2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
bizde böyle bi durum yok sadece emmek isterse yer önemli deil direk tişörtüme dalıyo açmaya çalışıyo onu engellesem yetecek bana
emmek isteme durumu ayrı bu emerken yapıyor zaten:)
süt istediğinde yaptığı direk çekiştirmek bunda elini içeri sokmak:D

Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var, benim 1.5 saatlik süt iznini 12.30-13.30 öğle arası ile birleştirip 13.30-15.00 arası kullanıyorum, git grl yapıyorum dolmuşla öğle tatili yolda geçmiş oluyor, net 1.5 saat kalıyor bize, böylece hem öğlen beni görüyor hem emziriyorum, fakat son zamanlarda oğlum ben eve gittiğimde çok fazla huysuzlanıyor, bana yemek dahi yedirmiyor, gezdir beni sürekli diyor, elimden tutup kaldırıyor, oyun oynarken mızlanıyor.
Bende acaba bu izni 16.30-18.00 arası mı kullansam diyorum(eve varışım 17 olacak tabi), eve gidince parka gider enerjisini atar öyle eve geçeriz diyorum, siz olsanız ne yaparsınız.

emmek isteme durumu ayrı bu emerken yapıyor zaten:)
süt istediğinde yaptığı direk çekiştirmek bunda elini içeri sokmak:KK70:
o başıma gelmedi gelmesin de :P

Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var, benim 1.5 saatlik süt iznini 12.30-13.30 öğle arası ile birleştirip 13.30-15.00 arası kullanıyorum, git grl yapıyorum dolmuşla öğle tatili yolda geçmiş oluyor, net 1.5 saat kalıyor bize, böylece hem öğlen beni görüyor hem emziriyorum, fakat son zamanlarda oğlum ben eve gittiğimde çok fazla huysuzlanıyor, bana yemek dahi yedirmiyor, gezdir beni sürekli elimden tutup kaldırıyor, oyun oynarken mızlanıyor.
Bende acaba bu izni 16.30-18.00 arası mı kullansam diyorum(eve varışım 17 olacak tabi), eve gidince parka gider enerjisini atar öyle eve geçeriz diyorum, diz olsanız ne yaparsınız.
bana böyle bi hak tanısalar akşam erken evde olmayı seçerdim yüksek ihtimalle gün arası gidip gelmek konsantrasyonumu etkiler sanki ne bilim daha fazla kalmak isterim yanında ya da yaptığımızı bi etkinlik yarı da kalır belki oğluşunda böyle etkileniyodur o yüzden huysuzdur mesela ki mira kesin hırçınlaşırdı

Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var, benim 1.5 saatlik süt iznini 12.30-13.30 öğle arası ile birleştirip 13.30-15.00 arası kullanıyorum, git grl yapıyorum dolmuşla öğle tatili yolda geçmiş oluyor, net 1.5 saat kalıyor bize, böylece hem öğlen beni görüyor hem emziriyorum, fakat son zamanlarda oğlum ben eve gittiğimde çok fazla huysuzlanıyor, bana yemek dahi yedirmiyor, gezdir beni sürekli diyor, elimden tutup kaldırıyor, oyun oynarken mızlanıyor.
Bende acaba bu izni 16.30-18.00 arası mı kullansam diyorum(eve varışım 17 olacak tabi), eve gidince parka gider enerjisini atar öyle eve geçeriz diyorum, siz olsanız ne yaparsınız.
artık büyüdü canım bence hem senin için hem onun için akşam saatini kullan derim.. bende 1 saat erken çıkıyorum oglen yemek saatımı kullanmıyorum. ve boylelıkle yorulmamış oluyorum hemde akşam için bol bol vakit kalıyor bize..

Bende olsam erken çıkardım gidip gelsem umur da huysuzlanirdi

Cok uzuldum.canim beyzayla senin hakkiniz da hayirlisi olsun insallah

Off offff icim cok kotu oldu cok cik gecmis olsun allah hepimizin cocukalarini korusun tum kazadan beladan

Canim benim nasil olmuş oyle allah esirgesin canim dedigin.gibi daha kotusude olabilirdi kiyamam ya nasil acimistir

bizde böyle bi durum yok sadece emmek isterse yer önemli deil direk tişörtüme dalıyo açmaya çalışıyo onu engellesem yetecek bana

canım çok şükür ki iz kalmayacak bi yanıkmış tekrar tekrar geçmiş olsun bende sabah ütü yaptım üşendiğim için ütü masasını açmadım bazanın kenarında ütüledim tam yere koyuyodum aklıma geldi ne olur çalışma masanın üstüne koydum

