~~2014 nisan anneleri dogum hikayeleri~~

doğum hikayem

39+5 arkadaşlar artık doğurmuyomusun sormaları tam yılan hikayesi oldu

artık bende tedirgin olmaya başladım. neyse arkadaşlarla güldük eğlendik.
13 nisan pazar günü saat 6 gibi tuvalete kalktım.işim bittikten sonra yatağıma geçtim
benden biraz su geld acaba idrarımımı kaçırdım diye düşündüm
kendi kendime güldüm.dayanamadım banyoya gittim benden gelen idrar değildi resmen
suyum geliyordu.hemen eşimi uyandırdım bebişimiz geliyor diye.bende sancı ağrı hiçbirşey yoktu

ben gayet sakin banyoma geçtim son temizliğimi yaptım abdesttimi aldım.
herşeyimizi kontrol ettik.ben durumum nasıl diye en yakın devlet hastanesine gittim
ebe beni kontrol etti ve 2 cm açılmam vardı.ben hlasakinliğimi koruyorum ve suyum fazlasıyla gelmeye
devam ediyordu.ebeye özel hastaneye gidicem ne zaman gideyim diye sordum oda hemen gir dedi.

ve biz yollara düştük hastaneye 1 saat uzaklıktaydık.çok şükür hüle oynaya gittik.hiç stres yapmadım
hastaneye gittiğimde ebe kontrol etti foşş bede ne su varmış fel gel bitmiyor.
ama sancıda yok ebe beklicez dedi saat 09-10 civarı hastanede sancım gelsin açılmam hızlansın diye
yürüdüm yürümekten yoruldum hatta bi güzel öğle vakti uyku bile çektim ve sıkılmaya başladım
ebeye daha olmadı mı diyorum ebe ben senin yüzüne bakınca anlarım ne zaman doğum yapacağını diyor

neyse ben yürümeye devam saat 15 civarı sancı gelmeye beşledı ama dayanılmayacak gibi değil
adet sancısı gibi sancı 5 dk bir 40 sniye sürüyor ee artık doğumdur diyorum yok ebe bu sancıyla olmaz
diyor ee bari kontrol edin kaç santim oldu.ebe kontrol etti 5 cm olmuş ama bir sorun var bebek kanala tam yerleşmiyor
ebe doktorumu aradı bana bir iğne yapıldı rahim açıcıymış allah oda ne iğne vurulur vurulmaz
sancı tavan yaptı artık kıvranıyorum.doktorum ebeyi devamlı arıyor.neyse artık dayanamıyorum ebe yalvarıyorum ne olur artık doğuma al beni
diye.hıh dedi ebe şimdi kıvama geldin.beni kontrol etti çok şükür bebeğim kanala yerleşmişti.hemen doktorumu raradı her şey yolunda diye

ebe diyor seni 20 dk doğurtup odana alıcam diye.hadi dedi ıkın bakalım çok şükür 2.güçlü ıkınmamda
bebeğim doğdu ay doğar doğmaz sanki ben doğdum o sancılar nereye gitti
kuş gibi hafifledim.gerçekten ne ebeymiş 20dk sonra odamdaydım.çok uzattım her şey çok güzzeldi tamam ağrılı ama sonu güzel ben 2güne ayaklandım
işimi kendim yaptım.normal doğumun güzelliği

Nisan 13.. Bebeğime "artık gelebilirsin" dediğim gün.. Sahilde biraz yürüdük ailecek. Sonra eve geldik. Annemin karalahana sarmasından 2-3 tane pişmeden yedim içinde mısır yarması var diye.. Akşam 8 gibiydi karnımda bir sancı. Gazdır, dedim. Sarma yapmış olmalı. Geçmek bilmedi. Gece 12'ye kadar sürünce ve artık sancılar düzenli olmaya başlayınca kalktım, oturma odasında yürüdüm. Bir saat sonra da evdekileri kaldırdım. Hastane yolu 1 saat zira. Arabada sancıların aralıklarını ölçüyordum: 3 dk arayla 1 dk sürüyordu. Bebeğime gel demiştim, geliyordu sahiden =)

