2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Merhaba guzel annlere bende surekli takip edipte yazmayanlardandim. Bu kadar sessizlik olunca yazayim ve o guzel fikirlerinizide alayim dedim.
Bu sene tekrar egitimime devam etmeye karar verdim ve koleje kaydimi yaptim. Oglumuda krese verecegim kolej saatlerimde iki full gun ve bir gunde 3 saatlik ama acayip tuhaf duygular icindeyim. Hem mutluyum ikimiz icinde degisiklik olacak hemde acayip korkuyorym krese verecegim icin. Normalde cok uysal ve cana yakin cabuk arkadas edenir ve ben yokken hic huzursuzluk yapmax nazlari anneye :) icinizde benimle ayni duygulari yasayan var mi tavsiye lutfen!! Uzun oldu ama tskler.

Bu arada yavrum suan 17 aylik ve ilk cocugum.

Canım merhaba,

Kreş için çok küçük,en azından anneli oyun grubuna alışıp,ilerde yarım gün (2,5-3 yaş) sonra tam gün bırakılmalı.terkedildim sanmaması için.bilinçaltında o duyguyla büyümesin.ya seni ya babasını mutlaka arayacaktır,ne kadar canayakın,sosyal olursa olsun. Benim fikrim bu,konuyu çok araştırmıştım,dolu blog ve pedagog yazısı okudum,oyun grubu deneyimli,sürekli oğlunu götüren ve hatta kreş açan arkadaşım da bunu savunuyor.
Burda link verilmiyor,google'a girip,iraz toros kreş mi yaz,ilk linkteki yazısını oku derim.kreş,oyun grubu,ev hangisi başlıklı çok açıklayıcı bir yazısı var.
Hayırlısı olsun hakkınızda,:KK68:

Canım merhaba,

Kreş için çok küçük,en azından anneli oyun grubuna alışıp,ilerde yarım gün (2,5-3 yaş) sonra tam gün bırakılmalı.terkedildim sanmaması için.bilinçaltında o duyguyla büyümesin.ya seni ya babasını mutlaka arayacaktır,ne kadar canayakın,sosyal olursa olsun. Benim fikrim bu,konuyu çok araştırmıştım,dolu blog ve pedagog yazısı okudum,oyun grubu deneyimli,sürekli oğlunu götüren ve hatta kreş açan arkadaşım da bunu savunuyor.
Burda link verilmiyor,google'a girip,iraz toros kreş mi yaz,ilk linkteki yazısını oku derim.kreş,oyun grubu,ev hangisi başlıklı çok açıklayıcı bir yazısı var.
Hayırlısı olsun hakkınızda,:KK68:
Cok tesekkurler canim. 40 ciktiktan sonra hemen hemen her hafta oyun grublarina gittik ve hala gidiyoruz. Cok uzun zamandir bende birakmakla birskmam aradinda gidip geliyorum. Ama mutsuz anne mutsuz cocuk olmasini istemiyorum oyle yada boyle alisacak. O benim dunyam kiymetlim suan yanimda uyuyor ve ben ona bakinca sucluluk duygusu hissediyorum. Bu duygudan kurtulmam lazim

Merhaba kızlar. Bugun oğlumun son kayıt işlemleri için krese gittim içimdeki huzursuzlukla. Oglumu bebek arabasından cıkardım ben işlemler için konusurken oda koşturuyordu. Bende peşindeydim birde baktım oğlumu bırakacagımız odanın önündeyiz (2 yas altı) odanın camları buzlu ama içindekiler görünüyordu. Bakıcı olacak o kadın cocukları oyle bir hırsla kafalarını yere indiriyordiki içim parcalandı. Gördüğüm cocuk kafasını he kaldırdığında kadın zarla sevgisiz bir sekilde yere koydu ve kızdı.
Bende zaten huzursuZdum iyice karamsarlaştım ve evrakların bir bölümü evde kalmıs dedim cıktım geldim eve oturup temiz kfayla bir daha düşündüm. Arayıp randevumu iptal ettim. Okuluda aradım kaydımı sildirdim.
Suan cok mutluyum oğlumu onlara birakmak zorunda değilim ama yarında kendim için yarım kalan eğitimim için üzüleceğim. Ama olsun hersey oğlum için:KK46::KK46::KK46::nazar:

