2014 Şubat Anneleri

Alllah gönlüne göre hayırlı erkek evlat versin inşallah :34:

uykucu dodo olacak demek :1::1:

ben kaçlı ne işe yarar anlamadım dün öylesine modellerine baktım :1:

aradaki farkı ne ki ? 30 lu takım bile var :1:

bende kızın belirtilerini çok yaşadım hala da yaşıyorum kış gelsin mandalina portakal yicem diye bekliyorum

sağol canm..allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah:16:

kızlar göbüş resmini görünce tuhaf oldum ya bende tık yok hala
normalde kilolu biriyim ve biraz göbeğim vardı
5.haftada hamileliğimi öğrendiğim kilomdanda 1 kilo vermiş durumdayım
hala göbüş çıkmadı, kimse inanmıyor zaten hala hamileliğime
çıksında şöleeee herkeşler görsün istiyorum ya
bu arada cinsiyeti öğrenemeyenler için araştırma yapalım
ben bir çok yerde gelişimi önden giderse kız diye okumuştum
ve cinsiyet kesin olmasada kız dedi ve biz 4 gün önden gidiyoruz
kızçeleri olacaklarda aynı durum var mı acaba
he bide bu konu var nu arada kilo almıyorum hatta veriyorum ve gelişimimiz maşallah önden gidiyo

Ama Dally ile aranızda 2 hafta var cnm az mı? Hiç kafanı takma kiminde karın hemen çıkıyor, kiminde de çıkmıyor bebişler şu an zaten çok ufaklar. Yapı meselesi. 6 aylık hamile olup ta karnın yeni yeni belirenler bile oluyor.

Kızlar günaydın.
Sabah sabah moralim bozuldu.
Butikbebe de "Bonbonn Kids" diye bir kampanya var. Baştan ikinci kampanya.
O eşimin arkadaşının oğlu. Çocuk yaz başında kovanın dibinde kalan bi deterjanı içmiş. 2 ay hastanede yattı. Yiyip içemedi. Yoğun bakımdaydı. Şimdi ne halde bilmiyorum hiç. Üzüldüm çok görünce. Dünyalar güzeli bi çocuk.
Allah'ım kimseye yaşatmasın :5::5::5:

:14:çok fena ya, :( ooof aile perişan olmuştur, inşallah iyileşmiştir. Allahım koru yavrularımızı .
Bizim de haftasonu mahalleden bi çocuk kayboldu! Neyseki 3 saatin sonunda bulundu, hepimiz helak olduk meğer kendi kendine evden çıkmış gitmiş taaa uzaktaki bir parka uzak dediğim 3 km (şimdi baktım)çocuk bu arada ..otistik ..herkesin aklına çok kötü şeyler geldi, 8 yaşında bi çocuk doğru dürüst de konuşamıyor. Neyse parkta birileri halinden şüphlenip polisi aramış, çocuk ismini soyadını da söylemiş, zaten polise de haber verilmişti polis kucağında getirdi çocugu.
Nasıl kaskatı oldu içim üzüldüm, neyse ki sağ salim bulundu.
O korkuları Allah yaşatmasın kimseye

Gunaydiin balli kaymaklarimm.bugun kuzumla hafta donumumuz 15.haftaya girdik. Cok sukur iyiyim.mide bulantilari gecti.istahim yerinde koku hassasiyetim kalmadı. Ama gündüzleri kestirmeden yapamıyorum. Boyle olunca da acaba bebis im iyi mi diyorummm.esimde kiziyor.hareketlerini hissediyorum. .. cinsiyetini ogrenmedik henuz bekliyoruz süpriz olsun diye.kizimda gec ogrenmistik :)))

sevgili hamişler,

hiç eşlerinizle konuştunuz mu çocuğunuzu nasıl yetiştirmek istediğinizi? örneğin ben 2 yaşına kadar tv den,bilgisayar,ipad vs. aletlerden uzak tutmak istiyorum. onunla göz teması kurarak, oynayarak, şarkı söyleyerek ya da kitap okuyarak vakit geçirmek istiyorum. özellikle prof. hilal mocan'ın konuşmalarını takip ediyorum. ben işe başlayınca annem bakacak, kendisi öğretmen emeklisi ve aynı benim kafada çok şükür.

ama eşim televizyon sürekli açık kalacak, çocuk tv izleyecek, beyin gelişimi, konuşması ancak tv izleyerek oluşur, diye diretmekte. şimdiden bunu tartışma konusu haline getirip sinirleri germek istemiyorum ama ne yapabilirim bu tip anlaşmazlıklarda. bir de ben daha çok küçükken organik şampuan, krem kullanmak istiyorum. eşim "dalin'in nesi varmış" diyor. ben bebeğin ağzını temiz,ütülü mendillerle silmek istiyorum, eşim "ıslak mendil ne güne duruyor" diyor. ben özel bambulu vs organik bebek kıyafetleri var ilk etapta onları kullanmak istiyorum, eşim kesin gidip boyalı boyalı kanserojen madde içeren şeyler alır. ben ahşap oyuncak,lego vs. almak istiyorum, eşim plastik, çin malı pis oyuncakları eminim ki eve dolduracak.

