• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

Kizlar yaa kafama takilan bisey var..gece gece estiler soyle bi netten arastirayim dedim..simdi ben doktorum hastane degisikligi yapip universite hastanesine gectigi icin tup bebek tedavisine orada devam edecegim kismet olursa..bu kurumda tup bebek icin rapor alip devlet destegi alinabiliyor kanimca...ammaaa soyle bisey varki rapor icin 3 yillik evli olmak gerekiyor ki ben daha iki yillik evliyim fakat laparoskopi raporuyla tuplerimin tikanik oldugu tabiri caizse tescillendi..dogal yolla gebeligin hatta asilamanin bile pek mumkun olmadigi bu durumda rapor icin yinede 3.yili beklemek mi gerekecek?

dileklerin icin cok sagol hayatim ama ben asla dogal yolla hamile kalamam tup bile olmuyor micro ancak oda hic tutmadi, karnimin sistigini bile hayal edemiyorum. hersey hep uzaak bir serapp gibi.

"Kalk,silkelen, kendine gel
Umutsuzluğa sarilma
Umutsuzluk seytandan
Ümit etmek Allah'tandir"

Demiş Tebrizli Şems..ne de guzel demis...umudunu yitirme zira gunes her sabah dogacak kismetimizde o gunu yasamak varsa,kismet olmayacaksa da nefesimizi kesecek mevlam sonrasi zaten yalan...rabbim kismet etmeyecegi icin dua ettirmez..insallah hepimiz kavusacagiz hayirlisiyla evlat kokusuna..

Kizlar yaa kafama takilan bisey var..gece gece estiler soyle bi netten arastirayim dedim..simdi ben doktorum hastane degisikligi yapip universite hastanesine gectigi icin tup bebek tedavisine orada devam edecegim kismet olursa..bu kurumda tup bebek icin rapor alip devlet destegi alinabiliyor kanimca...ammaaa soyle bisey varki rapor icin 3 yillik evli olmak gerekiyor ki ben daha iki yillik evliyim fakat laparoskopi raporuyla tuplerimin tikanik oldugu tabiri caizse tescillendi..dogal yolla gebeligin hatta asilamanin bile pek mumkun olmadigi bu durumda rapor icin yinede 3.yili beklemek mi gerekecek?

Canım sebebsiz inferlite qurubu için 3 yıl şartı aranıyor. Eğer kadın ve ya erkekte ciddi sorun varsa süre şartı yok. Allah kolaylık versin.

Arkadaşlar bir şey soracagım,lucrin kullandınız mı daha önce? Ben ılk kez kullanacagım tecrubesızım.
doktorum bana dogum kont hapının 20.günü lucrin kullanmaya başla dedı. 12. ve 13.gunu regl olacakmışım. Ee pekı regl olduktan sonra ıgne vurulmaya devam etmeyecek mıyım? lucrın puregon gıbı bır ıgne degıl mı, öyleyse eger neden regl oluyorum kı ben :44:
Kafam karıştı.

Canım lukrin yumurtaları baskılamak için kullanılıyor. Önceden yumurtalar baskılanıyor ki, aktif tedaviye başlayınca yumurtalar eşit büyüklükte büyüsün. Daha fazla ve kaliteli yumurta elde etmeyi amaçlıyor. Senin tedavi uzun protokol.

merhaba, hizimizi cok iyi hatrlamiyorum acikcasi ama cok parlak olmadigi kesin..hizin bir onemi yok diye biliyorum tup bebekte eger mikroenjeksiyon yaptirisan..sonucta direk yumurtanin icine enjekte edilince hiz faktoru ortadan kalkar???ama yinede hareketsiz olmasi spermin sagligini nasil etkiler bilemiyorum arkadasim..kurlere vitaminlere devam etmenizi oneririm..son tetst bizim hiz biraz yukselmisti keciboynuzu ve muhtelif vitaminlerden sonra

Spermlerin haraketli olması sağlıklı olmasını gösterir. Mikroenjeksiyonla haraketsiz spermleri de kullanmak mümkün. Sadece başarı ihtimali düşük oluyor. Eğer haraketsizlik kuyruktan kaynaklanıyorsa rahatlıkla kullanılıyor, eğer genetik sorundan kaynaklanır şüphesi varsa sansı artırmak amelyatla toplamak öneriliyor.

