2014 Şubat Anneleri

kızçeler selaam

öğlen yemeğimi yedim yemekhanede salata vardı yiyemedim:S
az yemekle şişmeyi başardım gene
bu demir ilacı nekadar masum olsada sevemedim hep acaip edio beni kabız şiş:S
nesse son 3 ay sonra gene hapsız günler inşallah

hoşgeldin lepi yoktun sanki sabah beridir
benimde bu yeni kan ilacı sanki öyle diğer kan ilacım rahatlatıyordur wc olayını ama bu sanki daha çok kabız etti bilemedim :26:

doğumdan sonra da verilebiliyor bu kez emzirme süresi için teyzeme benzeri bir kaç ilaç verdi doktor

inşallah bana vermez doğumdan sonra uzun süre doktoru görmek istemiyorum açık açık desem mi böyle :42:
haha o an diyebilirsin
lohusa olcan nasılsa sonradan lohusaydım aklım başımda değildi dersin:D

hoşgeldin lepi yoktun sanki sabah beridir
benimde bu yeni kan ilacı sanki öyle diğer kan ilacım rahatlatıyordur wc olayını ama bu sanki daha çok kabız etti bilemedim :26:

ivit yoktum yeni geldim:)
iki hafta kadar içmedim ben hapı
bi rahattım bi rahattım
başladığımın ertesi günü kabız etti şişrdi beni gene
tartılar fazla gösterio birikimlerim sayesinde:27:
eskiye dön sen olmadı
bana tek yarayan şuan kullandığım hap malesef zaten kabızlık eskiden beri var ama hapla katmerlendi

selam kızlar ..aranıza katıldığım için memnunum.. çok güzel paylaşımlarınız var..3. bebeğimin cinsiyetini soran arkadalarım olmuş. doktorlar erkek diyorlar bakalım hayırlısı inşallah..sormak istediğiniz sorularınız olursa yardımcı olurum her konuda..tabi oğlumdan fırsat buldukça cevaplamay çalışırım..:54::54::54::54::34::34:herkese hayırlı akşamlar canlarıım..

nefes darlığı,mide yanması,bel ağrısı hepsi mevcut artıkk:53:gece acıksam da inatla yemiyorum,önceden uyuyamazdım ama artık kontrol ediyorum kendimi:46:sen de düşünmemeye çalış geceleri...

ah ya düşünmemek mümkün mü geçen yemiycem dedim ki gündüz vaktiydi kilolar aldı başını gidiyor diye 1 saat dayanabildim sonrası malum kusma baygınlık hissi falan cidden yemeye ihtiyacımız var sanırım

kızçeler selaam

öğlen yemeğimi yedim yemekhanede salata vardı yiyemedim:S
az yemekle şişmeyi başardım gene
bu demir ilacı nekadar masum olsada sevemedim hep acaip edio beni kabız şiş:S
nesse son 3 ay sonra gene hapsız günler inşallah

ben bu demir ilacını hiç düşünememiştim bir hafta kadar kullanmadım ne kadar rahattım şimdi gene kabızlık şişkinlik

Canım arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla sezeryanı 38. haftada yapıyorlarmış. ilk doğumda son ana kadar bekliyorlar ama 2. doğumlarda 15 gün önceden alıyorlarmış. benim doğum 28 şubat görünüyor ama sanırım 15i civarında olacak doğumum.

sizin sezeryan olursa kova burcu, normal olursa balık burcu olma ihtimali var ozaman:)
bu arada bir sey duydum tv. de astrolog söylemiş, (tabi inanan-inanmayan herkesin kendi fikri) güneş tutulması yeni oldu biliyorsunuz ve akrep burcunda gerçekleşmiş, bizim bebişler de anne karnında güneş tutulmasını yaşadıkları için kişilik olarak güçlü ve hırslı bir karakter yapısı taşıyabilirlermiş.

tam kaburgalarımın altı orta boşluk acıyor ağrıyor gibi,yanıyor da gibi ne olduğunu anlayamıyorummm:43:soda iyi geliyor demek ben de deneyim.önceden bu kadar olmazdı,şimdi ne yersem yiyim çok kötü yapıyorr:50:

canım mideye dair ne şikayet ararsan bende mevcut. bulantı, ekşime, yanma, kusma vs.. doktorundan mide koruyucu şurup isteyebilirsin ben kullanıyorum rahatlatıyor.. dediğiniz gibi soda çok iyi geliyor yalnız şişme varsa ayakta elde soda içmeyin çünkü soda şişiriyor...kuruyemiş tavsiye edrim kesinlikle bana iyi geliyor. ayrıca çiğ soğan-sarımsak-domates de yememeye çalış, çok fena azdırıyor, meyvelerin (elmanın-armutun vs) kabuklarını da soyarak ye , inş. rahatlatır biraz

