2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Sanırım öyle herkes pazar gezmesinde bi benim eşim çalışıyor pazar günü heralde kaldım oğlumla evde tel başımıza :KK43:
benım esımde calsıyor canım pazarları, yalnız deılsın :KK56:
Yataklarimiz coktan ayrildi, kalplerimiz de ayrildi. Konustuk olmuyor. Ayni evin icinde konusmuyoruz,hatta yuzumu gormemek icin eve gece 11:30dan once gelmiyor. Kusaca cik git evimden diyor. Kizin velayetini istiyor. Benim kimsesizligimi, fakirligimi koz olarak kullaniyor. Ben de velayeti vermem. O yuzden evden cikmiyorum. Avukatin dedigine gore evden cikarsam onun ekmegine bal surermisim. O yuzden davada acamiyorum. Ayni evde buz gibi yabanciyiz. Eşimin gonlu birine kaymak icin can atıyor gibi. Duzelmiyor.
aynen canım sakın evı terketme, anında noter cagırıp evı terkettı dıye oanylattırır suclu duruma dusersın, ayrıca cocukların ortalama 8-10 yasına kadar annesının velayetıne verılır ( annenın toplumda sayılacak ayıpları ıslememesı kaydıyla tabı ) o konuda hıc bır suphen olmasın alamaz yanı.
ama dıger arkadaslarında dedıgı canım, su an yenı dogum yaptın onun psıkolojısı var ıkınızdede, bence de bıraz daha dusun canım

Kızlar benim oglusta 25 haziran doğumlu otururken gazini cikarmak istediğinde aayaklarıylabacaklarima karnima bnasip ittiriyo kendini ama herkes aman basyirma basmasin diyip duruyor.. Basmasinin ne zarari var?

Kızlar benim oglusta 25 haziran doğumlu otururken gazini cikarmak istediğinde aayaklarıylabacaklarima karnima bnasip ittiriyo kendini ama herkes aman basyirma basmasin diyip duruyor.. Basmasinin ne zarari var?
nasıl otururken, anlayamadım?? herhalde bebek oturmuyor daha demı yanı sız o pozısyonda tutmuyorsunuz? ayaklarını ıttırmesını deılde oturma pozıysonu olmaması lagzım, kalcasının ustune kucagınızdada olsa oturma pozısyonunda cok olmaması lagzım

arkadaşlar seminer döneminde kullanmak için süt sağma mak almıştım 2 hafta önce 110tl ye tanıdığınız bir yakınınız ya da sizlerden birisine satmak istiyorum çok makul bir fiyata..(napıyım elimde kaldı müdür 2 saat okulda olmanız yeterli deyince kullanamadım..:KK16:)
bende almıstım sutum cogalsın dıye ,sonra ıkı kere mastıt oldum, o yuzden bıraktım kullanmıyorum artık bende

Geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyilesirsin emzirirken kullanılan antibiyotikler var diye biliyorum doğumdan sonra göğsümde mastit olmuştu o zaman Dr antibiyotik vermişti bir dr git istersen canim
senın gosundekı mastıt cokmu ılerlemıstı canım, antıbıyoktık duruma geldın? bendede ıkı kere oldu ama ben elektrıklı makına kullanıyordum ondan dolayı oldu, elle sagarak hallettık allahtan , bı dahada kullanmıyorum makınayı ama sankı azaldı sutum gıbı gelıyor, gogsum hep yumusak bole eskıden tas gıbıydı, senınkı nasıl su anda ?

nasıl otururken, anlayamadım?? herhalde bebek oturmuyor daha demı yanı sız o pozısyonda tutmuyorsunuz? ayaklarını ıttırmesını deılde oturma pozıysonu olmaması lagzım, kalcasının ustune kucagınızdada olsa oturma pozısyonunda cok olmaması lagzım

bende almıstım sutum cogalsın dıye ,sonra ıkı kere mastıt oldum, o yuzden bıraktım kullanmıyorum artık bende

senın gosundekı mastıt cokmu ılerlemıstı canım, antıbıyoktık duruma geldın? bendede ıkı kere oldu ama ben elektrıklı makına kullanıyordum ondan dolayı oldu, elle sagarak hallettık allahtan , bı dahada kullanmıyorum makınayı ama sankı azaldı sutum gıbı gelıyor, gogsum hep yumusak bole eskıden tas gıbıydı, senınkı nasıl su anda ?
nasıl yani elektrikli makinayla ne ilgisi oluyor cnm?

