2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Günaydın anneler. Sabah sabah oğluma 40cc su karışımlı imek sütünü afiyetle içirmeye başardım hem de hiç zorlanmadan :) oğlumun huyunu bildiğim için hazırladığım sütü küçük biberonuna koyup mama sandalyesinin önüne bıraktım. Dönüp bakmadım bile bilerek koymuşum gibi olmasın diye. Hiç içirmeye çalışmadım. Malımı bildiğim için yeni olan birşeyi hemen ağzına götüreceğinden emindim ve öyle de oldu, lıkır lıkır içti hepsini :) ben içirmeye çalışsaydım sırf tepki olsun diye ağzını bile sürmeyecek tadını bile almayacaktı eminim :)

Sağol canım Çok şükür bişeyi yok ama ben çok korktum :KK43:

Sağol canım.

Sağol canım.

Sağol canım.

Sağol canım. Gürültü gelir gelmez anladım zaten nasıl korktum nasıl anlatamam.

Sağol canım.

Sağol canım. Bende çok korkarım ütü masasından ve evimizde ütü odamın kapısı hep kapalı olur eşimede hep tembih ederim. Gökçemin yanında ütü bile yapmam tırmanmaya Kalkıyor diye ama annemlerde orda olduğu aklıma gelmedi ki :KK43: yoksa bırakırmıydım orda. Hala canım acıyor :KK43:

Sağol canım. Aslında gökçede çamaşırlara gidiyordu hep ondan uzak tutmaya çalışmıştım :KK43:

Evet Valla Allah korudu kızımı bide Kafası masanın Altın'da kalmış :KK43: nasıl kötü bi Görüntüydü.

Tabi canim korkmazmisin canin yanmazmi.ben benim kuzum park yataktan düştüğünde nasil korkup hep kendimi suclamistim.seninkinin ustune devrilmis bide.allah korumus valla
Günaydın anneler. Sabah sabah oğluma 40cc su karışımlı imek sütünü afiyetle içirmeye başardım hem de hiç zorlanmadan :) oğlumun huyunu bildiğim için hazırladığım sütü küçük biberonuna koyup mama sandalyesinin önüne bıraktım. Dönüp bakmadım bile bilerek koymuşum gibi olmasın diye. Hiç içirmeye çalışmadım. Malımı bildiğim için yeni olan birşeyi hemen ağzına götüreceğinden emindim ve öyle de oldu, lıkır lıkır içti hepsini :) ben içirmeye çalışsaydım sırf tepki olsun diye ağzını bile sürmeyecek tadını bile almayacaktı eminim :)
gunaydinlar tebrikler hadi gözün aydin canim.ben daha inek sutu hic vermedim

Tabi canim korkmazmisin canin yanmazmi.ben benim kuzum park yataktan düştüğünde nasil korkup hep kendimi suclamistim.seninkinin ustune devrilmis bide.allah korumus valla
gunaydinlar tebrikler hadi gözün aydin canim.ben daha inek sutu hic vermedim
Benim de bu sabah ilkti o yüDen kabul etmez diye korktum baya ama doğru stratejiyle içirmeye başardım ;)

Çok iyi olmuş ya:) artık çözmüşsün sıpayı:)
Bende mi içirsem ki acaba ya yoğurt peynir yemiyo. Hatta yoğurt çorbası nile içmiyo. Günlük süt alıp deneyeyim.
Dün sormuştun sanırım ama cevabını göremedim. Bu sütü kaynatıp ılıtıp mı içirdin yoksa direk oda sıcaklığına gelince mi verdin

Çok iyi olmuş ya:) artık çözmüşsün sıpayı:)
Bende mi içirsem ki acaba ya yoğurt peynir yemiyo. Hatta yoğurt çorbası nile içmiyo. Günlük süt alıp deneyeyim.
Dün sormuştun sanırım ama cevabını göremedim. Bu sütü kaynatıp ılıtıp mı içirdin yoksa direk oda sıcaklığına gelince mi verdin
Canım yarı yarıya suyla karıştırdım cezbede kaynattım, ılınınca da verdim. Gerçi oğlum süt ürünlerini çok sevdi peynir yoğurt vs bana çekmiş sanırım, hamileyken günde yarım litre süt içerdim :)))

