2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Buda benim tursum.bugun yaptim.kocaman kornisonlar malesef hemde adam beni kazikladi:KK43: 20151031_164633.webp
Bu arada ilk defa resim ekledimde kucuk resim die sectim.bilmiyorum nasil gozukuyo ama buyuk resim diemi secmeliydim ?!

Kızlar ya oğlum kendi etrafında dönüp duruyor, sonra da başı dönüyor küt yere düşüyor:KK43: eşim de bi sor bakiim kk da bizimki gibi başka şaşkaloz Bebek var mı dedi :)))
bitane de bizde var hepsi aynı bunların ama bizimki oynarken dönüyo eskiden bacağını sallardı şimdi dönerek oynuyo sonrada oturuyo

Ecenin bugün yine iştahı yoktu kızlar ne verdiysem yemek istemedi sabah yumurtasını zorla yedi zeytini çok sevdiği için onu isteyerek kendi yedi öğlende biraz çorba biraz kabak dolması yoğurt yedirdim bitirmedi biraz elma ve üzüm yedi akşam köfte yaptım birkaç lokma yedi sonrasında yemedi şimdi acmidir acaba yemek istemedi emziriyorum uyumak üzere diş olabilirmi bilmiyorum ama o yemeyince kafam rahat olmuyor:(

Gökçeye nar vereyim dedim bi tane. Direk doğazına kaçtı zor çıkarttık:KK43: bi yandan kardeşlerim bağırıyo nefes almıyo diye iyice elim ayağıma dolandı. Annemde unutmuş resmen kalakaldı. Nasıl çıkarttım bende anlamadım.
Nardanda eksik kalsın vermem bir daha
Gecmis olsun canim cok korkmussundur eminim. Bende veriyorum nar hemde birkac tane birden aliyor agzina sorun yasamadik masallah ama bundan sonra daha dikkat edeyim
NİMENRIX canım tek doz buda.

Bak canım 12. aydan itibaren diyor.

1. NİMENRİX nedir ve ne için kullanılır?
NİMENRİX 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergenlere ve yetişkinlere
Neisseria meningitidis
tip A, C, W-135 ve Y bakterilerinin oluşturduğu tüm vücut sistemlerine yayılan (invaziv) meningokokal menenjit hastalığını önlemek üzere aktif savunmayı sağlamak (bağışıklama) için kullanılan bir aşıdır.
Aşı vücudunuzun bu bakterilere karşı kendi savunmasını koruyucu hücreler olan antikorları üretmesini sağlayarak oluşturur.
Cok tesekkur ederim. Drmuzla konusup yaptirayim bende artik. Neden iki yasini bekleyeyim ki icime sinmemisti zaten

*arkadaşlar bir kaç ay önce burada somon köftesi ya da balık köftesi tarifi vardı, bizim kız o zaman balığı normal haliyle ya da çorbada yiyor diye tarif almamıştım. şimdi bütün çorbaları, muhallebileri yani kaşıkla beslenmeyi bıraktı, pilavlar ve köftelere sardı. balığı bazen yiyor bazen yemiyor ben de balık köftesi yapayım dedim, hayatımda hiç yapmadım, bu yüzden denenmiş ve miniklerce beğenilmiş olmasını istiyorum:)

*bu arada sizin topikte yeme sorununa rastlamıştım, bizde de var...yani vardı fazlasıyla...yutamama, katı gıda yiyememe, tükürme, öğürme, diliyle ittirme...vs. sonra bir haftalığına tatile gittik ve aksi gibi o dönem köpek dişlerini çıkarması sebebiyle bizim tarafımızdan kaşıkla beslenmeyi reddetti. kendi yemeyi tercih etti. biz de oteldeki açıkbüfeden ne bulduysak verdik, onu ver, o olmadı bunu ver, bunu sevdi, bunu ver...şeklinde...orada börek, köfte, gözleme, pilav, makarna, et, meyve...daha önce yemeyi başaramadığı bazı besinleri yemeyi öğrendi. tabi kendini pek doyuramadı ve tabii bu besinlerden biraz kabız oldu ama biraz zeytinyağı, armut, hurma gibi lifli besinlerle bu sorunu da aştık.

