2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kızlar 3 gündür betüle mama vermiyorum normal yemeğe döndük iyice geceleri de bişey vermiyorum 1 kere uyanıyo onda da su içiriyorum
İçse inek sütü vercem ama onu da betül istemiyo uyku sersemi çok az içiyo bazen 40-50 cc kadar sizde durum nasıl anne sütü vermeyen anneler siz nasıl yapıyosunuz
Biz uzun zamandır biberon almıyoruz. Bende 150cc sütle sabahları yulaflı 150cc de gece yatmadan önce 7tahıllıyı karıştırıp veriyorum 300 ccyi böyle tamamlıyorum mecbur. Gece kesinlikle süt içmek istemiyor bende su veriyorum.

Kızlar 3 gündür betüle mama vermiyorum normal yemeğe döndük iyice geceleri de bişey vermiyorum 1 kere uyanıyo onda da su içiriyorum
İçse inek sütü vercem ama onu da betül istemiyo uyku sersemi çok az içiyo bazen 40-50 cc kadar sizde durum nasıl anne sütü vermeyen anneler siz nasıl yapıyosunuz

Ben hala mama veriyorum canim.yatmadan 150 cc sabaha kadar da 240 cc iciyo.2 yasina kadar vermemiz gerekmyo mu mamayi?bazen cok az iciyo ama su icip yatiyo geri

Arenin ateşi 36.8 çok huysuz az önce ağlama krizine girdi. Şimdi ayağımda uyuttum. Calpolu sizce kaç olursa vereyim?

38 olunca ver bence.bizde de fazla ates yapmadi 37.5 falandi ama huysuzluk yapti asi

@Akaibu cok gecmis olsun kizim bir kere kivi den alerji olmustu dr krem ile surup vermisti ve kasinti hemen gecmisti kremin adi ovadril. Kasintiya cok iyi geliyor. Dr prof. Istersen önerebilirim ama ucreti fazla muayenehane de bakiyo. Isterseniz bi goturun biz cok memnunuz. Gokcede iz kalmadan atlatir ins. Bende korkuyorum su ciceginden.

Biz uzun zamandır biberon almıyoruz. Bende 150cc sütle sabahları yulaflı 150cc de gece yatmadan önce 7tahıllıyı karıştırıp veriyorum 300 ccyi böyle tamamlıyorum mecbur. Gece kesinlikle süt içmek istemiyor bende su veriyorum.

Canım mamaları yemiyo hiçbirini hipp elmalı filan yiyodu geçen aptamil bisküvili aldım baştan bi iki yedi kalanı çöp yemedi biberon maması versem içiyo aslında ama onu da çok değil max 180 yapıyodum dibinde hep kalıyodu son zamanlarda gece uyanınca bi iki fırt içip uykuya devam ediyodu bende bıraktım mamayı süt içmesede yoğurt yiyo severek o yüzden süt için zorlamıcam

Ben hala mama veriyorum canim.yatmadan 150 cc sabaha kadar da 240 cc iciyo.2 yasina kadar vermemiz gerekmyo mu mamayi?bazen cok az iciyo ama su icip yatiyo geri

38 olunca ver bence.bizde de fazla ates yapmadi 37.5 falandi ama huysuzluk yapti asi

Bildiğim kadarıyla öyle bi şart yok 1 yaşından sonra inek sütü verilebilir günde max 300 cc yazıyo internette
Bakalım bugün 3 gün oldu hem böyle olunca diğer ek gıdayı da daha güzel yer oldu sanki

bizde hala mamaya devam ediyoruz yatarken gece ve sabah gecen sabah sut deniyim dedim istemedi gece su ne kadar iciyo bir iki firt alip uyuyomu yoksa mama miktari kadar mi öykü gece 150 cc falan mama iciyo

pufpuff pufpuff sen medistate de dogum yapmstn yanlis hatrlamiyosam cocuk doktoruna da orayami gidiosn kime ? Asilari fln orda yaptiriomsn ?kizlar bi de bzm dr menenjiti 2 yasinda yapcm dedi ole 13. Ay fln demedi 2 ay snra kontrole gelin dedi

Evet Medistate'de doğum yaptım ve hâlâ oraya gidiyorum canım..çocuk doktorumuz Okan Yapar ve kendisinden memnunum..şu ana dek tüm aşılarıda Okan bey yaptı,sağlık ocağına hiç gitmedim ben..menenjitide "yaptırmanızı öneririm ve 15.ayda yapıcaz" dedi..bizimki tek doz,eylülde yapılacak..