Nasil yeni bir sey oldugunu anladi kerata:)devam sutu falan icmiyormuydu?
Yok canım anne sütü dışında hiçbişey almadı şimdiye kadar hatta çok denedik ama aptamili almadı :( eve giren çıkan tüm yeni şeylerden haberdardır ve bi karıştırıp merakını giderir. Gerçi biberondan sürekli su içer bunun için de evin çeşitli yerlerinde boyunun ulaşacağı noktada su dolu biberonları car istediğinde alıp içsin diye. Belki su sanıp aldı sonra da tadını beğenim devam etti. Ama ben içirmeye çalışsam eminim su bile içmezdi :((

Evet canim ya cok panik yaptim iyilesmis Allahtan

Canim bence cok guzel yapmissin sekil olarak harika hamurdan yaparsan daha da guzel olur bence

Cok guzel canim resimli olunca cok guzel olmus ellerine saglik

Bizimde 4. dis yeni cikti korkuyorum gelecek olan dislerden de

Evet canim alistim artik ben bu tur seylere ama neyseki esim beni dusundugu icin uzemiyorlar beni daha once de asure falan gondermislerdi esim yine eve getirmisti

Bizimkiler hep korumali bir tanesinde yok gwcen gun gitmis elliyor aldim sandalye koydum onune oraya da takcaz artik koruma
Keremcigin dogum gunu kutlu olsun canim nice senelere insallah ama sunu soyleyeyim seneler cabuk geciyor zor bile olsa cabuk geciyor bir bakmissin okul yasina gelmis sasiriyor insan inan bana benim ogullarim usluydu ama yine de zor gunlerim oldu buyuk oglum hep hasta oluyordu ayda bir acillerdeydik cok narindi hicbir yere gidemiyordum burnumdan geliyordu yemek yemiyordu yaramaz degildi ama yine de zordu ikincisi oldu kardes kiskancligi catismalar cok yasadim ama gecti hepsi biri 14 yasinda digeri 9 yasinda sanki o gunleri hic yasamamis gibiyim senin oglunda buyuyecek uzme kendini canim bak bir yasina geldiler bile Allah omur versin insallah Kerem de zamanla daha eziyetsiz hale gelecektir bence de bir pasta al oglunu giydir kendi aranizda resimler cekin yillar sonra insan cocuklarinin resimlerine bakmaktan cok keyif aliyor her resmin bir anisi oluyor bu zamanlarinda sunu yapiyordu boyle davraniyordu deyip gulduruyorlar yaramazlik bile olsa
Cok teşekkür ederim canim mutlu ettin beni ;)

Cok geçmiş olsun canim simdi nasil gokce badina falan visi olmadi inşallah
Kızlar ben bugün çok korktum, ben Abimin Odasında valizimizi toparlıyordum Gökçe de sürekli karşı odaya kaçıp annemin valizine gidiyordu. Bi iki kez aldım Yanıma ama geri gitti bende bıraktım. Sonra bi gürültü geldi Gökçe kapıyı kapamış ve kapının arkasında duran ütü Masası Kızımın üstüne düşmüş. Yazarken bile tuaf oldum. Nasıl ağladı anlatamam ikimizde çok korktuk :KK43: hafif bişeyde değil ki. Başı altındaydı bide. Yavrum benim ya.

Ohh afiyet olsun kuzuya:)) Sen süt olayını çözmüşsun canım, darısı başımıza :))

Kızlar biz bugün pasta patlatalim dedik. Benim sıpa aynı @oslew öykü gibi elleri kirlenince ağlamaya, ellerinden midesi bulaniyormus gibi tuhaf yüz ifadeleriyle kaçmaya başladı:)) Oysa ben hiç böyle hayal etmemistim:))Çocuklarımızın kirlenmesine hiç izin vermiyoruz ya, bu durum iyi mi kötü mü bilemedim:)) Sonra babası olaya adapte etti ama bizimki pastayı patlatmak yerine bol bol yedi :KK70:Bir süre sonra cıvıklıgın zirvelerindeydi, baya keyifli fotolar çektim:)) Paylasicam uygun bir zamanda. Yalnız eşim kerem alp den beter çıktı. En son bana pasta fırlatiyordu o derece yani:KK70:
Bir de açık havada da birkaç foto cekelim hatıra kalsın dedik ama bizimki oradan oraya koşup yerinde durmadı. Dışarda uyaran fazla ya:)) Bu bebelerle herşey çok zor ama bir o kadar keyifli. Allah onları hayatimizdan eksik etmesin. Iyi uykular uyuyan ve uyumayi düşünen güzel annelere:KK68:

Aaay bu pasta patlatmaya çok hevesliyim şimdi daha da heveslendim..inşallah bikaç güzel poz yakalanabilecek resimler çıkar,Efe'de izin verir..bakalım..

Kızlar ben bugün çok korktum, ben Abimin Odasında valizimizi toparlıyordum Gökçe de sürekli karşı odaya kaçıp annemin valizine gidiyordu. Bi iki kez aldım Yanıma ama geri gitti bende bıraktım. Sonra bi gürültü geldi Gökçe kapıyı kapamış ve kapının arkasında duran ütü Masası Kızımın üstüne düşmüş. Yazarken bile tuaf oldum. Nasıl ağladı anlatamam ikimizde çok korktuk :KK43: hafif bişeyde değil ki. Başı altındaydı bide. Yavrum benim ya.

Aaaay okurken yüylerim diken diken oldu valla..çok geçmiş olsun..kazalar giderek artıyor artık malesef..
Aaay şu sıralar Efe'de böyle..geçiyor kapının arkasına,ille kapatcak kapıyı..ne anlıyorsa

K kaapi

http://www.kekevi.com/2015/01/27/7673/
Canım yaptığım kek tarifi bu. Ver fırına diye bi program var orda izlediğim bazı şeyleride yaptım. Unu yumurta sarısıyla şekerin olduğu karışıma tarifteki gibi sırayla ekledikten sonra mikserle değil elimle silikon. Ucu düz olan şeylerle karıştırdım. Fazla karıştırmamak gerekiyomuş un eklendikten sonra. Pürüzsüz olmasına gerek yok tamamen karışsa yeter. Yumurta aklarını ekledikten sonrada yavaş yavaş yine kaşıkla karıştırmak gerekiyomuş çok söndürmeden. Hatta kabın kenarına kaşığı falan vururuz ya onlarınfalan yapmamak gerekiyomuş içindeki kabarcıklar. Kaybolfuğu için pandispanyanın sertleşmesine neden oluyomuş. Kalıba döktükten sonrada sağa sola hafif sallayarak yada spatulayla üzerini düzleştirmek gerekiyomuş. Yine düzleşsin diye kalıp yere vurulmayacakmış.
Bu şekilde yaptım. Piştikten sonra tezgahta iyice soğuttum. Yağlı kağıttan ayırdım. Temiz bi yağlı kağıdın üzerine hafif pudra şekeri serpiltirdim. Keki onun üzerine koydum. Çözülürken yapışmasın kağıda diye.Etrafını tamamen yağlı kağıtla kapattım. Sonrada poşetin içine koyup buzluğa attım.
Kullanmadan bi kaç saat öncede buzluktan çıkardım poşeti açtım. Yağlı kağıtla koydum tezgaha. İyice çözüldükten sonra katlarına ayırdım.
güzelde olmuştu canım. 5 gün önceden yaptım keki bu şekilde. Kremasınıda öyle erken yaptım buzdolabına attım kavanozla. Doğum gününden bir gece önce hepsini birleştirdim. Buzdolabında beklerse şeker hamuruyla kaplamak daha kolay oluyomuş. Tüm şekilleri falanda bir gün önceden yaptım. Son gğn sadece birleştirdim kolay oldu.

