2014 Şubat Anneleri

Bebeğinin her istediğini anlayan ve ona göre hareket eden annelerin bebekleri geç kanuşabilirmiş... Konuşmaya ihtiyaç duymazlarmış çünkü. Mesela susamış suyu gosterıyor. Hemen alıp suyu verirsen su deme ihtiyacı duymuyormuş... Her seferinde ne istiyorsun deyip konuşmaya teşvik etmek gerekiyormuş... Bebekleriniz hangi kelimeleri soyluyor? Mesela Zeynep Anne baba mama kedi dede diyor. Bir de arada birşeyler soyluyor kufrediyor galiba ama biz anlamıyoruz:)

canım merhaba biz prime aktif bebek kullanıyoruz ama ben mi kullanmayı bilmyiroum anlamadım sürekli sızıyor hatta kakası bazen kıyafetlerine bulaşıyor uyku düzenine gelince gece 11 i buluyor bazen 9 da yatıyor ama misafir varsa gidene kadar yatmıyor edepli çocuk misafir varken uyur mu hiç :)

canım ben o konuda şanslıyım galiba. emir mete saat 08:30 yada 09:00 gibi bazende 09:30 gibi kalkıyor. tabi arada 07:30'da oluyor ama geneli böyle. Muhammet gece kaçta yatıyor canım?

kızlar bir soru sormak istiyorum. bebişlerinize hangi bezi kullanıyorsunuz? mesela ben prime kullanıyordum ama sızdırıyordu. bende huggies'e geçtim. bunun gibi şikayetleriniz var mı?
selin bence kızma kadına iyilik etmeye çalışmış hem bizde yün hırka kullanıyoruz sıcak tutuyor ve sağlıklı benimde büyükler gelince oğlanı elimden alır ortalığı dağıtır bırak yapsın elinden gelen bu kadının de gül geç bide bu çorap çıkar giydir oyunu var ya muhammed çok seviyor bizde yapıyoruz ayıcıklara kıyafet giydiriyoruz felan bu zihni açan bir aktivide.

doğru söylüyorsun canım bende okudum o yüzdn inatla konuşun eline her şeyi vermeyin diyor uzmanlar bizim oğlan mama,bum bum,düt,gel,baba diyor dedğin gibi bu ara ağzı laf dolu sürekli kızıp bişeyler diyor ama anlamıyorum.

Cok guzel olmus canim eline saglik

:)))) sende ette yok evet :)))) ay o ete sute bakmiyo komsunun kizi 3 tane arka arkaya dogurdu 150 boyuyla kilo yok boy yk meme yok ama sutu cok yariyo hamileyken bile emziriyo o cocuklari yor bogum bogum etleri ben ilk 6 ay savasarak emzirdim mememin acisi kizimin reflusu bi cekiyodu bida kivranip ahliyodu hoplaya ziplaya emzirdim simdi kendi aciyo istiyo :) gogsunu tirmayan cocuklara ozenirduozenirdim emzirirken aglasiyodukherkez bole emzirmek mi olur diyodu ben sifasina onandigimdan devam ettim ck sukur 6 ay derken 1 bucuk yasina girdi galba zor birakcaz simdi hep istiyo akli erdikce duser diyolardi ole oldu. Ama yarayanlardan degil zeynep 9, 700 olmus anca

Anaaaa bizimki ondan konusmuyo ali babayi soluyo ama:))

canım bende o bezden kullanıyordum ama gerçekten sızdırıyor. bizim emir hayatta yatmaz. ikiside edebli çocuklar. :) o konuşma faslına gelindcede emir dede, dütdüt, suya ku diyor. şimdide bak demeye çalışıyor. ara ara onuda beceriyor ama net söylediklerir bunlar. daha bir sürü şey diyor ama anlayamıyorum.

kızlar selamlar,
ya moralim bozuk size sorayım dedim, öğlen eve gittim, annem "yıkayalım" dedi. ben de babam varken yıkasaydınız" dedim ama ısrar etti, perşembe günü babannesi gelecek onlar gelince temiz olsun diye ısrar etmiş.... "neyse artık odasına küvet götürüp oradan oraya su taşımak zor oluyor banyoda yıkayalım" dedim. banyoyu ısıttık hazırladık her şeyi neyse ben küvete girdim o sırada ilk suyu dökecektim ki baktım annem her zmanki gibi suya bakmamış su sıcak olmuş, musluktan ılık su akıtayım derken kuzumun ayağı kaydı düştü küvette kafasının arkasını çarptı zemine, hemen kaldırdık, çok şükür bir şey yok ama çok korktum....annem iyice kafamı karıştırdı yaa sinir oldum, 2 kişiyle olmuyor bu iş." bir daha ya sen karışma ya da ben karışmayayım" dedim...o da bana kızıyor.bir keresinde yine küvette yıkarken kaymıştı suya girmişti kafası, ondan beri yıkanırken ağlıyordu...daha yeni yeni 1-2 aydır yıkanmaktan hoşlanmaya, ördeklerle filan gülmeye başlamıştı...uff hem kendimi suçluyorum, hem de annemi ya...siz nasıl ve nerede yıkıyorsunuz ?

