2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
İnt. Bebekler için keşkek tarifi görmüştüm. Sadece ruşeymle yapmışlardı.
Baktım egede yulaflada yapıyolarmış.
Gökçede doğru düzgün bişey yemiyo. Tavuk seviyo deneyeyim dedim. Tavuğu haşladım. Evde yarma olmayınca yulafla keşkek yaptım. İçine tavuğuda koydum. Şuan yarısı bitti. Sevinçten ağlamak üzereyim:KK53:
Bende nohutu sevmiyor diye tarhanaya karıştırdım kıymalı yaptım, sabırsızlıkla soğumasını bekliyorum.

İnt. Bebekler için keşkek tarifi görmüştüm. Sadece ruşeymle yapmışlardı.
Baktım egede yulaflada yapıyolarmış.
Gökçede doğru düzgün bişey yemiyo. Tavuk seviyo deneyeyim dedim. Tavuğu haşladım. Evde yarma olmayınca yulafla keşkek yaptım. İçine tavuğuda koydum. Şuan yarısı bitti. Sevinçten ağlamak üzereyim:KK53:
Afiyet olsun gökçeye :)

M mutube canım göbüşünde buldum alttaki yeni sönmüş kabarık içi su doluydu. Üstteki minikte yeni çıkan hali
image.webp

Un Çorbasını 3 hafta önce vermeye başladım ben ama kilo alsın diye değil artık farklı bişeyler istiyor çocuk. Bende et suyu ile yapıyorum. Bu hafta hiç iştahı yoktu bişey yemiyordu ama bi kase un çorbasına hiç hayır demedi.
nasil yapiyirsun canim corbayi bende yapacam artik bisey yemiyor cunku

Canım minik minik başladı yüzünde. İlk kafada çıkarmış sonra aşağı yayılırmış. Saçlarının arasını kontrol et. Saçlarındada varsa olabilir belki. Eki Görüntüle 1561335 Fotoda pek belli olmuyo ama ucu önce kırmızılık oluyo sonra ucu şişiyo içi dolu olarak.
Pekde foto çekmedim bu ara arttı baya. Kabuk bağladı uçları siyah siyah kötü duruyo:KK43:
Alerji midir su çiçeği midir hangisini temenni etsem bilemedim:KK43:
Ayyy canim allah sifa versinde biran once iyilessin kuzucuk nasil olmus oyle kiyamam bizimkilerin ici bos kirmizi ama bende su cicegiyle kafayi bozdum bilemedim :/

Tereyağında unu 2 dakka kadar kavuruyorum. Sonra et suyunu yavaş yavaş ekliyorum. Sonra biraz da sıcak su ekleyip kıvamını alana kadar pişiriyorum. Ayrı bi tava da tereyağı, rendelenmiş sarımsak ve salçayı kavuruyorum sonra az su ekleyip sarımsağın çiğliği gidince ocağı kapatıyorum. Kaseye aldığım un Çorbasının üzerine salçayı sosu ekliyorum. Çorba topaklanırsa blendırdan da geçiriyorum.
saolasin canim

Bilmiyorum="stanki, post: 41459051, member: 186782"]Menenjit aşısı yaptıracak mısın sen?[/QUOTE]
tam karar vermis degilim doktorumuz henuz bisi demedi duruma gire karar vercemm artik

çocuğu su çiçeği için götürdüğümüzde hastanenin orda ne kadar eczane varsa dolaştık hiç birinde yoktu coresatin sinir oldum. Hasta çocuklada çok dolaşmak istemedim.
Boynundaki kızarıklık çıkalı bir hafta oldu hala geçmedi. Su çiçeğini gösterdiğimiz doktorda hafif krem varmişler dedi travezol yazdı. Bu kremide ben kullanmıştım. Ağır diye almadım. Hala geçsin diye bekliyorum. Pazarteisye kadar geçmezse tekrar götürcem:KK43:
Olmadı kardeşime diyecem artık ankaradan göndersin.
Kardesim bana her eczanede bulunmuyor dermo kozmotik satan eczanelerde var demisti esimde oyle bir eczaneden almis
O krem bi Gökçe'nin pişiğini geçirmedi herhalde :KK66:
pisigi gecirmedi mi canim ben de Eceye pisik oldugunda mustela pisik kremi suruyorum o iyi geliyor

Tereyağında unu 2 dakka kadar kavuruyorum. Sonra et suyunu yavaş yavaş ekliyorum. Sonra biraz da sıcak su ekleyip kıvamını alana kadar pişiriyorum. Ayrı bi tava da tereyağı, rendelenmiş sarımsak ve salçayı kavuruyorum sonra az su ekleyip sarımsağın çiğliği gidince ocağı kapatıyorum. Kaseye aldığım un Çorbasının üzerine salçayı sosu ekliyorum. Çorba topaklanırsa blendırdan da geçiriyorum.
Hemen yapacam.

isimdeyimgucumdeyim isimdeyimgucumdeyim
Dun ben aldim biraz acele karar verdim bi baskicinin onunden gecerken tisort bastiklarini girdum iceri girdim baktim kupada var. Kizimla esimin fotosunu kupaya bastilar yarin verecem bi de tras makinasi alip yanina koysam super olacak

Bebeklerde bağışıklık sistemini güçlendiren 5 önemli yiyecek

SU: Her hastalıkta doktorlardan en çok duyduğumuz cümledir herhalde “Bol sıvı tüketin”… Su, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, vücudu enfeksiyonlara karşı dirençli kılar.

