2014 Şubat Anneleri

kızlar sizlere bir şey sormak istiyorum, ayrıntılı usg için randevu aldım, ama haftam 23+6 oluyor, sizce geç mi kalmışım? doktorum 22.haftada gel demişti ama gidemedim:18:

Selam kızlar, bugün şeker yüklemesi sonucumu aldım. Bişey çıkmadı çok şükür. hatta açlık kan şekerim biraz düşük bile çıktı. neyse sık sık az az yerseniz bişey olmaz dendi. hepiniz böyle iyi sonuçlar alırsınız inşallah.

Kizlar yarin doktora gidecem oglusumu gormeye
Doktora neler sormaliyim lutfen akliniza gelenleri soyleyin.

Ben demis ilaci ve omega 3 iciyorum canim. Doktorum elevite decavite gerek yok dedi.

Hosgeldin canim :))

Canim ben Belis mobilyadan aldim hafta sonu. Modelin adı dove. Bi bak istersen modellere fiyatlari uygun. Yatak ve dolabi 1210 TL ye aldik.

Wei-b modellerine bak canim. O civarda fiyatlari. Ben wei b 1012 aldim.

Selam canim. Hosgeldin. Bende izmir liyim. Sen neresinden?

ben Bornova Özkanlardanım normalde de şu anda eşimin görevi dolayısıyla hakkarideyim.. siz nerden

kızlar sizlere bir şey sormak istiyorum, ayrıntılı usg için randevu aldım, ama haftam 23+6 oluyor, sizce geç mi kalmışım? doktorum 22.haftada gel demişti ama gidemedim:18:
birazcık geç gibi kuzum
Selam kızlar, bugün şeker yüklemesi sonucumu aldım. Bişey çıkmadı çok şükür. hatta açlık kan şekerim biraz düşük bile çıktı. neyse sık sık az az yerseniz bişey olmaz dendi. hepiniz böyle iyi sonuçlar alırsınız inşallah.

gözün aydınnn tatlımmm
50 lilik mi yaptırdın

günaydın kızlarrrrrr
şafağım olmuş 99
hoppaaaaa
[video=youtube;JySTrAzL1us]http://www.youtube.com/watch?v=JySTrAzL1us[/video]

Günaydın sevgili anneler,
Bebişleriniz uyandıysa onlara da günaydın. Benim kızım uyandı, beni de uyutmadı. Bi tekmeler atıyor ki günlerdir atmıyor diye üzülüyordum, pek bi özlemişim valla:) hatta o kadar güçlü atıyor ki dışarıdan göbeğimi izlerken göbeğim bile sekiyor:)) ayy zaman çabuk geçse de doğsa şu minnoşlarımız artık sağ salim...

bana kalsa 3 kerede yerimde haftada bi anca eşimle:56:

benşi o ilaç maf etti ya bilgin varsa benim tsh hamilelikte önce 3bucuk cıktı doktor 25lik o ilaçtan verdi bende çok yan etki yaptı hiç bulantım yokken tuvaletin kapısından ayrılamaz hiçbişi yiyemez oldum e haliylede kıpırdayamıyodum halsizlik de yapıyodu sonra doktora gittim 10 gün kullanıp 4bucuk cıktı tsh bu sefer 50 iç dedi yan etkisi yok bu ilacın dedi ama maf oldum bi hafta daha içtim hasta gbydim doktora sürükelnip gititm başka bi hastaneye orda 1*75 cıktı doktor ilaç kullanmana gerek yok dedi ilacı bıraktırdı ben gene sapasağlam halime geri döndüm en son bayramdan önce yaptırdım tsh testi 2*600 çıktı gene ilaç felan içmiyorum ayın 6sında saglık ocanda gene yaptırayım bakalım yüksek cıkarsa gene gitcem mecbur doktora:50: kara LAHANA DUYDUM AMA BEYAZ KELAMI YİYORUM TURŞUSUNU HELE COK YİYORUM BEYAZINDAN BİŞİ OLMAZ İNŞALLAH BALIKTA MI YEMEMELİYİM O NEDEN ONU DUYMAMIŞTIM BİLDİN ŞEYLER VARSA BENLEDE PAYLA
Ş:31:

