2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Oyuncu Anne,

Anlatacağım mevzu derin. Canınız sıkılacak amma velakin konuşmamız gerek.

Yıllar önceydi. Bir reklamverenimizi bir televizyon programına konuk olarak gönderdik, program esnasında kendisine yönlendirilen sms'leri cevaplayacağız. Bir sistem üzerinden bağlanıyorsunuz ve o program esnasında gelen tüm mesajları karşısınızda görüyorsunuz. Bizden önceki konuk bir psikologtu ve konu olarak "ensest ilişki" yani "yakın akrabalar arasında/aile içinde cinsel ilişki" belirlenmişti. Önüme ilk çıkan sorular o sorular oldu. O kadar çoktu ki! O konuğa gelen mesajları gördüğümde saatlerce bilgisayar ekranına baktım, koltuğuma çivilendim. Mesajları okuduğumda dünya başıma yıkıldı. Babasının, ablasının, abisinin, amcasının, dedesinin ve inanılmaz ama annesinin cinsel tacizine uğrayan insanların mesajlarını gözlerim yanarak okudum. Çok uzun süre etkisinden kurtulamadım. İnsan bazı gerçekleri, kendi hayatında var olmayınca, tümden yok sayıyor. Hadi canım diyorsun, olur mu öyle şey diyorsun, yok artık diyorsun, Allahım ne olur gerçek olmasın diyorsun. Ben o mesajları okuduğumda çok gençtim ve açıkçası böyle bir sapkınlığın varlığından dahi haberdar değildim. Sonra bilgilenmek, bilinçlenmek, yaygınlığını öğrenmek için araştırdım ve dehşetim kat ve kat arttı.

Şimdilerde aynı yıkımı bir kez daha yaşıyorum. Öyle mesajlar geliyor ki, gencecik insanlardan. Gizli hesaplardan yazıyorlar, yardım istemek için değil, birilerine anlatmak için yazıyorlar sanırım, kimseye anlatamadıkları için tanımadıkları bana kendilerini gizleyerek anlatıyorlar. "abla biliyor musun, babam..." diyor, "abla, bana amcam..." diyor. "Abla abim", "dayım", "komşumuz"... Offfff diyorum, of, of, offff!

Böyle bir rezalete maruz kalan kardeşim, öncelikle şunu bil. Bu bir suçtur. Rızan olmadan sana dokunan yedi kat el de olsa, baban da olsa, suçtur ve şikayet etme hakkın vardır. Lütfen susma ve lütfen korkma.

Hikayelerin çoğunda ‘anneme söyledim, inanmadı’ cümlesi geçiyor. Anneler açın gözünüzü. Kalbe şüphe düşürmek değil maksadım, sadece ‘bizim ailemizde olmaz, bizim çevremizde olmaz’ diyerek ört bas etmeyin. İnsan, her şeyi yapabilir. Çok dikkatli olun. Çocuklarınızın davranışlarını, tutumlarını izleyin. Bir değişiklik, durgunluk, taşkınlık, kapalılık artık her ne değişiklik görüyorsanız, aklınızın bir tarafından ‘acaba bir derdi mi var’ diye geçirin ve o dertler içerisinde her ihtimali değerlendirin. Başına her ne gelirse gelsin, elinizi yavrunuzdan çekmeyin.

Ben, henüz çocuk sahibi değilken, çocuğu olan arkadaşlarıma ‘dünya öyle bir noktaya gidiyor ki, çocuğunu bir fanusun içine koyup balık gibi büyütsen ancak koruyabilirsin bunca kötülükten’ derdim. Şimdi bu mesajları okuduğumda, fanusun da yetmeyeceğini düşünüyorum. Allah çocukları önce kendi anne babalarının öfkesinden, cehaletinden, nefsinden, kibrinden, şiddetinden korusun. Sonra başkalarından...