Masallah canim kizina bizimki de 17 haziran dogumlu. Kafasini titrete titrete etrafa bakmaktan baska bisey yapmiyo :D
Bizimki de aynı kafa titreterek etrafa bakıyor ama az önce kontrolden geldik, doktoru yüÜstüü yatırdı kendisi sırtüstü döndü :) evde dene istersen

Az önce hastaneden döndük. Maşallah oğlum turp gibi de ben fenayım :( spiral taktırdım ve ağrıdan ölecek gibiyim. Gebelik öncesi adet günlerimden biri sanki, kasık, bel ağrısı, soğuk soğuk terleme :( eve zor attım kendimi. Hala adet olmadım allahtan, doktor da emzirdiğim için 6-7 aya kadar olmayabileceğini söyledi, bu ağrı da spiralin etkisiymiş , bir iki damla da kanama olabilirmiş. Ayrıca rota aşısını da yaptırdık, doktoru avm lerden klimadan kalabalık herhangi bi yerden rota virüsü kapılanilir, gerekli bir aşı dedi. Bilginiz olsun

benım esımde calsıyor canım pazarları, yalnız deılsın :KK56:

aynen canım sakın evı terketme, anında noter cagırıp evı terkettı dıye oanylattırır suclu duruma dusersın, ayrıca cocukların ortalama 8-10 yasına kadar annesının velayetıne verılır ( annenın toplumda sayılacak ayıpları ıslememesı kaydıyla tabı ) o konuda hıc bır suphen olmasın alamaz yanı.
ama dıger arkadaslarında dedıgı canım, su an yenı dogum yaptın onun psıkolojısı var ıkınızdede, bence de bıraz daha dusun canım

Hla soguguz, gece 11 bucuktan once gelmiyor. Ama bu beni germiyor. Isime geliyor evdeyken sinirimi bomaktan baska bir ise yaramiyor zaten. Iyiki tum gun yok da ben de evde sefami suruyorum hem de.onun suratını görmeyerek mutlu huzurlu oluyorum

nasıl yani elektrikli makinayla ne ilgisi oluyor cnm?
elektrıklı pompayla sagdım hep, bu sefer haddıınden fazla sut urteımı oldu eg bebiş o kadar emmeyınce bu sefer gogsumde bırıktı kaldı , pompa kullanıcaksınız duzenlı 3-4 saatte bır sgmak gerekırmıs bende tabı cocuk ıcıyor dıye gogsumdekını bosalmayım dıye bı tek gecelerı , bebsı uyuyınca sagıyordum , sonuc ıkı kere mastıt olunca bıraktım makınayı sagmıyorum.
Bizimki de aynı kafa titreterek etrafa bakıyor ama az önce kontrolden geldik, doktoru yüÜstüü yatırdı kendisi sırtüstü döndü :) evde dene istersen
nasıl cnm anlamadım , hazıran 17 dogumlu , yusustu yatınca kendı kendıne sırtu ustumu donuyor ?? 4 ayda bebekler donmeye baslıyor senınkı cok ılerı o halde cnm

Benim kizim 2 bucuk aylik ama kendi basina donmuyorr

Bir digeri dun eve misafir geldi, bebegi sevmek icin aldilar bir baktim kizimi 5 snligine oturttu, hemen kaldirdim, kizim bugun normal agri sizi yok. Sizce bir sey olmus mudur ?

elektrıklı pompayla sagdım hep, bu sefer haddıınden fazla sut urteımı oldu eg bebiş o kadar emmeyınce bu sefer gogsumde bırıktı kaldı , pompa kullanıcaksınız duzenlı 3-4 saatte bır sgmak gerekırmıs bende tabı cocuk ıcıyor dıye gogsumdekını bosalmayım dıye bı tek gecelerı , bebsı uyuyınca sagıyordum , sonuc ıkı kere mastıt olunca bıraktım makınayı sagmıyorum.