Yalnış alıntı yapmışım.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepiniz benden tecrübelisiniz lütfen rica ediyorum bana cvp verir misiniz tüp bebek fiyatları ortalama ne kadar. ben daha hiç bir merkezle görüşmedim. onun için bilgim yok. merkez belirtmenizi de istemiyorum aldığınız fiyatları yazarsanız bende değişkenlikleri anlamış olacağım ve adımımı ona göre atacağım. sakaryada 6-6.5 diye söyledi doktorum. ama ben sakarya istemiyorum. istanbul tercihim olacak. birde ortalama kaç gün geçirmemiz gerekiyor konaklama açısından soruyorum. git gel yapabilirim tahlil için falan ama kalmamız gereken ortalama süre ne kadar olur sizce. mikroenjeksiyon yöntemini nereler uyguluyor? benim iki tüpüm tıkalı eşimin morfoloji %2.

arkadaşlar hepiniz benden tecrübelisiniz lütfen rica ediyorum bana cvp verir misiniz tüp bebek fiyatları ortalama ne kadar. ben daha hiç bir merkezle görüşmedim. onun için bilgim yok. merkez belirtmenizi de istemiyorum aldığınız fiyatları yazarsanız bende değişkenlikleri anlamış olacağım ve adımımı ona göre atacağım. sakaryada 6-6.5 diye söyledi doktorum. ama ben sakarya istemiyorum. istanbul tercihim olacak. birde ortalama kaç gün geçirmemiz gerekiyor konaklama açısından soruyorum. git gel yapabilirim tahlil için falan ama kalmamız gereken ortalama süre ne kadar olur sizce. mikroenjeksiyon yöntemini nereler uyguluyor? benim iki tüpüm tıkalı eşimin morfoloji %2.

Memorial Şişli tüp bebek 2100 euro+ 1000-1500 tl ilaçlar.

İstanbul Cerrahi tüp bebek 3750 tl+ ilaçlar

Medipol bağcılar tüp bebek 3500 tl + tedavi zamanı yapılan tahliller + ilaçlar. Bunlar bebim bildiklerim (raporsuz fiyatlar).

Önceden istenen tahliller ve spermiogram bu fiyatlara dahil deyil.

Bazı hastaneler ( mesela memeorial şişli) olduğun yerde güvenli bir dr.a yumurta takibi yaptırmana izin veriyor. Bu durumda sadece yumurta toplama ve transfer için gelmek gerekiyor. O da 5-6 gün sürer. Ancak tedavinin başından itibaren devam etme süresi ortalama 19-20 gün sürüyor.

Allah kolaylık versin.

Saol canim ya bilgilendirmen icin hergun yeni birsey cikiyor, 5 yil once bu yola esimin infertile 2 milyon sperm sorunuyla girdim bunca yilda tedavi gore gore artik ben daha sorunlu hale geldim. esime hic yeni birsey cikmiyor bana devamli teni bir test, arastirma ve tedavi cikiyor.
haklısın bizler yaşaya yaşaya araştıra araştıra yarı doktor olduk artık bir çok şeyi latince terimlerle ifade ediyoruz baksana

QUOTE=cedrus;32750441]Canim benim doktorumda ayni ne oldu ozel degilse anlatabilir misin?

Benim iki kez transferim oldu. Hep 2.gün transferi yaptı. İlk tedavide neyn ne olduğunu bilmiyordum. 13 yumurta toplandı. 5 tanesi olgundu ve 2.gün transferi yaptılar. Neden biraz daha beklemiyorsunuz dediğmde "embriyolar iyi, doğal ortamlarına bir an önce verelim" dediler. tamam dedik. sonuç negatif. 2.tedavide doktor kendisi çağırdı. genetik tahliller falan yapıldı. çok şükür hiç sorunçıkmadı. neyse 2.tedavide 11 yumurta toplandı. 5 tanesi olgundu ve yine 3 embriyo oluştu. 2.gün transferi yapacaklarını söylediler. ben ,stemedim. biraz daha bekleyin gelişimini görelim. transfern iptal olmasını göze alırım dedim. bana yne embriyolar yi doğal ortamına verelim dediler. istemeyerek de olsa kabul ettim. son tedaviide yine tedaviye gitti oraya. bu kez dokuz yumurta oluştu 6 tanes olgundu 6 embriyo oluştu. beni 3.gün transfere çağırdılar. sabah malum litre litre su içip merkezde soluğu aldım. beni beklemeye aldılar 45 dakika kadar bekledm. sonra transfer çin dğer çiftleri çağırdılar, biz kaldık orada. bir 45 dakika daha bekledik neredeyse. sonra lutfdip bizi çağırdılar. bize embryoları 1 gün daha bekleteceğiz dedi. neden diye sordum. durmuna bakalım falan dedi.ben ısrarla embriyolar gelişimini mi durdurdu dedğmde hep yuvarlak cevaplar verd. yarın transfer için ararız ded. ertesi gün zahmet edip aramadılar bile. biz aradık embriyo gelişimi durdu, gelin dosyanızı vereyim dedi. eşim gittiğinde memorale gdn. oranınlabaratuarı daha iyi gibi laflar etmiş. sizin embriyo gelişiminizde problem var 3 tedavide de bunu gördük, daha iyi bir merkeze gidin falan demiş. madem embriyo gelişiminde problem var neden beni oyaladı. ben olumlu sonuç almamayı onlara bağlamıyorum. neticede veren Allah, ama ilk tedavi neyse de diğer tedavilerde beni boşu boşuna oyaladı. ben öğretmenim istediğm zaman istediğim yere gidemem. bu yüzden hakkımı helal etmem...[/QUOTE]
Canım üzüldüm gerçekten yaşadıkların kötüymüş sen anlatınca benimde kafam karıştı sana yapılan muamele de hiç şık olmamış ben olsam delirirdim. Sen yine edepli konuşuyorsun çektiğimiz acılar bir yana beslediğimiz umutların hesabını kim verecek