Şermin Çarkacı
Stajyerken adliyede duruşmaları izletirlerdi bize. Bir ağır ceza davasını izlerken 10 yaşında bir kız çocuğu karın Ağrısıyla dr a girmiş ve hamile olduğu ortaya çıkmış. Duruşmada sanık mahalleden bir gençti. Karar duryşmasıydı. Hakim çok tatlı ve babacandı. Karardan önce kız duruşma salonu adabını bilmediğinden ve yaşı küçük olduğundan kalktı annesinin yanına hakimin yanına gitti bişeyler dedi. Hakim salonu boşalttı. Pedagogu çağırdı ve kızın yeniden ifadesini aldı. Daha sonra öğrendik ki kıza cinsel istismarda bulunan öz dayısıymış ve annesi de kardeşini korumak için mahalleden komşu çocuğuna iftira atmış. 8 sene önceki olay ama bu yazıyı okuyunca yine aklıma geldi :KK43:

Son düzenleme:
Stajyerken adliyede duruşmaları izletirlerdi bize. Bir ağır ceza davasını izlerken 10 yaşında bir kız çocuğu karın Ağrısıyla dr a girmiş ve hamile olduğu ortaya çıkmış. Duruşmada sanık mahalleden bir gençti. Karar duryşmasıydı. Hakim çok tatlı ve babacandı. Karardan önce kız duruşma salonu adabını bilmediğinden ve yaşı küçük olduğundan kalktı annesinin yanına hakimin yanına gitti bişeyler dedi. Hakim salonu boşalttı. Pedagogu çağırdı ve kızın yeniden ifadesini aldı. Daha sonra öğrendik ki kıza cinsel istismarda bulunan öz dayısıymış ve annesi de kardeşini korumak için mahalleden komşu çocuğuna iftira atmış. 8 sene önceki olay ama bu yazıyı okuyunca yine aklıma geldi :KK43:
Off Allah'ım çok kötü. Allah'ım sen çocuklarımızı koru doğru insanlarla karşılaştır.

@Akaibu sana bişey Sorcam ya Gökçe kuru üzüm ve kuru yaban mersini yiyince çıkışı Nasıl oluyor sorması ayıptır. Azada dün ilk kez elden verdim yesin diye gerisin geri beze çıkarmıştı :/
hirada hergun yarim kase yiyo bayiliyo uzumun herturlusune.pek cignemiyo ama cevirip yutuyo hic cikmadi kakasindan smdiye kdr.

Eki Görüntüle 1675817
Balkabağı toplarımız hazırr.
Gökçe paçamda olunca büyük büyük yaptım. Tadı çok güzelmiş ama cidden. Denemeyenlere tavsiye ederim.
Yumuşacık gökçedr yiyo şükür.
Bi dahakine bulabilirsem turuncu kabaktan alıp şekersiz deniyim bakalım nasıl olcak
guzl gorunuyo cnm eline sglik bn cok yapiyorm bnu havucluyu sevmiyorm.bu dha guzel

H&Mden alışveriş yapan hatunlar ayakkabı kalıpları nasıl bot aldırcam öyküye kaç numara aldırayım karar veremedim
kaliplari buyuk cnm ben bugn bot aldm disari icn. Buyuk geldi gdip degistrcem biara bi numara buyk geldi

bi yanda tecavüz edilen ufacık çocuk. Bi yanda iftira atılan genç. İftiranında en büyüğü olsa gerek.
Allahım bi bildiği vardır elbet ama böyle insanlar nasıl anne oluyolar. :( kardeşim benim kızıma böyle bişey yapsa bırak saklamayı ellerimle boğarım onu:(

Benim kuzenim sosyal hizmetler de avukat bu davalara bakıyor bir araya gelince anlatıyor sürekli çok uzuluyoruz duydukça beni en çok etkileyen bir hikâye de kadının dostunun bebeğine yaptığı cinsel istismar ve iskenceydi sigara izleri varmış bebeğin vücudunda hep, kuzenim de çok etkilenmişti neyseki aldılar elinden o minik yavruyu ama minicik yuregi bedeni iyileşmiştir acaba birkaç sene önce olmuştu bu olay TV de çıkmıştı

Kızlar bugün halilarimi yıkamaya gönderdim yatak odasını temizledim Ecenin yatağının yerini degistirdim pencere kenarindaydi yatağı doğduğundan beri bir yerde okudum alerjik bünyeye sahip olan bebeklerin böyle toz tutan perde gibi eşyalardan uzak olması gerekiyormus bende duvar kenarına koydum bu kez inşallah yeni yerinde bol bol uyur Ece hanım ayrıca bugün ateş falan yoktu keyfi de yerindeydi ama cok istahsizdi doğru düzgün birşey yemedi ne güzel tam kilo almaya başlamıştı uzun zaman sonra ki böyle oldu ne yapalım sağlık olsun zamanla iştahı yerine gelir inşallah

Benim oğlan ne kadar geç kalırsa uykusuna o kadar huzursuz oluyor, geç uyudu geç kalkar olmuyor, geç de uyusa erken kalkıyor, erken de uyusa aynı, siz de nasıl oluyor?