nasıl cnm anlamadım , hazıran 17 dogumlu , yusustu yatınca kendı kendıne sırtu ustumu donuyor ?? 4 ayda bebekler donmeye baslıyor senınkı cok ılerı o halde cnm
Evet 16 Haziran doğumlu benimki de bügün doktoru yüzüstü yatıyınca döndü, biraz toparlanayım ben de evde deneyeceğim :)

Bir digeri dun eve misafir geldi, bebegi sevmek icin aldilar bir baktim kizimi 5 snligine oturttu, hemen kaldirdim, kizim bugun normal agri sizi yok. Sizce bir sey olmus mudur ?
Nasıl oturttu anlamadım? 2,5 aylıksa 15-20 güne döner heralde bizim de bugün ilk oldu :)

yok canım hemen ole bır sey oolmaz endıse etme, hep yaparsanız duzenlı olarak o zaman suphe edılmelı
benımkı 3,5 sylık ama donemıyor kı , 4 ayda donmeye baslarlar dıye hr yerde ole yazıyor doktorlarda ole soyluyor..
Hla soguguz, gece 11 bucuktan once gelmiyor. Ama bu beni germiyor. Isime geliyor evdeyken sinirimi bomaktan baska bir ise yaramiyor zaten. Iyiki tum gun yok da ben de evde sefami suruyorum hem de.onun suratını görmeyerek mutlu huzurlu oluyorum
işten kacta cıkıyor, bılerek mı gelmıyor acaba, belkı ısı suruyordur? su araa kavgalıyken uzak durmak bazen daha ıyı olabılır, gergınlıkle ıkı tarafta bırbırnı kırabılır ıyıce, bıraz zaman gecmesı daha ıyı olabılır ,işallahh duzelır canım tabı hayırlısıysa , yoksa daha kucukken yavrucak ayrılmak tabı daha ıyıdır ama.. ama ıste amalar var yukarı tukursam hesabı. ıyı dusunmek gerek her sey ıcın

Çok yalnızım. Annem babam vefat edei yıllar oldu. Sezeryanda yanında annesi babası olanları çok kiskandim. Itiraf ediyorum. Hala onlarin yaşadığını hayal edip ameliyatima cagiriyorum. Kapimda benim icin aglayan bir anam, beni dusunen bir babam, dua edenim olsaydı isterdim. Hayattaki tek yakinimi da doguma esim cagirmamam icin gözümün icine bakti. O kadar kötü bir insan ki o. Bugune dek hep susan kimseye agzini açmayan kizi seytana dönüştürdü o. Kiskaniyorum arkadaslar annesi 40 gun kizina baktiginda, dogumuna geldiginde, hamileyken caninin istedigini yaptiginda, bebek kiyafetlerini beraber yikayip utulediklerinde. Etrafimda bu haberleri duydugumda artk daha cok kiskaniyorum,kiskancliktan olucem. Bende istiyorum ben deeee

ya ben de elektrikli ile sağıyorum. kızım normalde emiyor .akşam 8 gibi uyuyor 12-1 e kadar .ben de 9 buçk gibi sağıyordum yani günde bi defa.çok olmadı daha sağmaya başlayalı da, mastit yapar mı bu şekilde bende de yani dediğine göre?

Çok yalnızım. Annem babam vefat edei yıllar oldu. Sezeryanda yanında annesi babası olanları çok kiskandim. Itiraf ediyorum. Hala onlarin yaşadığını hayal edip ameliyatima cagiriyorum. Kapimda benim icin aglayan bir anam, beni dusunen bir babam, dua edenim olsaydı isterdim. Hayattaki tek yakinimi da doguma esim cagirmamam icin gözümün icine bakti. O kadar kötü bir insan ki o. Bugune dek hep susan kimseye agzini açmayan kizi seytana dönüştürdü o. Kiskaniyorum arkadaslar annesi 40 gun kizina baktiginda, dogumuna geldiginde, hamileyken caninin istedigini yaptiginda, bebek kiyafetlerini beraber yikayip utulediklerinde. Etrafimda bu haberleri duydugumda artk daha cok kiskaniyorum,kiskancliktan olucem. Bende istiyorum ben deeee
Artık hayatta yalnız değilsin, bedeninden çok kıymetli bir varlık yarattın, onun kıymetini bil ve onun için ayakta dur. Yarın bir gün senin yaşadıklarını yaşamaması için sapasağlam bir anneye ihtiyacı var onun. Eşine gelince de sevgi bitse bile baba olmaktan kaynaklı sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda konuşabilirsiniz . Birlikte de yaşasanız ayrılsanız da onun sorumlulukları var.