Merhabalar,
6 yaşındaki kız yeğenimin annesi ve babası (abim), 17 aylık kızım, daha bir yaşında iken kızının saçını çekmiş diye (bebek sonuçta anlamıyor, bilmeden çekmiş), kızlarına "Sen de ona vur, sen de saçını çek" dediklerini öğrendim. 2-3 aydır 6 yaşındaki yeğenim, kızıma durduk yerde şiddet göstermeye başladı. Bizim yanımızda bile, durduk yerde bacaklarını, kollarını sıkıştırdığını gördüm. 6 yaşındaki yeğenim kızımı çok sevdiği, onunla vakit geçirmek istediği halde son zamanlarda böyle davranmaya başladı. Bir keresinde yeğenim "Annem, ona bir tane patlat dedi" diyerek o an 15 aylık olan çocuğun üzerine geldi. Dün ise abim, kızına kendisinin, "sen de ona vur, saçını çek" dediğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu söylediğimde, bu şekilde davranmaya devam edeceğini, kızının bu sene ilkokula başlayacağını, diğer çocukların yanında kızının pısırık olduğunu ve kendisini ezdirmemesi için böyle alıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Ben ise, 17 aylık çocuğun, 6 yaşındaki kuzeninin bu şiddet içeren tavırlarını anlayamadığını, buna artık izin vermeyeceğimi söylüyorum. 17 aylık bebek ne anlasın bu yetişkin hırsından, 6 yaşındaki kız ne anlasın? Siz nasıl bir yaklaşım önerirsiniz?

Merhabalar,
6 yaşındaki kız yeğenimin annesi ve babası (abim), 17 aylık kızım, daha bir yaşında iken kızının saçını çekmiş diye (bebek sonuçta anlamıyor, bilmeden çekmiş), kızlarına "Sen de ona vur, sen de saçını çek" dediklerini öğrendim. 2-3 aydır 6 yaşındaki yeğenim, kızıma durduk yerde şiddet göstermeye başladı. Bizim yanımızda bile, durduk yerde bacaklarını, kollarını sıkıştırdığını gördüm. 6 yaşındaki yeğenim kızımı çok sevdiği, onunla vakit geçirmek istediği halde son zamanlarda böyle davranmaya başladı. Bir keresinde yeğenim "Annem, ona bir tane patlat dedi" diyerek o an 15 aylık olan çocuğun üzerine geldi. Dün ise abim, kızına kendisinin, "sen de ona vur, saçını çek" dediğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu söylediğimde, bu şekilde davranmaya devam edeceğini, kızının bu sene ilkokula başlayacağını, diğer çocukların yanında kızının pısırık olduğunu ve kendisini ezdirmemesi için böyle alıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Ben ise, 17 aylık çocuğun, 6 yaşındaki kuzeninin bu şiddet içeren tavırlarını anlayamadığını, buna artık izin vermeyeceğimi söylüyorum. 17 aylık bebek ne anlasın bu yetişkin hırsından, 6 yaşındaki kız ne anlasın? Siz nasıl bir yaklaşım önerirsiniz?
Kesinlikle tavrini koy ve kizdigini belli et evlatina karsi ne kadar hassas oldugunu bilsinler ve gorsunler. Yigenine kizma sakin aileden ogreniyor yavrucuk ne yapsin.

Merhaba kızlar. Bugun oğlumun son kayıt işlemleri için krese gittim içimdeki huzursuzlukla. Oglumu bebek arabasından cıkardım ben işlemler için konusurken oda koşturuyordu. Bende peşindeydim birde baktım oğlumu bırakacagımız odanın önündeyiz (2 yas altı) odanın camları buzlu ama içindekiler görünüyordu. Bakıcı olacak o kadın cocukları oyle bir hırsla kafalarını yere indiriyordiki içim parcalandı. Gördüğüm cocuk kafasını he kaldırdığında kadın zarla sevgisiz bir sekilde yere koydu ve kızdı.
Bende zaten huzursuZdum iyice karamsarlaştım ve evrakların bir bölümü evde kalmıs dedim cıktım geldim eve oturup temiz kfayla bir daha düşündüm. Arayıp randevumu iptal ettim. Okuluda aradım kaydımı sildirdim.
Suan cok mutluyum oğlumu onlara birakmak zorunda değilim ama yarında kendim için yarım kalan eğitimim için üzüleceğim. Ama olsun hersey oğlum için:KK46::KK46::KK46::nazar:
Hicbir sey hic kimse anne sevgisini sefkatini merhametini veremez. cocuguna kendim bak.adim diye uzulebilirsin ileride.iyi yspmissin.harap olmasin yavrucak.psikolojisi bozulmasin.annesi yaninda olsun ki guven duysun sana varliginla .sonra kendine olan guveni artsin.ileride kendine ozguveni olan mutlu bir birey yetissin .annenin cocugu yetistirmesi buyutmesi gercekten cok onemli.

Merhabalar,

Abinin tutumu bana gore yanlis canim.kizinin karakterine müdahale etmemeli.doğru olan neyse onu bilmeli bir çocuk.baskasini ezerek kendini kurtarması onu bencil bir insan olmasına neden olabilir.saldırgan bir cçocuğu kim ister.her kese kibar anlayisli sevecen olsun ki hem anne baba hem kendi huzurlu hem çevresi huzurlu olsun.önemli olan nerde nasil davranilacagini öğretmek çocuğaozaman onu kimse ezemez..bir buçuk yasindaki bebege kslkip boyle yap denirse çocuk merhameti nereden bilecek.affetmeyi nederen öğrenecek...