Evet aynen öyle.. Efe'de böyle.. 9-10'da da yatsa, 11-12-1'de de yatsa sabah bazı istisna günler hariç 7'de kalkar.. En geç 8

Bi yerde okumuştum. Bebekler rutin şeyleri daha çok sever daha huzurlu ve sakin olurlarmış. Aynı saatte yatıp kalkmak yemek yemek gibi. Hatta mesela altını değiştirmeden önce hep aynı cümleyi kurmak gerekirmiş. Bir süre sonra bebek bu cümleden sonra ne olacağını öğrendiği başına ne geleceğini bildiğinden huzursuz olmazmış. Banyodan önce yemekten önce uykudan oyundan önce hep aynı şeyleri yapıp söylemeliymişiz.

Annem sirkede bi gün beklet demişti yaktığım tencereyi. Beklettim hiç bişey olmadı. Karbonat koyacaktım evde yoktu.Ocağın ğzerine koydum alttan ısıtırsam belki daha kolay çıkar diye. Kalıp gibi kavlayıp çıktı yanık yer. Cifledim attım makinaya bi daha yıkansın. Hiç yanık izi falanda yok. Başınıza gelirse aklınızda bulunsun kıxlar

image.webp

Şuna bakar mısınız. Benim sıpa kendi aktarma oyununu kendi bulmuş

Bana onerebilcgnz egitici beceri oyuncagi varmi. Bn surekli oynayamiyorm hirayla. Cok cabuk skliyo zaten bebeklerden fln. Legolarla oynuyo surekli nerdeyse onlarla yaticak bide ahsap puzzle surekli elinde baska ne alablirm ilgsni cekicek.

Annem sirkede bi gün beklet demişti yaktığım tencereyi. Beklettim hiç bişey olmadı. Karbonat koyacaktım evde yoktu.Ocağın ğzerine koydum alttan ısıtırsam belki daha kolay çıkar diye. Kalıp gibi kavlayıp çıktı yanık yer. Cifledim attım makinaya bi daha yıkansın. Hiç yanık izi falanda yok. Başınıza gelirse aklınızda bulunsun kıxlar
Eskiden annem bulaşık makinesi deterjanı. Koyar suyla kaynatırdı temizlenirdi hiç uğraşmadan benimde cezveler oluyo e tablet kullanıyoz artık bende az bişey çamaşır deterjanı kaynatıyorum anında çıkıyo

Bana onerebilcgnz egitici beceri oyuncagi varmi. Bn surekli oynayamiyorm hirayla. Cok cabuk skliyo zaten bebeklerden fln. Legolarla oynuyo surekli nerdeyse onlarla yaticak bide ahsap puzzle surekli elinde baska ne alablirm ilgsni cekicek.
aslında beceri oyuncağı değil ama playskoolun eflatun ilk kelimeler oyuncağı var. Filin burnunu ündirdiğinde resim değişiyo her resimde 2 öge var. Aslan ayı var mesela a harfinde aslan a harfiyle başlar diyo. Kulağını kaldırınca diğerini söylüyo. Altta sarı bi dönen bişey var onu çevirince fotodaki şeylerin seslerini çıkarıyo. Fareyi indirincede orda şekiller renkler yüz ifadeleri çıkıyo onları seslendiriyo. Bi kaç şarkı var.
Gökçe 6 aylıkken almıştım heveslenip hala oynuyo onunla. Tekrar etmeye çalışıyo söylenenleri. Sesleri çıkarıyo. Hiranında hoşuna gider sanki
image.webp

Eskiden annem bulaşık makinesi deterjanı. Koyar suyla kaynatırdı temizlenirdi hiç uğraşmadan benimde cezveler oluyo e tablet kullanıyoz artık bende az bişey çamaşır deterjanı kaynatıyorum anında çıkıyo
bu daha pratikmiş. Yakında yakarım yine bişey nasıl olsa denerim bunuda:KK53:

Ne güzel biz de dün 1.5 lt su şisesi kapaklarını attık damacanaya değil tabi 5 lt su şişesine:)
o iyiymiş ne güzel:) ben patatesin birini çıkaramadım zorla depmiş sanırım. Sucuya nasıl vercem onu düşünüyorum:))
Gördükten sonra bi kaç tanede ben attırdım hoşuna gitti baya

Back
X