• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

merhaba,
önce hikayemi anlatayım. 1 senedir bebek için uğraşıyoruz. eşiminde ilk teste sperm sıfır çıktı.2. teste 2 milyon. dr sperm azlığı var dedi. varikolselden dedi.ameliyat oldu ama işe yaramadı. normal yol ile 1 sene ilaç kullanarak bakacağız dediler. ama bizim sinirlerimiz zaten çok yığranmıştı. tüp bebek yapmaya karar verdik. çünkü eşimin yumurtalıkları alt sınırda sperm üretmek için. 1 sene sonra daha kötü olma ihtimali var. neyse o kötü günleri anlatmak istemiyorum. emin daha kötüsünü yaşayanlar vardır.bugün tüp bebek tedavisini başladım. iğnelerimi aldım. bundan sonra süreç ile ilgili hiç bir fikrim yok. haftaya salı kontrole gideceğim.
inşallah 2014 ocak ta bebeğimiz olacak.
tavsi etmek istediğiniz bir şeyler var mı?

Arkadaslar merhaba..bende 2 negatıf asılamanın ardından tup bebege karar verdım.26yasındayım 4 yıllık evlıyım.2 yıldır ugrasıyoruz bakalım.Allah herkesın gonlune gore versın ınsallah.ben ıgne kullanma kısmını gectım.hatta yarın yumurtalar toplanacak. Bıraz korkuyorum.nolur destek olun..

canim aynen bende unv. is guc derken 28 oldugumda kotu giden iliskilerden de olacak evlenmemistim annem bunalima girmisti esimle evlenirken 30 olmadan evlenim bari dedim gerci asiktim ve ailelerin etkisi olmadan birbirimizi tanimistik:)) ablamin 9 tup bebeginden sonra annen hemenn cocukkk dedii hic korunmadim bi baktikki bizdee ayniyiz:)))

benimde kuzenin 5 yıl korunmadı ama 5 yıl doktora da gitmedi ancak gebe kaldı , ütelik 22den 27'ye yani yaşlarıda gençti , bana diyor ki "abla bizim dogurganlıgımızda bir sorun var " ..bak senin de ablan defalarca denemiş , gerci daha cok infertil erkek bizde ama , inşallah artık Allah aratmaz be canım..Ben de okuyacagım diye parçaladım kendimi ve de biz 8yıl çıktık zaten sonra evlendik , şu an 11.yılımız bizim aslında .. Allah bir ömür ayırmasın beni canım'dan inşallah hemen istedik biz o yüzden ..Mevlam burda da sınayacakmış demek ki..
Zaten olacaksa çok kolay , olmayacaksa cok zor canım be..
Artık uykusuz gecelerim daha cok arttı mesela , eskiden aglardım akar giderdi , şimdikalbime oturuyo , beynim agrıyo düşünceden..
hasta ediyor beni yavrumun hasreti :(

Arkadaslar merhaba..bende 2 negatıf asılamanın ardından tup bebege karar verdım.26yasındayım 4 yıllık evlıyım.2 yıldır ugrasıyoruz bakalım.Allah herkesın gonlune gore versın ınsallah.ben ıgne kullanma kısmını gectım.hatta yarın yumurtalar toplanacak. Bıraz korkuyorum.nolur destek olun..

Canım benim korkma hiç..yumurtalar toplandı mı ne guzel bebişine 3-5 gunluk bir uzaklıktasın..sonra hoop transfer inşallah , çok zevkli güxzel seyler bunlar , bebegine adım adım yaklaşmak..
sakın korkma bakiim , bak ne cok pozitiflerimiz var burada , güzel düşün güzel olsun..
transferi bize haber ver lütfen , adım adım inşallah yanındayız hep birlikte , dua da edelim sana inşallah , güzel haberler vereceksin bize..
probleminiz neydi cnm? inşallah embriyoların da kaliteli olacak ve tutunacaktır bebegin sana Allah'ın izniyle tatlım..