Kızlar biz bugün pasta patlatalim dedik. Benim sıpa aynı @oslew öykü gibi elleri kirlenince ağlamaya, ellerinden midesi bulaniyormus gibi tuhaf yüz ifadeleriyle kaçmaya başladı:)) Oysa ben hiç böyle hayal etmemistim:))Çocuklarımızın kirlenmesine hiç izin vermiyoruz ya, bu durum iyi mi kötü mü bilemedim:)) Sonra babası olaya adapte etti ama bizimki pastayı patlatmak yerine bol bol yedi :KK70:Bir süre sonra cıvıklıgın zirvelerindeydi, baya keyifli fotolar çektim:)) Paylasicam uygun bir zamanda. Yalnız eşim kerem alp den beter çıktı. En son bana pasta fırlatiyordu o derece yani:KK70:
Bir de açık havada da birkaç foto cekelim hatıra kalsın dedik ama bizimki oradan oraya koşup yerinde durmadı. Dışarda uyaran fazla ya:)) Bu bebelerle herşey çok zor ama bir o kadar keyifli. Allah onları hayatimizdan eksik etmesin. Iyi uykular uyuyan ve uyumayi düşünen güzel annelere:KK68:
Bende yapayım ya çok heveslendim cidden :) ne kadar eğlenmişsinşz
Normal kek yapar pudingle kremşantiyle kaplarım yeter. Sırf foto için istiyorum

K kaapi

http://www.kekevi.com/2015/01/27/7673/
Canım yaptığım kek tarifi bu. Ver fırına diye bi program var orda izlediğim bazı şeyleride yaptım. Unu yumurta sarısıyla şekerin olduğu karışıma tarifteki gibi sırayla ekledikten sonra mikserle değil elimle silikon. Ucu düz olan şeylerle karıştırdım. Fazla karıştırmamak gerekiyomuş un eklendikten sonra. Pürüzsüz olmasına gerek yok tamamen karışsa yeter. Yumurta aklarını ekledikten sonrada yavaş yavaş yine kaşıkla karıştırmak gerekiyomuş çok söndürmeden. Hatta kabın kenarına kaşığı falan vururuz ya onlarınfalan yapmamak gerekiyomuş içindeki kabarcıklar. Kaybolfuğu için pandispanyanın sertleşmesine neden oluyomuş. Kalıba döktükten sonrada sağa sola hafif sallayarak yada spatulayla üzerini düzleştirmek gerekiyomuş. Yine düzleşsin diye kalıp yere vurulmayacakmış.
Bu şekilde yaptım. Piştikten sonra tezgahta iyice soğuttum. Yağlı kağıttan ayırdım. Temiz bi yağlı kağıdın üzerine hafif pudra şekeri serpiltirdim. Keki onun üzerine koydum. Çözülürken yapışmasın kağıda diye.Etrafını tamamen yağlı kağıtla kapattım. Sonrada poşetin içine koyup buzluğa attım.
Kullanmadan bi kaç saat öncede buzluktan çıkardım poşeti açtım. Yağlı kağıtla koydum tezgaha. İyice çözüldükten sonra katlarına ayırdım.
güzelde olmuştu canım. 5 gün önceden yaptım keki bu şekilde. Kremasınıda öyle erken yaptım buzdolabına attım kavanozla. Doğum gününden bir gece önce hepsini birleştirdim. Buzdolabında beklerse şeker hamuruyla kaplamak daha kolay oluyomuş. Tüm şekilleri falanda bir gün önceden yaptım. Son gğn sadece birleştirdim kolay oldu.
Canım zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın çook teşekkür ederim. Sen atlattin inşallah ben de altından kalkarim :KK66:

Bu aksam balkondaydim karsidaki komsu yine bana o sandalyeleri kaldir duser cocuk vs gibi laflar soyledi hani gecen gun ruya anlatmisti ya cikamiyor henuz ben yalniz cikarmiyorum yanindayim hep zaten dedim olsun sen yine de kaldir deyince tepem atti ben daha once de iki covuk buyuttum zamani gelince sandalye kullanmadim kaldirdim cok sukur dusurmedim balkondan ama sizin balkon cok tehlikeli demirler merdiven gibi ben kac kez senin kizin dusecekken sana seslenmistim hatirliyormusun dedim dondu kaldi evet biximki tehlikeli benim kizim cok tirmaniyordu dedi ama lafi da yedi illa bunu istedi bir kere soyledi tamam da hergun hergun bu ne ya şom agizli sanki benim kafam calismiyor dusunemiyorum
Ohhh iyi yapmissin herkes haddini bilecek

geçmiş olsun biz de hergün kaza geçiriyoruz hep peşindeyken bile

Back
X