Premature Bebekler 2014 prematüre doğum yapanlar buraya.....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Agir preeklempsi nedeniyle 30+2 de kontrol altina alindim ve 10 gun hastanede yattim. 11. gün doguma alinmak zorunda kaldim. 31+4 de. Ama bebegimin gelisimi cok geriden geliyordu. 960 gr olarak dogdu. Dogduktan sonra sislik indi odem gitti derken 860 gr kaldi. 21 Kasim da dogumum gerceklesti yani. Küvövde su an. Bekliyoruz... Bakalim ne kadar kalacagiz.

08.08.2014 te 32 haftalik 1740 grm ağırlığında kızım dünyaya geldi.35 gün kuvezde kaldı şükür ki şuanda çok iyiz

Canim ya Rabbim şifa versin bebegine biran önce toplansin da gelsin kucagina

11 temmuzda preeklampsi nedeniyle yoğun akıma yatırıldım hastane değiştim doğumu kabul etmedim ikinci hastanede devsonuç aynı olunca 30 haft ama 29 a uyumlu 15 temmuz saat 17:58 de 1070 gr bir kızım oldu 52 gun sonra eve gelebildik. Normal doğum tarihi 22 eylul olmalıydı o tarihten sonra çok daha iyi allaha şükür. Bu günlerde geçiyor şu an bebeği küvözde olanlara rabbim acil şifalar versin

benim de kızım 31+4 fakat 29 haftalıkla uyumlu doğdu onun için oğlumun durumu ona göre daha iyi rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok zorr :KK43: şu an kaç kg oldu..
amin allah herkesin yavrularını bagıslasın bızımkiler 36 haftablık dogdular bırı 23500 digeri 2150 ama zyıf dogan tombis su an 6 aylıklar

Bende 33 haftalık dogum yaptim 1980 gr dogdu 1 ay kuvezde kaldi doktot yasamaz die bizi hastaneden cıkardi ama simdi 16 aylik ve cok saglikli

arkadaşlar uzun zamandan beri yazmak itiyordum bugüne nasip oldu.perşembe günü doktora gittik nst ve ultrasonum normal çıktı.doktorumuz maşşallah canavar gibi dedi hatta gülüştük.perşembe akşam eve gelince rahatsızlandım sancı lar ve suyum gitmeye başladı.cuma günü ikindin erken doğum yaptım sezaryan ile.34+2 de doğum yaptım 1200 gr 46 cm olarak oğlumuz dünyaya gözlerini açtı.bugüne kadar hastanede kaldık.az önce kendi evimize egeldik.bugün 1400 gr dı doktor solunum desteği veriyoruz başka bir sıkıntı yok dediler.biz görmeye gittiğimizde mavi mi mor mu bir ışıkta veriyorlardı.şu an küvözde artık kaç gün kalır bilmiyoruz.bu arada süt sağımı için nasıl bir makine önerirsiniz.allah herkese bir an önce yavrusunu kucağına almayı nasip etsin...

arkadaşlar uzun zamandan beri yazmak itiyordum bugüne nasip oldu.perşembe günü doktora gittik nst ve ultrasonum normal çıktı.doktorumuz maşşallah canavar gibi dedi hatta gülüştük.perşembe akşam eve gelince rahatsızlandım sancı lar ve suyum gitmeye başladı.cuma günü ikindin erken doğum yaptım sezaryan ile.34+2 de doğum yaptım 1200 gr 46 cm olarak oğlumuz dünyaya gözlerini açtı.bugüne kadar hastanede kaldık.az önce kendi evimize egeldik.bugün 1400 gr dı doktor solunum desteği veriyoruz başka bir sıkıntı yok dediler.biz görmeye gittiğimizde mavi mi mor mu bir ışıkta veriyorlardı.şu an küvözde artık kaç gün kalır bilmiyoruz.bu arada süt sağımı için nasıl bir makine önerirsiniz.allah herkese bir an önce yavrusunu kucağına almayı nasip etsin...