1. yas asisi ates yapiyomu arkadaskat. yaptirdiniz mi bende bugun yaptiricam

Bizde ateş olmadı ama bacaktan yapılanın 4-5 saat sonrası bacağında ağrı oldu..bi süre hıysuzlandı ağladı bacağı oynatamadı dokundurtmadı..baktım olcak gibi değil Calpol verdimde öyle sakinleşti..başkada bişey olmadı canım..

Kizlar abim aradi simdi cok moralim bozuldu bebegin topuk kani degeri yuksek cikmis o malum hastaligin degeri onun da morali cok bozuk kimseye soylememis anneme kardesime fakan beni aradi simdi tekrar kan vereceklermis ellerim titriyor yazarken ne olur bu mubarek gunde dua istiyorum sizlerden yanlis olsun normal ciksin

Aaah kıyamam..nasıl üzülmüşlerdir tahmin ediyorum..ihtimal bile olsa insan hemen karalar bağlıyor en kötüsünü düşünüyor..inşallah yanlıştır canım,çok oluyor çünkü böyle şeyler..

Efe devam sütü içmeye devam ediyor..Bebelac 4 numaraya geçtik..gece uyanırsa da aç olduğunu anlarsam devam sütü yapıyorum,bazende hemen geri sallıyorum..

bizde hala mamaya devam ediyoruz yatarken gece ve sabah gecen sabah sut deniyim dedim istemedi gece su ne kadar iciyo bir iki firt alip uyuyomu yoksa mama miktari kadar mi öykü gece 150 cc falan mama iciyo
Biraz içiyo öyle 150 cc filan değil zaten en son dr a gittiğimizde gece beslenmesini bırakın onun yerine su verin demişti
Bu şekilde biraz devam edeyim baktımki olmuyo yine mamaya dönerim şimdilik sorun yok

@Akaibu cok gecmis olsun kizim bir kere kivi den alerji olmustu dr krem ile surup vermisti ve kasinti hemen gecmisti kremin adi ovadril. Kasintiya cok iyi geliyor. Dr prof. Istersen önerebilirim ama ucreti fazla muayenehane de bakiyo. Isterseniz bi goturun biz cok memnunuz. Gokcede iz kalmadan atlatir ins. Bende korkuyorum su ciceginden.
bilmiyorum ki canım su çiçeği için verileblerle alerji için verilen aynı olur mu ki. Birde zaten kafasının içi bile dolu çocuğun oralarada süremiyorum:(
ne kadar ki ücreti? Baktık olmuyo gerekirse gideriz sıkışıkta olsak. Bebişe feda olsun napalım.
İnşallah canım

bilmiyorum ki canım su çiçeği için verileblerle alerji için verilen aynı olur mu ki. Birde zaten kafasının içi bile dolu çocuğun oralarada süremiyorum:KK43:
ne kadar ki ücreti? Baktık olmuyo gerekirse gideriz sıkışıkta olsak. Bebişe feda olsun napalım.
İnşallah canım
Bilmiyorum su cicegi icin ovadril olur mu bize kasinti icin vermisti dr sormak lazim. 200 tl ücreti su cicegi onemli sonucta ne kadar hafif olsa da. Ben biraz pimpirikli biriyim canim biz cok memnunuz cok anlayisli ve cok bilgili tavsiye ederim gokce bi an once iyilessin

Bizim cevrede birisi 3 cocugunu un ile buyuttu. Hepside ergen oldular hayatlarinda hic hasta olmadilar nasil oluyo anlamiyorum. Bana da un corbasi ver deyip duruyi
Canim meyvesi sebzesi eti herseyi dengeli sekilde verdikten sonra corbalarina un katilabilir belki ama kilolu olsun diye bebeklere surekli unlu yemekler vermek bana pek dogru gelmiyor sadece kilo yapiyor vitamin alamiyor cocuklar benim buyuk oglumda zayif ve istahsizdi bana da un corbasi yap yap ver diyorlardi ama ben vermedim zaten zorla iki kasik yemegi zor yiyiyordu onu da vitaminli seyler yesin istiyordum o yuzden pek tercih etnedim

Evet Medistate'de doğum yaptım ve hâlâ oraya gidiyorum canım..çocuk doktorumuz Okan Yapar ve kendisinden memnunum..şu ana dek tüm aşılarıda Okan bey yaptı,sağlık ocağına hiç gitmedim ben..menenjitide "yaptırmanızı öneririm ve 15.ayda yapıcaz" dedi..bizimki tek doz,eylülde yapılacak..