canım çok sevindim tatile de ayrı bi sevindim inşallah çok keyif alırsınız yakınlaşmanız hızlanır:)) ben içime atsam da suratım feci şekilde dışarı atıyo senin en bildiğinden bir mahkeme duvarı oluyorum:)) mecbur o dürtüyo ben çözülüyorum ama bunun ii bişi olduğunu başka bi olayla anladım çok yakın bi arkadaşımla bi kaç zamandır sorunlarımız oluyodu en son ciddi atıştık bi kaç gün konuşmadık sonra beni aradı aslında ikimizde başka başka şeylerden dolmuşuz şimdi karar aldık en ufak bişi hissetsek doğru anladım bu mu diye konuşucaz

ben var ya yüzde bi milyon uyurdum :)))
Sagolun kizlar

Bir yandan camasir yikayip asiyorum bir yandan evi supurup siliyorum yoruldum her yer toz icinde gitmeden sildim kapattim her yeri mutfagin camini actik sadece ev toz olmus şu insaat mahvetti bizi

A apriori11 canim yazini okuduktan aonra bende konusmaya karar verdim ve cok iyi yaptim. Babasiyla konusacagimi soyledigim icin inat etmis keske babamla konussaydin ki ben babamin yaninda whatsapi yukleyecektim dedi. Ben babasiyla konustum ama babasi ona birsey belli etmemis. Bugun soyledim, babasinin ona ne kadar guvendigini de soyledim. Boylelikle sorun cozulmus oldu uzerimden buyuk bir yuk kalkti. Ama babasiyla konustuguma cok pisman oldum. Keske once esimle konussaydim. Gunlerdir beynim uyusmus gibiydi enerjim sevincim yerine geldi. Vesile oldugun icin coooook tesekkur ederim :KK36::KK15::KK19:

A apriori11 canim yazini okuduktan aonra bende konusmaya karar verdim ve cok iyi yaptim. Babasiyla konusacagimi soyledigim icin inat etmis keske babamla konussaydin ki ben babamin yaninda whatsapi yukleyecektim dedi. Ben babasiyla konustum ama babasi ona birsey belli etmemis. Bugun soyledim, babasinin ona ne kadar guvendigini de soyledim. Boylelikle sorun cozulmus oldu uzerimden buyuk bir yuk kalkti. Ama babasiyla konustuguma cok pisman oldum. Keske once esimle konussaydim. Gunlerdir beynim uyusmus gibiydi enerjim sevincim yerine geldi. Vesile oldugun icin coooook tesekkur ederim :KK36::KK15::KK19:
Çok sevindim canım :)) aslında hep öyle yapmak lazım. Yani karşımızdaki insanın içimizi beynimizi okumasını kafamızda kurduklarımızı anlamasını bekliyoruz, sınra beklentimiz gerçekleşmeyince küsmüş kabuğumuza çekiliyoruz. En güzeli konuşmak, çözülmese bile en azından çözülmeyeceğini deneyimlemiş oluruz, her durumda kafada kurmaktan iyidir ;) tabi eşinin de inat huyunu bırakması bundan sonrası için iyi olur.

Kizlar sizin bebeklerinizde birseye izin vermediginizde sinirli oluyorlarmi benim kizim cok sinirli hemen kafasini atiyor kucagimdaysa yuzume vuruyor kafasi cok canim yaniyor ya dabir yerlere vuruyor kafasini az once balkonda sandalyeye oturttum ayaga kalkmak istedi aldim diye kafasini yuzume vurdu:(

Rabbime bin şükür ki sadece ust derisi yanmis birkac gune gecermis iz kalmadan. Bir saniye bile bos birakmaya gelmiyor kizlar kasla goz arasinda oldu bu. Ben evde utuyu soguyana kadar yuksek bir yere koyuyorum ama annemlerdeydim utu de komidinin arkasindaymis.
Oyyyy kuzum benim. Çok geçmiş olsun annesi

Biz çözdük canım. Bizim sıkıntımız benim tahammülsüzlüğüm ve sorunlarımızı konuşarak değil biriktirmemiz ve çözemememizdi. Bizde en ufak bir ses yükseltme bile olmadı şimdiye kadar. Yani belli başlı ayrılık sebepleri olmadı bizde hiç. Ama bizim sıkıntı konuşmayıp tripleşmek ve sonunda dayanamayıp benim patlamam ve tüm birikenleri ortaya dökmemdi. Ben paikoloğa gitmeye başladım ve baya etkili oldu. Artık sırf eşim üzülmesin diye içinde bişey tutmuyorum, biriktirmiyorum, sıkıntım neyse anında ve sakince konuşuyorum. Herşeyden önemlisi inatlaşıp iktidar mücadelesine çevirmiyorum evliliğimi. Bazen ikimizin dediği de olmuyor ama asgari müşterekte buluşup karar almaya başladık. Psikoloğumun çok güzel bir örneği oldu bana ve onu uyguluyorum. Bana dedi ki"evliliği devletler arası diplomasi gibi düşün. Onlar da anlaşamaz çoğu kez ama sürekli müzakere masasına otururlar. Çoğu kez çözemese de birbirlerine savaş açmazlar, onyıllarca da sürse o müzakere masası hep açık kalır konuşulur" . Bu benim kafama çok yattı , ve uygulamaya çalışıyorum. Bir de David Burns ün iyi hissetmek diye bir kitabını önerdi. Hayatı kendine zindan etmeden düşüncelerinle duygularını iyileştirme üzerine hoş bir kitap rehber. Yani bizde durum bu. Tatile de gidiyoruz haftaya. Yavaş yavaş yakınlaşmaya da başladık. Bakalım hayırlısı. Ünşallah sizin de düzelir.
Çok sevindim :)

