2014 Şubat Anneleri

canım yazdıklarına katılıyorum fakat o bol yürüyen bol merdiven çıkan kişilerin daha kolay doğurduğu durumu bana doğru glemiyor inan oğlumda ne yürüdüm ne merdiven çıktım doğru dürüst oldukçada ağır bir gebeydim ama yinede doğumum çok zor olmadı 5 saatte kendi sancımla 10 cm açıldım
Maşallah demek olunca oluyor işte ;)

çocuğum şöyle 3*4 yaşına gelince ya kapıyı kitler yaparım yada yapamam herhalde ya şimdi gelir ya görürse korkusu ile :1::1:
yok cnm ya kapıyı kitlesem ağlar mağlar sanki bilemedim, ya da bi denesek mi :p

owwwwwwwww basıldınız demek :52:
hemde gecenin bir yarısımı uyandı kızın wuhuuuuuuuuuu
benim oğlum hiç uyanmaz allahtan geceleri çok derin uyur
zaten uyansada ordan seslenir anne diye
basılmak kötü bir duygudur eminim :1::1:
hele canım ikinci doğduktan sonra fırsat olmucak o ayrı ama birde bunları 14-15 yaşlarına geldiklerinde düşün şimdi yine ne zaman uyuyup ne zaman uyandıklarını biliyoruz ozaman gençler ya oturacaklar gecenin körüne kadar onların uyumasınımı beklemek gerekecek acaba bazen bunları düşünüyorum ben :26::9::9::9: çocukları büyüdükçe o işi yapmak zorlaşcak o kesin

aslında söylemesi ayıp gece yarısı diil, biraz sabaha karşıdydı. benim kızda güzel uyuyor gece, misler gibi ama bazen nası oluyorsa odasında yatarken elini sağa sola atıyo beni göremeiyor mı diye nedir, çıkıp gelio mahmur mahmur. Yatağında yatması en iyisi, ama o sıcacık bıdıkla yatmaya da ayrı bayılıyorum :46:

çok detayını bilmiyorum 2 yılda olabilir kısacası yapabilirsin dedikten sonra oluyor.

verdiğim linkteki yazıları okudum hatta bunların desteklediği hipnozla doğum kitabını okuyorum şimdiden faydasını da gördüm.

normal doğum istiyorum inşallah nasip olur:54:

yürümek ve nefes egzersizlerine elimden geldiği kadar devam ediyorum.

Vav çok donanımlı gördüm seni tebriks :29: Hİpnozla doğum burada yok ki di mi? Var mı yapan, nası oluyomuş :) ne gibi faydalarını gördüm cicim?

Ya asıl zaman olacak hamilelik yogasına gitsek valla ooooh...Ya da yine internetten nasiplenicez :52: kesin videoları vardır yerinde olduğu gbi olmasa da.

Yaa aklıma Ebru Şallı geldi, koca karnıyla ne eğilip bükülüyordu di mi :35:

Vav çok donanımlı gördüm seni tebriks :29: Hİpnozla doğum burada yok ki di mi? Var mı yapan, nası oluyomuş :) ne gibi faydalarını gördüm cicim?

Ya asıl zaman olacak hamilelik yogasına gitsek valla ooooh...Ya da yine internetten nasiplenicez :52: kesin videoları vardır yerinde olduğu gbi olmasa da.

görünce şoka girmesinden se kitla işiniz bitince açarsın :1::1::1::1: hahaha anam ne hallere düşücez biz yaaa

ben kendimi hipnozluyorum aslında rahatlıyorum , kafama takılanları bulmuş oluyorum
herkes bilmediği şeyden korkar bana inanılmaz cesaret geldi o sancılar gelirken de inaşşajh böyle cesaret gelir :1::1::1:

Son düzenleme:

aslında söylemesi ayıp gece yarısı diil, biraz sabaha karşıdydı. benim kızda güzel uyuyor gece, misler gibi ama bazen nası oluyorsa odasında yatarken elini sağa sola atıyo beni göremeiyor mı diye nedir, çıkıp gelio mahmur mahmur. Yatağında yatması en iyisi, ama o sıcacık bıdıkla yatmaya da ayrı bayılıyorum :46:

ben gidiom ki hamile yogasına:) bakalım faydası olcak mı olmuycak mı doğuma yakın zamanlarda ve doğumda görücez:)

yarısını yazamadan çıktım.

yoga videosu falan evden bakarım ama gerek görmedim ya bi ark. öyle yoga yaptı sezeryan doğum olmak zorunda kalınca morali fena bozulmuştu şimdi kendimi şartlandırmadan normal doğum istiyorum.

dr 38 den sonra belli olur dedi bakalım ne diyecek :1:

ebru şallı manyak o kadın ya 2 çocuk doğurdu plates ile fit hala :4:

hmm yok cnm daha 5 yıl olmadı ama 4 yıl olacak..burada cerrah ablam da 2 yıl geçtiyse olur diyor da...• Sezaryenin alt segment transvers insizyonla yapılmış olması, gerekiormuş, benim öyle midir ki?