canım ben silmedim valla bilmiyorum silende oluyordur belki
benim o yeni doğum yapan tanıdğım kremleri doğumdan önce kullanmaya başladı ben ona hastane gittiğimde dedimki soğan sür yok yok dedi bu kremler yeni çıkmış en iyisinden dedi yanında arkadaşıda vardı dediki bana soğanmı kaldı ayol dedi küçükseyerek (kendisi avukatta) beni horladı aklınca

bi duydum 4 gün sonra göğüs uçları yara olmuş meme veremiyormuş :37:

ay maşallah ya bunu normal doğurdu diyorsun ayyyyyyyyyyyy
vallahi bravo onada ona doğum yaptıran doktorada bak bu bana güç verdi hayır doktor iri bebek dese yinede normal dicem ozaman :54:

hakikaten 4.700 bebeği nasıl normal doğurmuş ayol, 41 kere maşallah:)
4 kilo üstü olunca doktorlar korkuyor sezeryana alıyor normalde. ama belki de bebeğin kafa çapı önemlidir, kafa çıktıktan sonra vücut daha rahat çıkıyor ya:)

Hepsi çok güzel canım güle güle kullanın :16:

Merhabalar güzel anneler...
Geç saatte yazıyorum ve siz yoksunuz farkındayım:43:ama uykum kaçtı yorgunluktan napayım..
Yorgunluktan diyorum çünkü oğluşun alışverişini yaptık bugün.
Bir kısmını da sonra alıcaz.
Anladım ki herşey bi günde toptan alınmıyormuş:1:
aldıklarımı ekleyeceğim en kısa zamanda. Öyle yorgunum ki şu an.. Bir ben mi bukadar hantallaştım?
En önemlisi yarın ayrıntılı (4D) ultrasonumuz var.
Saat 16.30'da ama erken çıkıcaz ki hastaneyi bulabilelim:1:
sonuçları inşallah mutlulukla paylaşacağım o temiz sonuçları yazmayı nasip eder Allahım..
Heyecan zirve...
Dua ve iyi dilekleriniz bizimle olsun..
Akşama doğru mutlaka online olurum..
Öpüyorum sizleri:16:

Güzel haberlerle gel inşallah :nazar:

günaydın kızlar ben 8bucukta gittim saglık ocana açlık şekerim 82 çıktı 50lik şeker yüklemesinden 1 saat sonra malesef 172 çıktı:5: ben açlıktan korkuyorum ama yüklemeden sonra çok çıktı doktor muhtemelen tekrarını ister kendi kadın doum doktorunla bi görüş dedi sanırım 75 lik yapıcaz :50: ekmekten nişastalı şeylerden uzak dur dedi bende 5-6 . ayıma kadar hiç tatlı koymadım ağzıma tiksindim tatlıdan ama gel gelelim bayramdan sonra krşzlerim tuttu çukalatasıydı pastasıydı attlısıydı yedimde yedim en son zaten sütlac tulumba yedim dün akşam tatlı kurabiyeler bisürü hurma yedim çıkmasında nabsın püff:ssz:

ama şeker yüklemesinde hiç zorlanmadım yani ben cay bardandaki caya 7 küp şeker atıyorum hoşuma bile gitti yani:27: arada bekşicem 1 saattede kan aldı tsh içinde kan verdim idrarıma baktı bişi cıkmış anlamadım bol su iç dedi:31: sonra kiloma baktı tansiyonumu ölçtü başta ölçemedi çok düşüktü sonra 9-7 çıktı başkaaaa hı bide kalbini dinledi yedi şekeri bak nasıl kıpır kıpır dedi kalbini dinlicek bi ore bi bure kayıyo zor dinledi:1:

bide sol elim akrımcalanıyodu ve avcumun içinde şişlik var damar gb morarıyo bazen ödem var dedi kadın dogum doktoruna danış dedi öyle işte

ayın 21 inde endokrinolojiden randövü aldırdım saglık ocanda bakalım oda yüksek cıkcak muhtemelen yarın saglık ocandan alıp ögrenirim durumumu puff pufffffff:ssz: tatlıdan ve ekmekten uzak durcakmışım ee nişastalı şeylerdende nelerde nişasta var acaba bu sefer kadın doguma 1 ay sonra gideyim diyodum ama mecbur gitcem herelde onada yada telefonal arar sorarım artık:50:

O el uyuşması ne gıcık bişeydir ya bende de var kavrayamıyorum bazen elimdekileri :50:

kızlar geçen hafta gittiğim muayene 26 haftalıkken kızım
ancak ekleyebildim

:nazar::nazar::nazar::16::16::16:Eki Görüntüle 851602 :nazar::nazar:

