Kızlar malum bizim bebekler kış bebeği olacak hem de ocak aynı ne kış:)) bir de bizim ev klimalı daha da onu korumam lazım gibi düşünüyorum.Hatta günlerdir bunu düşünüyorum moralim bozuluyor keşke kaloriferli evden çıkmasaydım acaba seneye yaza bebek 6 aylık olunca inşallah tekrar kaloriferli eve mi geçsek diyorum daha doğrusu eşim değil ben diyorum ....neyse.....
Şimdi ben burada okuduklarımdan yola çıkarak ve kendi bütçemizi de düşünerek ( özellikle ilk 6 ay çok da fazla bir şey almamak niyetim) kendimce bir liste çıkardım...
OĞLUM İÇİN:
şimdi öncelikle evimiz kira olduğu için ve yatak odamda mobilya beşiğim olduğu için PARK YATAK ve içine ŞİLTE... mobilya yatağımın içine YATAK( yarı ortopedik mi ne olacaksa artık araştıracağım işbir yataş sorarım oralara alırken bakalım satıcı ne diyecek)Daha sonra aldığım bu yatağı park yatağımın alt kademesine koyarım ve mobilya beşiğimi kaldırıcam...
PARK YATAK, ŞİLTE, YATAK
daha sonra İKİ TANE NEVRESİM TAKIMI ama bu konuda kararsızım yanlarında destek olandan mı alsam bir tanesini? ya da klasik yastık çarşaf ve yorgan nevresimi mi? Taçta baktım klasik olanı 60 70 liraydı.....Bir de english home a bakacağım....orda da uygun....
UYKU SETİ alacam gece yatak odasında yatacak gunduz yorganının alır gecırırım salona... hatta aynı renk nevresım mı alsam dıyorum.Sabah yorganı alıp ıcerı gecınce takım bozulmasın.....
3 TANE PENYE BATTANİYE, 1 TANE PELUŞ, 1TANE ÖRGÜ alayım diyorum.....
KÜVET, FİLESİ, MAŞRAPA, KOVA
SÜSLÜ MAVİ BİR SEPET VE İÇİNE OĞLUMUN BANYO MALZEMELERİ( ŞAMPUAN, PİŞİK KREMİ, UNIBABY ISLAK MENDİL, BEBE YAĞI SEBAMED Mİ MUSTELA MI karar veremedim)
BEYAZ ÇEKMECE 5 KATLI
CHICCO ya da SEVİ BABY TIRNAK BAKIM SETİ
BRAUN KULAKTAN ATEŞÖLÇER (dijital termometrem var almayacağım)
PRIMA BEBEK BEZİ
KIYAFET KONUSUNDA( burda olan english home, kanz, lcw, mini damla, )
8 tane falan 3-6 AY CITCITLI KISA VE UZUN KOLLU BADİ
2 TANE HASTANE ÇIKISI zaten bu YENİDOĞANDIR birini 0-3 AY alacam
4 tane AYAKLI TULUM 2 si 0-3 ay ikisi 3-6 ay.....
ALT AÇMA(mothercare den sipariş verecem onlarınki büyük oluyor hiç bir yer kirlenmez böylelikle)
10 tane falan ÇORAP, 2 tane PENYE ŞAPKA, 2 tane ELDİVEN,
ALT ÜST OLARAK PEK BİR ŞEY ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. TULUMLAR YETERLİ OLUR VE İYİCE ISINIR...
AĞIZ SİLME BEZLERİ 1O ADET falan hazır satılıyor.
dediğim gibi sadece hastane cıkısını bır tanesını yenıdogan alacam dıgerlerını hep 3-6 ay olsun buyuk olsun hemencecık buyurler ınsallah emdıkce...
Biberon avent alırım herhalde ya da dr browns, emzik nuk ya da avent,
KENDİM İÇİN:
1 TANE gecelik bir tane pijema...çok kaliteli olması önemli değil zaten hastanede kan falan olur belki.... ya da sadece birini kaliteli alırım pijemayı evde de giyerım.....
emzirme sütyeni 1 tane....
hasta bezi....
terlik....
göğüs pedi.....
göğüs kremi lansioh ya da mustela.....
göğüs pompası avent ya da medalla .....
terlik hastane için.....
ev için kendime bir eşofman takımı ......
kızlar şimdilik bunlar başka bebek arabası oto koltuğu falan aciliyeti yok alamayız şimdi zaten... eğer siizin eklemek istedikleriniz ya da gereksiz dediğiniz varsa bana söyler misiniz?
unuttuklarımı aklıma gelince ekleyeceğim....