• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

birde bişi sorucam size ya
3-4 gündür önceleri gece hep yan yatarken ön bacak kısmımda karıncalanmalar oluyodu
şimdi gün içindede oluyo, şuan bile var mesela
hiç yaşayan yada doktora soran oldu mu
artık iyice rahatsız etmeye başladı yaa

kan dolaşımından olabilir canım

kedidir kedi :52:
sosyolocikim ben de emin olamıyodum gazdır gaz diyodum :1:
bigün içerden tekmeyi bi koydu neye uğradığımı şaşırdım :52:
3 günde bile çok farkediyo bebek hareketleri.ben 20. haftaya kadar sadece kıpırdadığını hissediyodum 20. haftadan sonra tekme tokat kafa ne varsa hissediyorum canım :9:
bikaç hafta sonra daha net hissedersin allahın izniyle
öpüyorum seni kendine iyi bak şekercimm :16:
:26:

Kiz allah seni ne yapmasin. Kocama simdi askiiiim aksamki tekme bebis degil, kediymis kediiii dedim. Garibim once bakti,sonra da koptu. Vallahi kelebek soyledi. Hem o daha tecrubeli biliyordum dedim :)) Ehem bu arada siz firlama misiniz, bebislerde size cekerse yandik ha dedi:52:. Ama tabii ben hic sallamadim onu . Ha ha:3:33:3::33:

Kizlar doktordan geldim. 4 lu testim iyiymis problem yok dedi. Bebis 235 gr olmus :nazar: ayrintili ultrasonu sordum. Bizim ultrason cihazimiz ayrintili yapabilecek kapasitede ve ben her kontrolde organ olusumu ve boyutuna zamani gelince bakiyorum merak etme dedi.
Bu arada vajinadan tablet ve antibiyotik basladi. Akinti icin vermis. Bu onemli dedi. Akintiniz varsa drunuza soyleyin kizlar.

O şekilde değil canım. Çiğ salam sucuk sosis vs. yemekten bulaşıyor benim bildiğim.

Canım toksoplazma her türlü bulaşabilir çiğ salam sosis yemesen de bulaşıyor. Benim arkadaşta çıktı o tarz şeyler asla yemiyor ama bahar aylarında çok sık pikniğe gidiyorlar. piknikte bulaştığını tahmin ediyor. ki hayvanlara da dokunmaz. iyi yıkanmamış meyve ve sebzeden de bulaşabilir. doktorunuz gerek duymadıysa sorun yoktur ama içinizi rahatlatmak için sorun doktora.

Kiz allah seni ne yapmasin. Kocama simdi askiiiim aksamki tekme bebis degil, kediymis kediiii dedim. Garibim once bakti,sonra da koptu. Vallahi kelebek soyledi. Hem o daha tecrubeli biliyordum dedim :)) Ehem bu arada siz firlama misiniz, bebislerde size cekerse yandik ha dedi:52:. Ama tabii ben hic sallamadim onu . Ha ha:3:33:3::33:

Kizlar doktordan geldim. 4 lu testim iyiymis problem yok dedi. Bebis 235 gr olmus :nazar: ayrintili ultrasonu sordum. Bizim ultrason cihazimiz ayrintili yapabilecek kapasitede ve ben her kontrolde organ olusumu ve boyutuna zamani gelince bakiyorum merak etme dedi.
Bu arada vajinadan tablet ve antibiyotik basladi. Akinti icin vermis. Bu onemli dedi. Akintiniz varsa drunuza soyleyin kizlar.

hayırlı olsun buda geçti gitti darısı başıma :1:

vajinal akıntı fazla ise riskli oluyor enfeksiyona çevirebilir sende dikkat et canım

Canım toksoplazma her türlü bulaşabilir çiğ salam sosis yemesen de bulaşıyor. Benim arkadaşta çıktı o tarz şeyler asla yemiyor ama bahar aylarında çok sık pikniğe gidiyorlar. piknikte bulaştığını tahmin ediyor. ki hayvanlara da dokunmaz. iyi yıkanmamış meyve ve sebzeden de bulaşabilir. doktorunuz gerek duymadıysa sorun yoktur ama içinizi rahatlatmak için sorun doktora.

Sen yaptirdin mi canim bana telas lazimya buldum yeni gundemimi

Benim hayvanlarla hic idim olmaz ama yemek yaparken etle ugrasiyoruz mecburen bilemedim şimdi yahu

aynen ben de hayvanlara filan dokunmuyorum ama iyi yıkanmamış meyve sebzelerden ve çiğ etten de geçebiliyormuş. ben et-tavuk gibi besinleri hep eşime doğrattırıyorum mesela, kendim dokunmuyorum.

hayırlı olsun buda geçti gitti darısı başıma :1:

vajinal akıntı fazla ise riskli oluyor enfeksiyona çevirebilir sende dikkat et canım

Sagol canim. Atlattik sukur. Darisi herkesin basina. Kontrole taaa 1 ay sonra cagirdi. Allahtan diger doktoruma 10 gun sonra gidicem :))

Kuzum biz esimle alddiginiz arabayi cok begendik. Fiyatida uygundu. Bugun carsiya cikacagiz da, bana arabanin markasini yazar misin ?