*şu anki durum kaşıkla yedirdiğim sadece yoğurt. onu da mama sandalyesindeyse kendi yiyor. bu arada 20 aylık, sizinkilerden büyük yani, yalnız mama sandalyesinde bizimle oturmaya alıştırmakla övündüğüm çocuk gezerek yemeye başladı. gezen tavuk gibi bik bik...ama o video açmalar, reklam açmalar, şarkı söylemeler, ibişlik yapmalar falan tarihe gömüldü...yani inşallah gömülmüştür:) konu çocuk olunca hiç kesin bir şey diyemiyorum...

siz neler yapıyorsunuz?

*ben geçenlerde havuçu nasıl yedireceğimi bilemeyince, (makarnasına rendeledim,sevmedi, eline direkt versem sert geliyor) havuçlu,cevizli,tereyağlı,hindistancevizli minik toplar yaptım, kıvam vermek için de bisküvi koydum içine. o an aklıma gemedi ama daha sağlıklı olması için bisküvi yerine daha doğal bir şey de konabilir tabi.
bu minik topları pek beğendi, tok olmasına rağmen yedi. yanımda parka giderken götürüyorum orada ağzına veriyorum. benim gibi zayıf bebeği olanlar için sağlam kalorili bir atıştırmalı, tombiş bebişşler uzak dursun

*köfteyi kasaptan özel kıyma yaptırıp içine soğan rendeleyip biraz da ekmek içi koyarak yapıyorum. baharat olarak çok az kimyon karabiber ve tuz. kıyması çok yağlı olmadığı için biraz da zeytinyağı koyup yoğuruyorum. bunları minik bir lokmalık köfteler yapıyorum. top gibi alıp yiyor.

*balkabağının çorbasını yapıyordum geçen yıl yiyordu ama şu an çorba türü yediremediğim için balkabağından ne yapsam diye düşünüyorum, fikri olan var mı? kabak tatlısı yapmıştık nedense pek yanaşmadı,

*kahvaltıda verilen pankeklerden yapanınız var mı? armutlusu muzlusu pek bir duyuyorum ama hiç denemedim, yapan ve bebişi seven var mı aranızda?

vakit ayırıp paylaşım yapan olursa şimdiden teşekkürler,
ben oğlumun çiğneyerek yiyebilmesinden çok umutsuzum. Hergün eline neler veriyorum neler ya ağzına götürmüyor ya da emiyor sonrada bırakıyor. Sabırla bekliyorum bende.. Bu arada balkabagını ben sebze yemeklerinde kullanıyorum. Kabak yerine.
Gökçe bu gün az az kaka yapmaya başladı. Gecede huzursuz uyudu baya. Banyo yaptırdım jimnastik yaptık. Fitil verdim. Poposunun kenarına zeytinyağı sürdüm tahriş olmasın diye. Birax yaptı ama hala var poposunda. İki üç gündür kayısı hoşafı kabak semizotu armut yedirmeye çalışıyorum zaten sürekli. İnşallah yatmadan önce yaparda o da kurtulur bende
Cnm karnıbahar versen. Yapar belki..

Yaparken tarif de versen? Biz de yaparak?
Vereyim cnm.. Kreması için;
1 çay bardağı toz şeker
3 ymk kaşıgı un
2 su bardağı süt
1 pkt vanilya
Sütü şekeri unu tencereye koy kısık ateşde pişir. Piştikten sonra vanilyayı koyup ılınmasını bekle. Ayrı bi yerde 1 çay bardağı sütü ve 1 çorba kaşığı toz şekeri eriterek karıştır. Sonra kedi dillerini bu karışımda ıslat (hemen batır çıkar yoksa dağılıyor) üzerine krema sür tekrar kedi dilini ıslat ve kapat. Hindistan cevizine bula ve benmari usulu çikolata erit üzerine şekil yap. ( kremayı kremşantili falanda yapabilirsin. Bide kremayı bol sür kedi dili ıslandığı için kremayı hemen emiyor) aklına takılan bişey olursa sorabilirsin.. Afiyet olsun :KK66:
Gökçeye nar vereyim dedim bi tane. Direk doğazına kaçtı zor çıkarttık:KK43: bi yandan kardeşlerim bağırıyo nefes almıyo diye iyice elim ayağıma dolandı. Annemde unutmuş resmen kalakaldı. Nasıl çıkarttım bende anlamadım.
Nardanda eksik kalsın vermem bir daha
Ay çok geçmiş olsn. Arenin sağolsun böyle yeme huyları olmadığı için rahatım.
Kızlar ya oğlum kendi etrafında dönüp duruyor, sonra da başı dönüyor küt yere düşüyor:KK43: eşim de bi sor bakiim kk da bizimki gibi başka şaşkaloz Bebek var mı dedi :)))
Arenin sürekli yaptığı şey. Hatta bu aralar eliyle gözünü kapatıp evde öyle geziyor. Ben yapma düşeceksin dedigimde de elini açıp ceee diyor.

