık aynı zamanda iştahı da kapatıyor, kısırdöngü oluyor. yemeyince yapmıyor yapmayınca yemiyor.bu yüzden farkedilince hemen önlem almalı. benim çocuğa annem bakıyor, bu yüzden her gün sorarım yaptı mı nasıl yaptı falan diye, iğrenç belki komik ama annelik böyle bir şey napalım:)
Tavsiyelerin için tesekkur ederim canim Ece pek kabız olmaz aslında ama nedense son zamanlarda böyle olmaya başladı eline armut dilimi üzüm veriyorum kayısı alcam cikamadim dışarı eşime söyledim o alcak iki gün önce gece yatmadan bir tatlı kaşığı zeytinyağı icirdim sabaha yaptı normal şekilde yine iciririm yapmazsa yemeklerine de biraz daha fazla koyarim

Gökçe bu gün az az kaka yapmaya başladı. Gecede huzursuz uyudu baya. Banyo yaptırdım jimnastik yaptık. Fitil verdim. Poposunun kenarına zeytinyağı sürdüm tahriş olmasın diye. Birax yaptı ama hala var poposunda. İki üç gündür kayısı hoşafı kabak semizotu armut yedirmeye çalışıyorum zaten sürekli. İnşallah yatmadan önce yaparda o da kurtulur bende
Ece şimdi yaptı canim inşallah Gökçe de yapar rahatlar ama poposunun etrafı kızarmış Ecenin:(

Annem çarşambadan beri bende. İki kardeşimle. Bu gün tutturdu sulu köfte yapcaz diye( ben çok severim) tamam ama sakın fazla yapmayalım dedim. Çok uğraştırıcı bişey çünkü . Bulgurla çiğ tavuk var içinde. Çiğ köfte gibi epey yoğrulur. Aonra sıkıla sıkıla misket kadar bölüp yuvarlarız. Tabiki yine beni dinlemedi. 1 buçukta oturduk başına daha yeni bitti. Bi kısmıda çiğ yediğimiz halde. Şimdi bi kısmını pişircez. Gerisinide buzluğa attım. Tam 6 yapımlık yapmış fazladan. Hani iyi oldu ama canım çıktı. Zaten kesin ben doğru düzgün yemek yemem diye bilerek yaptı. Kurabiye yaptık attık dolaba. Yorganları havalandırdı. Evi tamamen elden geçirdi. Azıcık dinlenirim diyodum hepten canım çıktkı. Fenalık geldi

Ece şimdi yaptı canim inşallah Gökçe de yapar rahatlar ama poposunun etrafı kızarmış Ecenin:KK43:
azıcık azıcık yapıyp bakalım inşallah rahatlar.bizim hep kızarık nerdeyse çok tahriş oldu çatladı oralar. Şimdi anladığım an zeytinyağı sürüyorum poposuna. Biz kabız olunca bile nasıl zorlanıyoruz. Çocuklar bilmiyolar bile tam olarak napcaklarıbı:(

azıcık azıcık yapıyp bakalım inşallah rahatlar.bizim hep kızarık nerdeyse çok tahriş oldu çatladı oralar. Şimdi anladığım an zeytinyağı sürüyorum poposuna. Biz kabız olunca bile nasıl zorlanıyoruz. Çocuklar bilmiyolar bile tam olarak napcaklarıbı:KK43:
Zor canim kabızlık ben küçükken olmuştum annemle babaannem sabun koymuşlardı o acıyı hiç unutmuyorum:(

canım nasıl yapıyosun o topları başkabağıyla. Pişiriyo mudun. Am tarifi varsa yazabilir misin
Bn genelde balkabagi tatlisi yaptiktan snra kalanlari potuborle karistirp toplar yapiyorum cnm. Hira tatlisini yemiyo ben kendmde toplari seviyorum. Tatliyi eziyorm biskuvi ufaliyorm icine. Karistrip top yapiyorm kimisinin disina ufalanmis biskuvi kimisininde hindistan cevizi ayni havuclu truff gbi oluyo bn balkabakliyo dha cok seviyorm. Hirada sevdi bu kis bol bol yaparm artk

Annem çarşambadan beri bende. İki kardeşimle. Bu gün tutturdu sulu köfte yapcaz diye( ben çok severim) tamam ama sakın fazla yapmayalım dedim. Çok uğraştırıcı bişey çünkü . Bulgurla çiğ tavuk var içinde. Çiğ köfte gibi epey yoğrulur. Aonra sıkıla sıkıla misket kadar bölüp yuvarlarız. Tabiki yine beni dinlemedi. 1 buçukta oturduk başına daha yeni bitti. Bi kısmıda çiğ yediğimiz halde. Şimdi bi kısmını pişircez. Gerisinide buzluğa attım. Tam 6 yapımlık yapmış fazladan. Hani iyi oldu ama canım çıktı. Zaten kesin ben doğru düzgün yemek yemem diye bilerek yaptı. Kurabiye yaptık attık dolaba. Yorganları havalandırdı. Evi tamamen elden geçirdi. Azıcık dinlenirim diyodum hepten canım çıktkı. Fenalık geldi
Annem ben ise gittigimde bazen kizima bakmaya geliyor, eve geliyorum ayni biraktigim gibi zaten kendi evini temizlemekten bikmis birde benimkiyle hiç ugrasmaz. Annen seviyor heralde ugrasmayi.

azıcık azıcık yapıyp bakalım inşallah rahatlar.bizim hep kızarık nerdeyse çok tahriş oldu çatladı oralar. Şimdi anladığım an zeytinyağı sürüyorum poposuna. Biz kabız olunca bile nasıl zorlanıyoruz. Çocuklar bilmiyolar bile tam olarak napcaklarıbı:KK43:
Vah kuzum epeydir yapmıyor heralde. Benim kiz yapti armut kavun sorunu çözdü. Ben cocukken cook kabiz olurmusum annem hep sabun koyarmis

Back
X