kızlarrr günaydınnn
birkaç gündür ayrı kaldık.herkeşşşi öpüyorummm
hoşgeldin kızçelen
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlarrr günaydınnn
nerdesin kız sen kayıp![]()
hoşgeldin kızçelen
okul yoğunlaştı kuzumm,annem hopadan geldi.bu nedenle gelemedim![]()
kayınvalideler yine coşmuş valla sizinkileri okuyunca bizimkini başıma taç yapasım geliyor bu ne ya .. valla sinir ediyorlar
ama size bişey diyeyim mi şimdiden takmayın kafaya o zaman gelince annelik içgüdüsü ile yapacağınızı yaparsınız şimdiden sinyallerinizi verin lohusalık dedikleri şeye girdim dyip burnundan getirebilirsiniz![]()
bayram için dolaba meyve dışında bişey almadım valla 3*4 gün full gezicez zaten yemek yiyecek pek halimiz olmaz bide bizim her gittiğimiz yer eve de yolluyor ben yemiyorum diye
bayram sonrası şeker testim var diye tatlıyı yememeyi düşünüyorum paket yaparlar yine.
bugün izne çıkıyorum kısmetse 30 ekime kadar yokum kızlar kadınlarkulubune haftaiçi girebilirsem girerim olmadı telefondan faceden konuşuruzyatışım güzel olacak
![]()
ne yapıyor canm bulantı kusma durumları mı?merhaba arkadaşlar bugün kontrolüm vardı.Allah'a şükür herşey normalmiş.Demir hapı midemi rahatsız ediyordu onun yerine şurup verdi umarım içebilirim.24.haftada şeker yüklemesi yapılacak. sizlerden ne haber?
maşallah, ama bu arada bence yine de sana benzeyebilir, çünkü düşünsene hiç uzun yüzlü bebek gördün mü :)? hepsi toparlak oluyor, bir de ultrasında daha uvarlak çıkıyorlar, benim kızım da arap dudaklıydı ultrason resimlerindeKızlarrrrrr,
Gittik doktorcuğumuza. Gördük kızçemizi. Önce normal incelemeleri yaptı doktor..
Sonra gelelim en merak ettiğiniz yere dedi. Biz cinsiyeti bilmiyoruz sanıyo falan diye düşündük.
Meğersem yüzünden bahsediyormuş
Açtı renkliyi gösterdi yüzünü ve bacaklarını. Babamıza benzicez sanırım. Anası gibi uzun yüzlü değil, yuvarlak yüzlü olcak galiba kızım :)
Eki Görüntüle 828729
geçmiş olsunnn, hamilelikte karın büyüdü mü öksürük çok zor, bende bestami gibi karnımı tutat tuta öksürüyorummhabire mandalina yiyorum her akşam ballı sıcak süt içiyorum ıhlamur içiyorum sabahları keçiboynuzu pekmezi yiyorum yine de geçeyim demiyobi de bugün gıcık gibi bi öksürük eklendi
napçamı bilemedim size sorayım belki bi yolunu bilen vardır dedimdi
bebişe bi zararı olmaz demi :26:
Hayırlısı olsun cnm, ilk kez sez. zor olurmuş lafını duydum, normal mi olmak zorunda demek oluyor o? Bende bebişin hareketlerini bildiğin bikini çizgimin altında hissediorm ayakları sanırım orada pıtır pıtırDertliyim kızlar.. Bugün doktordaydık. 22+5 olan gebelik haftam 23+5 çıktı ultrasonda. Yani oğlumun gelişim bir hafta önde ve çok iyi. Tam 600 gr28 cm
Maasallah kuzuma.. Herseyiyle harika bi erkek:108: Bir de baş aşağı dönmüş yani daha şimdiden başı aşağıda. Doktor problem olmaz dedi.Buraya kadar hersey süper. Gelelim plesantama. Hala aşağıda ve bebeğin kafası da aşağıda diye pembe akıntìlarım olabiliyor nadir de olsa(normalmiş) ve çok sancı yapıyor. Baktım doktor bu sefer ciddi. Ayrıntılı(4D) usg istedi. Mutlaka plesantanın durumuna bakılmalı 25. haftanda yaptır onu dedi. 28. haftaya kadar çıkma ihtimali varmış yukarı, çıkmazsa sezeryan çok zor olabilirmiş vs.. Sizce de çıkar mı yukarı? Dualarınızı esirgemeyin olur mu?..