şimdiden daha çok konuda anlaşamayacağız diye düşünüyorum.

Gunaydiin balli kaymaklarimm.bugun kuzumla hafta donumumuz 15.haftaya girdik. Cok sukur iyiyim.mide bulantilari gecti.istahim yerinde koku hassasiyetim kalmadı. Ama gündüzleri kestirmeden yapamıyorum. Boyle olunca da acaba bebis im iyi mi diyorummm.esimde kiziyor.hareketlerini hissediyorum. .. cinsiyetini ogrenmedik henuz bekliyoruz süpriz olsun diye.kizimda gec ogrenmistik :)))

aysulacım günaydın, ben 16.haftadayım, hissedemiyorum henüz güzelim, senin 2. bebiş miydi?

sevgili hamişler,

hiç eşlerinizle konuştunuz mu çocuğunuzu nasıl yetiştirmek istediğinizi? örneğin ben 2 yaşına kadar tv den,bilgisayar,ipad vs. aletlerden uzak tutmak istiyorum. onunla göz teması kurarak, oynayarak, şarkı söyleyerek ya da kitap okuyarak vakit geçirmek istiyorum. özellikle prof. hilal mocan'ın konuşmalarını takip ediyorum. ben işe başlayınca annem bakacak, kendisi öğretmen emeklisi ve aynı benim kafada çok şükür.

ama eşim televizyon sürekli açık kalacak, çocuk tv izleyecek, beyin gelişimi, konuşması ancak tv izleyerek oluşur, diye diretmekte. şimdiden bunu tartışma konusu haline getirip sinirleri germek istemiyorum ama ne yapabilirim bu tip anlaşmazlıklarda. bir de ben daha çok küçükken organik şampuan, krem kullanmak istiyorum. eşim "dalin'in nesi varmış" diyor. ben bebeğin ağzını temiz,ütülü mendillerle silmek istiyorum, eşim "ıslak mendil ne güne duruyor" diyor. ben özel bambulu vs organik bebek kıyafetleri var ilk etapta onları kullanmak istiyorum, eşim kesin gidip boyalı boyalı kanserojen madde içeren şeyler alır. ben ahşap oyuncak,lego vs. almak istiyorum, eşim plastik, çin malı pis oyuncakları eminim ki eve dolduracak.

senin gibi düşünüyordum ama çevre faktörü de var görümcemin çocukları kendi yiğenlerim mesela onlarla otururken ister istemez tv karşısında olacak
bana kalırsa izlediği şeye müdahele etmek daha mantıklı çocuklar bizi öyle çok yoracak ki bir süre sonra 10 kd izle bari falan diyeceğiz gibi geliyor:1:

Sürekli takip ediyorum ama telefondan bazı bölümlere giremiyordum...Beni de eklermisiniz daha önce foruma yazmıştım ama listeye eklenmemişim:( Sosyolojiye özel msj atamıyorum yaş 28 ilk bebek izmir tahmini doğum tarihi 04.02.2014 :)) O da her zaman giremiyor galiba benim adıma bir arkadaş özel msj atar mı rica etsem:(

Lip esin hangi mantikla tv izletmek istiyorki. Bilimsel olarak kanitlanan durum tv yi cok izleyen bebeklerin hayal gucunun koreldigi yonunde. Biz esimle izletmeyi dusunmuyoruz tv acik olsa dahi basini tv ye ters cevirmeye calisicaz. Cizgi filmlerde karakterler ekrana yansitilirken ilk cinsel organindan baslaniyormus biz ne kadar kabul etmesekte beynimiz icten ice bunu ayirt ediyor. Oyuncak bitkisel sampuan krem giyecek olaylarini bisey bile diyemiyorum bu gibi seylerin zararsiz oldugunu dusunen ibsanlarin hala oldugunu dusunmek bile istemiyorum. Artik kabul etmek gerek on sene onceki dunya ile simdiki bir degil artik rant kavgasina dondu bu gibi seyler.

sevgili hamişler,

Vallahi canım sonuna kadar haklısın. Benim çocuk odası yapacağım odada televizyon var onu sökmeyi bile düşünüyorum.Veya sadece o uyurken açılır.
Ayrıca benim eşim kız olacağı için çok endişeli. Birşey olduğunda oturup konuşamam ben. Doğruyu yanlışı sen anlatacaksın diyor.
Bizim buranın kına geceleri meşhurdur. Herkes resmen sevgili arayışına çıkar. 15-16 yaşına gelince ben kınaya gidicem diye tutturmasın bozuşuruz diyor. Baba ben arkadaşlarımla şuraya gidip bişeyler içicem desin vereyim parasını gitsin diyor.
Bu devirde kız evlat yetiştirmek hakikaten çok ama çok zor. :18::18::18:

Sürekli takip ediyorum ama telefondan bazı bölümlere giremiyordum...Beni de eklermisiniz daha önce foruma yazmıştım ama listeye eklenmemişim:( Sosyolojiye özel msj atamıyorum yaş 28 ilk bebek izmir tahmini doğum tarihi 04.02.2014 :)) O da her zaman giremiyor galiba benim adıma bir arkadaş özel msj atar mı rica etsem:(

Canım merhaba.
Ben bilgilerini Sosyolojiye özel mesaj olarak atıyorum şimdi.
Fırsat bulduğunda ekleyecektir listeye.

Lip esin hangi mantikla tv izletmek istiyorki. Bilimsel olarak kanitlanan durum tv yi cok izleyen bebeklerin hayal gucunun koreldigi yonunde. Biz esimle izletmeyi dusunmuyoruz tv acik olsa dahi basini tv ye ters cevirmeye calisicaz. Cizgi filmlerde karakterler ekrana yansitilirken ilk cinsel organindan baslaniyormus biz ne kadar kabul etmesekte beynimiz icten ice bunu ayirt ediyor. Oyuncak bitkisel sampuan krem giyecek olaylarini bisey bile diyemiyorum bu gibi seylerin zararsiz oldugunu dusunen ibsanlarin hala oldugunu dusunmek bile istemiyorum. Artik kabul etmek gerek on sene onceki dunya ile simdiki bir degil artik rant kavgasina dondu bu gibi seyler.

sana sonuna kadar katılıyorum canım...

eşim bu konuda bilgisi olduğundan, ya da bu konularda çok okuduğundan değil tabi ki canım. aile yönlendirmesi...
bir de diyor ki" ben çocuğumu kitaplara göre yetiştirmem." yahu o zaman çocuk deneme yanılma tahtası olacak,çünkü ikimiz de deneyimsiziz. ben uzmanlardan,doktorlardan,pedagoglardan destek alma taraftarıyım. Allahım inşaallah kafama göre bir çocuk doktoru bulurum...

kızlar günaydın çok sık giremiyorum annemlerdeyim genelde uygun olduğumda ve bir şey sormak zorunda kaldığımda girebiliyorum çok özür dilerim bunun için :(

ve gene bir şey sormak istiyorum benim ilk bebeğimde gelişim geriliği olduğu ve bebeğim dünyaya gelemediği için endişeli ve takıntılıyım azıcık. nerdeyse her hafta ultrosana giriyorum sizce bunun bebeğime zararı olur mu

gerçi artık son ultroson olacak inşallah bundan sonra normal doktor kontrolleri olacak ama geçmiş için endişeliyimm

sana sonuna kadar katılıyorum canım...

eşim bu konuda bilgisi olduğundan, ya da bu konularda çok okuduğundan değil tabi ki canım. aile yönlendirmesi...
bir de diyor ki" ben çocuğumu kitaplara göre yetiştirmem." yahu o zaman çocuk deneme yanılma tahtası olacak,çünkü ikimiz de deneyimsiziz. ben uzmanlardan,doktorlardan,pedagoglardan destek alma taraftarıyım. Allahım inşaallah kafama göre bir çocuk doktoru bulurum...

Sen yazinca benimde aklima aile geldi acikcasi. Belki esin bizde oyle yetistik birsey olmadi buyuduk mantigiyla yaklasiyor ama dedigim gibi artik ticaret rant kavgasi dan baska bisey degil. Elinden geldivince anlatacaksin direneceksin kuzum baska cikar yolu yok.

Vallahi canım sonuna kadar haklısın. Benim çocuk odası yapacağım odada televizyon var onu sökmeyi bile düşünüyorum.Veya sadece o uyurken açılır.
Ayrıca benim eşim kız olacağı için çok endişeli. Birşey olduğunda oturup konuşamam ben. Doğruyu yanlışı sen anlatacaksın diyor.
Bizim buranın kına geceleri meşhurdur. Herkes resmen sevgili arayışına çıkar. 15-16 yaşına gelince ben kınaya gidicem diye tutturmasın bozuşuruz diyor. Baba ben arkadaşlarımla şuraya gidip bişeyler içicem desin vereyim parasını gitsin diyor.
Bu devirde kız evlat yetiştirmek hakikaten çok ama çok zor. :18::18::18:

demek ki ben yalnız değilmişim prolet siz de benim gibi düşünüosunuz, sevindim buna. kız da olsa oğlan da olsa ergenlik dönemi zor dönem, kanları kaynayacak tabi:) neyse daha 15 yıl gibi bir zaman var yoksa ben şu an hiiiç hazır değilim ergen bir çocukla baş etmeye:))

Back
X