Hastaneye varana ve giriş işlemleri yapılıp yatağa alınana kadar 1 s 45 dk geçmişti. O arada sancılar hala 3 dk aralıklıydı. Doktor gelip kontrol etti: 3 cm. Ayağa kalktım, yürümeye başladım. Biraz sonra gelen başka bir asistan doktor "N'apıyorsun? Çocuğu düşüreceksin!" dedi. Ve işte o an anladım ki sebepsiz acılar beni bekliyor. Doğum yaptığım 14:50'ye kadar saatlerce susuz kaldım (nefes alıp vermekten boğazım kurudu, son saatte verilen suni sancıyla "bağır" dediler, bağırdım, ne yapalım!) ve yataktan neredeyse hiç kalkmadım - çarşaf temizliği hariç. Üniversite hastanesi olduğu için, sürekli elle muayene edildim, öğrencilere gösterildim ders olarak. Belki de bu yüzden doğumdan beri benim için çıplaklık ayıp olmaktan çıktı. Lohusalık sonrası kontrolde ultrason cihazı içime girecek diye işlemleri yarıda kestim. Hâlâ bilmiyorum içeride durumlar nedir =D

Velhasıl-ı kelam, yattığım yerden aralık en fazla 1 cm açıldı. Suni sancı işe yaramadı. Toplam 15 saat sancıdan sonra sezaryenle bebeğimi aldılar.

Oysa ben ne planlar yapmış, araştırmış, normal doğum yapacağım diye kendimi cesaretlendirmiştim. Annemin beni doğurduğu yıl bile sancı odalarında bulunan tavandan asılı ipler yoktu. Ayağa kalkıp yürümeme bile izin verilmedi. Sorarlarsa, o asistan doktorlara hakkımı helal etmiyorum.

Bu konuyu daha önce yazmış olabilirim bu veya başka başlıkta. Anlatıp kurtulayım, diyorum. Belki işe yarar. Okuyanlar haklarını helal etsin.

Benim doğum hikayem
13 Nisan pazar günü 38. Haftam eşimde yürüşünüzü yaptık evdeyim. Tosunum okadar hareketliki sakinlesin die ona masal okuyorum. Saat 23:30 oturduğum yerde suyum gelmeye başladı ben şok ama bendede zerre kadar sancı yok daha günüme var derken oğluşum erken davrandı . Hemen eşimi aradım saniyesinde geldi. Ben üzerimi değiştirdim abdestimi aldım hazırlandım çıktık bende hala sancı yok.
Buarada bende kan koyuluğu olduğu için 9 ay sulandırıcı iğne vurundum ve bunun korkusu sardı beni ya kanamadan masada kalırsam . Oyuzden daha önceden anlaştığımız ebeyi aradık ve evinden aldık birlikte hastaneye gittik.
Benim suyum nekadar çokmuşki hala gelmeye devam ediyor. Hastaneye vardık ebe beni muayene etti ve oğluşumun susuz kaldığını ters olduğunu söyledi. Suni sanci hem çocuğun hem senin hayatını tehlikeye sokar dedi ve doktorumu aradı.
Beni sezeryana ikna ettiler 5 dk sonra ameliyathanede buldum kendimi.
Sezeryan hiç istemiodum ve çok ani olmuştu. Daha öncede 3 ameliyat geçirdiğim için ameliyat benim korkumdu. Spinal yapıcak dediler resmen yalvardım beni genel anesteziyle alın die ama yasak dediler. İstemediğim için olsa gerek 3. İğneden sonra uyuştu belden aşağım. Tek güzel yönü oğlumun ilk ağlama sesini duymuş olmam.
23:30 hastaneye gittim 00:04 te oğlum yanımdaydı. Siz düşünün içinde bulunduğum şoku.
Tam 3 gün ayağa kalkamadım çok zor geçti. Ama meleğim yanımdaydı sonsuz şükür.
Doğum deyince
Ama meleğimi görünce

Ayy canım soluk soluğa okudum doğum hikayeni çok güzel yazmışsın çoğu yerde gözlerim doldu okurken ALLAH analı babalı mutlu mesut büyütmeyi nasip etsin İNŞAALLAH

Ben normal doğum istememe rağmen korkuyorum da epidural olabilirim canım bana fikir ver epidural konusunda ne düşünüyorsun?

Ben normal doğum istememe rağmen korkuyorum da epidural olabilirim canım bana fikir ver epidural konusunda ne düşünüyorsun?

Canım baya bir geç cevap veriyorum ama yeni gördüm.
Ben epidural normal yapmadığım için o konuda birşey diyemiyorum.
Ben sadece kendi sancımla doğum yaptım suni sancı vs yoktu.
Korkma yani hepsi o an için geçip bitiyor ben çok ama çok memnunum yani bir daha doğursam (ki şuan bir tane ile başetmek zor:)))) ) yine normal doğum isterim. Hem çok rahat hemde adı üstünde doğal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…