Kizlar sizin bebeklerinizde birseye izin vermediginizde sinirli oluyorlarmi benim kizim cok sinirli hemen kafasini atiyor kucagimdaysa yuzume vuruyor kafasi cok canim yaniyor ya dabir yerlere vuruyor kafasini az once balkonda sandalyeye oturttum ayaga kalkmak istedi aldim diye kafasini yuzume vurdu:KK43:
mira ya bağırıyor ya ağlıyor ki genelde bunları yapıyo arada bir de ayaklarını yere vuruyo

Kizlar sizin bebeklerinizde birseye izin vermediginizde sinirli oluyorlarmi benim kizim cok sinirli hemen kafasini atiyor kucagimdaysa yuzume vuruyor kafasi cok canim yaniyor ya dabir yerlere vuruyor kafasini az once balkonda sandalyeye oturttum ayaga kalkmak istedi aldim diye kafasini yuzume vurdu:KK43:

mira ya bağırıyor ya ağlıyor ki genelde bunları yapıyo arada bir de ayaklarını yere vuruyo
Azad da suratını buruşturup gözyaşısız yakandan ağlıyor ama ben hiç sallamıyorum ve her seferinde bana ağlayarak iş yaptıranazsın fiyorum. Ama çok şükür hiç vurma falan öğrenmedi daha.

Azad da suratını buruşturup gözyaşısız yakandan ağlıyor ama ben hiç sallamıyorum ve her seferinde bana ağlayarak iş yaptıranazsın fiyorum. Ama çok şükür hiç vurma falan öğrenmedi daha.
cok sinirleniyor neden boyle anlamiyorum abileri de boyle davranmiyor ornek aliyor desem bugun ilk kez bagardim bu yuzden cok canimi yakti ben de bu sekilde davransa bile yapmiyorum istedigini daha cok uykusu varken yapiyor nasil unutturcam bilmiyorum:(

Gökçede ağlıyor ama sallamiyorum. Bazen kendine vuruyor ama istediği olmadığı zaman değil. Canı sıkılıyor herlade kendini tokatliyor psikopat kızım :)
Benimki de psikopat canim tatildeyken garsonlar adini ogrendi Ece diye seviyorlar o da her defasinda yaaa diye bagiriyor onceden boyle degildi gulerdi simdi huysuzlasti iyice

Anneye Düşkünlük
Her zaman olmasa da, genellikle evde bebekle en çok ilgilenen kişi annedir ve çocuğun gözünde o hep 1 numaradır. Ona kitap okur, uykuya yarıtırır, yemeğini hazırlar, banyo yaptırır. Bu yoğun tempo ve çocuğunuzun taparcasına size bağlanması zaman zaman sizi zorlayabilir.

Ancak baba için de kolay değildir. Yeni yürüyen bebeğin sürekli olarak annesini tercih etmesinden rahatsız olabilir. Anne ve baba çocuğun her iki ebeveyni de özen gösteren kişiler olarak kabul etmesine yardımcı olabilir. Babanın da bebek bakımında rol alması önemlidir. Çocuğun babayı hiç kabul etmediği durumlarda çocuk ile baba arasındaki rutin ilişkinin gelişmesini sağlamak üzere annenin bazı rutin görevleri babaya bırakması bir çözüm olabilir. Anne, babanın çocuğa bakarken yapabileceği ufak hataları hoş görmeli, babanın kendi çocuk bakım tarzını geliştirmesine müsaade etmelidir.

Ç
Rabbime bin şükür ki sadece ust derisi yanmis birkac gune gecermis iz kalmadan. Bir saniye bile bos birakmaya gelmiyor kizlar kasla goz arasinda oldu bu. Ben evde utuyu soguyana kadar yuksek bir yere koyuyorum ama annemlerdeydim utu de komidinin arkasindaymis.
Çok geçmiş olsun canım

Back
X