kızlar ben daha önce de yazmıştım...ama kuruntu yapma demiştiniz bana...dün yine ne oldu biliyormusunuz....benim kayınvalidem olayı iyice abarttı....iyi hoş seviyor ama ne dese iyi;bizim bebekten için o benim yaşama sebebim dedi
herşeye karışacak...konu çalışmaktan açıldı....çalışırsan ben bakarım dedi..ben dedim yok kreşe verip anca öyle dedim....yok ben kreşe verdirmem kreşe verdirmem defalarca dedi durduçalışsam da çalışmasam da evde oturmak hiçbirşey kazandırmıyor ben vericem öyle düşünüyorum dedim....
son olarak da beni kullanamadı birtürlü...temizliğini yaptırmak için çok uğraştı ama yapmadım....daha çok genç ve bekar görümce var....ve hala da akıllanmamış demek ki....ana oğul gelir benim işlerimi yaparsınız dedi....off çok canım sıkıldı böyle yapıyor şimdiden,kendinden soğutuyor...doğum sonrasından korkuyorum bu seferde kimblir neler yapacak daha diyehamileliğin keyfini çıkaramıyorum ya....kafam dolu sürekli....sanki sürekli hamile olucam hayatım boyunca tadını almam lazım ama olmuyor....
ha ha di mi, siz de bi doğum iznine çıkınca görün ben ilk hafta salağa dönmüştüm bi de evde bi sürü ufak yaralanmalaırm olmuştu, valla ne yalan diyim onu nazara bağlamıştım..
Ahahaha. Çalışan kadının psikolojisi. 1 hafta evde kalınca napıcam diye düşünür olduk
Valla çalışırken kahvaltı derdi yok öğle yemeği yok. Bi akşamı düşünüyorduk. Şimdi 3 öğün yapmak bi dert yemek bi dert.
Neyse zaten arife günü yarım gün çalışıyorum. Sonra 2 gün kurbanlıkla uğraşırız. Sonrası Allah kerim![]()
Gunaydınn.. Dun benım kafam bozuldu yine. Kot pantolonum var bi tane, likralı , beli de öyle yumuşak. Oturuyoruz, kayınvalidem dedi ki pantolonun sıkıyor mu? Yo dedim çok rahat beli halen bol. Bebeğin kafası orda ona göre yani diyor bana. Ben salak mıyım. Bi kere ben bebeğime zarar verecek bi şey yapar mıyım ya. Ondan öğrenicem. Kendisi benden daha çok koruyacak ya.
Bi de durup durup o benim o benim diyor. Sinirime dokunuyor. Geçen gün de diyor ki iki tane yapın birini bana verin öbürü size kalsın. Böyle cümleler kurulur mu ya? Harbi salak. Kimsenin torunu olmamış sanki.gece aklıma geldi sinirden uyuyamadım. Bi de şeyi düşündüm. Bunlar ailecek benim kadar titiz değiller, ellerini sürekli yıkamazlar. Dışarda köpekleri var, ona dokunurlar sonra benim eve gelirler, ellerini yıkamazlar. Ya da yıkasalar zaten köpeği sarıp sarmaladıkları için her tarafları köpekli oluyor, bazen üzerlerinde tüy görüyorum. O halde gelip bebeğimi taşıyacaklar daha küçücükken
her dk elinizi yıkayın diyemem. Bunlar da abartıyorum diye bana sinirlenirler. Bi de hadi ellerini yıkadılar, uzerleri tüylü, ya bebeğimin ağzına burnuna kaçarsa. Köpekleri severim ama bu tavırları yüzünden köpekten nefret eder oldum
ellerinizi yıkayın diyecem tabi ama kayınvalidem kayıbabam ellemezler köpeğe de dış kapıya, arabaya, carta curta dokunup yıkamazlar yine. Onlara da diyemem ki yıkayın. Allahtan eşim çok titiz çok şükür
annesinden bile daha titiz. Eve gelince direk lavaboya gider ellerimizi yıkarız. Çoğu zaman dışardaki kıyafetlerle koltuğa oturmayız. Ama onlara körek sırnaşıyor hep, bacaklarına filan dokunyor, ağzı değiyor. Sonra da gelip oturuyorlar
Bi de ben 1 ay yattım düşük tehlikesinden. Bi kere bile yeme göndermedi bi tabak. Gelip bakmadı ve aramadı bile. Yarın bebeğim doğunca ayrılmayacaklar evimden, sürekli gelecekler. Bebeği taşıyıp duracaklar, ben taşınmaya alışsın istemiyorumbi de kv çok bilmiş, şunu yap bunu yapma diye diye beni sinirden delirtir heralde.
