2014 Şubat Anneleri

canım benim de plesenta aşağıdaymış ama bu dönemde aşağıda olması gayet normalmiş zaten ileri dönemde yukarı çıkarmış
önemli olan rahim ağzını kapamamsı ki o kanama yapıo zaten
oyüzden takacak birşey yok
doktor ben sormasam söylemiyordu bile muhtemelen burada çoğu kişinin öyle ve haberleri yok:34:

sağol canım ya ,sağlık ocağındaki dr.yüzünden taktım kafayı zaten,kanaman olursa pıhtılaşma sorunun var ,kanaman durmaz dedi.gerçi artık takmıyorum.olacağına varır herşey yoksa tadını çıkaramam kukulumun.

tek başına mı yapıyorsun canım grup halinde değil mi ?
kafamda canlandırınca bir sürü hamile yoga yapıyorsunuz gibi düşünüyorum :34:

başlamam lazım ama fırsatım olmuyor bu haftasonum da yoğun geçecek yoga düşünmüyorum ama doğum egzersizlerinde indirdiğim videolar vardı onlara bakarım

yok ayol:) başladığımdan beri tek ben varım bir de hoca var işte o kadar. önceki gruplarda en az 4-5 hamile oluyormuş, bize böyle denk geldi herhalde. cumartesi günleri bazen eşim, bazen de annem geliyor benimle beraber. ya aslında hep aynı hareketler olunca biraz sıkıldım, ama tabi hareketler de kısıtlı, yüzüstü-sırtüstü yatmalı hareket olmuyor, belli hareketler üzerinde yoğunlaşıyorsun. mesela kedi duruşu var, bel bölgesini acayip rahatlatıyor.kahraman duruşu var, süpürge hareketi var:) sonra eşime ileride ağrılarım olursa bana yapacağı masajları gösterdiler. bir de nefes egzersizi yapa yapa aldığım nefes kapasitesi arttı, böylece merdiven çıkarken bile nefes nefese kalmıyorum.

doğum egzersizlerini öğrendikten sonra evde tv karşısında bile yapabilirsin canım, onları ihmal etme. ben de şu perine masajı denen şeyi öğrencem. zeytinyağı sürülüyormuş ama nereye nasıl sürcez bilmiyorum:)

yok ayol:) başladığımdan beri tek ben varım bir de hoca var işte o kadar. önceki gruplarda en az 4-5 hamile oluyormuş, bize böyle denk geldi herhalde. cumartesi günleri bazen eşim, bazen de annem geliyor benimle beraber. ya aslında hep aynı hareketler olunca biraz sıkıldım, ama tabi hareketler de kısıtlı, yüzüstü-sırtüstü yatmalı hareket olmuyor, belli hareketler üzerinde yoğunlaşıyorsun. mesela kedi duruşu var, bel bölgesini acayip rahatlatıyor.kahraman duruşu var, süpürge hareketi var:) sonra eşime ileride ağrılarım olursa bana yapacağı masajları gösterdiler. bir de nefes egzersizi yapa yapa aldığım nefes kapasitesi arttı, böylece merdiven çıkarken bile nefes nefese kalmıyorum.

doğum egzersizlerini öğrendikten sonra evde tv karşısında bile yapabilirsin canım, onları ihmal etme. ben de şu perine masajı denen şeyi öğrencem. zeytinyağı sürülüyormuş ama nereye nasıl sürcez bilmiyorum:)

anladım canım tek başına ve hareketler az olunca sıkıcı oluyordur :34: öğrendiklerini evde tekrarlarsın :34:
nefes egzersizleri önemli canım bebeği doğru itme ile daha az yorularak doğum gerçekleştirebiliriz

perine masajını duymuştum ama unutmuşum sen söyleyince hatırladım inceleyim bende yapabileceğim bişey ise bende yaparım :34:

PERİNE MASAJI (GEBELİK NOKTA ORG SİTESİNDEN ALINMIŞTIR)

Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir. Epizyotomi ile istenilen şekilde düzgün bir kesi yapılabilir ve doğumdan sonra aynı şekilde düzgünce onarılabilir ancac istemsiz oluşabilecek yırtıklar düzensiz şekilde olabilir ve onarılması daha zor olabilir. Bu konuda perinatal perine masajı (perineal massage) denilen uygulama epizyotomi kesisi gereksinimini azaltır mı? Perine yırtıklarını önler mi? Faydası veya zararı var mı? gibi konular bu konudaki bilimsel araştırmalardan örnekler vereren tartışılacaktır.

Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. Anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. Doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.

Bunun dışında elle yapılan masajın yerine geçebilecek balon sistemleri üretilmiştir. Elle yapılan masaja benzer şekilde küçük balon şişerek-küçülerek perine bölgesinin esnemesini sağlar. Ülkemizde bulunmayan bu balon sistemlerine örnek olarak şu web sitesini inceleyebilirsiniz.

Perine masajının faydaları:
Perine masajı bu bölgedeki dokuların ve kasların esnekliğini arttırarak doğumda oluşabilecek yırtıkları önlemeyi amaçlar.
- Ülkemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bu konuda yapılan bir çalışmada perineal masaj uygulanan 50 hastanın sadece 5 tanesinde doğumda epizyotomi uygulanması gerekmiştir, perineal mesaj uygulanmayan 50 hastanın ise 46 tanesine doğumda epizyotomi uygulanmıştır, arada büyük bir fark vardır. Bu çalışmaya göre perineal masaj doğumda epizyotomi kesisi uygulanmasını önemli oranda azaltmıştır. (kaynak)
- 2008 yılında yapılan diğer bir çalışamada ilk doğumunu yapan 234 anne değerlendirilmiştir. Bu çalışmada perineal masaj yapan annelerde doğum sırasında yırtık oranı masaj yapmayanlarla benzer saptanmıştır. Bu çalışmaya göre perineal masaj yapılmasının bir faydası veya zararı olmadığı bildirilmiştir. (kaynak)
- 2006 yılında yapılan ve bir çok çalışmayı derleyen bir araştırmada perineal masajın epizyotomi kesisi ve doğum sırasında oluşan yırtıkları azalttığı bildirilmiştir. Yalnız bu faydalı etki daha önce normal doğum yapmayan kadınlarda saptanmıştır. Daha önce normal doğum yapmış olan kadınalarda perineal masajın etkisi gözlenmemiştir. (kaynak)

Sonuç olarak bu günene kadarki deneyimler ve araştırmalar çoğunlukla perine masajının özellikle ilk doğumunu yapacak annelerde faydalı olabileceğini bildirmektedir. Daha önce normal doğum yapmış kadınlarda faydası olmadığı görüşü ağır basmaktadır.

Son düzenleme:
sağol canım ya ,sağlık ocağındaki dr.yüzünden taktım kafayı zaten,kanaman olursa pıhtılaşma sorunun var ,kanaman durmaz dedi.gerçi artık takmıyorum.olacağına varır herşey yoksa tadını çıkaramam kukulumun.

bişi olmaz merak etme dikkat et kendine yeter
benim doktor pata küte der o bile önemsemedi ki ayrıntılımı başka doktor yaptı o da önemsemedi
zaten aşağıda olur bu dönemde korkulacak bişi yok dedi
seninde çok aşağıda olsaydı zaten çoktan sorun yaşardın bence.
çok bilio onlar boşuna evham yaptırmışlar

$Kalebassen-Geburtsvorbereitung.webp

yurtdışında yukarıdaki aletlerle yapıyorlarmış perine masajını bilginize,

bazen bana da oluyor herkese oluyr aynı anda yazıyoruz sonuçta

hamileler boza içelim bolca ben onu da sevmem ama faydası çok muş

Bozanın en çok süt yapan sıvı olduğunu biliyorum canım ama bir o kadar da kilo yapıyormuş :1:

şimdi patron beni çağırdı elden verelim aradaki farkı dedi hak kaybına uğrama dedi

çok sinirlenmiştim oysaki gidip dövesim vardı ay dövemedimde neye vursam acaba :41::41::41::41::41::41:

Lütfetmiş gibi söylemiyorlar mı gırtlaklayasım geliyor.
:15:

selam arkadaşlar
bayadır yazamadım şimdilik hersey yolunda 3lü test sonucu da temiz çıktı darısı tüm test yaptıracakların başına :16:

Canım herhangi bir oran yazıyor mu sonuçta. Benim 988 de 1 di mesela. Ben ikili de yaptırmadığım için merak ettim..