:nazar::nazar: oy maşallah ya :nazar::nazar:

benimde 2 gece önce yakın arkadaşım doğum yaptı çekimlerini ben yaptım

bu tombik bebeği paylaşayım dedim sizlerle
4.5 kilo doğdu erkek cinsiyeti :emir_bebek:

Eki Görüntüle 851826 Eki Görüntüle 851827

Maşallah demekten artık yoruldum valla çok güzeller ama çook :nazar::nazar::nazar:

canım ben silmedim valla bilmiyorum silende oluyordur belki
benim o yeni doğum yapan tanıdğım kremleri doğumdan önce kullanmaya başladı ben ona hastane gittiğimde dedimki soğan sür yok yok dedi bu kremler yeni çıkmış en iyisinden dedi yanında arkadaşıda vardı dediki bana soğanmı kaldı ayol dedi küçükseyerek (kendisi avukatta) beni horladı aklınca

bi duydum 4 gün sonra göğüs uçları yara olmuş meme veremiyormuş :37:

ay maşallah ya bunu normal doğurdu diyorsun ayyyyyyyyyyyy
vallahi bravo onada ona doğum yaptıran doktorada bak bu bana güç verdi hayır doktor iri bebek dese yinede normal dicem ozaman :54:

4 kilo üstü olunca doktorlar korkuyor sezeryana alıyor normalde. ama belki de bebeğin kafa çapı önemlidir, kafa çıktıktan sonra vücut daha rahat çıkıyor ya:)

Hepsi çok güzel canım güle güle kullanın :16:

Güzel haberlerle gel inşallah :nazar:

O el uyuşması ne gıcık bişeydir ya bende de var kavrayamıyorum bazen elimdekileri :50:

:nazar::nazar: oy maşallah ya :nazar::nazar:

Maşallah demekten artık yoruldum valla çok güzeller ama çook :nazar::nazar::nazar:
sağol tatlım :16::16::54::54::54::54:

canım kafada kolay çıkıyor aslında çıkarken kafa henüz parçalı zaten taş gibi değilki esnek yapıda bıngıldak dediğimiz olay yani esniyor kemikler birbirine geçiyor adeta sonra eski haline dönüyor birde ilk çıkınca zati sivri oluyor kafaları :9::9:

sağol tatlım :16::16::54::54::54::54:

canım kafada kolay çıkıyor aslında çıkarken kafa henüz parçalı zaten taş gibi değilki esnek yapıda bıngıldak dediğimiz olay yani esniyor kemikler birbirine geçiyor adeta sonra eski haline dönüyor birde ilk çıkınca zati sivri oluyor kafaları :9::9:

Abim 4 300 normal doğumla olmuş canım ve boyun damarları ezilmiş eğer kafadan bele kadar alçıya alınmasaymış gitgide belinden sağa doğru yamulacakmış o yüzden ben çok korkuyorum iri bebek olursa normal yapamam diye ki doktorumda 4 kilo ve üstüne riske girmemem hayatta Allah korusun dedi bilemiyorum :18: ama sırf normal doğurabilmek içinde riske girmenin alemi yok diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Abim 4 300 normal doğumla olmuş canım ve boyun damarları ezilmiş eğer kafadan bele kadar alçıya alınmasaymış gitgide belinden sağa doğru yamulacakmış o yüzden ben çok korkuyorum iri bebek olursa normal yapamam diye ki doktorumda 4 kilo ve üstüne riske girmemem hayatta Allah korusun dedi bilemiyorum :18: ama sırf normal doğurabilmek içinde riske girmenin alemi yok diye düşünüyorum

evet bende 4 üzeri derse zorlanırım açıkcası yani iki kez düşünürüm umarım öyle çok iri bir bebek olmazlar ya
sende diyabet çıktımı adalyy sende 50 likten kalmıştın çünkü 100 lük sonucun ne oldu ?

eğer diyabet çıakrsa malesef bebek 4 üstü olabilir

hoş usgde gerçek sonuçlar çıkmayabiliyor bana oğlum için iri iri dediler 3600 gr doğdu onların hesabına 3900-4000 gr dı ama

4 küsür kilo olması çok zor bizim bebeklerin ya kaldı 2,5 ay ne zaman 2*3 kilo alacaklar hiç sanmam 3 kilo ancak olurlar gibi geliyor yada 3,5 olsun maxımum

şekerden dolayı da kilolu olmasını istemem

teyzemde çıktı şeker kesinlikle çok dikkatli ol kilolu diye sağlıklı anlamına gelmiyor sonucu ölüm bile olabilir demişti / Allah korusun / kaç ay şekerini ölçtü neyseki sorun olmadı

