2014 Şubat Anneleri

aayyyyy ne kadar güzel olmuş canım ya ellerine sağlık çok beğendim
renk uyumu falanda süpperrrrrrr

saol canım orta renk yapacaktım ama pembiş pembiş şeker oldu kız işte illa pembe yakışıyor bakalım ipim geleydi iyiydi bi de aradaşın oğluna başladım ip gelene kadar bu hafta sonu biter onu da koyarım:32:

bugün işler yoğundu görüşemedik, herkes iyidir inşallah.
ben de artık öğlen arasının yarım saatinde yemek yiyip kalan yarım saatte yürüyüş yapmaya başladım. buralarda hava çok güzel gidio, hep güneşli. doğum iznine çıkınca gün içinde daha çok yürüyebilirim inşallah. ofiste de hep merdiveni kullanıyorum.

ya kızlar ben işyerinde sadece bir tane samimi arkadaşa söyledim gebelik şekeri çıktığını ve diyet yaptığımı, herkes bilsin istemiyorum çünkü. hatta bazen masama bırakılan, ikram edilen şeyleri gizlice ona veriyorum. diğerleri bilmiyor ve tabii yedikleri bütün şeylerden bana da ikram ediyorlar. meyveden tutun da, pastalar, börekler...burnumun ucuna dayayıp duruyorlar...oysa benim her yediğim gram gram ve saatli. sütü bile bir bardak değil bir öğünde en fazla yarım bardak içebiliyorum mesela. bu durumda ikram edilen şeyleri görmek ve herkese yemek istemediğimi anlatmak iyice zor olmaya başladı. bir de beni ebru şallı gibi kilo almamak için yemiyorum zannediyorlar herhalde:)

çorba güzel fikir ben olsam bende öyle yapardım ama
sen onları süz bence bir güzelde cam kavanoza koy tuzlayıp dolaba at bir müddet daha kalır orda ekşimeden lazım olduğunda çıkarır kullanırsın :34:

Yada kek falan yap içine süt yerine yoğurt koy

hımm o da iyiymiş bi de 3-2-1 poğaçası var ona da 2 bardak yoğurt giriyo hafta sonu da yapabilirimm :1:

kızlar plesanta aşağıda sorununuz falan yoksa korkmayın cinsellikten bebiklere hiç bişicik olmaz
bizde 15 gün öncesine kadar düzenli olarak oluyordu fakat 15 gündür ağrılarım çok arttı bel ve sırt ağrısı olarak ve çok yoruluyorum gün içinde o yüzden ara verdik biraz fakat bu durum üzüyor beni eşim açısından anlayışlı ama yinede o na bu kadar uzak olmak istemiyorum

oğlumdada düzenli olarak oluyordu ve ben doğumda açılmamın normal şekilde (hatta kolay diyeyim ) ilerlemesinin birazda buna bağlı olduğunu düşünüyorum
o yüzden son haftalara kadar düzenli cinsel birliktelik istiyorum ama sırf doğumum kolay olsun diye aklınıza bişi gelmesin :9::9::9::9::9::9:

Kendime biraz geleyim yine gireşeceğim o işlere haydi bireeeeeeeeeeeeeeeee diyeeeeee :9::9::9::9::9::9:

Bizde bir kerf bile olmadı:)

bu arada bu da kızıma başladığım entrelak örgü battniye ip yarı kaldı bekliyom memleketten gönderecekler :37:Eki Görüntüle 861069

cok beğendim yaaaa.bende yapmak istiyorum ama nasıl örülüyo bu ....incelemem lazım....çıkaramazsam anneanneme sorayım bari :27:

Merhaba canımm iyiyim sen nasılsınn evi toparladım bişiler yedim yine geldim:)

iyiym bende canım.ufak tefek sıkıntılarımız oluyo....ağrılar gibi ama idare ediyoruz napalım:34::16:

Ben de artık öğlen arasının yarım saatinde yemek yiyip kalan yarım saatte yürüyüş yapmaya başladım. Buralarda hava çok güzel gidio, hep güneşli. Doğum iznine çıkınca gün içinde daha çok yürüyebilirim inşallah. Ofiste de hep merdiveni kullanıyorum.