ilacin icindede yaziyor eğer Bulanti yaparsa diye.bana hiçbir yan etkisi olmadı başta bende 25 ictim çok dusurdu zaten 1.87diyi hamile olduğum için başladık.hasimato biraz dahafarklı antitpo değeri çok yüksek oluyor giderek tsh yi etkiliyor.velhasıl doktor devam et dedi vücut alıştı yavaş yavaş yukselttik 50mg in yarısı dörtte üçü derken şimdi tam iciyorum ve 0.98de hep çok şükür.şöyle bisi de var gebelik ilk üç ay tsh üksek yada düşük olması normal cunku hcg hormonu aynı etkiyi yapıp tsh sanıp vucudu etkiliyor.genelde bekletip takip ederler benim önceden bilindigi için başlandı.dusuk olmasından korkma yüksek olması tehlikeli normal tiroid.normal tiroid hastasiysam lahana mor olan sonra balık iyot içeren şeyleri yemelisin .ama hasimato troidisiysen tersi oluyor iyotsuz tuz yiyorsun iyot içeren hazır gıda ve benzeri seylerden uzak duruyorsun arada yiyebilirsin tabi.birde gebeyken bırakıyorsunuz diyeti cunku bebegine ihtiyacı var.bildiklerim bunlar canım.doktorundan çok memnunum çok güzel açıklıyor ancak çok yoğun.sabah 8:00 de başlıyor muayeneye diğerleri 9dabaşlarken.insanlar uzak sehirlerden geliyor.bu kişiyse annemin doktoru prof o tavsiye etti ona gidin diye. birde ihmal etme canım giderek yükseliyor yine tahminim senin.genelde hamlelere 1 1,5civari tutuluyor tsh.birde tavsiyem.antitpo tsh degerine baktirin normal tiroid hastasimisin yoksa hasimato mu o belli olsun.benim antitpo ya almasalar tsh normal diye devam edip gitcektik.antitpo ya 34 üst sanırken benim364 tu.tsh ya sebep olan bu benim.t3 t4normal hatta tsh normal oluyor.yaniltabiliyor .

Son düzenleme:
haydi gözün aydın,
şeker çıkmamasına çok sevindim canım. ben de yarın sabah test olucam.
çikolatayı hamileliğin başından beri hiç yememiştim, ama bayramda hediye geldi, biraz yedim tabii. baktım bana kilo aldırıcak, göz önünden kaldırdım artık yoksa başedemiycem.

bizim ofiste her hafta 1-2 defa birileri tatlı bir seyler alır dağıtır, ev-araba alan, kıdem alan...içinden gelen... ben bunların hiç birine ağzımı sürmüyorum, bazen canım ister gibi olsa da içinde margarin vardır diye düşünüp tiksiniyorum o zman... ne yapayım şeker çıkmasın, kilolar bana gelmesin diye hep gayretim...her sey sağlık için yani,

neyse cümleten iyi akşamlar ben eve gideyim artık,

sağol canım:-)bende hep eksi turşu yedim 5 ay bu on gün bir iştah geldi koca kare antep fıstıklı cikolataları yedim.şimdi dikkat etem yinede boş bir şişmanlık olmasın bebisim:-)üzüm incirde çok etkili oldu herhalde.arada yemek bisi olmaz canım.yiyin gitsin:-)

Benim bebeğime de ayni sey söylendi 2 kere baktirdim biri perinatolog digeri ise gittiğim hastanedeki doktorum ikiside kalpde ekojenik odak (beyaz leke) var dedi. 2doktorda tek başına önemli olmadigini söylediler ama bende senin gibi çok üzüldüm. Bana internetten bakmamami söyledi perinatolog bu durumla ilgili eski bilgiler var dedi. Şuan yapilan araştırmalara göre riskli bir durum yok dedi. Ben yinede rahatlamadim bu durumla ilgili yeni dogum yapmis iki arkadaşımla konustum tesaduf bu ya ikisindede hamileyken kalpte beyaz leke gozukmus ve bebekleri çok saglikli:) O arkadaslarimdan birisi yeditepede cem ficiciogluna gidiyordu duydugum kadariyla cok iyi bir doktor oda bu durumu hic önemsememis. Icim rahatladi artik çok düşünmuyorum bu durumu streste bebegimize zarar veriyor inşallah bizim bebeklerimizde sağlıklı doğarlar:)