Son düzenleme:
evet bende 4 üzeri derse zorlanırım açıkcası yani iki kez düşünürüm umarım öyle çok iri bir bebek olmazlar ya
sende diyabet çıktımı adalyy sende 50 likten kalmıştın çünkü 100 lük sonucun ne oldu ?

eğer diyabet çıakrsa malesef bebek 4 üstü olabilir

hoş usgde gerçek sonuçlar çıkmayabiliyor bana oğlum için iri iri dediler 3600 gr doğdu onların hesabına 3900-4000 gr dı ama

Malesef 100 lük şekerim de yüksek çıktı canım bir hafta deneme diyeti verdi ben salak gibi son üç gün deli gibi portakal mandalina yedim tabi kilo da var uçtu şeker sonucu :50: doktoru bu yüzden bebeğin 4 kilo üzeri olabileceğini söledi şimdiden haftası da kilosu da önden gidiyormuş korktum açıkçası.

4 küsür kilo olması çok zor bizim bebeklerin ya kaldı 2,5 ay ne zaman 2*3 kilo alacaklar hiç sanmam 3 kilo ancak olurlar gibi geliyor yada 3,5 olsun maxımum

şekerden dolayı da kilolu olmasını istemem

teyzemde çıktı şeker kesinlikle çok dikkatli ol kilolu diye sağlıklı anlamına gelmiyor sonucu ölüm bile olabilir demişti / Allah korusun / kaç ay şekerini ölçtü neyseki sorun olmadı

Benim büyük ihtimalle şekerden dolayı gereksiz bir kiloda doğacak ama Allah büyük artık dikkat ediyorum :18:

Benim büyük ihtimalle şekerden dolayı gereksiz bir kiloda doğacak ama Allah büyük artık dikkat ediyorum :18:

adalyy ; kapsülle beslen dikkatli ol valla evini basarım sağlıkla gelsin kuşum dünyaya ondan sonra ne isterse ye ...
strese sokma beni çat diye doğururum :1:

1 hafta şekerini ölç falan demedi mi ? açlık tokluk şekeri

kızlarrr yokmu mide yanması yaşayannnn:27:

Mide ile ilgili aklına gelebilecek her sorunu yaşıyorum canım. Hamileliğimin ilk 3 ayında hiç bulantım olmamıştı ama son 15 gündür rutin bir gece çıkarması yaşıyorum. Berbat bişey. Oturarak uyuyorum artık. Eh tabii bu da sırt ağrılarımı dayanılmaz hale getiriyor. Son 3 ... Dayan diyorum kendime...:36: Gaviscon şişesi çantamda, iş yerinde, evde... onunla bütünleştim artık:52:
Topiğin en şekerli annesinden selam herkeseee :3: foruma çok girmiyorum oyüzden geçmişi okuyamadım ama benden başkada insiülin alan yok sanırım. normal değerlerin 140 olduğunu yazanlar olmuş ama gebe olmayanlarda 140 gebelerde 125in altı olması gerekiyor dedi bana da dahiliye doktorum. açlıklar 95 altında olmalıymış. Kafam karıştı biraz ama benim diyete rağmen tokluklarım 160-200 civarına çıkıyor. 2 gündür sadece akşam 10 da insülin yapıyorum yarında her öğün öncesi olan insüline başlayacaz.

Canım benim de 50 lik 191 çıkmıştı. 100 lük yüklemede de durum pek iç açıcı değildi. 1. saatte 158 2. saatte 171 çıktı. Dr sınırdasın deyip diyet verdi ama açıkcası pek uymuyorum diyete. İnsülin falan başlarsa da kullanamam zaten. Çünki artık karnımda veya kolumda iğne yapacak yer kalmadı:52: Zaten kan sulandırıcı iğneler yüzünden heryerim mosmor ve topak topak şiş. Son 3 ayyyy.. Dayan diyorum kendime....

adalyy ; kapsülle beslen dikkatli ol valla evini basarım sağlıkla gelsin kuşum dünyaya ondan sonra ne isterse ye ...
strese sokma beni çat diye doğururum :1:

1 hafta şekerini ölç falan demedi mi ? açlık tokluk şekeri

Tamam bea çemkirme dikkat ediyorum valla ayrıca sen çok konuşma bakayım öyle çat diye doğururmuş :53:
Şeker ölç demedi pazartesi günü bakacak yine sabah 7 de açlık ölçülecek 7:30 da kahvaltı yapıcam 9:30 da yine bakılacak bir de hemoglabine bakacakmış :18:

Back
X