2014 Şubat Anneleri

günaydınnnn....
ben çok pis olmuştum ya korkudan doğru düzgün eğilip falan yıkanamdım öle bi duş jeli durulan falan dün kocama söledim iiiice bi yıkadı beni hele şimdi hiç eğilemiyorum eğilince kasıklarım acaip batıo ama şu kıl tüy mevzuna halen çaresizim:(temiz günler dilerim:)

Günaydın ;

dün domateslerimi yaptım 6 kg domatesten 3 kavanoz çıktı:53: bileğim koptu soyucam doğrucam diye :10:
bi 6 kg daha yapmam lazım yetmez bize:24:

neyse internetten alıvşer yapıyım da kızıma keyfim yerine gelsin :37:

hayırlısı olsun hakkında görümcenin ama girsin bir dershaneye nolur nolmaz hem biraz tecrübelenir ama iyi araştırsın çoğu dershane parayı vermiyor zamanında ya da sigorta problemi çıkarıyor...benim bir arkadaşım bireyde öğretmenlik yapıyordu zamanında alamıyordu maaşını...ben fatih dershanesinde yaptım hiç alamadığım olmadı açıkçası....çok iyi araştırsın güzelim yanii haa bir de sabretsin stajyerliğini kaldırsın...

stajını yaptığı bir dershane vardı sanırım atanamazsa oraya gider diye düşünüyorum

Kontenjanlar açıklandı bu hafta.Cuma günüde son başvuru sanırım inşallah atanır :31::31::31:

evet canım başvurusunu yapacaktı inşallah güzel sonuç alır

Günaydın ;

dün domateslerimi yaptım 6 kg domatesten 3 kavanoz çıktı:53: bileğim koptu soyucam doğrucam diye :10:

neyse internetten alıvşer yapıyım da kızıma keyfim yerine gelsin :37:

stajını yaptığı bir dershane vardı sanırım atanamazsa oraya gider diye düşünüyorum

evet canım başvurusunu yapacaktı inşallah güzel sonuç alır

Domatesleri nasıl yapıyorsun ben geçen kış yaptım ama çok kullanmadım :31::31::31: Bu sene yapmadım o yüzden

Domatesleri nasıl yapıyorsun ben geçen kış yaptım ama çok kullanmadım :31::31::31: Bu sene yapmadım o yüzden

kabuklarını soyuyorum
minik minik doğruyorum istersen rendeleyebilirsin yada rondodan da çekebilirsin
tencere de kaynatıyorum yağ tuz ekleyip suyunu biraz çekene kadar :34:
kavanozlara koyup kapağını sıkı kapatıyorum ters çeviriyorum
1 gün sonra kilere kaldırıyorum vakumluyor

Günaydın kızlarrrrr:16:

Günaydın ;

ellerine sağlık....bende yaptım 6 kilo ama ben buzluğa koydum...annem falan hep konsewrve yapar ama bana kokuyo yiyemiyorum:5:

sende öyle yaptığın için az cıkmıs....bi 6 kilo daha sart :34:

bende tek basıma soydum doğradım...eşime yardım et dedim,soyarken domatesin yarısı gidiyodu bırak bırak dedim:27:

kronikimmmm:54:nasılsın?:16:

günaydın hatunlarr:3:

ööğretmenlik demişiniz benimkiler 20 yaş üstü:)
üstüne öğretmen gibi 3 ay tatilim de yok ek ders ücretimde
kime sorsanız kendinden dert yanar işte:)
Allah sağlık versinde ben işimi yaparım memnunum çok şükür

buarada spidiy evdeki domateslerimi hatırlattın bana
arada alıp soyup biraz da biber ekleyip dolaba atmıştım
birazdaha almıştım onları da koyarsam iyi olcak
sen kavanoza nasıl koyuyosun ben direk dolaba torbalıyip atıyorum

günaydın kızlar..bugün doktora gideceğim tam 5 hafta oldu bebişimi görmeyeli..2.gebeliğim olduğu için hareketlerini çok rahat hissedebiliyorum..inşallah herşey yolundadır..

ellerine sağlık....bende yaptım 6 kilo ama ben buzluğa koydum...annem falan hep konsewrve yapar ama bana kokuyo yiyemiyorum:5:

bende tek basıma soydum doğradım...eşime yardım et dedim,soyarken domatesin yarısı gidiyodu bırak bırak dedim:27:

buzlukta bana çok yer kaplıyor bu kış daha fazla yemeklik şeyler atmam lazım buzluk bana daha fazla lazım yani :1:
onun için kavanoz yaptım ananem çok yapıyordu geçen sene bana da verdi baktım tadı değişik olmuyor
buzlukta bide buzlanıyor çok çözülmesini bekleyemiyorsun mecbur direk tencereye atıyorsun buz su olarak yemeğe karışıyr
hala 3*4 poşet var onları da kışın kullanırım :)

eşim doğrama da yardım etti valla benden daha özenle yaptı ben soydum :1:

buarada spidiy evdeki domateslerimi hatırlattın bana
arada alıp soyup biraz da biber ekleyip dolaba atmıştım
birazdaha almıştım onları da koyarsam iyi olcak
sen kavanoza nasıl koyuyosun ben direk dolaba torbalıyip atıyorum

bozulmadan hallet sende :34:
kroniğe tarif ettim bir üst yazıda canım direk poşetleyip atmak daha basit ama sıkıntılı işte yer kaplaması buzla yemeğin karışması falan

kabuklarını soyuyorum
minik minik doğruyorum istersen rendeleyebilirsin yada rondodan da çekebilirsin
tencere de kaynatıyorum yağ tuz ekleyip suyunu biraz çekene kadar :34:
kavanozlara koyup kapağını sıkı kapatıyorum ters çeviriyorum
1 gün sonra kilere kaldırıyorum vakumluyor