aynen dikkatli olmam lazım Allahtan bayramda herkes şerbetli tatlı yapıyor bende hiç sevmem :1::1::1:
tam isabet olacak :1:

ben zaten k.v. lerin yanında bırak tatlıyı, pastayı, çikolatayı, pilav ekmek bile yemiyorum. ya resmen annemin kaderini yaşıyorum, o da canım hafif basenli olunca dikkat çekiyordu tabi, babam ve ailesi de kiloyu hiç sevmez, hepsi çiroz gibidir...biz küçükken babamın, babaannemlerin yanında az yerdi, sonra doymazdı tabi mutfakta yemeğe devam:)
ben eşimin yanında hiç çekinmem iştahlı iştahlı yerim ama k.v.lerin yanında öyle iştahlı yiyemiyorum. bir de sana "çok kilo almışsın " denildiyse hiç kimse yiyemez herhalde rahatça

ben zaten k.v. lerin yanında bırak tatlıyı, pastayı, çikolatayı, pilav ekmek bile yemiyorum. ya resmen annemin kaderini yaşıyorum, o da canım hafif basenli olunca dikkat çekiyordu tabi, babam ve ailesi de kiloyu hiç sevmez, hepsi çiroz gibidir...biz küçükken babamın, babaannemlerin yanında az yerdi, sonra doymazdı tabi mutfakta yemeğe devam:)
ben eşimin yanında hiç çekinmem iştahlı iştahlı yerim ama k.v.lerin yanında öyle iştahlı yiyemiyorum. bir de sana "çok kilo almışsın " denildiyse hiç kimse yiyemez herhalde rahatça

sen bişey yerken laf mı söylüyorlar
aslında bizimkilerde öyle olsa fena olmaz bende çok yemek yemeği sevmem ara ara sık sık yemek isterim
baskıdan da hoşlanmam bayramda yoklar ama halası babannesi aratmaz kv yerini

sen bişey yerken laf mı söylüyorlar
aslında bizimkilerde öyle olsa fena olmaz bende çok yemek yemeği sevmem ara ara sık sık yemek isterim
baskıdan da hoşlanmam bayramda yoklar ama halası babannesi aratmaz kv yerini

laf söyleme filan olmaz, konuşmalar hep saygı çerçevesinde ama ayrı ayrı "çok kilo almışsın" lafının üzerine haliyle sofrada kasılıyorsun. bir de karşındaki örneğin "simitin dörtte birini yerim, fazlası kilo yapar" dediğinde, sen haliyle tam simit yiyemiyorsun. bunun gibi şeyler işte cnm. kendi ailenin yanındaki gibi rahat olamıyorsun ne de olsa...
neyse ben gelecekler diye şimdiden biraz kasıldım galiba, rahat olmalıyım ki bebiş de rahat olsun deil mi?

ben de annemin yanında yemiyorum,çok kızıyor.o çok dikkat ediyor,bizdeyse eğer gittikten sonra rahat rahat yiyorum.

laf söyleme filan olmaz, konuşmalar hep saygı çerçevesinde ama ayrı ayrı "çok kilo almışsın" lafının üzerine haliyle sofrada kasılıyorsun. bir de karşındaki örneğin "simitin dörtte birini yerim, fazlası kilo yapar" dediğinde, sen haliyle tam simit yiyemiyorsun. bunun gibi şeyler işte cnm. kendi ailenin yanındaki gibi rahat olamıyorsun ne de olsa...
neyse ben gelecekler diye şimdiden biraz kasıldım galiba, rahat olmalıyım ki bebiş de rahat olsun deil mi?

aman canım sen hamilesin elbette ondan fazla yiyeceksin kilo da alacaksın
moral vermek yerine olumsuz konuşmaları kötüymüş :50: gereksiz yani hiç yorum yapma daha iyi :34:
kesinlikle kasma kendini bebeğin de sakince dursun içeride

aman canım sen hamilesin elbette ondan fazla yiyeceksin kilo da alacaksın
moral vermek yerine olumsuz konuşmaları kötüymüş :50: gereksiz yani hiç yorum yapma daha iyi :34:
kesinlikle kasma kendini bebeğin de sakince dursun içeride

