2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Aynıı ben:)Sebze de neymiş
Gerçekten enteresansanız ya benim eşim de böyle ve bizim eve dolmalık biber ve fasülye dışında sebze girmiyor. Onlar da bol etli dolma ve etli fasulye olacak. Dün heberdim bi tencere sarma sardım. Normalde ben zeytinyağlı baharatlı severim. Eşim öylesini ağzına sürmez hadi orta yolu bulayım diye 250 gr falan kıyma koydum beğenmedi beyefendi et azmış diye :(

Gerçekten enteresansanız ya benim eşim de böyle ve bizim eve dolmalık biber ve fasülye dışında sebze girmiyor. Onlar da bol etli dolma ve etli fasulye olacak. Dün heberdim bi tencere sarma sardım. Normalde ben zeytinyağlı baharatlı severim. Eşim öylesini ağzına sürmez hadi orta yolu bulayım diye 250 gr falan kıyma koydum beğenmedi beyefendi et azmış diye :KK43:
bana gönder ben yerim:KK53:

Ece de niloyayi sevmedi ama pepeyi çok seviyor geçenlerde yemeğe gitmistik kâğıt servis koydular önümüze ustunde pepenin resmi vardı pepe pepe dedi durdu elinden bırakmadı aldık eve getirdik servisleri adamlar şaşırmıştır eminim zeytin konusunda da aynı canim Ece tam bir zeytin hastası daha kahvaltıyı hazırlarken istiyor hergun 7-8 tane yiyiyor ama siyah zeytin çekirdeğini kendi çıkarıyor bana elletmiyor
cekirdegi ben cikarinca yemiyo zeytini illa kendi cikarcak bide agzinda ayiriyo cekirdgi cok komik buyk insan gbi:)

Geçen gün zeytinlerin çekirdeğini çıkarıyordum oğlana vermek için, o sırada eşim bir şey söyledi, çocuğa zeytin çekirdeğini vermişim dalıp, kırt diye ses gelince ağzından farkettim durumu, hemen çıkarttım ağzından:KK70:
bir de böyle anneler var yani:))

Gerçekten enteresansanız ya benim eşim de böyle ve bizim eve dolmalık biber ve fasülye dışında sebze girmiyor. Onlar da bol etli dolma ve etli fasulye olacak. Dün heberdim bi tencere sarma sardım. Normalde ben zeytinyağlı baharatlı severim. Eşim öylesini ağzına sürmez hadi orta yolu bulayım diye 250 gr falan kıyma koydum beğenmedi beyefendi et azmış diye :KK43:
konyalılar cidden çok düşkünler. Yaprak sarmasını ben etsiz severim. Eşim sırf etli. Bi de biz pirinç koyuyoruz diyo. Bi tencere dolmaya bi kaşık anca :))
Ben sarma biber dolması lahana dolması yapmıyorum o yüzden hiç.
Eşim kabak ıspanak pırasa karnıbahar sevmezdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bizdede bi fasülye vardı yapacak. Sonradan deniyim bi dedim. Meğer adam annesininkini sevmiyomuş. Daha değişik yapıyolar hepsini. Çok şükür kurtuldum. Şimdi kendisi kabak pırasa yap canım çekti der

Eki Görüntüle 1675817
Balkabağı toplarımız hazırr.
Gökçe paçamda olunca büyük büyük yaptım. Tadı çok güzelmiş ama cidden. Denemeyenlere tavsiye ederim.
Yumuşacık gökçedr yiyo şükür.
Bi dahakine bulabilirsem turuncu kabaktan alıp şekersiz deniyim bakalım nasıl olcak

elinize sağlık, ben de bunların havuçlusunu yapmıştım çok beğenmişti, balkabaklısını da deneyeyim en kısa zamanda

elinize sağlık, ben de bunların havuçlusunu yapmıştım çok beğenmişti, balkabaklısını da deneyeyim en kısa zamanda
evet sevdide sıpam şükür. Bi dahakine tahini de daha çok koycam kaldırır gibi. Az enerjisi vardı biraz daha olsun:KK53:
Benimde kafamda havuçlusunu demek var. Sever inşallah onuda.

konyalılar cidden çok düşkünler. Yaprak sarmasını ben etsiz severim. Eşim sırf etli. Bi de biz pirinç koyuyoruz diyo. Bi tencere dolmaya bi kaşık anca :))
Ben sarma biber dolması lahana dolması yapmıyorum o yüzden hiç.
Eşim kabak ıspanak pırasa karnıbahar sevmezdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bizdede bi fasülye vardı yapacak. Sonradan deniyim bi dedim. Meğer adam annesininkini sevmiyomuş. Daha değişik yapıyolar hepsini. Çok şükür kurtuldum. Şimdi kendisi kabak pırasa yap canım çekti der
Ölür de o lafları söylemez benimki :(

@Akaibu kabagi nasıl yapıyorsun canim senin tarifini yapayim belki esim de sever. Bir de kabak dolmasini da merak ettim. Tarifini verirsen sevinirim. ..

Eti yiyo Canım hele kuzu etini haşlayıp didikliyorum önüne kendisi yiyor. Ben de sebzeyi ete gizliyorum artık. Adam ağzına sebze değince öğürüyo ya :/
Bizimki daha eti cigneyemiyor. Bugunlerde zaten bisey yemiyor öğün diye bisey kalmadi

20151104_201604.webp
Evde başka yer kalmadı da oturacak;)

@Akaibu kabagi nasıl yapıyorsun canim senin tarifini yapayim belki esim de sever. Bir de kabak dolmasini da merak ettim. Tarifini verirsen sevinirim. ..
canım kuş başı et ya da kıymayı kavuruyorum. Soğan salça ekliyorum. Salçayıda kavurup pul biber karabiber. Kabaklarıda uzunlamasına 4 e bölüp 1 er cm kalınlığında doğruyorum. Onuda ekleyip arada karıştırarak iyice kavuruyorum. Briazda bulgur ekliyorum. 3 tane kabağa 1 yemek kaşığı kadar falan. Kaynar su ekleyip özlenmesini bekliyorum. Pişincede kıyılmış dereotu serpip üzerine bolca altını kapatıyorum. Üzerinede sarımsaklı yoğurt. Aslında normal bi tarif ama eşimin ailesi daha değişik yumurtalı falan. Ben hiç görmemiştim öylesini.

Dolmasınıda yine kıymayı kavuruyorum. Suyunu çekince soğan salça ekleyip yine kavuruyorum. Pirinç ekliyorum kıymayla yarı yarıya olana kadar. Maydonoz dereotu baharat ekleyip yarım çay bardağı su koyup birax pişiriyorum. Kabakları doldurup salçalı su yapıyorum üstüne gelene kadar. Yine üstüne sarımsaklı yoğurt.
İçini çiğden de dolduran var ama annem böyle yapar hep bana daha lezzetli geliyo.

Back
X