Sen yaptirdin mi canim bana telas lazimya buldum yeni gundemimi

bana 8. haftada tüm kan ve idrar değerlerime bakılırken yapıldı tokso testi de. bağışıklık yok ama mikrop da yok. ama doktorum herhangi bişey söylemedi. şunu ye bunu yeme deme gereği duymadı.ayıptır söylemesi ben pişmiş halde sucuk yiyorum arada bir. ama salam ve sosis denilen şeyler zaten ne olduğu belirsiz şeyler, normal zamanda da yemem. hayvanın yenmeyecek neresi varsa alıp karıştırıp salam sosis yapıyolar. pişmiş de olsa yemeyin gebe olmasanız da sağlıksız gıdalar bunlar. sebze meyveleri de iyi yıkamak lazım. fazla da takıntı yapmamaya çalışıyorum neye kafayı takarsan o başına geliyor.

bana 8. haftada tüm kan ve idrar değerlerime bakılırken yapıldı tokso testi de. bağışıklık yok ama mikrop da yok. ama doktorum herhangi bişey söylemedi. şunu ye bunu yeme deme gereği duymadı.ayıptır söylemesi ben pişmiş halde sucuk yiyorum arada bir. ama salam ve sosis denilen şeyler zaten ne olduğu belirsiz şeyler, normal zamanda da yemem. hayvanın yenmeyecek neresi varsa alıp karıştırıp salam sosis yapıyolar. pişmiş de olsa yemeyin gebe olmasanız da sağlıksız gıdalar bunlar. sebze meyveleri de iyi yıkamak lazım. fazla da takıntı yapmamaya çalışıyorum neye kafayı takarsan o başına geliyor.

Evet takmsmsk lazım yapabolirsen:) bana yapilmadi galiba biside demefi doktor rabbim korusun insallsh gifince sotucam ams 20 gun var henuz

ben işyerindeki bir arkadaştan manuel daha iyi pompalıyor diye duymuştum, ama tecrübeliler daha iyi bilir tabi

ben manuelden hiç memnun kalmadım dediğim gibi ve yine dediğim gibi her elektiriklide iyi değil bi kaç marka güzel
manuelde göğsünün ucu kopacak sanıyorsun o derece çekiyor içeri

bunu denemek istiyorsanız yani rahat edip etmeyeceğinizi eczanelerde süt tirlesi diye bişi var böyle bisiklet klaksanuna benziyor onu alıp deneyin göğsünüzde aynı mantıkla çalışıyor manuellerle o
ona dayanabiliyosanız manuelede dayanırsınız :34::34:

Gözüna aydın canım sevindim bir sorun olmamasına darısı başım artık :16:

ben manuelden hiç memnun kalmadım dediğim gibi ve yine dediğim gibi her elektiriklide iyi değil bi kaç marka güzel
manuelde göğsünün ucu kopacak sanıyorsun o derece çekiyor içeri

bunu denemek istiyorsanız yani rahat edip etmeyeceğinizi eczanelerde süt tirlesi diye bişi var böyle bisiklet klaksanuna benziyor onu alıp deneyin göğsünüzde aynı mantıkla çalışıyor manuellerle o
ona dayanabiliyosanız manuelede dayanırsınız :34::34:

canım bir de bu süt pompası mutlaka gerekli mi? örneğin ben kabaca 3 ay yasal doğum izni + 6 ay ücretsiz izin derken 9 ay filan evde olucam, ondan sonra da bebiş ek gıdaya geçer zaten evde olduğumda süt emer diye düşünüyorum. sen ne dersin?

Sagol canim. Atlattik sukur. Darisi herkesin basina. Kontrole taaa 1 ay sonra cagirdi. Allahtan diger doktoruma 10 gun sonra gidicem :))

Kuzum biz esimle alddiginiz arabayi cok begendik. Fiyatida uygundu. Bugun carsiya cikacagiz da, bana arabanin markasini yazar misin ?

amin inşallah bizde atlatırız güzelce :10:

araba modeli bu canım WEİ-B Trio Bebek Arabası WBT-1012 Trio Sistem

canım bir de bu süt pompası mutlaka gerekli mi? örneğin ben kabaca 3 ay yasal doğum izni + 6 ay ücretsiz izin derken 9 ay filan evde olucam, ondan sonra da bebiş ek gıdaya geçer zaten evde olduğumda süt emer diye düşünüyorum. sen ne dersin?