ya canım annemle babam da benim yaz döneminde fazlaca şiştiğimin farkındaymış ama üzülmesin diye söylemiyorlarmış. herkes annen baban gibi düşünceli olamıyor işte.
neyse o şişlikler, ödemler gitti, şimdi sadece önde bir karnım var, egzersiz de yapıyorum, yediklerime de dikkat ediyorum. artık diyecek tek kelimeleri yok yani:)

ya canım annemle babam da benim yaz döneminde fazlaca şiştiğimin farkındaymış ama üzülmesin diye söylemiyorlarmış. herkes annen baban gibi düşünceli olamıyor işte.
neyse o şişlikler, ödemler gitti, şimdi sadece önde bir karnım var, egzersiz de yapıyorum, yediklerime de dikkat ediyorum. artık diyecek tek kelimeleri yok yani:)

malesef olmuyor kimse onlar giibi olmaz ki.
sen sağlıklı beslen de istersen kilo al takma kafana :54:

malesef olmuyor kimse onlar giibi olmaz ki.
sen sağlıklı beslen de istersen kilo al takma kafana :54:

sağlıklı beslenince gereksiz kilo alınmıyor zaten canım, sistemi oturtmak önemli olan. bu arada internette araştırma yaparken www nokta do-um nokta com diye bir site gördüm. onların da doğuma hazırlık dvd leri varmış. ayrıca doğum hikayeleri var çok güzel okudum bir tane. hem duygusallıktan hem gülmekten gözlerimden yaşlar geldi.
tavsiye ederim, vaktiniz olursa bakın

üzülme lip yaa kendini bilmezler çok,bizde de tam tersi ben dikkat etmeye çalıştıkça millet ye babam ye diyorlar yahuuu ekmek faydalı değil çocuğa diyorum böyle sanki öyle bir bakıyorlarki zannedersiniz ki ben bebeğime ölüm orucu tutturuyorum:47:

annelerrrrrrrr nasılsınız ben biraz rahatsızım üstelik okuldaki olaylar da üst üste geldi sinirlendim ama rahatlamaya çalışıyorum lipciğim üzülme biz rahat olalım bebişlerimiz rahat ola

ayyy kızlar ben biraz elişi-hobi meraklısıyımdır
kafamda yapıcaklarımın hepsini oluşturdum, bugün birazda boştum
internetten resimlerle kararlaştırdım herşeyi
kapı süsü, bez sepeti, kirli torbası, kozmetik sepeti ve duvara raf yapıcam
şimdilik bunlar, herşey hazır
ama bayramdan sonra başlayabilicem çok heyecanlandım walla
başka fikri olan var mı neler yapmayı düşünüyosunuz

ayyy kızlar ben biraz elişi-hobi meraklısıyımdır
kafamda yapıcaklarımın hepsini oluşturdum, bugün birazda boştum
internetten resimlerle kararlaştırdım herşeyi
kapı süsü, bez sepeti, kirli torbası, kozmetik sepeti ve duvara raf yapıcam
şimdilik bunlar, herşey hazır
ama bayramdan sonra başlayabilicem çok heyecanlandım walla
başka fikri olan var mı neler yapmayı düşünüyosunuz

en önemlisi bebek şekeri:) unutma güzel fikirlerinin fotoğraflarını paylaşsanda bizede fikir olsaa

6. Ayima girmek üzereyim allah kismet ederse bir oglum olucak. Odasinin siparisini verdik bayram sonrasi gelcek.Bugünde oyun parki geldi evin havasi degisti :) sanki o evdeymiste orda yatiyormus gibi... Yavastan alalim dedik hepsi bir zor olcak cok ivir zivir var su ana kadar bir corap bile almadim ona hep bekledik sonra yapariz diye birde sonra agirlascam gezemem yani biz ufaktan basladik almaya zorlanmayim ben diye allah herkeze güzel dogumlar nasip etsin o günleri görelim herkeze sevgiler

Aminn :) Biz de hep attık son zamanlara diye ama kış geldi valla, bundan sonra gezmesi de ayrı dert olacak. Hava bir taraftan beliimiz, bacaklarımız bir taraftan. Ben de bire tek kot salopet aldım. Annem gaza gelip bir sürü şey almış ama 0-3 ay arası gerekli hiç birşeyimiz yok desem yeridir. Bundan sonra güzel bir liste yapıp gaza basmak lazım. Sizde yine ilerleme var. Böyle devam :emir_bebek:

Back
X