Merhabalar,
şaşkınlıkla okudum...abinin ve yengenin tavrı ciddi anlamda sorunlu can sıkıcı... bu mantıkla yeğeninin okulda huzurlu iyi bir öğrencilik hayatı olacağını da sanmıyorum... ben aynı durumu yaşasam abimle görüşmeyi seyrekleştiririm çocuğumu onun çocuğuyla hiçbir şekilde yalnız bırakmam oyun oynamasına müsade etmezdim...

Mrhb arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum benim oğlan çok yaramaz yürümeyrde başlayınca hiç durmaz oldu. Artık tamamen konuşuyor. Eksizde olsa Cümle kuruyor. Daha dün doğdu doğacak nezaman doğacak derken kocaman oldu bunlar maşallah. Benimki çapkın kız çocuklarının yanaklarını sıkıyor :)

Mrhb arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum benim oğlan çok yaramaz yürümeyrde başlayınca hiç durmaz oldu. Artık tamamen konuşuyor. Eksizde olsa Cümle kuruyor. Daha dün doğdu doğacak nezaman doğacak derken kocaman oldu bunlar maşallah. Benimki çapkın kız çocuklarının yanaklarını sıkıyor :)
Maşallah canim pasana nazar değmesin .konuşmaya da baslamis.bizim kiz daha cümle kuramiyor.darisi basimiza.:KK54::KK54:

Günaydın :) ne zamandır yazmıyor, birgün fırsat bulup ta okusam diye hayal edip duruyordum. Ben bakmayali baya hareketsizlenmis burasi, üzüldüm..
Benim oğluşum da büyüyor şükür. Sürekli oyunda, karistirmakta akli:) emiyor, istahi fena degil, 12 dişi çıktı, kilo ve boyumuz orta seviyede şükür, henüz öyle cümle falan kuramiyor, hatta söyleyebildigi kelime sayisi da pek sayilmaz suan icin:)
En büyük problemimiz geceleri sık -hemen hemen her saat başı- uyanması, gündüzleri de beni hep yanibasina oturur vaziyette istemesi, tek basina oynayamamasi..
Bu iki konuda bana fikir verebilirseniz sevinirim.
Öpüyorum hem sizleri, hem kuzularınızı

OTE="ebraremel, post: 42725787, member: 483769"]Günaydın :) ne zamandır yazmıyor, birgün fırsat bulup ta okusam diye hayal edip duruyordum. Ben bakmayali baya hareketsizlenmis burasi, üzüldüm..
Benim oğluşum da büyüyor şükür. Sürekli oyunda, karistirmakta akli:) emiyor, istahi fena degil, 12 dişi çıktı, kilo ve boyumuz orta seviyede şükür, henüz öyle cümle falan kuramiyor, hatta söyleyebildigi kelime sayisi da pek sayilmaz suan icin:)
En büyük problemimiz geceleri sık -hemen hemen her saat başı- uyanması, gündüzleri de beni hep yanibasina oturur vaziyette istemesi, tek basina oynayamamasi..
Bu iki konuda bana fikir verebilirseniz sevinirim.
Öpüyorum hem sizleri, hem kuzularınızı[/QUOTE]
Emmek için uyaniyorsa yavaş yavaş biraktirabilirsin eğer istersen.uyumadan önce bir biberon sut bisküvi koyup icirebilirsin .hem tok tutuyor uyuyor rahatla.

merhaba arkadaşlar uzun zamandır uğrayamadım umarım herkes iyidir
bebişler büyüdükçe daha az uğrar olduk
benim ufaklık çok hareketli, pek iştahlı değil hala emiyor, ama gündüzleri kestim sabah ve akşam emziriyorum gece istediği kadar emiyor bir iki ay sonra tamamen kesmeyi düşünüyorum
bayağı kelme söylüyor ama cümle kuramıyor daha, boyu ortalama kilosu ortalamanın altında
işe başladım ama şuan tatildeyiz, bakıcı bulabildim şükür iyiy gibi bakalım umarım problem olmaz, b1,5 yıl aradan sonra çalışmak zor gelecek, bu yoğunluğa nasıl ayak uyduracağım bilmiyorum

herkesin bayramı kutlu olsun

slm kızlar keyifler yerindedir umarım. oğlumun ağzında yaralar çıktı 5 6 gün iştahı kesildi yeni yeni kendine geldi şükür kilosu 11,200 iyi mi kötü mü bilmiyorum her hastalandiginda çok derinden atlatıyor ve ben de tükeniyorum :( kv lere ne zaman gitcek olsak veya o bize gelecek olsa çocuk hasta oluyor o da üstüme geliyor eşim bu kadar tesadüf olur diyo.
yarın okul başlıyor ve bakıcısıyla oğlumun da ilk günü olacak inşallah bu yıl herşey çok güzel olur..

casandra casandra umarım oğlun bakıcıya alışmıştır, benim kide bu gün ilk defa o kadar uzun kaldı uyumamaış, ben gelincede inatlaşıp uymadı yarım saat ağladı 3 gündür böyle yapıyor meme yüzünden sanırım kendini yerlere atıp ağlıyor

Back
X