Canım sana tavsiyem elektrikli bir pompa almandır. Philips avent in elektriklisini kullanıyorum, çok memnunum. Sütünü sağmayı sakın ihmal etme. Yoksa azalıyor bir de arttırmak için çabalıyorsun. Bebek doğmadan önce almıştım süt sağma makinesini. Yaptığım en akıllıca şey o olmuş meğerse. Benim sütüm ilk zamanlar çok iyiydi düzenli sağıyordum ama sonraki günler sürekli hastaneye bebeğin yanına gittiğim ve istediğim zaman da sağma imkanı bulamadığım için azaldı. Bir hafta on gün düzenli olarak sağamadım ve iyice azaldı sütüm. On gün oldu bebeği eve getireli. Şimdi sütü attırmak için uğraşıyorum. Daha ilk zamanlardaki seviyeye getiremedim.

Merhabalar...uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum ve teselli buluyorum diyebilirim. 4 kasımda 26+4 sezeryanla bi kızım bi oğlum oldu.kızım 1 kilo oğlum 920 gr doğdu. Şu an ikisi de küvezde. Kızımı solunum cihazindan ayırdılar fakat oğlum bir haftadır enfeksiyon kapmış ödem var çok korkuyorum bir şey olacak die.bu konuda tecrübesi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Benim biricik kizim 27 haftalik dogdu neden erken dogum oldu bilmiyolar ama oldu iste saglikliydi kucuk melegim dogdugunda 1.o60kg hic problemi yoktu yasiycak sandim ama sandigimla kaldim ben soyleyim size herseyi bekleyin bu hayattan ben beklememistim yavrum 9 gun yasadi enfeksiyon kapmis dayanamadi kucucuk vucudu kizim gozlerimin onunde kalp atislari dustu ben baktim bisey yapamadim cok zor dayanamiyorum tutuyorum kendimi dua ediyor durmadan icim sizliyorum yuregim koptu gitti ... ;(

Benim biricik kizim 27 haftalik dogdu neden erken dogum oldu bilmiyolar ama oldu iste saglikliydi kucuk melegim dogdugunda 1.o60kg hic problemi yoktu yasiycak sandim ama sandigimla kaldim ben soyleyim size herseyi bekleyin bu hayattan ben beklememistim yavrum 9 gun yasadi enfeksiyon kapmis dayanamadi kucucuk vucudu kizim gozlerimin onunde kalp atislari dustu ben baktim bisey yapamadim cok zor dayanamiyorum tutuyorum kendimi dua ediyor durmadan icim sizliyorum yuregim koptu gitti ... ;(
Rabbim sabır versin canım bende ikiz doğum yapmıştım Kasım ayının 4 ünde bir kızım ve bir oğlum oldu 26 hafta 4 günlüktü rahim ağzı yetmezliği vardı o nedenle erken oldular oğlumu 68 gününde bu ayın 10unda saat 12 de kaybettim enfeksiyon kapmıştı ilaçlardan böbrekleri iflas etti ödem oluştu o kuvözde kaldığını bilmesem benim çocuğum demedim o küçücük bedeniyle çok çekti yavrum:( ertesi gün mezarına gittim toprağı buz tutmuştu ben daha kucağıma alıp koklayamamıştım bile o soğuk toprak sarmıştı kuzumu ellerimi sürdüm toprağına kokusu vardır die ama yoktu seni çok iyi anlıyorum 70 günde kızımı çıkardık hastaneden iki gün oğlumun yasını tutabildim unuttum mu hayır kızıma baktıkça oğlumu görüyorum ne kadar benziyor birbirlerine rabbım bizlere sabırlar versin sözün bittiği yer böyle bir şey işte

Rabbim sabır versin canım bende ikiz doğum yapmıştım Kasım ayının 4 ünde bir kızım ve bir oğlum oldu 26 hafta 4 günlüktü rahim ağzı yetmezliği vardı o nedenle erken oldular oğlumu 68 gününde bu ayın 10unda saat 12 de kaybettim enfeksiyon kapmıştı ilaçlardan böbrekleri iflas etti ödem oluştu o kuvözde kaldığını bilmesem benim çocuğum demedim o küçücük bedeniyle çok çekti yavrum:KK43: ertesi gün mezarına gittim toprağı buz tutmuştu ben daha kucağıma alıp koklayamamıştım bile o soğuk toprak sarmıştı kuzumu ellerimi sürdüm toprağına kokusu vardır die ama yoktu seni çok iyi anlıyorum 70 günde kızımı çıkardık hastaneden iki gün oğlumun yasını tutabildim unuttum mu hayır kızıma baktıkça oğlumu görüyorum ne kadar benziyor birbirlerine rabbım bizlere sabırlar versin sözün bittiği yer böyle bir şey işte

