2014 Şubat Anneleri

hepinizden önemli bir ricam var arkadaşlar...karşı komşumda 27 haftalık hamileydi erken doğum yaptı:43:çok ama çok üzülüyorum:50:bebeği küezde hayata tutunmaya çalışıyor yavrucak.kızlar dirençli,kuvvetli olur inşallah bu mücadeleyi kazanır ve anneciğinin kollarına kavuşur...sizden ricam ise duanız..lütfen dua edin..kadıncağızın iki gözü iki çeşme:43:dua edin lütfen bebeğini kaybetmesin durumu kritikmiş....

hepinizden önemli bir ricam var arkadaşlar...karşı komşumda 27 haftalık hamileydi erken doğum yaptı:43:çok ama çok üzülüyorum:50:bebeği küezde hayata tutunmaya çalışıyor yavrucak.kızlar dirençli,kuvvetli olur inşallah bu mücadeleyi kazanır ve anneciğinin kollarına kavuşur...sizden ricam ise duanız..lütfen dua edin..kadıncağızın iki gözü iki çeşme:43:dua edin lütfen bebeğini kaybetmesin durumu kritikmiş....

canım allah hayırlısıyla yanına gelmesinin nasip etsin annesinin inş. çok üzüldüm bizlerden birininde inş. başına böyle bişi gelmez umarım kimsenin başına gelmez
hepimize gününde eli ayağı düzgün bebikler versin rabbim

canım neyseki bişiyin yokmuş seninde bebeğinde çok geçmiş olsun naptın düştün falanmı ???
allahım sağlıkla geçirsin şu günlerimizide bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alalım inş.

bu arada cuma akşam bende düştüm ama şükür ellerimin üzerine kapaklandım karnım yere gelmedi ucuz atlattım bende yani

yok canım yanlışlıkla öğrencim vurdu

Allah yardımcısı olsun canım

evet canım 3 saat her saat başı kan alıyorlar

zaten orda beklemek sinir bişi
kendine zindan etme lip boşver takma kimseyi ben olsam şeker olmadığını göstermek için gider yaptırırdım 100 lük yüklemeyi

ya aslında bize yakın, kurumumla da anlaşmalı başka bir hastane var, para ödemem de gerekmeyecek, direkt maaşımdan kesinti yapılıyor. oraya mı gidip yaptırsam ki, o 1 saatlik aralarda eve bile gelirim.
ama bizim kurumda şöyle bir sıkıntı var, aynı branşa 10 gün içinde 2. muayeneye gidemiyorsun, yani kadın doğuma gitmesem de, örneğin dahiliyeden randevu alsam, durumu anlatsam, testi istesem olur mu ki? hangi bölüm bakıyor ki bu diabet denen naneye?

ya aslında bize yakın, kurumumla da anlaşmalı başka bir hastane var, para ödemem de gerekmeyecek, direkt maaşımdan kesinti yapılıyor. oraya mı gidip yaptırsam ki, o 1 saatlik aralarda eve bile gelirim.
ama bizim kurumda şöyle bir sıkıntı var, aynı branşa 10 gün içinde 2. muayeneye gidemiyorsun, yani kadın doğuma gitmesem de, örneğin dahiliyeden randevu alsam, durumu anlatsam, testi istesem olur mu ki? hangi bölüm bakıyor ki bu diabet denen naneye?

canım ikinci gidişin zaten muayene değil kontrol olacakki yani bizim burda böyle sizin hastanedede öyledir onlar sorf para almak için 10 günü geçsin istiyorlardır sen bakma onlara gidipte birde dahiliyeye para vermene gerek yok inan

burdada bir hastane var öyle çok paracıl gebelikten önce gitmişrim sinüzit için 1 hafatlık bir ilaç verdi bana kullandım tekrar gidicem hastaneyi aradım dediki 10 günden önce tekrar giriş yapamayız nasıl oluyor o dedim doktorunuz bana nasıl 1 haftalık ilaç yazıyor o zaman dedim ilacın ikinci kutusunu alcam dedim baktı ben yemiyorum kız hemen yazdı tekrar kontrol diye
uyanıkllık yapıyorlar akıllarınca canım olmaz öyle şey
bende giriyorum mesela gebeliğim boyunca 3 kez girdim 10 gün dolmadan kontrol diye girş yaptılar cuma günü gittiğimde yine kontrol diye giriş yapcaklar mesela yok öyle yağma :45:

Allahım nasıl yarattıysa o miniği, inşallah şifasını da versin, tutunsun hayata...
özlem yıldızın oğlu da 1.100 gram doğmuş 28 haftalıkken, 5 ay küvözde kalmış, şimdi maşallah kocaman oldu.
sonay dikkaya'nın oğlu da 29 haftalıkken 680 gram doğmuş üstelik, bu bebekler hayata tutunmuşlar inşallah komşunun yavrusu da hayatta kalır canım,

canım ikinci gidişin zaten muayene değil kontrol olacakki yani bizim burda böyle sizin hastanedede öyledir onlar sorf para almak için 10 günü geçsin istiyorlardır sen bakma onlara gidipte birde dahiliyeye para vermene gerek yok inan

burdada bir hastane var öyle çok paracıl gebelikten önce gitmişrim sinüzit için 1 hafatlık bir ilaç verdi bana kullandım tekrar gidicem hastaneyi aradım dediki 10 günden önce tekrar giriş yapamayız nasıl oluyor o dedim doktorunuz bana nasıl 1 haftalık ilaç yazıyor o zaman dedim ilacın ikinci kutusunu alcam dedim baktı ben yemiyorum kız hemen yazdı tekrar kontrol diye
uyanıkllık yapıyorlar akıllarınca canım olmaz öyle şey
bende giriyorum mesela gebeliğim boyunca 3 kez girdim 10 gün dolmadan kontrol diye girş yaptılar cuma günü gittiğimde yine kontrol diye giriş yapcaklar mesela yok öyle yağma :45:

canım ben bize çok yakın olan ve kurumumla da anlaşmalı farklı bir hastaneye gitmeyi düşünmüştüm, yani her zaman gittiğim hastane değil, gıcık oldum bu her zaman gittiğim hastaneye...

canım pekmezi kesiver hele balıda öyle bakma sen onlarda şekeri yükseltir çok masumda görünseler birde hakiki pekmez nerdeki hani
kalbini ferah tut çıkmıcak inş. bişi :16:

tamam canım öyle yapayım, zaten çok düşkün değilim de kış geldi ya şifa olsun diye yiyordum,
hayır ya bir de bebek yüzünü dönsün diye koca çikolatayı yedirttiler bana cumartesi günü, keşke yemeseydim, dönmezse dönmesin yüzünü, sinir oluyorum bu resim alma olaylarına , orada usg nin ses dalgalarından nasıl rahatsız oluyor çocuk, elleriyle yüzünü kapatıyor filan...
bu doktora da sinir oldum zaten, bundan sonra gittiğimde sadece kalp atışlarına baksın, usg'ye girmek istemediğimi söylüycem...
iyice inatlaştım, eşim şimdi hastaneye sonuçları almaya gitmiş, konuşucak doktorla.

slm annişler ya bi arkadaş vardı öğleden sonra şeker testi falan yaptıracaktı oluyo mu öle bugün müdür toplantı yaptı sevk rapor işleri falan konuşuldu özel durumu olan hocalarımız da (ben ve bir bayan var hamile )hafta sonu özel hastaneye gitsin falan dedi sinir oldum haftaya salı gitcem bari öğle sonu gideyim diye düşündüm benim de 100lük yapılacak :19:

Son düzenleme:
herkese merhabaaa,

ofis dışında geçirdiğim bir günün ardından eve geldim ve size ancak yetiştim:49: yarından itibaren 1 hafta evde olacağım. doktora yeterlilik için hazırladığım dosyayı cuma teslim etmem gerekiyor. onu rahat rahat sonuçlandırabilmek için kafa izni aldım. sağ olsun amirim de problem çıkartmadı. amaaa bu arada ders çalışmak istediğim için sohbetinize ne kadar dahil olabilirim bilmiyorum:50: neyse şu cuma bir geçsin. sonra daha bir rahat olacağım inşallah.