Ya kızlar ben işyerinde sadece bir tane samimi arkadaşa söyledim gebelik şekeri çıktığını ve diyet yaptığımı, herkes bilsin istemiyorum çünkü. Hatta bazen masama bırakılan, ikram edilen şeyleri gizlice ona veriyorum. Diğerleri bilmiyor ve tabii yedikleri bütün şeylerden bana da ikram ediyorlar. Meyveden tutun da, pastalar, börekler...burnumun ucuna dayayıp duruyorlar...oysa benim her yediğim gram gram ve saatli. Sütü bile bir bardak değil bir öğünde en fazla yarım bardak içebiliyorum mesela. Bu durumda ikram edilen şeyleri görmek ve herkese yemek istemediğimi anlatmak iyice zor olmaya başladı. Bir de beni ebru şallı gibi kilo almamak için yemiyorum zannediyorlar herhalde:)
lip hoşgeldin canım nasılsın?
Bence söylemek seni daha az yorar bir iki gün sonra yemiyosunki çocuk beslensin diyen bi rdolu iş güzar çıkacak karşıan
zaten kimseye yaranılmaz herşeyin 4 4 lük olsa bile illa sölicek bişi bulacak insanlar :37:

hımm o da iyiymiş bi de 3-2-1 poğaçası var ona da 2 bardak yoğurt giriyo hafta sonu da yapabilirimm :1:
eline sağlık deriz bizde :34:

ben de artık öğlen arasının yarım saatinde yemek yiyip kalan yarım saatte yürüyüş yapmaya başladım. buralarda hava çok güzel gidio, hep güneşli. doğum iznine çıkınca gün içinde daha çok yürüyebilirim inşallah. ofiste de hep merdiveni kullanıyorum.

ya kızlar ben işyerinde sadece bir tane samimi arkadaşa söyledim gebelik şekeri çıktığını ve diyet yaptığımı, herkes bilsin istemiyorum çünkü. hatta bazen masama bırakılan, ikram edilen şeyleri gizlice ona veriyorum. diğerleri bilmiyor ve tabii yedikleri bütün şeylerden bana da ikram ediyorlar. meyveden tutun da, pastalar, börekler...burnumun ucuna dayayıp duruyorlar...oysa benim her yediğim gram gram ve saatli. sütü bile bir bardak değil bir öğünde en fazla yarım bardak içebiliyorum mesela. bu durumda ikram edilen şeyleri görmek ve herkese yemek istemediğimi anlatmak iyice zor olmaya başladı. bir de beni ebru şallı gibi kilo almamak için yemiyorum zannediyorlar herhalde:)

canım yaa seni anlıyorum 50 lik yüksek çıkınca ben de bir hafta hamur tatlı falan yememiştim okulda herkes teklif ediyodu çokk zorrr sen de soranlara bulantım geçmedi yiyemiyom falan desen :kkk:

kızlar plesanta aşağıda sorununuz falan yoksa korkmayın cinsellikten bebiklere hiç bişicik olmaz
bizde 15 gün öncesine kadar düzenli olarak oluyordu fakat 15 gündür ağrılarım çok arttı bel ve sırt ağrısı olarak ve çok yoruluyorum gün içinde o yüzden ara verdik biraz fakat bu durum üzüyor beni eşim açısından anlayışlı ama yinede o na bu kadar uzak olmak istemiyorum

oğlumdada düzenli olarak oluyordu ve ben doğumda açılmamın normal şekilde (hatta kolay diyeyim ) ilerlemesinin birazda buna bağlı olduğunu düşünüyorum
o yüzden son haftalara kadar düzenli cinsel birliktelik istiyorum ama sırf doğumum kolay olsun diye aklınıza bişi gelmesin :9::9::9::9::9::9:

Kendime biraz geleyim yine gireşeceğim o işlere haydi bireeeeeeeeeeeeeeeee diyeeeeee :9::9::9::9::9::9:

bbilimciğim selam,
doktora sorarız gerçi ilerde, ama doğuma kaç hafta kalana kadar cinsel ilişkiye girilebiliyor, tabii bir sorun yoksa:) kimisi nerdeyse doğuma kadar giriyormuş...şu an haftada 1 şeklinde devam ediyor da:)

bbilimciğim selam,
doktora sorarız gerçi ilerde, ama doğuma kaç hafta kalana kadar cinsel ilişkiye girilebiliyor, tabii bir sorun yoksa:) kimisi nerdeyse doğuma kadar giriyormuş...şu an haftada 1 şeklinde devam ediyor da:)