Cok gecmis olsun lip şükür bişey olmamis

Ben kuvetin içine kendi kuvetini koyuyorum.onu 35 veya 37 derece arasında su ile dolduruyorum.orda oynuyo suyla 10 dk kadar.sonra sacini şampuan yaparım.küvetinin suyunu boşaltma tipa sini açıyorum.tamamen bosalinca ayağa kta duruyo oğlum.fis fis ile durularim.yine atakta dururken havlusu na sarıp kucağıma alirim

Hep tek başıma yaparim

Tabi oğlum yikanmayi sevdiği için bunları kolayca yapıyorum..8.aydan beri tek yikiyorum

Canım duşa gir dizine oturt saglamca diğer kişide düşün dışından şu doksun şampuan yapsın sen sırf çocuğun guvenliginden sorumlu ol diğer kişi yikamadan biz artık öyle yapıyoruz. önceden küvette yine aynıydı .yanlız da yikadigim oluyo tabi

ayy cok gecmis olsun. bizim kiz kuvetten korkuyor o yuzden biz kuvette onu kucagimiza oturtup yikiyoruz. 6. aydan beri boyle. tabii dikkatli olmak lazim biz de bir kaza atlattik.
eve yeni tasindigimizda banyo taburesini bulamayinca balkonda kullandigimuz yuksek taburelerden birine oturdum ben. ezgiyi kucagima aldigimda birdeb taburenin ayagi kirildi. ben o dusmesin diye kollarimla onu sarip gogskume bastirdim ve duserken hicbiryere tutunamadim. kafami kolladim ama sirtim, popom ve sol kolumu cok kotu carptim. dusakabinin kenari kolumu oyle bir soydu ki, tam 1 ay yara ve morartisi gecmedi. gunlerce sirtustu bile yatamadim. ama allahtan kuzucuguma hicbisey olmadi. cok agladi ama annemle esim beni kuvetten cikarmaya calisirken ve annemin cigliklarindan korktu garibim :))

nerelerdesin kac gundur

Gecmis olsun canim ben dusakabin icinde kendi kuvetinde yikiyorum yer kaydirmazi aldik ama zeynebe guvenemiyorum yanliz yikiyorum bende biraz daha buyusun telefonu vercem eline yikicam

Canim cok gecmis...mina banyo yapmayi cok seviyor..masallah dogdugundan beri banyo sorunu yasamadik...minayi banyoda kendi kuvetinden yikiyorum..

Canim minada baba dede bak mama diyor..bide bebegine bebe diyor..ama anne demiyor...mesala babasinin fotografini gordugunde bak baba diyor..bebeginede bak bebe diyor..

Kizlar rekor kirmaya devam ediyor halen adet olmadim galiba emzirene kadar olmucam...kilolardan bahsetmissiniz..cok yiyip almayanlardanim ben bildim bile boyleyim..hamileykende 7 kilo almistim..beni gorenler 2 3kilo al diyorlar..

Benim de çok moralim bozuk. Zeynep babası yanındayken düştü kafasını çarptı. Ama tam olarak neresini çarptı gormedik. Eşim gum diye ses geldi dedi. Aslında çarptığı mermerde battaniye vardı. Ağladı. Sonra uyudu. Uykusu vardı zaten gerçi. Uyudu diye de huzursuz oldum. Offff çok zor iş...

maşallah canım dün misafir geldi gözünü kırpmadı gidene kadar misafirler gitti çılgına döndü saat 7 uyudu sabata 6.30 da kalktı :) tüm günün acısını çıkardı :)

canım çok geçmiş olsun allahım korusun kızını.biz rezil biçimde yıkıyoruz babası zorla kucagına oturttuyor ben su felan döküyorum asla izin vermiyor kıyamet kopuyor banyoda eskiden çok severdi artık nefret ediyor sudan.
muhammed bebek görünce bebe diyor ama anne demiyor sanırım ben sürekl yanında olduğum için beni sallamıyor...

Canim minada baba dede bak mama diyor..bide bebegine bebe diyor..ama anne demiyor...mesala babasinin fotografini gordugunde bak baba diyor..bebeginede bak bebe diyor..
çok geçmiş olsun allahım korusun.

geçmiş olsun canım inşallah korkmaz ,
biz eşimle küvetinde yıkıyorduk aslında ama ne olduysa kızıma şimdi inan haftada 1 yıkıyoruz çok korkuyor ve ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum banyo konusunda çok dertliyim

ya benim kizim cok pasakli. haftada 1 yikasam herhalde kurtlanir. yazin hergun kisin da 2 gunde bir yikadik mecburen. 1 gun bile temiz kalmiyor. son 2 aydir yemeklerini kendisi yemek istiyor. kasik catali pek beceremiyor. ustunun basinin kirlenmesini zaten gectim artik. ama yemekleri elleriyle yiyor ve aninda saclarina kafasina gidiyor el. kafasinda elini temizledikten sonra hoop tekrar yemegi avucluyor. :) dun aksam guya balik yedi. salatayi avuclariyla agzina doldurdu. mama sandalyesinden direkt banyoya gittik

oyy gecmis olsun. ne kadar dikkatli olsak da maalesef oluyor boyle kazalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…