açıkcası bence süt pompası çalışan anne için gerekli ama 3 ayda bırakıyorsan gerekli bebeği ben oğlumda 3,5 aylıkken işe başladım 5,5 aylığa kadarda süt sağdım iş yerimde burda sağdım minik kablara doldurdum termosla eve götürdüm ertesi gün annem bebeğime ılıtıp verdi biberonla 5,5 aydan sonra oğlum gündüz ek gıdaya geçti ve sabah akşam geldiiğimde emzirmem yetti oğluma birde gece tabi sağma ihtiyacı hissetmedim yani

ve sen 9 aylık diyorsun
genelde 9 aylık bebekler memeyi geceden geceye emerler
ki benim oğlum kendiliğinden 8 ayda memeyi bırakmıştı 9 ayı doldurmadan kendi bıraktı zaten
bence süt pompasını almak yerine kiralanabilir gerek duyulursa sonradan
ha sanmayınki kiraldığınız pompa steril olmaz şöyleki benim kirladığımı resimden gördün belki sadece alt bölümü kiralıyorsun makina kısmını diğer biberon gibi olan kısım ve göğsüne gelen kısım silikondna ve sana özel borusuyla beraber kişiye özel geliyor paketini kendin açıyorsun satın alıyorsun o kısmı sonrada iade ederken o kısım sende kalıyor zaten yani pis olması söz konusu değil

ha ama şimdi birde tüm anneler ilk günden sütüm gelmez diye süt pompasını alıyorlar bebek doğmadan süt zaten bebek doğar doğmaz gelebilecek bişi değil doğumdan tahmini olarak 2 gün sonrasında geliyor ve geldiğinde zaten kişiyi ateş basıyor terliyor o gün boyunca ve göğüslerde inanılmaz ağrı oluyor geldiği gün

öyle bebeğim doğdu hemen sütüm geldi olayı doğru gelmiyor bana büyüklerimdende duymadım böyle bişiyi çünkü sütün geldiği gün iptal durumundasın zaten ateşli oluyorsun o gün 3-5 saat kadar
ama ilk bebek doğduğunda göğüsten beyaz başka bir sıvı geliyor biz ona ağız diyoruz onu bebeğin kesinlikle emmesi gerek hem süt gelsin diye hemde çok faydalıymış öyleki sütten bile daha faydalı bebeğin bağışıklılık sistemini yüksetiyor

yani ilk doğum yapıldığında pompayla sağmak yerine bol bol bebeği emzirmeye çalışmak sütün çabuk gelmesi açısından daha faydalı olur diye düşünüyorum ben

amma kaynatmışsınız yine..:27:kuaförden randevu aldım saat 1 e.operation var:23::23:

madem 2 eylülde gitmicem dr a daha fazla bıyıklı osman gibi dolaşmaya gerek yok dimi:27:heriften laf işitmeden gidem dedim:37:

bbilimcim süt sağma işlemiyle ilgili merak ettiklerimi açıklamışsın cok saol:34:bende 4 ayda işe baslıcam büyük ihtimalle...inş emer benim kuzum da anasına çekmez.15 gün emmişim ben:27:miniminnak kalmışım hele:52:

amma kaynatmışsınız yine..:27:kuaförden randevu aldım saat 1 e.operation var:23::23:

madem 2 eylülde gitmicem dr a daha fazla bıyıklı osman gibi dolaşmaya gerek yok dimi:27:heriften laf işitmeden gidem dedim:37:

bbilimcim süt sağma işlemiyle ilgili merak ettiklerimi açıklamışsın cok saol:34:bende 4 ayda işe baslıcam büyük ihtimalle...inş emer benim kuzum da anasına çekmez.15 gün emmişim ben:27:miniminnak kalmışım hele:52:

sen gene iyisin ben hiç anne sütü emmemişim :) 8 aylıkım ben ememiyomuşum doğduğumda. annem de anne sütü emeyim diye çok uğraşmış ama almamışım en son doktora götürmüşler siz deli misiniz bu çocuk açlıktan ölücek mamaya başlayın demiş :D

sen gene iyisin ben hiç anne sütü emmemişim :) 8 aylıkım ben ememiyomuşum doğduğumda. annem de anne sütü emeyim diye çok uğraşmış ama almamışım en son doktora götürmüşler siz deli misiniz bu çocuk açlıktan ölücek mamaya başlayın demiş :D

ben de 6 ay emmişim anne sütü, annem tabi ben 6 aylıkken hemen hamile kalmasaymış belki daha da emecektim.ama eşim hiç emmemiş, yine de boyu posu kemik yapısı çok şükür iyi.

Back
X