![]()
aynen ya, her gün kahvaltı hazırlamak düşüncesi bile beni boğmaya yetiyor.aslında birkaç aile çok samimi olunsa bir gün orda bir gün burda keyifli olur. dışarıya gitsen çok güzel yerler var ama kişi başı 20-25TL civarı. hem o kadar çeşit yiyemiyorsun, hem de 4 kişi olunca çok pahalıya geliyor. bir de ev her daim derli toplu olmalı. bizde iki banyo-wc var, birine eşim girerdi bazen, ona girmesini yasakladım:) her daim temiz dursun diye.
benim k.v.ler bugün geliyor.akşam dışarda yicez eşim ayarlamış, yarın da onlar düğüne gidecek. yani 2 günü kurtardık, gerisi de bayram seyran, bir gün benim annemler yemeğe alır, 1-2 gün de akrabalar yemeğe davet etse, gerisi Allah kerim:)
bir de ben haftasonları hiç 3 öğün yapmam kızlar, sabah kahvaltısı 9-10 gibi olur, öğlen meyve yeriz genellikle, ben evdeysem bir çorba içerim ya da yoğurt yerim, akşam da 6 da yemeğe otururuz. böyle pratik oluyor.
bazen komşular, akrabalardan daha iyi olur cnm..benimde komşum doğum sonrası koca bi tepse börek getirmişti saolsun bi de bizimkiler kv. tarafı o kadını sevmez, inadına mıdır nedir, kadında beni aşırı severcanım yardım edecek yada pasta yapıp getirecek kimsecikler yokmu sana, ablan annen teyzen falan ?
senden o durumda kim pasta börek beklicek ya anlamıyorum bu insanları
bizde gelen komşu bile elinde pastayla gelir nerdeyse hiç pasta yapmadım ben oğlumun doğumunda
ojjbulduk tatlımmmmm
d,kkat et grip olma okul kaynıyor bizimde
ne yapıyor canm bulantı kusma durumları mı?
maşallah, ama bu arada bence yine de sana benzeyebilir, çünkü düşünsene hiç uzun yüzlü bebek gördün mü :)? hepsi toparlak oluyor, bir de ultrasında daha uvarlak çıkıyorlar, benim kızım da arap dudaklıydı ultrason resimlerindeama burun filan, genel itibariyle fikir veriyor insana.
geçmiş olsunnn, hamilelikte karın büyüdü mü öksürük çok zor, bende bestami gibi karnımı tutat tuta öksürüyorumm
Hayırlısı olsun cnm, ilk kez sez. zor olurmuş lafını duydum, normal mi olmak zorunda demek oluyor o? Bende bebişin hareketlerini bildiğin bikini çizgimin altında hissediorm ayakları sanırım orada pıtır pıtır
srpilyd üzüldük üzülmene ama bence çok sevmesine ilgisine bozulma aksine sevin, benimki de neler diyor, bi seviişi var çocuk korkuyo bi öpüşü var, böyle nefessiz bırakacak bi yerini kıracak sanki öyle sıkıyo, öyle sarılıyo böyle şak die elinden çekesim geliyor, bir de hiç bakamayan hali ile ben bakarım bana güven ben senin annenim diyo vs. vs. bunlara takılma biliorm insan sinir oluyor ama...açıkcası ben iş yaptırmayı isteme konusuna bozuldum orada eşine çıtlatıcaksın durumu, zavallıyı mı oynasan acaba..ben bi annenlere yardıma gideyim iş yapayım desen acaba ne der, ya da yardıma gidicem de o sırada yüzünde acı bi ifade olsun karnım da ağrıyor, belim de ağrıyor ah ah vs...eşin bilsin durumu..benimki ben hamileyken iznimde bi tabak yemek getirmeyi bile akıl etmedi saolsun..ama evine gidince hiç bişeye elmi sürdürmez.
