2014 Şubat Anneleri

masallh arkadasimm senin el emegine :) bende alicam nevresim bide yatak :) cok fazla birsey almiyorum ilk kizimin giymedigi giysisi cok.sadece kis old.icin kadife takimlar alcam.

ikinci olduğu için bizim biraz şanslıyız aslında fazla masrafımız olmuyor :1:
benimde alacaklarım bitti giysi dışında bir alt açma yaptım işte birde dolap yaptırıyorum eşyaları için onun dışında yok çok şükür eksiğimiz

canım köy sütü aldm kaynatıyorum yumurtada haşladım daha kahvaltı yapıcam yani :56: canım sen kaçlık yaptırmıştın ilk 50lik mi bende dikkat edeyim bali :19: bidahakine çıkmasın tatlı ekmek pilav yemicem meyve felan cok yiyorum ben mandelina felan haftada 2 kilo yani onalrda zararlımı ne yiyip ne yememem gerektini bileyimde ona göre:50:

benim 50lik bakıldı ama 1 saat sonra ölçti bida ölçmedi

50 likte iki kez alıyorlar kan kuzum.söylediğin doğru

aslında onlar içinde daha kolay olurdu kelebek ama yapmıyorlarmış
ne zaman senin 100 lük
benim 100 lükte cuma gününe işede gelme o gün en az 3 saat hastane sürer zaten
akşamada bi 75lik deviririm artıkım eşimle :9::9::9::9::9::9:

ama ama maşallah çok tatlı :5:cok duygulandımmm...kimin bebişini görürsem göreyim akıyo valla.Allahım sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bbilimimmm:16:
ay sağol tatlım inş. kucağımızdaki fotolarınıda ekleriz buraya :16::16::54::54:

canım köy sütü aldm kaynatıyorum yumurtada haşladım daha kahvaltı yapıcam yani :56: canım sen kaçlık yaptırmıştın ilk 50lik mi bende dikkat edeyim bali :19: bidahakine çıkmasın tatlı ekmek pilav yemicem meyve felan cok yiyorum ben mandelina felan haftada 2 kilo yani onalrda zararlımı ne yiyip ne yememem gerektini bileyimde ona göre:50:

benim 50lik bakıldı ama 1 saat sonra ölçti bida ölçmedi

canım meyvelerden muz, hurma, incir gibi meyvelerden uzak dur bi kaç gün öncesinde ayrıca yaptırmadan bir gün öncede oturup tanelerde mandalin yeme en çok bi tane ye gecesine yeter o günlük :20:

herşeyin yolunda çıkması güzel gözün aydın

daha durrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
doğduğunda büyürken o güldüğünde sen gülmüşten daha çok zevk alacaksın o yemek yemesse sen doymadığını hissedeceksin o mutlu olduğunda sen onun 100 misli mutlu olacaksın

bu zamana kadar ne üzüntülerim üzüntüymüş nede sevinçlerim sevinçmiş diyeceksin hayattan hiç bu kadar zevk almamışım diyeceksin
ne aptal şeylere üzülmüş ağlamış diyeceksin, çünkü yavrun ağladında dünyanın en büyük üzüntüsünü yaşayacaksın
allah acılarını göstermesin hiç birinin hepsine sağlıklı mutlu ömürler nasip etsin inş.

ama HAYAT BİR BEBEKLE BAŞLIYOR KIZLAR İNANIN BANA :16::34:

Çoo teşekürler:34::34: eminim ki öyledir. Onun varlığını öğrendiğimden beri onun için yaşıyorum :16::16:

oyyyyyyy kıyamam ben sizeee.ne kadar büyümüşşş.şeker test sonuçlarına çok sevindimm.aldıklarını ekle de bakalım kuzum

Teşekkürler tatlm:16::52: aslında dün hepsini masaya serdim ama fotoğraflarını çekmeden topladım. Bi daha açınca hepsini tek tek çekip atacağım :16::16::16:

kızlarrrrrrrrrrrr cok canım yanıyor gece sag kalcama bır agrı gırdı yuruyemıyorum kıpırdayamıyorum o halde mecbur okula gıtım merdıvenlerı ınıp cıkarken gozumden yas geldı yanı.topalalyarak yuruyorum nolur dua edın bana

canım meyvelerden muz, hurma, incir gibi meyvelerden uzak dur bi kaç gün öncesinde ayrıca yaptırmadan bir gün öncede oturup tanelerde mandalin yeme en çok bi tane ye gecesine yeter o günlük :20:

hım tamam canım dikkat ederim tatlı hiç yemicem cay felanda içmem sevmiyorum zaten ona cok şeker atıyorumda:17: turjuda yemim ya acık boğazımı tutayım ödemide tuz yapıyomuş herelde tuzlu attlı yasak ben bi yatıp uyuyayım bali bişi yemiceksem:9:

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla

kaynağı: rüyaüz salihin
imamı gazalinin hadis deryası

bugün hemşireler çok komikti ya bizim saglıkmocanda her doktorun hemşiresi var benim doktorumun hemşiresi ebe çok şanslıyım bu konuda aman böle sanki oturmaya gitmişim gb bi muhabbet bi ilgi alaka özelde yok böle rahatlık :12:

neyse başka bi hemşirede ayakkabılarıma bakıyodu böle dik dik 50lik şekeri içtim bizim ebe kendi bardayla vermişti bende yıkamak için yanalrına girdim ayakkabılarıma bakan hemşire dedi onalr zayıflama ayakkabısımı evet dedim:1: geçen sene ben beyaz spor ayakkabı alcaktım eşimi ekmek almaya yolladım bigün bi baktım elinde spor ayakkabıyla gelmiş beyaz topuklu gb böle anama dam bimden almış:1: bak topuklu cok güzel diyo bi baktım zayıflama ayakkabısı:9::9::52: neyse giyemiştim hiç 3 . giyişimmi ne eşortmanım uzun diye yere degmesin diye giydim meger o hemşirede zayıflama ayakkkabısı istiyomuş böle yicek gb bakıyo bende alcam felan ama rahatmıdır bilemiyorum felan dedi bende dayanamadım deneyin isterseniz dedim hemen cıkarttı ayakkabısını:27: verdim tekini iyi gb felan filan yaptı öteki tekinede bakıyo dedim bunuda giyin yürüyün dedim:1: verdim ikisinide sedyeye oturdum ben:9: o gezdi 10 dakka felan:1::1:ama içim kaynıyo gülcem gülemiyomda sonra hemşirelere kahve geldi bizim ebe banada ucundan içirdi gayet kanka olduk yani hepsiyle:16:

ben geldim hatunlar uzun bir aradan sonra buradayım çok yoğun günler geçiriyorum,atama telaşı aldı gitti beni evet atama diyorum çünkü pttye açıktan atandım kısmetse evrakları bu hafta içinde teslim edip başlangıç tarihimi öğrencem inşallah bi pürüz çıkmaz çünkü sözleşmeli atandım hayırlısı hakkımda artıkın:) bu hafta koşturmacayla geçti anlicanızz haftasonu da kayınvaldemlerdeydim öyle böylee uzak kaldım sizlerden:( ara ara faceye girdim oraya bile uğrayamadım da merak eden olmuştu neyse iyiyim genel olarak :) rabbim bebeğimizi kısmetiyle yolluyor,bakalım zaman ne gösterecek darısı tüm atanamayanlara daha hayırlıları önümüze çıksın inşallahh:)

bebeğime gelince haftaya kontrole gitmeyi düşünüyorum bakalım nasıl defne hanımlar,çok hareketli bir bebek değil ama şu günlerde biraz iyi aramız :) hareket ediyor hem de mememin altından vuruyor göbek deliğimin baya bir üzerinde yaa karaciğerimde çalışmalar yapıyor galiba :))) sizler nasılsınız?

bende senı merak etmıstım yavru kus bak defne kısmetıyle gelıyor o kadar sahıt oldumkı bebk kesın aılesıne bır kısmet getırıyor artık sende ıs kadınısın.merak etmıstım bende senı sagolsun adally haber verdı hayırlı ugurlu olsun ben dun aksamdan berı felaket kalca agrısı cekıyorum banada dua et

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

ay canım benim ya umarım bunlar böyle yazıldığı gibi doğrudur eski günahlarımız için sürekli tevbe ediyoruz ama (ben ediyorum yani) ama bunu görünce gözlerim doldu umarım burdaki gibidir
çok sağol paylaşım için :16::16::16:

hım tamam canım dikkat ederim tatlı hiç yemicem cay felanda içmem sevmiyorum zaten ona cok şeker atıyorumda:17: turjuda yemim ya acık boğazımı tutayım ödemide tuz yapıyomuş herelde tuzlu attlı yasak ben bi yatıp uyuyayım bali bişi yemiceksem:9:

kız yok aç kalma
ama şekerini yükseltmicek şeyler ye hem ne zaman gidicen sen 100 lük test için en erken p.tezidir herhalde özellikle hafta sonu dikkat et :34:

çok güzel canım:31: bende dogumda ölürse kadın şehit olurmuş öyle biliyorum ne büyük mükafat kolay elde edince kıymeti bilinmiyo ama ben çok iyi biliyorum evlat ne demek rabbim herkeze nasip etsin

bide tabi bu her hamile için geçerlimidir ki eskiden kadınalr göbekelrini saklarmış öle yani ne bilim şimdi hamielelr göbegi acık bile giyolar allah sonumuzu hayır etsin çocuklarımızza bol bol kuran okuyup dinletmeliyiz inşallah ben 2. hatimime başaldım 15. cüzdeyim buda bitince yasin felan hatmi yapıcam tesbih hatimleri yapıcam kısmet olursa hayırlı evlat olsunlar inşallah zman çok kötü:50:

ay canım benim ya umarım bunlar böyle yazıldığı gibi doğrudur eski günahlarımız için sürekli tevbe ediyoruz ama (ben ediyorum yani) ama bunu görünce gözlerim doldu umarım burdaki gibidir
çok sağol paylaşım için :16::16::16:

kız yok aç kalma
ama şekerini yükseltmicek şeyler ye hem ne zaman gidicen sen 100 lük test için en erken p.tezidir herhalde özellikle hafta sonu dikkat et :34:

doktorumu arıcam bakalım ne dicek püff:ssz:

günaydın kızlar ben 8bucukta gittim saglık ocana açlık şekerim 82 çıktı 50lik şeker yüklemesinden 1 saat sonra malesef 172 çıktı:5: ben açlıktan korkuyorum ama yüklemeden sonra çok çıktı doktor muhtemelen tekrarını ister kendi kadın doum doktorunla bi görüş dedi sanırım 75 lik yapıcaz :50: ekmekten nişastalı şeylerden uzak dur dedi bende 5-6 . ayıma kadar hiç tatlı koymadım ağzıma tiksindim tatlıdan ama gel gelelim bayramdan sonra krşzlerim tuttu çukalatasıydı pastasıydı attlısıydı yedimde yedim en son zaten sütlac tulumba yedim dün akşam tatlı kurabiyeler bisürü hurma yedim çıkmasında nabsın püff:ssz:

ama şeker yüklemesinde hiç zorlanmadım yani ben cay bardandaki caya 7 küp şeker atıyorum hoşuma bile gitti yani:27: arada bekşicem 1 saattede kan aldı tsh içinde kan verdim idrarıma baktı bişi cıkmış anlamadım bol su iç dedi:31: sonra kiloma baktı tansiyonumu ölçtü başta ölçemedi çok düşüktü sonra 9-7 çıktı başkaaaa hı bide kalbini dinledi yedi şekeri bak nasıl kıpır kıpır dedi kalbini dinlicek bi ore bi bure kayıyo zor dinledi:1:

bide sol elim akrımcalanıyodu ve avcumun içinde şişlik var damar gb morarıyo bazen ödem var dedi kadın dogum doktoruna danış dedi öyle işte

ayın 21 inde endokrinolojiden randövü aldırdım saglık ocanda bakalım oda yüksek cıkcak muhtemelen yarın saglık ocandan alıp ögrenirim durumumu puff pufffffff:ssz: tatlıdan ve ekmekten uzak durcakmışım ee nişastalı şeylerdende nelerde nişasta var acaba bu sefer kadın doguma 1 ay sonra gideyim diyodum ama mecbur gitcem herelde onada yada telefonal arar sorarım artık:50:

geçmiş olsun canım,
ben de şeker testini 100'lük yaptırıcam cumartesi günü, 50'liğin sonucu 150 çıkmıştı.
aynen kuzum ben de ne yiyeceğimi şaşırdım artık, bamya filan pişirdim onu yiyorum, haftasonu biraz sebze alıcam pazardan brokoli, karnabahar...vs. et yiyorum işte, salata yiyorum. ekmek olarak tam buğday ekmeğini sadece sabah yiyorum. meyvelere de kuşkuyla yaklaşır oldum.muz, kuru incir, üzümü bıraktım yemiyorum.patates,havuç da yasak hem nişasta hem şeker içeriyor.
resmen yaşlı teyzeler amcalar gibi olduk ya şu bizi düşürdükleri duruma bak, bir de derler ki hamilelik bir hastalık değil, bir süreç... ya öyle tabi...yahu hastaneden çıkmıyoruz baksana, istediğimizi yiyemiyoruz ne anladım ben bu işten:))