anliyorum seni dayanamiyorum cok zor gozumun onunden gitmiyor kucucuk bedeni ayni seninki gib cekti yavrum bedeni yoruldu onca ilactan heryerinde biseyler takili her gidisimde agladim yavrum bana kiyamadi uzuldu heralde hissetti annesinin uzuldugunu beni uzmemek icin boyle oldu diyorum belkide ben onlara canli verdim melegimi onlar olu verdiler bana bana verdiklerinde cansiz yatiyordu hep dedim hadi yavrum kalk bak annecigin seni ozledi seni kalk eve gidelim ama uyuyordu yavrucum duymadii beni ...

Rabbim sabır versin canım bende ikiz doğum yapmıştım Kasım ayının 4 ünde bir kızım ve bir oğlum oldu 26 hafta 4 günlüktü rahim ağzı yetmezliği vardı o nedenle erken oldular oğlumu 68 gününde bu ayın 10unda saat 12 de kaybettim enfeksiyon kapmıştı ilaçlardan böbrekleri iflas etti ödem oluştu o kuvözde kaldığını bilmesem benim çocuğum demedim o küçücük bedeniyle çok çekti yavrum:KK43: ertesi gün mezarına gittim toprağı buz tutmuştu ben daha kucağıma alıp koklayamamıştım bile o soğuk toprak sarmıştı kuzumu ellerimi sürdüm toprağına kokusu vardır die ama yoktu seni çok iyi anlıyorum 70 günde kızımı çıkardık hastaneden iki gün oğlumun yasını tutabildim unuttum mu hayır kızıma baktıkça oğlumu görüyorum ne kadar benziyor birbirlerine rabbım bizlere sabırlar versin sözün bittiği yer böyle bir şey işte

bende 26+4 te doğum yaptım mono mono ikizlerdi birini kaybettim bebeğimin biriside 3 ay yoğun bakımda kaldı neler çektik çok zordu beklemek bide onu öyle görmek yaşayıp yaşamayacağınıda söyleyemediler uzun zaman . şükürler olsun aldım kucağıma yavrumu. şimdi düzeltilmiş 4. ayındayız umarım herşey yolunda gider bundan sonrada. ama asla aklımdan çıkmıyor kaybettiğim yavrum sanki ikiside varmış gibi hayal kuruyorum düşününce üzülüyorum.

bende 26+4 te doğum yaptım mono mono ikizlerdi birini kaybettim bebeğimin biriside 3 ay yoğun bakımda kaldı neler çektik çok zordu beklemek bide onu öyle görmek yaşayıp yaşamayacağınıda söyleyemediler uzun zaman . şükürler olsun aldım kucağıma yavrumu. şimdi düzeltilmiş 4. ayındayız umarım herşey yolunda gider bundan sonrada. ama asla aklımdan çıkmıyor kaybettiğim yavrum sanki ikiside varmış gibi hayal kuruyorum düşününce üzülüyorum.
Rabbim sabır versin biliyorum çok zor benim oğlum 68 gün yaşadı iyi olacak die umudum vardı ama olmadı hastaneye her gidişimde iyi olmuştur die gidiyordum ancak her gittiğimde bir önceki günden daha kötüydü olmadı işte onsuz kaldım bir yanım boş kaldı Rabbim kimseyi böyle bir acı yaşatmasın evet hiç unutulmuyor unutulmaz da

Bende 31+6da dogum yaptım 44 cm 2030 gr dogdu oğlum. Kendi nefes alabiliyordu
1 ay hastanede kaldık kilosu düşük oldugu için ve cok az emiyordu onun için kaldı .
Şimdi çok şükür 4 aylık 58 cm 6500 gr

Back
X