merhaba,
önce hikayemi anlatayım. 1 senedir bebek için uğraşıyoruz. eşiminde ilk teste sperm sıfır çıktı.2. teste 2 milyon. dr sperm azlığı var dedi. varikolselden dedi.ameliyat oldu ama işe yaramadı. normal yol ile 1 sene ilaç kullanarak bakacağız dediler. ama bizim sinirlerimiz zaten çok yığranmıştı. tüp bebek yapmaya karar verdik. çünkü eşimin yumurtalıkları alt sınırda sperm üretmek için. 1 sene sonra daha kötü olma ihtimali var. neyse o kötü günleri anlatmak istemiyorum. emin daha kötüsünü yaşayanlar vardır.bugün tüp bebek tedavisini başladım. iğnelerimi aldım. bundan sonra süreç ile ilgili hiç bir fikrim yok. haftaya salı kontrole gideceğim.

hoşgeldin aramıza canım , seni ben cok cok cok iyi anlarım , biz de eşimin degerlerini çok çok kaybettik gözümüzün önünde , şu an düzelmesini bekliyoruz , ilaçlar kullanıyoruz .ne yapalım , iyileşmeden tüp bebege cesaret edemedik.. içindeki korkuları , durumla yüzleşme anlarını , yasadıklarını benden iyi kimse anlayamaz herhalde :) bizim degerler sizden biraz daha dusuk ancak benim doktorum" 5milyonu görelim" diyn e uyardıgından bekliyoruz i ben boşa umutlanmak , Allah korusun düşürmek ya da aldırmaktan cok cok korktum , en azından biraz daha umut edelim direnelim bekleyeim dedim..bazı doktorlar bizi de uyardılar rakamlar gidiyor diye , ancak zaten giden gitmişti..
Şimdi sen bir karar vermişsin ve başlamışsın , semen toplama gününe kadar eşine proxeed veya gnc den arginmax ver , bal polen zaten bunları hep yazdık , ceviz badem fındık , kabak çekirdeği ,nar..Allah'ın izniyle stressiz olun transfer gunu , yumurtalık toplanır ama esin sonuc verecekken az stres yapmaya calıssın bu çok önemli..
sonrası embriyo gelişimi ve transfer inşallah cnm.. zaten sen bebişi alıp çıktınmı hastaneden , Artık yaradan ne derse o ,inşallah olacak canım .. bol bol dinlenirsin ve bizi çok sevindirirsin inşallah haberlerinle..
bu topik guzel ugurlu bir topik inşallah , çook gebemiz var çok ..biri de sen olursun inşallah canım..

dogum kont hapının 14.günü akıntıum başlamıştı kahverengıydı. Bugun de lucrının 5.sini vuracagım.
Ama ıkı gundur akıntım kırmızıya döndu :44: akıntı kadar az degıl adet kadar fazla degıl bı garıp durum. Adet olup olmadıgımı anlayamadım yanı.
Doktorumu aradım. Pazartesı istedıgım tahlıllerı yaptırın sonucla gelın dedı.
Bekledıgımden cabuk oldu bu iş

Son düzenleme:
benimde kuzenin 5 yıl korunmadı ama 5 yıl doktora da gitmedi ancak gebe kaldı , ütelik 22den 27'ye yani yaşlarıda gençti , bana diyor ki "abla bizim dogurganlıgımızda bir sorun var " ..bak senin de ablan defalarca denemiş , gerci daha cok infertil erkek bizde ama , inşallah artık Allah aratmaz be canım..Ben de okuyacagım diye parçaladım kendimi ve de biz 8yıl çıktık zaten sonra evlendik , şu an 11.yılımız bizim aslında .. Allah bir ömür ayırmasın beni canım'dan inşallah hemen istedik biz o yüzden ..Mevlam burda da sınayacakmış demek ki..
Zaten olacaksa çok kolay , olmayacaksa cok zor canım be..
Artık uykusuz gecelerim daha cok arttı mesela , eskiden aglardım akar giderdi , şimdikalbime oturuyo , beynim agrıyo düşünceden..
hasta ediyor beni yavrumun hasreti :(

hayatim bizdede erkek infertilesi sorunu var..
herseyin hayirlisi, Allahim bize bir zaman belirlemistir elbet sabirli olmak zorundayiz cnm