Canım üzüldüm gerçekten yaşadıkların kötüymüş sen anlatınca benimde kafam karıştı sana yapılan muamele de hiç şık olmamış ben olsam delirirdim. Sen yine edepli konuşuyorsun çektiğimiz acılar bir yana beslediğimiz umutların hesabını kim verecek

Allah sabrını verdi çok şükür. Rabb'im bu kadar hayal kırıklığını da onların yanına bırakmaz inşallah... Son tedavde bunları yapmasalardı belki yine giderdm. Hatta son tedavide psikologla görüştüğümde kadın "2 kez negatif alıp yine buraya mı geldiniz" demişt. Sen edepli konuştuğumu söylüyorsun bu yaşadıklarımı anlattığımda "olmadığı için merkezi karalıyor " yorumları yapıldı. Onları da Allah'a havale ediyorum. Yaşadıklarımı ben bilirim...

Allah sabrını verdi çok şükür. Rabb'im bu kadar hayal kırıklığını da onların yanına bırakmaz inşallah... Son tedavde bunları yapmasalardı belki yine giderdm. Hatta son tedavide psikologla görüştüğümde kadın "2 kez negatif alıp yine buraya mı geldiniz" demişt. Sen edepli konuştuğumu söylüyorsun bu yaşadıklarımı anlattığımda "olmadığı için merkezi karalıyor " yorumları yapıldı. Onları da Allah'a havale ediyorum. Yaşadıklarımı ben bilirim...

Offf bende ne yapacağımı şaşrıdım gerçekten hangi merkeze gitsem bilemiyorum

ironik cnm bende ayni sekilde beni her sefer farkli bir protokol uygulayacagiz baska doktora gidersen basa donmus olursun moduyla 4 defa oyalayan ve simdi anlatmak istemedigim cunku o merkezde tedavi gorenler olabilir, bir kitap dolusu kotu yasanmisliklar icin bahceci suly.. tosun'u allaha havale ediyorum bu dunyanin birde otesi var, birde tabiki Murat Berksoyun ote dunyada yerinin olmadigini dusunuyorum.

merhaba, benim doktorum HSG yada baska birsey cekilmesine gerek yok dedi ama okduuklarimdan goruyorumki herkes cektirmis..tedavimin baslamasinada cok az kaldi buu beni endiselendiriyor ama napicam bilmiyorum....dedigin gibi insan kendi kendinin doktorudur bencede tum tedbirleri lmakta fayda var, doktorumla tekrar konusucam bakalim...HSG cektirmeden IVF de basari saglayan yok muuu???

rahim filminin kesinlikle çekilmesi gerekiyor şimdiye kadar sana hiç bir doktor çekmedimi çünkü tüplerdeki hafif bi tıkanıklık rahim filmiyle açılıyor ve gebelik elde edilebiliyor ben yıllar önce çekilmiştim ve halk arasında boynuzlu veya çökük rahim denilen bir anomoli çoktı bebek tutsa bile dış gebelik veya düşükle sonuçlanır denmişti çöküklük çok değildi aslında cerrahi müdahaleye gerek yok demişlerdi o yıllarda ama gittiğim iki tüp bebek uzmanıda müdahale gerektiğini söylediler ve operatif historoskopi ile çöküklük düzeltildi kısacası klomen tedavisi denendikten sonra muhakkak rahim filmi çekilmesi gerekiyor umarım yeterince bilgilendirebilmişimdir.