Yine link vereyim ; İstanbul Doğum Akademisi

Benim naçizane, normal doğum yapmamış ama çevresindeki anneleri izlemiş biri olarak söyleyeceğim şudur ki :) Öncelikle normal yapacağım diyen büyük bir oranda normal doğuruyor. Ama yine de zorlamamak lazım Allah korusun, olmuyorsa da zorlamamak lazım hem kendi sağlığımız hem bebek için..
Bir de bol yürüyen, bol gezinen, bol merdiven çıkanların sanki daha kolay oluyor mu ne ;) :49:

inşallah hepimiz sağlıklı ve mutludoğumlar yaparız sağlıklı bebekler doğururuz:)

bana kalırsa kışın aralık-ocak gibi öyle çok yürümek mümkün olmayabilir, zaten yürümek başka hiç bir sey yapamayanlar için en basit egzersiz. önemli olan bacak ve iç bacak kaslarının esnek, kuvvetli olması, kegel egzersizleri ve perine masajıyla da vaj. bölgesinin kuvvetlenmesi diye düşünüyorum.bunun için birtakım hareketler var, kegel egzersizini herkes duymuştur herhalde. ama hamileyken hiç bir sey yapmayan ve çok kolay doğum yapan kadınlar da var, onlarda Allah vergisi bir fiziksel özellik var herhalde:)

2. bebeği olanlar için güzel fikir.

$1381631_631771883533568_396778790_n.webp

selam kızlar,dün ayrıntılı ultrasyon stresini atlattık.burda tüm Dr.lar nerdeyse araştırma has.ne yönlendirmişler hastalarını.hiç para ödemedik,bebişin sadece ağzını,burnunu gördüm o kadar,resim felan vermediler,sadece organ bilgilerinin olduğu bir kağıt verdiler o kadar.kalbini göremeyince,eko dan randevu al dediler sonra bölüm başkanı bakacak dediler.iki saat korkuyla bekledim.sonuç iyi çıkınca sinirlerim boşaldı ağladım çıkışta.plesentam hala aşağıda .hft.ya kendi Dr.uma gideceğim.umarım zamanla yukarı çıkar.

tombiğim babana acil şifalar diliyorum,allah başınızdan eksik etmesin...

bu arada benim de iştah tavan yapmaya başladı ,hızlı kilo almaya başladım galiba.

selam kızlar,dün ayrıntılı ultrasyon stresini atlattık.burda tüm Dr.lar nerdeyse araştırma has.ne yönlendirmişler hastalarını.hiç para ödemedik,bebişin sadece ağzını,burnunu gördüm o kadar,resim felan vermediler,sadece organ bilgilerinin olduğu bir kağıt verdiler o kadar.kalbini göremeyince,eko dan randevu al dediler sonra bölüm başkanı bakacak dediler.iki saat korkuyla bekledim.sonuç iyi çıkınca sinirlerim boşaldı ağladım çıkışta.plesentam hala aşağıda .hft.ya kendi Dr.uma gideceğim.umarım zamanla yukarı çıkar.

bu arada benim de iştah tavan yapmaya başladı ,hızlı kilo almaya başladım galiba.

neyseki herşey yolunda darısı başımıza inşallah

canım benim de plesenta aşağıdaymış ama bu dönemde aşağıda olması gayet normalmiş zaten ileri dönemde yukarı çıkarmış
önemli olan rahim ağzını kapamamsı ki o kanama yapıo zaten
oyüzden takacak birşey yok
doktor ben sormasam söylemiyordu bile muhtemelen burada çoğu kişinin öyle ve haberleri yok:34:

boğazım ağrıyor su içmek bile eziyet oldu
uykum geldi zira klimayı 30 a ayarladım :S
eve gitmek istiyoruum süt ısıtr içerim falan
pazarteside şeker testi yaptırcam bakalım nolcak

buara fena iştahım açıldı tatlıdan da tiksinmem geçti hayrola:26:

Kızlar günaydıııııın. Grip olan arkadaşlara çok geçmiş olsun hamilelikte çok ağır çekiyor test edip onayladım 3 hafta önce yakalanmıştım ben hala öksürüğü gitmedi sesimde hala borazan gibi:)

evet canım bende onaylıyorm ve de bugün ikinci hastalğm başladı yandım ben yaaaaa bune ki böle iki hafta iyi iki hafta hasta:((((((

yarısını yazamadan çıktım.

yoga videosu falan evden bakarım ama gerek görmedim ya bi ark. öyle yoga yaptı sezeryan doğum olmak zorunda kalınca morali fena bozulmuştu şimdi kendimi şartlandırmadan normal doğum istiyorum.

dr 38 den sonra belli olur dedi bakalım ne diyecek :1:

ebru şallı manyak o kadın ya 2 çocuk doğurdu plates ile fit hala :4:

evet canım evde de videodan yapabilirsin ama başlayacaksan şimdilerde başla bence, zaten son 1 ay pek yapılamıyormuş. ben de 2 aydır gidiyorum, artık hareketleri öğrendim sayılır, bu ay ki kalan ders sayımı tamamlayıp daha gitmesem mi diye düşünüyorum.haftaiçi iş çıkışı erkenden akşam oluyor artık, arabayla gitmek fln da zor oluyor, baya trafiğin içine giriyorsun. ya da haftada 1 gün cumartesi günü mü gideyim, bilemedim valla.bir de hamile yogasında birileriyle tanışırım diye düşünmüştüm ama 2 aydır benden başka bir Allahın kulu yazılmadı kursa. bende mi bir gariplik var bilemedim :)

evet canım evde de videodan yapabilirsin ama başlayacaksan şimdilerde başla bence, zaten son 1 ay pek yapılamıyormuş. ben de 2 aydır gidiyorum, artık hareketleri öğrendim sayılır, bu ay ki kalan ders sayımı tamamlayıp daha gitmesem mi diye düşünüyorum.haftaiçi iş çıkışı erkenden akşam oluyor artık, arabayla gitmek fln da zor oluyor, baya trafiğin içine giriyorsun. ya da haftada 1 gün cumartesi günü mü gideyim, bilemedim valla.bir de hamile yogasında birileriyle tanışırım diye düşünmüştüm ama 2 aydır benden başka bir Allahın kulu yazılmadı kursa. bende mi bir gariplik var bilemedim :)

tek başına mı yapıyorsun canım grup halinde değil mi ?
kafamda canlandırınca bir sürü hamile yoga yapıyorsunuz gibi düşünüyorum :34:

başlamam lazım ama fırsatım olmuyor bu haftasonum da yoğun geçecek yoga düşünmüyorum ama doğum egzersizlerinde indirdiğim videolar vardı onlara bakarım

geçmiş olsun lepi,
şeker testinin sonucu olumlu çıkar inşallah,

geçmiş olsun canım.

bayram da geliyor benim bide şeker testim bayramdan sonra :53::53::53::53:
dikkat etmem lazım tatlı falan yememek lazım

geçmiş olsun lepi,
şeker testinin sonucu olumlu çıkar inşallah,

saolasın lipciğim (lipcik komik oldu:))

valla inşallah canım ya
suyum biraz fazla imiş bebek de Allaha şükür sorun görünmedi
ben de 5 kilo doğmuşum zamanında pko vardı metforminle yumurtluyordum falan
şeker olabilir dendi oyüzden erkenden şeker testi yapcaklar
bu normal çıksa bile ekim sonu gene yapılcak bukez gebelik şekerine bakılcakmış

suyun fazla olmasının hep bi nedeni olmuomuş ama işte bendeki semptomlar merak uyandırdı

selam arkadaşlar
bayadır yazamadım şimdilik hersey yolunda 3lü test sonucu da temiz çıktı darısı tüm test yaptıracakların başına :16:

geçmiş olsun canım.

bayram da geliyor benim bide şeker testim bayramdan sonra :53::53::53::53:
dikkat etmem lazım tatlı falan yememek lazım

valla sipidi yeme yavrum hele test yaptırcaksan yanıltmamsı adına daha da dikkatli ol
zaten çok şeker yiyince insanın şeker seviyesi yükselio hep istio canı
bu tuzağa düşme:)

valla sipidi yeme yavrum hele test yaptırcaksan yanıltmamsı adına daha da dikkatli ol
zaten çok şeker yiyince insanın şeker seviyesi yükselio hep istio canı
bu tuzağa düşme:)

aynen dikkatli olmam lazım Allahtan bayramda herkes şerbetli tatlı yapıyor bende hiç sevmem :1::1::1:
tam isabet olacak :1:

Back
X