ben yemeğe gidiyorum kızlar ama gitmeden önce bişi yazmak istedim şu az önceli paylaşımla ilgili olarak

bi tanıdğım var yeni doğum yaptı
kimseyi yargılamak istemiyorum ama
sancıdan korkuyor diye sezeryan oldu hiç sancı çekmedi yani (ilk bebeği) sancı sevabı gittimi :1:
birde bebeği nerdeyse hiç emzirmedi emmiyormuş e bebeğin azına biberonu mamayı dayarsan bebek emermi emmez tabiki

çok güzel canım:31: bende dogumda ölürse kadın şehit olurmuş öyle biliyorum ne büyük mükafat kolay elde edince kıymeti bilinmiyo ama ben çok iyi biliyorum evlat ne demek rabbim herkeze nasip etsin

bide tabi bu her hamile için geçerlimidir ki eskiden kadınalr göbekelrini saklarmış öle yani ne bilim şimdi hamielelr göbegi acık bile giyolar allah sonumuzu hayır etsin çocuklarımızza bol bol kuran okuyup dinletmeliyiz inşallah ben 2. hatimime başaldım 15. cüzdeyim buda bitince yasin felan hatmi yapıcam tesbih hatimleri yapıcam kısmet olursa hayırlı evlat olsunlar inşallah zman çok kötü:50:

herkesin fikri, hayata bakışı farklıdır elbet canım, herkese saygımız var. ben de elimden geldiği kadar hamileliğimi gizlemeye çalışanlardanım, örtülüyüm zaten ve o da vücudumuzun bir parçası hem de en özelimiz,gizemlimiz, herkes görmemeli bence..tabi ne kadar şal-pelerin alsan da üzerine belli oluyor hamile olduğun ona yapacak bi şey yok; ama herkesin gözüne sokmaya çalışmaktan iyidir yine diye düşünüyorum..kaynak riyazüz salihin olduğu için sahihliğini sorgulamıyorum bile hadisin, inş. inanarak amel edersek biz de o günahsızlardan oluruz tatlım..

geçmiş olsun canım,
ben de şeker testini 100'lük yaptırıcam cumartesi günü, 50'liğin sonucu 150 çıkmıştı.
aynen kuzum ben de ne yiyeceğimi şaşırdım artık, bamya filan pişirdim onu yiyorum, haftasonu biraz sebze alıcam pazardan brokoli, karnabahar...vs. et yiyorum işte, salata yiyorum. ekmek olarak tam buğday ekmeğini sadece sabah yiyorum. meyvelere de kuşkuyla yaklaşır oldum.muz, kuru incir, üzümü bıraktım yemiyorum.patates,havuç da yasak hem nişasta hem şeker içeriyor.
resmen yaşlı teyzeler amcalar gibi olduk ya şu bizi düşürdükleri duruma bak, bir de derler ki hamilelik bir hastalık değil, bir süreç... ya öyle tabi...yahu hastaneden çıkmıyoruz baksana, istediğimizi yiyemiyoruz ne anladım ben bu işten:))

aynen yaa bu zmana kadar maşallahım vardı hiç midem felanda bulanmadı benim ama elelrim ciddi anlamda agrıyo uyuşuyo inşallah ödemde çok önemli bişi değildir sanırım benide sıkı bi diyet bekliyo benim bi tanıdıgımda ödem vardı o gün içinde 2 kaşık yağ yiyodu yada 4 zeytin:27: yani herşeyi sayıyla grmlaydı hayırlısı olsun hakkımızda çogu gitti azı kaldı inşallah bebekelrimiz iyi olsunda diyete alışalım hem dogumdan sonrada kilo vermemiz kolay olur:1:

bu arada benim ebe dediki eskiden en aşı avrdı ne doktor ben bile gitmemiştim kızımda dedi bende dedim bizde hergün doktordayız bide utrasyon zaarlı diyoalr dedim bebek hep ellerini yüzünü kapatıyo dedim öyle bebekelr rahatsız oluyo ışıktan ses dalgasından dedi utrasyona girdiginde eve gidince mutlaka banyo yap ve en az 1 saat dışarda dolaş dedi vucut atması için o etkiyi dedi hiç duymmaıştım bundan sonra öyle yapıcam:31:

Back
X