Bizde ateş olmadı ama bacaktan yapılanın 4-5 saat sonrası bacağında ağrı oldu..bi süre hıysuzlandı ağladı bacağı oynatamadı dokundurtmadı..baktım olcak gibi değil Calpol verdimde öyle sakinleşti..başkada bişey olmadı canım..

Aaah kıyamam..nasıl üzülmüşlerdir tahmin ediyorum..ihtimal bile olsa insan hemen karalar bağlıyor en kötüsünü düşünüyor..inşallah yanlıştır canım,çok oluyor çünkü böyle şeyler..

Efe devam sütü içmeye devam ediyor..Bebelac 4 numaraya geçtik..gece uyanırsa da aç olduğunu anlarsam devam sütü yapıyorum,bazende hemen geri sallıyorum..
İnsalah canim cok sagol

Biraz içiyo öyle 150 cc filan değil zaten en son dr a gittiğimizde gece beslenmesini bırakın onun yerine su verin demişti
Bu şekilde biraz devam edeyim baktımki olmuyo yine mamaya dönerim şimdilik sorun yok
anladim biz devam etcez yani mamayi ypana kadar feryat figan agliyo ki su mama yanimda biberona suyu mamayi koyup calkayana kadar ev yikiliyo :) daha biraz isticek heralde

Tüm hasta bebişlere geçmiş olsun, inşallah hemencecik iyileşirler...herkese iyi geceler, hayırlı ramazanlar..yazamasamda herşeye okuyorum hep:)) işe başladığım ilk hafta pert oldum:)) üstelik seminer dinleyip oturup oturup geliyorum..nile eşim bakıyor bi hafta kaldı tekrar tatile ...eve o kadar alışmışımki akarmla kalkmak ne giysem diye derin düşüncelere dalmak gitmek gelmek vs..offf çalışmak çook zor yaa:( bi de bebişten ayrılmak..şimdi kısa bi süre ve emin elde içim rahat..eylüle kadar bakıcı bulmalıyım derken bile içim cızlıyo , napcam ben diye..:) -bi sürü soru işareti kaçıyorum uykuya..-

Canım mamaları yemiyo hiçbirini hipp elmalı filan yiyodu geçen aptamil bisküvili aldım baştan bi iki yedi kalanı çöp yemedi biberon maması versem içiyo aslında ama onu da çok değil max 180 yapıyodum dibinde hep kalıyodu son zamanlarda gece uyanınca bi iki fırt içip uykuya devam ediyodu bende bıraktım mamayı süt içmesede yoğurt yiyo severek o yüzden süt için zorlamıcam

Bildiğim kadarıyla öyle bi şart yok 1 yaşından sonra inek sütü verilebilir günde max 300 cc yazıyo internette
Bakalım bugün 3 gün oldu hem böyle olunca diğer ek gıdayı da daha güzel yer oldu sanki

Ben daha sutu de denemedim:)bir sure daha devam ederim mamaya temmuzda kontrolumz var o zaman sorcm dr a bakalm

benim çevremde iki tane var tosuncuk. Sonradan öğrendim ki kadın günde iki öğün normal unu tereyağınd kavurup su ve şeker ilave edip yediriyomış.ben yesem bende tosun olurum heralde. El kadar bebeğe helva yediriyo resmen.
Aynı tarifi benim kayinvaldede veriyo bana bir senedir.bunu yese çok iyi olur kilosu diye. bi kez bile yapmadım one yaa sahidende un helvası tarifi bu.

Bilmiyorum su cicegi icin ovadril olur mu bize kasinti icin vermisti dr sormak lazim. 200 tl ücreti su cicegi onemli sonucta ne kadar hafif olsa da. Ben biraz pimpirikli biriyim canim biz cok memnunuz cok anlayisli ve cok bilgili tavsiye ederim gokce bi an once iyilessin
ismini ver istersen canım aklımızda bulunsun ne olur nenolmaz.
Kendim içinde tedirginim hala. Annem sen geçirmedin su çiçeği diyo. Ya çok çok hafif geçirdim annem bile farketmedi ne olduğunu. Yada gerçekten geçirmedim. İleri yalta geçirmekte tehlikeliymiş. Hiç geçirmeyen insanlar varmış ama bi hasta olursam gökçe ne olacak diye düşünmeden edemeiyorum.

Aynı tarifi benim kayinvaldede veriyo bana bir senedir.bunu yese çok iyi olur kilosu diye. bi kez bile yapmadım one yaa sahidende un helvası tarifi bu.
aynen banada söyler. Hatta ablası gelecekti bi gün. Gelip bana öğretcekmiş nasıl yapıldığını. Öğret bizim geline demiş.nesini öğretcekse.
Bende yapmam onu hiç

Back
X