Biraz once kizimi yikarken bebisi de yüzüstü gorus alanima yatirdim. Anaa birde ne göreyim dönmüş bizim oglan:KK48:
Az önce hastaneden döndük. Maşallah oğlum turp gibi de ben fenayım :KK43: spiral taktırdım ve ağrıdan ölecek gibiyim. Gebelik öncesi adet günlerimden biri sanki, kasık, bel ağrısı, soğuk soğuk terleme :KK43: eve zor attım kendimi. Hala adet olmadım allahtan, doktor da emzirdiğim için 6-7 aya kadar olmayabileceğini söyledi, bu ağrı da spiralin etkisiymiş , bir iki damla da kanama olabilirmiş. Ayrıca rota aşısını da yaptırdık, doktoru avm lerden klimadan kalabalık herhangi bi yerden rota virüsü kapılanilir, gerekli bir aşı dedi. Bilginiz olsun
Adet olmadan mi taktirdin. Bende taktirmak istiyorum. Cok mu agri oluyor

Biraz once kizimi yikarken bebisi de yüzüstü gorus alanima yatirdim. Anaa birde ne göreyim dönmüş bizim oglan:KK48:

Evet olmadım daha olmayabilirmiş de emzirdiğim için. Ağrı spiralden kaynaklı ama ben adet olurken de her ay hele üşütmüşsem böyle yatak döşek olurdum, yine öyleyim. Takma işlemi de ağrılı değil ama bissürü şey yapıyor orda psikolojik olarak etkilendim. Tabii hepsinin geçeceğini bilmek ve bu yöntemin en sağlam korunma yöntemi olduğunu bilmek hepsine katlanmamı sağlıyor :)

anlıyorum canım, haklısın tabı ınsan annesını babasını vs ıstemezmı ?? haklısın valla,Allah yardımcın olsun cnm, kardesın falan varmı onlar yanında olsalar.
dahası bu adam bolemıydı hep senmı goremedın, yoksa sonradan mı degıstı, severekmı evlendınız nasıl tanıdın kocanı ?ınsan dogum yapıcak yanı kı senın bı akraban var nıye gelmesın tabıkı yanında olsun ıstersın. neden ıstemıyor sebep ne kı yanı mantıklı bır sey ne olabılır sebebı anlamıyorum bende

Bununla cok alakasi oldugunu dusunuyorum. Benimde kizim da oyle bir ortamda buyudu. Cok hareketli ve herseyi erken ogrenen bir cocuktu. 10. aya girmemizle yurumeye baslamisti. Guzel yanlari oldugu gibi zor yanlarida vardi. Mesela hic uykuyu sevmedi gece yarilarina kadar oyun isterdi. Uzerine cok dustugumuz icin hala kendi kendine yemegini yemez falan. O yuzden bu bebisimin biraz duzeni olsun istiyorum. Birde hastalanmisti ya zatürre den yatmisti yogun bakımda. Ben bir basima sessiz sakin buyutmeye çalışıyorum. Halimden de cok memnunum. Ama cok uzun surmeyecek. Sevgili gorumcem cocuklariyla evine dondumu bizimkiler yine bize saracaklar biliyorum :)

cocukalrla cok zor oluyo ablamin iki oglu var buyuklerde ama illa yok bi kere opeyim bende kucagima alayim filan bende kiziyorum gecen gun dedilerki iyiki bebegin oldu bize hep atarlaniyosun

evde yalniz olduk mu hem ben hem bebegim co kdaha huzurluyuz va

bizde de bastirma filan diyolar daha kemik yapisi tamamen oturmadigi icin diye dusundum ben ama bizde yurutmeye calismiyoruz yani bi kac saniye sadece :KK66:

marifet bizim kizda degilmis demekki hepsi yapabiliyomus sadece biz tesadufen farketmis olduk:KK54:

Back
X