Değerli anne adayları ben yni üye oldum 25+1günlük gebeyim 20.haftada bebeğimin kalp kappakçığında beyaz parlaklık yani ekojenik odak görüldü...doktor tek başına bir anlamı yok dedi ama benim gibi bebeğinde arlaklık yaşayan var mı cevap verirseniz mutlu olurum

Benim bebeğime de ayni sey söylendi 2 kere baktirdim biri perinatolog digeri ise gittiğim hastanedeki doktorum ikiside kalpde ekojenik odak (beyaz leke) var dedi. 2doktorda tek başına önemli olmadigini söylediler ama bende senin gibi çok üzüldüm. Bana internetten bakmamami söyledi perinatolog bu durumla ilgili eski bilgiler var dedi. Şuan yapilan araştırmalara göre riskli bir durum yok dedi. Ben yinede rahatlamadim bu durumla ilgili yeni dogum yapmis iki arkadaşımla konustum tesaduf bu ya ikisindede hamileyken kalpte beyaz leke gozukmus ve bebekleri çok saglikli:) O arkadaslarimdan birisi yeditepede cem ficiciogluna gidiyordu duydugum kadariyla cok iyi bir doktor oda bu durumu hic önemsememis. Icim rahatladi artik çok düşünmuyorum bu durumu streste bebegimize zarar veriyor inşallah bizim bebeklerimizde sağlıklı doğarlar:)

Günaydın bayanlar
Benim bebişimin kilosu buradakini göre ilerliyor.fakay boyu kısa.kız bebek oldugu icin olabilir mi? Ya da neler yemem lazım sizce? Sakın süt iç demeyin ağzıma bile süremem.

Günaydın bayanlar
Benim bebişimin kilosu buradakini göre ilerliyor.fakay boyu kısa.kız bebek oldugu icin olabilir mi? Ya da neler yemem lazım sizce? Sakın süt iç demeyin ağzıma bile süremem.

günaydın canım,

kız olduğu için olabilir dediğin gibi. ne yemek gerekir bilmiyorum ama ilk akla süt geliyor tabii:49: ama ben şuna inanıyorum ki bebek zaten ihtiyacı olanı bizden çekiyor. yani eğer senin yeterince kalsiyum depon varsa bebek sendekini çekiyor ve olan sana oluyor. dişler çürüyor. kemikler erimeye başlıyor. ben de başlangıçta çok güzel süt içiyordum. günde yarım litre çiftlik sütü içiyordum. ama sonra çok yağlı gelmeye başladı. günlük süte geçtim. o da ağır geldi zamanla. bir de bir sürüsü bozuk çıktı. şimdi en rahat içebildiğim o olduğu için uzun ömürlü süt içiyorum. içim almadığı zamanlar içine azıcık nesquick ya da nescafe karıştırıyorum, daha rahat içiliyor. ya da mesela cornflakes yiyorum. o arada da çaktırmadan içmiş oluyorum sütü. ben kendime bunları buldum süt için çözüm. ama tabii yoğurt falan yiyebiliyorsan o da faydalı. sonuçta önemli olan kalsiyum alıyor olman. ama dediğim gibi bu daha çok kendin için. bebeğin çünkü sende olanı zaten çekiyordur.

Günaydın arkadaşlar:)

günaydın canım...

Günaydın Kızlarrr...keyfim yok bugün.....canım rahat değil....sırt ağrısından duramıyorum....nefes almakta zorlanıyorum....ve işe geldim ama dayanabileceğimi sanmıyorum.patron gelsin izin alıp eve gitcem:5:

Günaydın Kızlarrr...keyfim yok bugün.....canım rahat değil....sırt ağrısından duramıyorum....nefes almakta zorlanıyorum....ve işe geldim ama dayanabileceğimi sanmıyorum.patron gelsin izin alıp eve gitcem:5:

oyy geçmiş olsun kuzum:( nefes almanı bile engelliyorsa al tabii izin. bir an önce gelir inşallah patronun da çok beklemezsin.

Back
X