sevgili hamişler,
hiç eşlerinizle konuştunuz mu çocuğunuzu nasıl yetiştirmek istediğinizi? örneğin ben 2 yaşına kadar tv den,bilgisayar,ipad vs. aletlerden uzak tutmak istiyorum. onunla göz teması kurarak, oynayarak, şarkı söyleyerek ya da kitap okuyarak vakit geçirmek istiyorum. özellikle prof. hilal mocan'ın konuşmalarını takip ediyorum. ben işe başlayınca annem bakacak, kendisi öğretmen emeklisi ve aynı benim kafada çok şükür.
ama eşim televizyon sürekli açık kalacak, çocuk tv izleyecek, beyin gelişimi, konuşması ancak tv izleyerek oluşur, diye diretmekte. şimdiden bunu tartışma konusu haline getirip sinirleri germek istemiyorum ama ne yapabilirim bu tip anlaşmazlıklarda. bir de ben daha çok küçükken organik şampuan, krem kullanmak istiyorum. eşim "dalin'in nesi varmış" diyor. ben bebeğin ağzını temiz,ütülü mendillerle silmek istiyorum, eşim "ıslak mendil ne güne duruyor" diyor. ben özel bambulu vs organik bebek kıyafetleri var ilk etapta onları kullanmak istiyorum, eşim kesin gidip boyalı boyalı kanserojen madde içeren şeyler alır. ben ahşap oyuncak,lego vs. almak istiyorum, eşim plastik, çin malı pis oyuncakları eminim ki eve dolduracak.
şimdiden daha çok konuda anlaşamayacağız diye düşünüyorum.