2014 Şubat Anneleri

lauranada hıssetmıyordu defneyı o ne yaptıkı coktandır yok galıba bız hısssetmeyenler:)

yok ıste gece uyanıp onu dusunuyorum uzuntuden eskıden bı vuruyordu ne yapsamda hıssedıyordum ama artık onu dınleyıp oturuyorum yok:)

çok düşünme ama bekleyince atmıyor bu veletler.

bizim kızçeye çikolata falan yetmiyor tek oynadığı şey mandalina artık ona da tepki vermiyor huy değiştirior :33:

günaydın kızlar, dün yemekli misafirim vardı çoook yorulduk kızımla, bugün yemeğimiz var evimiz de temiz, tüm gün yatacağız inş. bebeğimle :)

aylaaaar sonra çikolatalı pasta yedim ve midem çok bulanıyor şu an,çıkaracağım galiba yine :(

hamilelikten önceki günlerimi özledim, ne kadar tatlı yesem de bana mısın demezdi midem, galiba babası gibi tatlıyı pek sevmeyecek benim kız...

bu arada ceviz yemeyi de ihmal etmeyin kızlar. haftada iki balık+günde iki ceviz ve her gün kakao yağı sürün demiş bir doktor arkadaşımın kadın doğumcu hocası, bilginiz olsun..

nasılsınız kızlar kuyruk sokumundaki ağrım popomda hala devam etmekte popo üstü oturamıyorum napıcam ya tanıdıklarda kemik kaymıştır düzeltilince geçer diyo iyice tırstım yarın doktoruma gidicem bakalım o ne dicek :18:

Herkeste farklı farklı oluyor vücut tipyle alakalı sanırım :34::34::34:

Erkekler aralarında bunu mu konuşuyormuş :53::53::53:

Vajinada genişleme olduğunu söyleyenler var evet ama ilk doğumda olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor doktorlar.

belki de tam olarak böyle bir konuşma geçmemiştir de bizimki bana yem atıyordur, zaten en başından beri annesiyle beraber sezaryen diye tutturdular. onlar öyle dedikçe ben normal doğuma daha çok yaklaştım. neyse ben şu an normale hazırlıyorum kendimi, hakkımda hayırlısı hangisi olacaksa o olsun diye de dua ediyorum. hiç korkum yok çok şükür, ama etraftan çok karışan olunca da sinir oluyorum, insanı korkutan doğum hikayeleri filan anlatıp moral bozuyorlar...
eşim bir de dün demesin mi, "doğumdan sonra spora da başlayalım mı bisiklet alıp bisiklet süreriz beraber" diye. dedim ki "normal olursa ben zaten başlayacam da, sezeryan olursa en az 6 ay yürüyüş dışında spor yapmak yasak haberin yok galiba..." bunu duyunca bozuldu tabii, erkeklere bak ya, ne yardan geçiyor ne serden... hem çocuk doğur, hem çalış para kazan, hem de vücudun kısa sürede manken gibi olsun istiyorlar...sanki victoria secret melekleriyiz biz, onlar göğüsleri bozulmasın diye eminim ki emzirmiyordur bile...

belki de tam olarak böyle bir konuşma geçmemiştir de bizimki bana yem atıyordur, zaten en başından beri annesiyle beraber sezaryen diye tutturdular. onlar öyle dedikçe ben normal doğuma daha çok yaklaştım. neyse ben şu an normale hazırlıyorum kendimi, hakkımda hayırlısı hangisi olacaksa o olsun diye de dua ediyorum. hiç korkum yok çok şükür, ama etraftan çok karışan olunca da sinir oluyorum, insanı korkutan doğum hikayeleri filan anlatıp moral bozuyorlar...
eşim bir de dün demesin mi, "doğumdan sonra spora da başlayalım mı bisiklet alıp bisiklet süreriz beraber" diye. dedim ki "normal olursa ben zaten başlayacam da, sezeryan olursa en az 6 ay yürüyüş dışında spor yapmak yasak haberin yok galiba..." bunu duyunca bozuldu tabii, erkeklere bak ya, ne yardan geçiyor ne serden... hem çocuk doğur, hem çalış para kazan, hem de vücudun kısa sürede manken gibi olsun istiyorlar...sanki victoria secret melekleriyiz biz, onlar göğüsleri bozulmasın diye eminim ki emzirmiyordur bile...