CEVİZ: Omega 3 yağ asidi açısından en zengin olması yönüyle çok meşhur bir besin. Fakat bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi de unutulmamalı. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bizi daha dirençli yapar.

SARMISAK: İçerdiği kükürt sayesinde, enfeksiyonla mücadele eden beyaz kan hücrelerini harekete geçiriyor. Vücudu savaşçı gibi donatıyor adeta.Doğal bir antiviraldir aynı zamanda.

ESMER PİRİNÇ: Bol miktarda Selenyum içerir. Bu sayede kanserle savaşan hücreleri canlandırır. Bebeklere en uygun Selenyum kaynağıdır. Muhallebileri esper pirinç unundan yapmaya çalışın. (Ben esmer pirinci rondodan geçirip, elekten eleyip, elde ediyorum.)

ZENCEFİL: Sindirime yardımcı, antiemetik (mide bulantısını önleyici), antiinflamatuar (iltihaplanmayı önleyici), mikroplara ve virüslere karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır. Zencefildeki aktif içerik gingerollerin, insan kolorektal kanser hücrelerinin gelişimini engellediği, Kanser Önleme Araştırma Konferansı’nda dile getirilmiştir. Zencefili, 8. aydan itibaren toz ya da taze olarak kullanabilirsiniz.

(Alıntıdır: Aşçı Anne)

Ayyy canim allah sifa versinde biran once iyilessin kuzucuk nasil olmus oyle kiyamam bizimkilerin ici bos kirmizi ama bende su cicegiyle kafayi bozdum bilemedim :/
Sağol canım. İçi dolu değilse değildir sanki. Çünkü doktor yüzündekilere bakıp bunlar için bişey diyemem başka varmı demişti. Yüzündekiler daha olgunlaşmamışto. Kafasıyla sırtındakini gösterince su çiçeği dedi.
Aşı vurulduktan sonra çok tehlikeli bi hastalık değilmiş aslında. İllaki geçircekler. Mustelanın falan su çiçeğinde leke önleyici kremi varmış. Kardeşimde göndercek. İz falan çıkmadan atlatırız inşallah.
Bebeklerde bağışıklık sistemini güçlendiren 5 önemli yiyecek

SU: Her hastalıkta doktorlardan en çok duyduğumuz cümledir herhalde “Bol sıvı tüketin”… Su, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, vücudu enfeksiyonlara karşı dirençli kılar.

CEVİZ: Omega 3 yağ asidi açısından en zengin olması yönüyle çok meşhur bir besin. Fakat bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi de unutulmamalı. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bizi daha dirençli yapar.

SARMISAK: İçerdiği kükürt sayesinde, enfeksiyonla mücadele eden beyaz kan hücrelerini harekete geçiriyor. Vücudu savaşçı gibi donatıyor adeta.Doğal bir antiviraldir aynı zamanda.

ESMER PİRİNÇ: Bol miktarda Selenyum içerir. Bu sayede kanserle savaşan hücreleri canlandırır. Bebeklere en uygun Selenyum kaynağıdır. Muhallebileri esper pirinç unundan yapmaya çalışın. (Ben esmer pirinci rondodan geçirip, elekten eleyip, elde ediyorum.)

ZENCEFİL: Sindirime yardımcı, antiemetik (mide bulantısını önleyici), antiinflamatuar (iltihaplanmayı önleyici), mikroplara ve virüslere karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır. Zencefildeki aktif içerik gingerollerin, insan kolorektal kanser hücrelerinin gelişimini engellediği, Kanser Önleme Araştırma Konferansı’nda dile getirilmiştir. Zencefili, 8. aydan itibaren toz ya da taze olarak kullanabilirsiniz.

(Alıntıdır: Aşçı Anne)
sağol canım. Geçen konusu geçmişti zencefilin. Öğrendiğimiz iyi oldu.
Bi esmer pirinçle zencefil cermiyorum. Zencefilide alıp ekleyeyim az az yemeklere falan

Sağol canım. İçi dolu değilse değildir sanki. Çünkü doktor yüzündekilere bakıp bunlar için bişey diyemem başka varmı demişti. Yüzündekiler daha olgunlaşmamışto. Kafasıyla sırtındakini gösterince su çiçeği dedi.
Aşı vurulduktan sonra çok tehlikeli bi hastalık değilmiş aslında. İllaki geçircekler. Mustelanın falan su çiçeğinde leke önleyici kremi varmış. Kardeşimde göndercek. İz falan çıkmadan atlatırız inşallah.
sağol canım. Geçen konusu geçmişti zencefilin. Öğrendiğimiz iyi oldu.
Bi esmer pirinçle zencefil cermiyorum. Zencefilide alıp ekleyeyim az az yemeklere falan
Esmer princi ben bulamadım. Bulursanız nerde bulduğunu yazabilir misin?

Back
X