ha ha di mi, siz de bi doğum iznine çıkınca görün ben ilk hafta salağa dönmüştüm bi de evde bi sürü ufak yaralanmalaırm olmuştu, valla ne yalan diyim onu nazara bağlamıştım..iş yerimde bi abla benim karnım büyüdükten sonra sürekli ooooh şimdi şu kadar iznin var, oooh şimdi yatcan ooooh mooooh dedi dedi izne çıktığım ilk gün ertesi kadıköy de 2. 80 düşmştüm, sonra bi sürü yerimi kestim bişiler kırdım döktüm..
Amaaa o 1 hafta sonrasında evlilik hayatımda yaptığım en güzel yemekleri yapmıştım eşime :) güzeldi tv izliyordum, bebek videoları vs. vs.. yemek yapıordum ortalık topla, sürün kuşan kocayı karşılakeşke doğum izni 6. ayda başlasa hehe daha ağırlaşmadan tadını çıkarsak şu işin..
bu arada son aylarda yemek yapmak bile zor da oluyordu biraz, karın kocaman ...ayakta fazla kalamıosun filan
cnm, bebeğe yeter mi o kadar mama, ya da sana? ben çok acıkmaya başladım valla artık :)
bazen komşular, akrabalardan daha iyi olur cnm..benimde komşum doğum sonrası koca bi tepse börek getirmişti saolsun bi de bizimkiler kv. tarafı o kadını sevmez, inadına mıdır nedir, kadında beni aşırı sever
ve bizim evde yemek var mıydı? yapan olmuş muydu derseniz ??? koca bi hayır, annem dahil o kadar bilgili tecrüveli insanlar hepsi unutmuş, bende akıl etmemiştim açıkcası...Ne mi yaptık? Pizza istemiştik!!! Skandaalllya meme veriyorum daha yeni, pizza bu baharatlı ıvırlı zıvırlı, çocuk sever mi hiç...çok da gazı olmuştu pizzadan sonra, zaten emzirme döneminde de...hamileilkt eolduğu gibi mecburi kola ve pizzadan uzak durmuştum..
hala da içmem cola, bi yanımda içerlerse az bişi cnm çeker ama
okul yoğunlaştı kuzumm,annem hopadan geldi.bu nedenle gelemedim![]()
kızlarrr günaydınnn
maşallah, ama bu arada bence yine de sana benzeyebilir, çünkü düşünsene hiç uzun yüzlü bebek gördün mü :)? hepsi toparlak oluyor, bir de ultrasında daha uvarlak çıkıyorlar, benim kızım da arap dudaklıydı ultrason resimlerindeama burun filan, genel itibariyle fikir veriyor insana.
ha ha di mi, siz de bi doğum iznine çıkınca görün ben ilk hafta salağa dönmüştüm bi de evde bi sürü ufak yaralanmalaırm olmuştu, valla ne yalan diyim onu nazara bağlamıştım..iş yerimde bi abla benim karnım büyüdükten sonra sürekli ooooh şimdi şu kadar iznin var, oooh şimdi yatcan ooooh mooooh dedi dedi izne çıktığım ilk gün ertesi kadıköy de 2. 80 düşmştüm, sonra bi sürü yerimi kestim bişiler kırdım döktüm..