enıste beye bak sen yaaaa.takma sen kuzucum ınsallah saglıkla normal dogurursun .kusura bakmasın yanı benımkı bole seylerı hıc dıle getırmez aama kesın ıcten dusunuyordur

birde çok aşağıdan vuruyor bu kuzum yaaaa acaba plasentamın asagıda olmasındanmı kaynaklanıyor acaba

evet ya bir de zaten normalin fiyatının daha düşük olması lazım, hele ki epidural filan yoksa, anestezi de almıyorsun, soyguncu ayol bunlar...sizn orada ne uygunmuş ya fiyatlar...bence hükümet çok çocuk doğurmamızı istiyorsa bu fiyat istikrarsızlığına da bir el atmalı:)

ya bir de kafama takıldı haftasonu bir konu hakkında konuştuk da, eşimin 2 arkadaşının eşleri de geçen sene aynı ay doğum yaptılar ikisi de normal istiyordu ama birininki mecbur sezeryan oldu. normal doğuranın eşi güya cinsel hayatlarının eskisi gibi olmadığını filan söylemiş. bizimki de kafaya takmış bunu. şimdi ben hiç kesisiz yırtıksız doğum yapsam bile adamın kafasında bu önyargı yerleşmiş. ben anneme de sormuştum, çok yakın bir bayan doktor arkadaşıma da sordum "cinsel hayat eskisi gibi devam eder vajinada genişleme filan olmaz, o loğusalık döneminde kendini toparlıyor" dediler. tamam vücuttan vücuda göre değişir belki ama sonuçta eğer böyle bir sey olsaydı bütün ünlüler, ne bileyim avrupalılar doğal doğum diye tutturmazlardı. cinsellik sonuçta fiziksellikten öte kafada olan biten bir sey bana göre...

tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum hani derler bal dolu bi kaba parmak sürmeye benzer o anda iz bırakır ama vakit geçtikçe aynı eski haline gelir.. sezeryanın da bi sürü sıkıntısı var cinsel ilişki bile kısıtlanıyo bi süre.. inşallah normal doğum yapabiliriz benimki normalden yana zaten sezeryanı kafamızdan çıkardık inşallah şartlar uygun olur da normal doğum yaparım :31:

nasılsınız kızlar kuyruk sokumundaki ağrım popomda hala devam etmekte popo üstü oturamıyorum napıcam ya tanıdıklarda kemik kaymıştır düzeltilince geçer diyo iyice tırstım yarın doktoruma gidicem bakalım o ne dicek :18:

geçmiş olsun canım,
kuyruk sokumu ağrısı bende 3.ayda filan başlamıştı. ortası boş olan oturma minderlerinden edindim, ağrı geçti rahat ettim. ama geçenlerde yerde oturup bacakları esnetme hareketlerinden yaparken biraz fazla zorladım galiba kuyruk sokumumu, 1 hafta yürürken hafif ağrı yaptı, sonra da geçti. senin de kısa sürede geçer inşallah, işte hamilelikte dezavantaj ağrıyan yere ne krem sürebiliyorsun, ne ağrı kesici,kas gevşetici kullanabiliyorsun ne de röntgen çektirebiliyorsun, hepsi sakıncalı. yaa eskiden hop güp oturan kalkan, ağrısız acısız yürüyen, koşan halimi öyle çok özledim ki. ama bazen de hamileliliğin tadını daha tam alamadım, ikinciyi de yaşamak isterim diyorum...

kuyruk sokumu dayanılmaz ise simit tarzında bir şey veriyorlar üzerine oturuyorsun dr git bakalım ne diecek

geçmiş olsun canım,
kuyruk sokumu ağrısı bende 3.ayda filan başlamıştı. ortası boş olan oturma minderlerinden edindim, ağrı geçti rahat ettim. ama geçenlerde yerde oturup bacakları esnetme hareketlerinden yaparken biraz fazla zorladım galiba kuyruk sokumumu, 1 hafta yürürken hafif ağrı yaptı, sonra da geçti. senin de kısa sürede geçer inşallah, işte hamilelikte dezavantaj ağrıyan yere ne krem sürebiliyorsun, ne ağrı kesici,kas gevşetici kullanabiliyorsun ne de röntgen çektirebiliyorsun, hepsi sakıncalı. yaa eskiden hop güp oturan kalkan, ağrısız acısız yürüyen, koşan halimi öyle çok özledim ki. ama bazen de hamileliliğin tadını daha tam alamadım, ikinciyi de yaşamak isterim diyorum...

inşallah tamamen geçer gözüm korktu geçmeyecek sanki :( oturamamak çok kötü

birde çok aşağıdan vuruyor bu kuzum yaaaa acaba plasentamın asagıda olmasındanmı kaynaklanıyor acaba

yok hayatım öyle düşünme,
benim de bir ara aşağı bölgelere vuruyordu sıpa, neredeyse idrar yapılan yere doğru baskı hissediyordum. o tamamen bebeğin pozisyonuyla alakalıymış, başı aşağıda olunca aşağıya daha çok baskı yaparmış. ben cumartesi günü plasentanın yerini sordum doktora, "normal yerinde, aşağıda değil" dedi. senin plasentan da yukarı çıkmıştır artık, kontrolün ne zamandı spsem?

Arkadaşlarımm günaydın.. Bana akıl verir misiniz ya? :( Bebek odası mı yoksa beşik mi alsam karar veremiyorum.. Beşik alan arkadaşlarım bebeğinizin eşyalarını nereye koyacaksınız? Bunu bilemediğimden odaya yöneliyorum; ama kiracı olduğumuz için de çok eşya doldurmak istemiyorum evi taşınırken zor olacak.. Fikirleriniz neler :(

Back
X