Ben buzluğa kaldırmıştım kullanmadım doğru düzgün :9::9::9:

Günaydın kızlarrrrr:16:

kronikimmmm:54:nasılsın?:16:

İyiyim jackim frostum sen nasılsın :16::16::16:

günaydın kızlar..bugün doktora gideceğim tam 5 hafta oldu bebişimi görmeyeli..2.gebeliğim olduğu için hareketlerini çok rahat hissedebiliyorum..inşallah herşey yolundadır..
ay hadi bakalım kocaman olmuştur bebeğin git de gör kuzunu:10:

buzlukta bana çok yer kaplıyor bu kış daha fazla yemeklik şeyler atmam lazım buzluk bana daha fazla lazım yani :1:
onun için kavanoz yaptım ananem çok yapıyordu geçen sene bana da verdi baktım tadı değişik olmuyor
buzlukta bide buzlanıyor çok çözülmesini bekleyemiyorsun mecbur direk tencereye atıyorsun buz su olarak yemeğe karışıyr
hala 3*4 poşet var onları da kışın kullanırım :)

eşim doğrama da yardım etti valla benden daha özenle yaptı ben soydum :1:

bozulmadan hallet sende :34:
kroniğe tarif ettim bir üst yazıda canım direk poşetleyip atmak daha basit ama sıkıntılı işte yer kaplaması buzla yemeğin karışması falan

ben şu soyma aparatıyla soyuyorum pırpır bitio hemen:)
bende de kavanoz alışkanlığı yok neyse bi şekilde atayım elimdekileri de başka şeylerde koyim
erik merik koymak lazım aslında suyunu yapmak için kışa

Günaydın Kızlar,
bugün nasılsınız? ben bugün erkenciyim, eşimin doğum günü :) yarın cinsiyeti öğrenicez sabırsızlanıyorum çok....
Bu arada havuç muhabbeti yapılmış, havuç yemek ama fazlasını yemek zaten normaldede zararlı, ben gıda mühendisiyim, havuçta A vitamini BETAKAROTEN olarak bulunuyor , yani havuca rengini veren madde, bu madde gebelikte yada emzirme döneminde anneden bebeğe fazla geçtiğinde bebeğin cildinde renk değişimi yapıyor, bundan altı ay önce haberlerdede çıkmıştı, hatta sigara kullananlar havucu sınırlı tüketmeli akciğer kanseri riskini arttırıyor...
fakat günde bir tane yemekten bir şey olmaz...
Birde yediğiniz her gıdayı kararında tüketin, beslenmenin 5 TEMEL KURALI VAR..
*yeterli
*dengeli
*enerjisi kontrollü
*kararında alım
*çeşitlilik
bunlar gebelikte dahada önemli, her gıda grubundan yemeliyiz, sebze meyve et süt vs..
tükettiğimiz gıdaların enerjisini dengelemeliyiz
yeteri kadar kararında tüketmeliyiz(Şöyle ki: Normalde günlük besinin %20’si protein grubundan, %60’ı meyve sebzelerden, %10’u unlu maddelerden ve %5’i de yağlardan oluşmalıdır.)
Bu nedenle tek bir gıda üzerine yoğunlaşmamak çok çok önemli...

Ben buzluğa kaldırmıştım kullanmadım doğru düzgün :9::9::9:

bu sene bol bol kullanırsın o zaman evdeyken

ben şu soyma aparatıyla soyuyorum pırpır bitio hemen:)
bende de kavanoz alışkanlığı yok neyse bi şekilde atayım elimdekileri de başka şeylerde koyim
erik merik koymak lazım aslında suyunu yapmak için kışa

pratik soymak için kaynar suya da atabilirsiniz bıçak bile kullanmadan mandalina soyargibi çıkıyor kabukları ben onunla uğraşmak istemedim .
tüketeceğin ne varsa doldur kışa çok lazım olacak
ben soğan doğrayıp dondurma kabına koyucam dün kuzeenim geldi o verdi fikri kışın yemek yapacak zaman olmayınca pratik olur :34:
geçen sene poşete attım bu yıl kapta deneyeceğim :D

Son düzenleme:
kızlar çok fena sanatsal foto çektim:52:
koysammı bilemedim ama ekliyorum gülmek yok yola devam tamam mı:DD

göbeğimi en güzel anlatan fotoo:1:
$Fotoğraf0200.webp

e ben artık böyle ekliyim ozaman gizmeli göbek şeklinde:1:
ama koridorda biri bu halimi görürse naparım bilmiyom :52:

artık biraz var ama dimi :1:
aslında hafif yan çekmişim az daha büyüdü göbüşüm bu hafta

bence sen göbeğine büyümüyor diyorsun gayet güzel büyüyor ayına göre ufak olabilir
ama herkesin aynı olmuyor ki ...
şuanda hamile olduğunda belli yani..

Back
X