Amaaa o 1 hafta sonrasında evlilik hayatımda yaptığım en güzel yemekleri yapmıştım eşime :) güzeldi tv izliyordum, bebek videoları vs. vs.. yemek yapıordum ortalık topla, sürün kuşan kocayı karşılakeşke doğum izni 6. ayda başlasa hehe daha ağırlaşmadan tadını çıkarsak şu işin..
bu arada son aylarda yemek yapmak bile zor da oluyordu biraz, karın kocaman ...ayakta fazla kalamıosun filan
Hoşgeldin yavrimu, özlettin
Canım benim burnum çok hafif kemerli, alt çenem de biraz önde. Bu yüzden hep evladım babasına benzesin diyordum. Belki öyle görmek istediğim için babasına benzetiyorumDoktora eşime benziyor diyince. Döndü eşime, bu hanım sana hakaret ediyor iskelet diyor sana dedi.
Ayyy o nazar yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Derler ya yıldızı düşük diye. Bende onlardanım sanırım. Çok kolay nazara geliyorum. Bi arkadaşım var renkli gözlü. Çok severim kendisini ama ağzından maşallah kelimesi çıkmaz asla. O gelsin gitsin illa başıma bişey geliyor. Geçenlerde geldiler eşiyle 10 dk oturup gittiler, 1 metrelik bi vazom var, kaldırmıştım dolabın üstüne, o kafama düşüyordu tepeden zor sıyırdım. Herkesin ödü koptu. :18:
canım yardım edecek yada pasta yapıp getirecek kimsecikler yokmu sana, ablan annen teyzen falan ?
senden o durumda kim pasta börek beklicek ya anlamıyorum bu insanları
bizde gelen komşu bile elinde pastayla gelir nerdeyse hiç pasta yapmadım ben oğlumun doğumunda
Anaaam bir dün girmedim maşallah ne çok yazmışsınız yavBirazdan geçmişi okurum.
Hatunlar dün kontrole 2. doktoruma gittim. Şeker yüklemesi yapıldı. Sonuç 191 :18:
Dr bi sürü söylendi bana. 2 hafta sonra 100 gr lık yükleme yapacaklar. Eğer oda yüksek çıkarsa insülin tedavisine başlayacağız dedi. Adam felaket tellalı gibi yav.. Bayram sonrasında kendi doktorumla görüşeceğim artık.
Aranızda şeker yüklemesi yaptıran var mı kızlar, sizin sonuçlar nasıl ??
oyyy ya ben onun göz rengi ile ilgisii olduğuna inanmıorm, inanmak istemiorm ya da ben de mavi gözlüyüm zira :) maşallah demeye de çalışırım, nazar deilde....beni çok üzenlere, cnmı sıkanlara taktım mı takarım bazen..başlarına da bi iş gelir hanitövbe tövbe
bu arada baya kahverengi gözlü ve dehşet nazarı değen birini tanıorum öööyle böyle değil...o da fırtına gibi eser valla Allah kem gözden korusun diyelimBu arada nazar boncuğuna da bayılırım
![]()
Anaaam bir dün girmedim maşallah ne çok yazmışsınız yavBirazdan geçmişi okurum.
Hatunlar dün kontrole 2. doktoruma gittim. Şeker yüklemesi yapıldı. Sonuç 191 :18:
Dr bi sürü söylendi bana. 2 hafta sonra 100 gr lık yükleme yapacaklar. Eğer oda yüksek çıkarsa insülin tedavisine başlayacağız dedi. Adam felaket tellalı gibi yav.. Bayram sonrasında kendi doktorumla görüşeceğim artık.
Aranızda şeker yüklemesi yaptıran var mı kızlar, sizin sonuçlar nasıl ??
Geçmiş olsun canım. İnşallah 2.yüklemenin sonuçları düzgün çıkar
Valla benim bi daha başıma bişey gelirse onun sözlerinden sonra açık açık söylicem..Gözünü seveyim maşallah de diye. Alınmaz inşallah. Korkar oldum valla onu gördükçe başıma bişey gelecek diye.
günaydın kızlar son çalışma günümüzden kayınvalideler gene aşka gelmiş
bide bayramda otobüsle uzun yol gidecek olan var mı ya ben gidicem ama bişi olur mu die de endişeliyim
oh miss, sana iyi bayramlar ve güzel dinlenmeler diliyorum şimdiden canım,
her şey gönlünüzce olsun:)