hayır ya bir de ben yediklerime dikkat ediyordum, şimdi bu hafta dikkat edip gitsem belki yine yüksek çıkacak... bir de 100'lük yükleme bildiğim kadarıyla 3 defa kan alınıyor her saat başı, üff ne sinir bozucu bir sey yaaa.

eşime de "hiçbir kuvvet beni tekrar oraya götüremez, yaptırmak istemiyorum." dedim, o da "sen nasıl istersen" demiş, normalde tartışır, ikna etmeye çalışır filan, bir de ona buna söyleyip yaymasın millete diye de "kimseye söyleme" dedim, şimdi millet saçmasapan yorum yapar iyice canımız sıkılır, bir de "şeker hastasıymış, vah tüh " diye laf çıkarırlar,
bu hafta yine zindan oldu bana yani

şimdilik böyle tepki verdiğime bakma canım sinir oldum o ayrı...
paşa paşa gidecem tabii, hayır dikkat etmeyen bir insan olsam, bu hafta dikkat edip giderdim, ama yani neye dikkat edecem, pirinç pilavı zaten yemiom, ekmek de tam buğday unundan günde maximum 2-3 dilim, hamurişi pasta zinhar yasak, tatlı desen bi yediğim günde 2 tatlı kaşığı pekmez ya da bal var, bir de meyve...aslında şeker çıkarsa ne halt yicem diye bir korku sardı hafiften...

canım sen zaten şekerli karbonhidratlı şeyler yemiyorsan sana çok daha ekstra bir diyet vermezler. sanmıyorum. o gün yediklerinle alakalı olabilir ama genel olarak dikkat ediyor olmana rağmen yüksek çıktı gibi düşünme. sonuçta bir yükleme yapıyorlar. amaç sonuçta senin vücudunun şekeri ne kadar tolere edebildiğini görmek. sen zaten normalde yemiyorsan çok da korkacağın bir şey yok demektir. bu arada söylendiği gibi pekmez ve balın hakiki olduğunu bilmediğin sürece onlar aşırı şeker yüklemesi yapıyormuş vücuda. ben o yüzden bal yiyemez olsum. pekmezimden eminim, eşimin anneannesi yaptı. balı da hakiki diye aldık ama yine de güven olmuyor.

slm annişler ya bi arkadaş vardı öğleden sonra şeker testi falan yaptıracaktı oluyo mu öle bugün müdür toplantı yaptı sevk rapor işleri falan konuşuldu özel durumu olan hocalarımız da (ben ve bir bayan var hamile )hafta sonu özel hastaneye gitsin falan dedi sinir oldum haftaya salı gitcem bari öğle sonu gideyim diye düşündüm benim de 100lük yapılacak :19:

canım ben 50lik için öğleden sonra gittim. ama 100lükte de oluyor mu bilmiyorum. bana sadece o gün yediklerine dikkat et, tatlı ve karbonhidrattan uzak dur dediler. gayet tok karnına gittim ve sonucum da 82 çıktı.

Son düzenleme:
Ah iste canim benim durumum riskli.
Cok kanama yasadim ilk haftalarda.
Demekki altan bey de profesorluk falan bekliyor dedigin gibi.
Cunku ya altan bey yada kanuni s s hastanesindeki halil beye gidrcektim.
Halil bey de perinatoloji uzmaniymis.
Bi arkadas cok memnun kaldigini yazdi. Durumum riskli olmasa inan bende gitmem cunku sirf kendimi rahatlatmak adina o kadar para sarfedemem.
Hayat zaten yeterince pahali.
Fakat riskliyim ve evet devlet hastanesindense ozel hastaneye gitmek daha mantikli geldi..
Bir de nisa hastanesindr perinatoloji bölümü yokmus baktim
sadece radyoloji bölümü varmis.
4D ultrasonu sadece perinatologlar cekebiliyormus.
Yardimin ve cevaplarin icin tesrkkur ederim :)
Bakalim ne olacak..