ben oğlumun çiğneyerek yiyebilmesinden çok umutsuzum. Hergün eline neler veriyorum neler ya ağzına götürmüyor ya da emiyor sonrada bırakıyor. Sabırla bekliyorum bende.. Bu arada balkabagını ben sebze yemeklerinde kullanıyorum. Kabak yerine.

Cnm karnıbahar versen. Yapar belki..

Vereyim cnm.. Kreması için;
1 çay bardağı toz şeker
3 ymk kaşıgı un
2 su bardağı süt
1 pkt vanilya
Sütü şekeri unu tencereye koy kısık ateşde pişir. Piştikten sonra vanilyayı koyup ılınmasını bekle. Ayrı bi yerde 1 çay bardağı sütü ve 1 çorba kaşığı toz şekeri eriterek karıştır. Sonra kedi dillerini bu karışımda ıslat (hemen batır çıkar yoksa dağılıyor) üzerine krema sür tekrar kedi dilini ıslat ve kapat. Hindistan cevizine bula ve benmari usulu çikolata erit üzerine şekil yap. ( kremayı kremşantili falanda yapabilirsin. Bide kremayı bol sür kedi dili ıslandığı için kremayı hemen emiyor) aklına takılan bişey olursa sorabilirsin.. Afiyet olsun :KK66:

Ay çok geçmiş olsn. Arenin sağolsun böyle yeme huyları olmadığı için rahatım.

Arenin sürekli yaptığı şey. Hatta bu aralar eliyle gözünü kapatıp evde öyle geziyor. Ben yapma düşeceksin dedigimde de elini açıp ceee diyor.
yaptı canım kakasını çok şükür zor oldu ama. Karnıbahar da mı iyi geliyodu onu bilmiyodum bak

Kızlar ne zamandır dicem size unutuyorum.
Gökçenin sağ işaret parmağı çok esnek. Geriye doğru çekince acaip bükülüyo. Bi yere parmağının ucuyla bastırınca en uçtaki kısım var ya orası hemen tersine dönüyo. Dokununca bi garip oluyorum. Sanki plastikle oynuyomuş gibi. Sorun değil aslında da sizinle paylaşıyım istedim:KK53:
Sabit durmasını sağlayabilirsem fotosunu çekip atcam. Hem elini tutup hem fotosunu çekemedim bi türlü

Kızlar aren artık gösterdigim herşeyi bana getiriyor. Bugün uzanıyordum kumanda da uzaktaydı üşendim arene dedim kumandayı getirirmisin diye. Hemen getirdi. Ayy çocuğu resmen getir götür ismail yaptım :)
Ay onu bende yapıyorum:KK53: sonra kendi kendime o beni az mı kullanıyo yapsın tabi diyorum :))
Ay hadi gözün aydın. Evt cnm çok iyi geliyor yani arene çok iyi geliyordu.
sağol canım iyi oldu bunuda öğrendiğim. Kabız olmasını önleyecek şeyler yediriyorum her gün mutlaka az da olsa. Kayısının kokusundan tiksinir oldum sıpam nasıl yiyo hiç bilmiyorum. Yeni şeyler iyi oluyo