Arkadaslar merhaba..bende 2 negatıf asılamanın ardından tup bebege karar verdım.26yasındayım 4 yıllık evlıyım.2 yıldır ugrasıyoruz bakalım.Allah herkesın gonlune gore versın ınsallah.ben ıgne kullanma kısmını gectım.hatta yarın yumurtalar toplanacak. Bıraz korkuyorum.nolur destek olun..[/QUOT

tedavin hayirlara vesile olsun arkadasim, yumurta toplama o kadar kolay bir islemki, gozunu kapatiyorsun genellikle bu genel anestezi ile oluyor ama benimki genel degildi hafifi bir yatistirici verdiler sanirim buna ragmen gozumu actim olay bitmis..hiccc korkulacak birsey yok..kolay gelsinn

cnm Allah yardimcin olsun hic korkacak birsey yok zaten genelde anestezi yapiyorlar guzel haberlerini bekliyoruz kaliteli ve bol yumurtali.

merhaba,

benim esiminde 2 milyon, 2 milyonada nasil ilacla normal yola bakacagiz derler sasiriyorum sadece zaman kaybi direk tup bile tutmuyor micro enjeksiyon sistemi yapiliyor genelde, tupe karar vermekle iyi yapmissiniz hangi hastanede tedavi oluyorsun cnm

benim esiminde 2 milyon, 2 milyonada nasil ilacla normal yola bakacagiz derler sasiriyorum sadece zaman kaybi direk tup bile tutmuyor micro enjeksiyon sistemi yapiliyor genelde, tupe karar vermekle iyi yapmissiniz hangi hastanede tedavi oluyorsun cnm

Merhaba bizimde degerlerimiz cok dusuk ve 1. derece varikosel yuzunden cok degisken 2-6-30 milyon bile oldu..morfolojimiz kotu maalesef..varikosel 1. derecede olanlar icin ameliyat cok fayda etmez dedikleri icin ivf/icsi ye basladik..yumurtalarim toplandi dollendi simdi buzdolabinda iki minigimiz..insallah Allahim en kisa zamanda hepimize nasip eder tatli bir melek..

Allaha inanmayanlar izlesin ! - YouTube

bunu adres çubuguna kopyalayın ,ay ay neler oluyor , nasıl bölünüyor , ilk embriyo , ilk kalp atışı , önce eller -parmaklar ..
ilk izledigimde kendime gelemedim aglamaktan..
Fetus içeri girer ve rahme "kalmaya geldim , beni yaşat " der..
işte bebeginiz :) , işte insan neslini devam ettiren o gizemli mucizeye sahip kadın bedeni ve ay ay İlahi hediyemiz ..

Merhaba bizimde degerlerimiz cok dusuk ve 1. derece varikosel yuzunden cok degisken 2-6-30 milyon bile oldu..morfolojimiz kotu maalesef..varikosel 1. derecede olanlar icin ameliyat cok fayda etmez dedikleri icin ivf/icsi ye basladik..yumurtalarim toplandi dollendi simdi buzdolabinda iki minigimiz..insallah Allahim en kisa zamanda hepimize nasip eder tatli bir melek..

canım biz de de aynı problem var , bize proxeed pluss verdiler beklememizi söylediler , doktora göre normal bile olabilir.. tabi biz 30u hiç görmedik , hayal o sayılar ama 5mil görürsek microenjeksiyon yapacagız..birşey kullandınız mı siz 6dan 30'a kadar..
inşallah embriyoların saglıklı transfer olur canım benim..