Yok yahu git tabi. Meraktan da gidilebilir netice de :) Ne demek...

Gidebildin mi? Netice?

Başın sağolsun canım...

Teşekkür ederim canım..

başınız sağolsun cnm, mekanı cennet olsun inşallah, eminim doğacak yavrunu görmesini çok isterdin ama yaşlılarımız artık bir süre sonra huzura kavuşmak istiyorlar, bizi bırakıp gidiyorlar, elden bir sey gelmiyor.

Öyle. Acı da olsa gerçekler böyle işte. Yapacak birşey gelmiyor elden..

baston nedir ya:) benmi çok cahilim:)

Yok yahu estağfirullah. Ben de baston diye duydum ama.. El için ayrı ayrı tutma sapı konulan bebek arabalarına diyorlar galiba.

Dimi?:1:

Çok geç cevaplar bunlar kusura bakmayın :)

Geçmişe şöyle bir baktım. Genelde bebeklerin hareketsizliklerinden şikayet ve korku var. Bende de var açıkcası ama bir gün önce ki yorgunluğumuz bile çok etkili oluyor. Ben o kadar da yorulmadım kii demek bebek için fayda etmiyor. İyice düşününce normalden fazla hareket ettiğimi farkettim. Kaç gündür gece rüya görüp zırıl zırıl ağladım ama elhamdülillah sonradan da olsa hareketlerini duydum rahatladım :)

Herkesin maşşallahı var yahu süpersiniz. Hazırlıklar neredeyse tamam. Ohh miss. Darısı başıma. :)

canım çok geçmiş olsunn bende geçen yıl aralık ayında 26 haftalıkken erken doğum yaptımm benim kızım üçgün yaşıya bildii kilosuu 880 grdıı allahh kinseyeeee yaşatmasınnnn ve şuandada erken doğum riskimm varrrrrrr inşallahhhh bebişi hayataaaaaa tutunurrrrrrrrrrrrr allahh yardımcılarıııııı olurrrrrrrr dualarımızzzzzzz onunlaaaaaaaaaaa

herkese merhabaaa,

ofis dışında geçirdiğim bir günün ardından eve geldim ve size ancak yetiştim:49: yarından itibaren 1 hafta evde olacağım. doktora yeterlilik için hazırladığım dosyayı cuma teslim etmem gerekiyor. onu rahat rahat sonuçlandırabilmek için kafa izni aldım. sağ olsun amirim de problem çıkartmadı. amaaa bu arada ders çalışmak istediğim için sohbetinize ne kadar dahil olabilirim bilmiyorum:50: neyse şu cuma bir geçsin. sonra daha bir rahat olacağım inşallah.

canım sen zaten şekerli karbonhidratlı şeyler yemiyorsan sana çok daha ekstra bir diyet vermezler. sanmıyorum. o gün yediklerinle alakalı olabilir ama genel olarak dikkat ediyor olmana rağmen yüksek çıktı gibi düşünme. sonuçta bir yükleme yapıyorlar. amaç sonuçta senin vücudunun şekeri ne kadar tolere edebildiğini görmek. sen zaten normalde yemiyorsan çok da korkacağın bir şey yok demektir. bu arada söylendiği gibi pekmez ve balın hakiki olduğunu bilmediğin sürece onlar aşırı şeker yüklemesi yapıyormuş vücuda. ben o yüzden bal yiyemez olsum. pekmezimden eminim, eşimin anneannesi yaptı. balı da hakiki diye aldık ama yine de güven olmuyor.

canım ben 50lik için öğleden sonra gittim. ama 100lükte de oluyor mu bilmiyorum. bana sadece o gün yediklerine dikkat et, tatlı ve karbonhidrattan uzak dur dediler. gayet tok karnına gittim ve sonucum da 82 çıktı.
canım hoşgeldinnnnnn ne sınavına hazırlanıyorsunnnnnnnn

Back
X