kızlar birkaç şey paylaşayım yemek konusunda aklıma gelmişken..belki fikir olur
sabah kahvaltıda bazen patatesleri küçük küçük küp küp olacak şekilde doğarayıp kızartıyorum..elife çatal veriyorum tek tek yiyor
geçen 2 sap pırasayı yemeklik soğan şeklinde doğradım..(diğer şekilde yiyemeyeceği için)kıymayla kavurup üstüne yarım çay
bardağı pirinç koydum..birazda baharat(tatlı toz kırmızıbiber,karabiber,nane),domates salçası ekleyip hafif kavurmaya devam ettim 1 dakika boyunca..sonra sıcak su koyup yemeğini yaptım..elif bayıldı valla..
yaz boyunca kıymalı yada köfteli türlü yemeği yedik haftada 2 kere..(patlıcan,kabak,fasulye 3lüsünden birini seçip patatesle türlü yaptım küçük küçük küçük küp küp doğrayıp yaptım hepsini ama..(mesala patlıcanla patates,kabakla patates,fasulyeyle patates gibi)minik minik olunca yiyor benimki
haslanmış tavuğu çivi başı büyüklüğünde doğrayıp tel şehriye çorbası yapıyorum..haşlanmış tavuğun suyundanda yarım kepçe koyuyorum.
bugünde kavrulmuş kıymaya mercimek,pirinç,bulgur koyup hafif 1 dakika kavurdum salçayla ..yine baharat koydum..sıcak su ekleyip ezogelin çorbası yaptım,limon ve bir diş sarımsak eşliğinde..
tereyağlı pirinç pilavı yapıyorum üstüne kavrulmuş baharatlı kıyma koyuyorum 2 tatlı kaşığı kadar..
makarna yaptığımda kendi yiyor..patates kızartması gibi..
aklıma geldikçe yazarım..
baharatı,limonu,sarımsağı çok seviyor..zaten yemeği yemek yapan bence bunlar..hiç tatsız tutsuz şeyler yedirmedim ek gıdaya başladığımızdan beri..
bu arada bebişi konuşan var mı?birde inek sütüne geçen varsa nasıl başardı bunu benimki memeci olduğundan reddediyor