Allaha inanmayanlar izlesin ! - YouTube

bunu adres çubuguna kopyalayın ,ay ay neler oluyor , nasıl bölünüyor , ilk embriyo , ilk kalp atışı , önce eller -parmaklar ..
ilk izledigimde kendime gelemedim aglamaktan..
Fetus içeri girer ve rahme "kalmaya geldim , beni yaşat " der..
işte bebeginiz :) , işte insan neslini devam ettiren o gizemli mucizeye sahip kadın bedeni ve ay ay İlahi hediyemiz ..

harika bir video paylasimin icin tesekkurler arkadasim..

canım biz de de aynı problem var , bize proxeed pluss verdiler beklememizi söylediler , doktora göre normal bile olabilir.. tabi biz 30u hiç görmedik , hayal o sayılar ama 5mil görürsek microenjeksiyon yapacagız..birşey kullandınız mı siz 6dan 30'a kadar..
inşallah embriyoların saglıklı transfer olur canım benim..

evet canim bir suru takviye kullandik ama bence stres en onemli etken, gunden gune degistiriyor sayilari..takviyeler ise yaradimiii hem evet hem hayir diyebilirim cunku rakamlar surekli dalgali hani hep bi yuselis yoktu yani..keciboynuzu kuru hizi arttirdi diyebilirim..bunun disinda varikosel icin damarlara iyi gelen (yani aslinda bacaktaki varislere iyi gelen bir ilac ) kullandik esim ilaci aldiginda bir rahatlama oldugunu soyluyordu..arti KoenzimQ10, L arginin, Fertile aid (proxeed plus in bir benzeri) baskaa aksamlari keciboynuzu kuru sabhalari bir kasik pekmezi, morfolojiye iyi geldigini duydugumuz cam agaci ozlu adini simdi hatirlayamadim bir ilac ve birkac vitamin daha..esim bunlari aliyordu ama bir yandanda bu kadar vitamin iyimi kotumu karar veremiyorduk rakamlarda dalgali oldugu icin anlamak zordu..
iyi dileklerin icin tesekkur ederim insallah hepimiz bir an evvel kavusuruz bebislerimize....neden 5 milyon olmasini bekliyor doktor? insallah dedikleri gibi normal yoldan olurda biran once kavusurusn minigine..

Son düzenleme:

canim ya minislerin once karninda sonra kucaginda olsun, erkekte sorun olunca bazi konularda caresiz kaliniyor bizdede oyle nilNur dada oyle artik deneyerek bebisi bulmaya calisacagiz.

canim ya minislerin once karninda sonra kucaginda olsun, erkekte sorun olunca bazi konularda caresiz kaliniyor bizdede oyle nilNur dada oyle artik deneyerek bebisi bulmaya calisacagiz.

selam, bu topikte yeniyim durumlarinizi cok bilmiyorum, insallah hepimiz tez zamanda saglikli yavrularimiza kavusuruz..erkek infertilitesi daha kolay tedavi edilebilir en azindan sonuc alinabilir diyorlar o yuzden umutluyum hep, pozitif olmak eminim tedaviyi guzel etkileyecktir:) umarim fazla deneme yanilmaya gerek kalmaz hicbirimiz icin arkadasim ilk denemelerimizde gelir bebislerr

bizim de erkek infertilitesi, eşimin sperm sayısı ml de 2 milyon çıktı varikosel ameliyatı da oldu ama beklemek istemedik daha fazla.doktorla ilk görüşmemizi yaptık. ocakta inş yeni yılı bebişlerle karşılarız.

bizim de erkek infertilitesi, eşimin sperm sayısı ml de 2 milyon çıktı varikosel ameliyatı da oldu ama beklemek istemedik daha fazla.doktorla ilk görüşmemizi yaptık. ocakta inş yeni yılı bebişlerle karşılarız.

insallah arkadasim aynen bizde daha fazla beklemedik yumurtalarimiz toplandi dollendi ve ocak ayini bekliyoruz transfer icin..yeni yil hepimize ugurlu gelsin insallah, saglik mutluluk getirsin..

ben uc ayri hastanede yillardir tedavi gordum doktorlarimin hicbiri varikosel ameliyatini esimden istemediler neden acaba bu test sadece sayi az oluncami yapiliyor arkadaslar.

Back
X