canim bu senin ilk denemenmi ayni doktorda daha onceden denenmisligin varsa bazen birsey istemeyebiliyorlar. Kacinci denemen.

malesef ilk denemem 13 yılda ancak gelebildik tüp bebek aşamısına o yüzden tedbirimi almaya çalışıyorum allahım bu topikte hepimizin bebeklerimizin gelişimini doğumunu gaz sancılarını anlatıp danışacağımız bir topik olmasını nasip etsin inşallah:1:

malesef ilk denemem 13 yılda ancak gelebildik tüp bebek aşamısına o yüzden tedbirimi almaya çalışıyorum allahım bu topikte hepimizin bebeklerimizin gelişimini doğumunu gaz sancılarını anlatıp danışacağımız bir topik olmasını nasip etsin inşallah:1:

Daha onceden asilamalarinmi var canim. Nerede tedavi olacaksin. Bende yarin rapor icin Suleymaniyeye gitmeliyim , isyeri izin vermiyor cumarteside kapaliymis. Yarin ikinci gun olacak muayeneye gitmessem gelecek aya kalirim. 30 gune yakin araliksiz kanamam olmustu 3 gun once bitmisti simdi yine basladi bende bunu yeni hastanma olarak sayip gidecegim, hormonel denge kalmadi:)))

Daha onceden asilamalarinmi var canim. Nerede tedavi olacaksin. Bende yarin rapor icin Suleymaniyeye gitmeliyim , isyeri izin vermiyor cumarteside kapaliymis. Yarin ikinci gun olacak muayeneye gitmessem gelecek aya kalirim. 30 gune yakin araliksiz kanamam olmustu 3 gun once bitmisti simdi yine basladi bende bunu yeni hastanma olarak sayip gidecegim, hormonel denge kalmadi:)))

evet daha önce klomen iğne ve aşılamalarım oldu aşılamalarım süleymaniye devlet hastanesinde gerçekleşti çok kötü tecrübelerdi dosya odasında aşılama yaptılar bir keresinde hiç unutmam o zamanlar eşim maraşta görevliydi gelip gitmelerimiz zaman aldı yalnız anlamadığım 30 gün süren kanaman neden dolayı oldu doktoruna danıştınmı benim tedavimi doç dr eray çalışkan yapıcak normalde herşeyim kocaelide olacak yumurta toplama ve transfer acıbadem maslakta yapılacak.

son micro denememden gecen ay ciktim beta hcg 180 ken biz hamilelek diye sevinirken dis gebelik olustu kanama basladi o gunden beri uc gun onceye kadar surdu, doktorum bakti ogun zaten hastanede doktorla kotu seyler yasadim.
Simdi rapor icin suleymaniyeye gitmeyi hic istemiyorum ama maddi olarak cok tukendim bu defa rapora mecburum. raporlu olarak disarda yaptiracam cnm.

son micro denememden gecen ay ciktim beta hcg 180 ken biz hamilelek diye sevinirken dis gebelik olustu kanama basladi o gunden beri uc gun onceye kadar surdu, doktorum bakti ogun zaten hastanede doktorla kotu seyler yasadim.
Simdi rapor icin suleymaniyeye gitmeyi hic istemiyorum ama maddi olarak cok tukendim bu defa rapora mecburum. raporlu olarak disarda yaptiracam cnm.

benimde kendiliğinden olan bir dış gebeliğim var benimki malesef açık ameliyat ile alındı 3 aylık olmuş bebek ve tüpüm patlamak üzereydi çok kötü bir durum benim kanamam 10 gün kadar sürdü ama doktorum işini bilen bir doktordu tabii onu bulana kadar 6 doktor gezdim off off çok kötü bir gündü hamileyim diye sevinirken neyse çok geçmiş olsun sana acını anlayabiliyorum allah yardımcın olsun umarım rapor işini uzatmazlar maddi manevi yıkım bu işler bir doktor bana demiştiki bütün olasılıkları göz önüne almamız gerekir sen parayla bebek sahibi olacaksın demişti doğru bir laf aslında bizler parayla çocuk sahibi olucaz allah nasip ederse tabii.senin gittiğin merkez neresiydi.

Merhabalar, 3 yıl beklemek gerekmez, hem tüplerinizde kapalıymış. Bence biran önce işlemlere başlayın, raporunuz çıkar merak etmeyin..

Back
X