Kızlar ne zamandır dicem size unutuyorum.
Gökçenin sağ işaret parmağı çok esnek. Geriye doğru çekince acaip bükülüyo. Bi yere parmağının ucuyla bastırınca en uçtaki kısım var ya orası hemen tersine dönüyo. Dokununca bi garip oluyorum. Sanki plastikle oynuyomuş gibi. Sorun değil aslında da sizinle paylaşıyım istedim:KK53:
Sabit durmasını sağlayabilirsem fotosunu çekip atcam. Hem elini tutup hem fotosunu çekemedim bi türlü
balerin yap sen gökçeyi :KK66:
Ay onu bende yapıyorum:KK53: sonra kendi kendime o beni az mı kullanıyo yapsın tabi diyorum :))
sağol canım iyi oldu bunuda öğrendiğim. Kabız olmasını önleyecek şeyler yediriyorum her gün mutlaka az da olsa. Kayısının kokusundan tiksinir oldum sıpam nasıl yiyo hiç bilmiyorum. Yeni şeyler iyi oluyo
Aynen biz onların her istediklerini yapıyoruz birazda onlar yapsın :) ay bide aren nerden öğrenmişse oflamayı öğrenmiş. Getirdigi herşeyin sonunda off diyor bide :)

Kızlar aren artık gösterdigim herşeyi bana getiriyor. Bugün uzanıyordum kumanda da uzaktaydı üşendim arene dedim kumandayı getirirmisin diye. Hemen getirdi. Ayy çocuğu resmen getir götür ismail yaptım :)
Ben de çok yapıyorum onu. Özellikle de uyumadan önce oyuncaklarını toplattırıyorum. @hiraysen gör Nasıl hamarat damat yetiştiriyorum, kızının eli sıcak sudan soğuk suya değmeyecek :D
Gerçi o da kolunun uzanamadığı yerlerde bizi kullanıyor, elimden tutup yükeçsekteki şeyleri istiyor da ben genelde vermiyorum, yükseğe kaldırmışsam bir bildiğim var diye :)))

balerin yap sen gökçeyi :KK66:

Aynen biz onların her istediklerini yapıyoruz birazda onlar yapsın :) ay bide aren nerden öğrenmişse oflamayı öğrenmiş. Getirdigi herşeyin sonunda off diyor bide :)
Yoruluyor galiba küçük bey of dediğine gore :KK48: Ece de ya yı çok kullanıyor anne ya ver ya baba ya gibi ama dikkat ettim abisi de çok kullanıyor sanırım ondan öğrendi:))

Ben de çok yapıyorum onu. Özellikle de uyumadan önce oyuncaklarını toplattırıyorum. @hiraysen gör Nasıl hamarat damat yetiştiriyorum, kızının eli sıcak sudan soğuk suya değmeyecek :KK70:
Gerçi o da kolunun uzanamadığı yerlerde bizi kullanıyor, elimden tutup yükeçsekteki şeyleri istiyor da ben genelde vermiyorum, yükseğe kaldırmışsam bir bildiğim var diye :)))
oyuncaklarını bende toplatıyorum hep. Ay evt senin oğlunu alan yaşadı gerçekten. Evi var oyuncakları var çalışkanda :) bu arada yedigin kumpir gözümden kaçmadı bilgine ;)
Yoruluyor galiba küçük bey of dediğine gore :KK48: Ece de ya yı çok kullanıyor anne ya ver ya baba ya gibi ama dikkat ettim abisi de çok kullanıyor sanırım ondan öğrendi:))
Çok şekerler ya. Seneye konuşmalarını hayal bile edemiyorum..

İnstagramda listemde ekli olmayan birine özel msj atabiliyormuyum ? Bilgisi olan varmıdır..

oyuncaklarını bende toplatıyorum hep. Ay evt senin oğlunu alan yaşadı gerçekten. Evi var oyuncakları var çalışkanda :) bu arada yedigin kumpir gözümden kaçmadı bilgine :KK66:

Çok şekerler ya. Seneye konuşmalarını hayal bile edemiyorum..
Evet canim çok tatlılar inşallah bıcır bıcır konuşurlar bizimle facebook Ecenin bir sene önce paylastigim fotoğrafı bildirim yapmış bir yıl önceki anın diye o kadar küçük ki hamakta yatıyor şimdi yuruyor çok çabuk geçiyor zaman

Back
X