canım 7/24 devam :9::9::9::9: Yani bizde öyle oldu ama son zamanlarda sıklığı çok azalıyor tabi birde zorlanma artıyor bizim açımızdan fakat doğumu başlatması açısından doktorların bazısı bile öneriyor bunu
ve bizde doğumu başlatan şey olmuştu daha doğrusu bir gün sonra başlamıştı sancılar

kegel egrezsi yaptırıyorlar demi doğum kurslarına birde bi alet mi ne vardı onla engersiz öneriyorlardı hayır o aletle yapcana .................. Anladın sen onu :9::9::9::9::9:

hayır sizide bilgilendireyim dedim boşu boşuna soğuk durmayın adamlara :9::9::9::9::9::9::9::9:
:D :D kııız zaten soğuk durulmuyor ki.. İnsan nedense ayrı bi yakınlık arıyor bu dönemde. Farklı şeyler deniyorduk ama madem laurana da denemiş acı olmamış, sen de daha bile iyi oluyor diyorsun, biz de yeniden deneyelim;) ayyy kocam da gidecek az günümüz kalmış:S

saol canım gayet iyi fikirler bir kaşık yemeğe iki kaşık yoğurt ohhh gelsin protein :52:

Aynen valla, ben mesela bulgur pilavını çok severim. Onu aynen dediğin gibi bir kaşık pilav iki kaşık yoğurtla yiyorum:))

Bu arada kek, poğaça falan da iyi fikirmiş. O kadar dikkat etmen gerekmiyorsa daha bile lezzetli:))

Bizde aylardır tık yokk:) başra yasaktı sonra kanamam oldu sonra korktuk vs..sağlıkla doğsunda azcuk daha bekleriz napalım:)
Kızlar bu arada siz yine de dr unuza danışın bazen 32 haftadan sonra önermedikleri oluyorr

Bizde aylardır tık yokk:) başra yasaktı sonra kanamam oldu sonra korktuk vs..sağlıkla doğsunda azcuk daha bekleriz napalım:)
Kızlar bu arada siz yine de dr unuza danışın bazen 32 haftadan sonra önermedikleri oluyorr

ay şu dayanabilen adamlara hayranım zaten
benimkine o kadar ara verelim desem adam kafayı yer :9::9::9::9::9::9:

limon oda doktoruna bağlı canım ya
bazı doktor normaldede kendimi dayanıklı oluyor nedir yasaklıyor bazısıda bir yasak yok diyor
bak benim doktorum 11. hafatda hafif lekem oldu gittiğimde sorun yok falan baktı o ara ben sordum cinsellik yasakmı dedim hayır ben yasaklamıyorum dedi e leke dedim onu bir çok şeye bağlayabilirsin dedi bence cinselliklte bir sakınca yok dedi ama ben yasaklıyorum dedim adama oda güldü onda sonra bir müddet korktum yapmadım
yani benim doktor teşvik ediyor daha çok koca dostu bir doktorum var :9::9::9::9::9::9::9::9:

canım yaa seni anlıyorum 50 lik yüksek çıkınca ben de bir hafta hamur tatlı falan yememiştim okulda herkes teklif ediyodu çokk zorrr sen de soranlara bulantım geçmedi yiyemiyom falan desen :kkk:

selam ela,

"canım istemiyo hepsinin içinde margarin var" diyorum, bu sefer "sen istemesen de bebeğin canı isteeeeer..." diyorlar ya :)) gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))

eşim de kendine iyice iş buldu arızaya bağladı adam, sabah-öğlen mesaj atıp kan şekeri değerlerini soruyor:)) akşam da kendi ölçüyor, çok komik,

neyse bugün zaten başka bölümden birisi sordu şeker testin nasıl diye, bu dediğim kişi de geçen yıl doğum yapmıştı, onun da biraz yüksek çıkmış hamileliğinde, ben de "sınırda çıktı şu an diyet yapıyorum" dedim.

böyle işte...bir de malum aşure ayı, komşulardan gelen aşureleri kabul etmesem ayıp mı olur, eşim de yemez çünkü, nimeti de hayatta atamam.

ay şu dayanabilen adamlara hayranım zaten
benimkine o kadar ara verelim desem adam kafayı yer :9::9::9::9::9::9:

limon oda doktoruna bağlı canım ya
bazı doktor normaldede kendimi dayanıklı oluyor nedir yasaklıyor bazısıda bir yasak yok diyor
bak benim doktorum 11. hafatda hafif lekem oldu gittiğimde sorun yok falan baktı o ara ben sordum cinsellik yasakmı dedim hayır ben yasaklamıyorum dedi e leke dedim onu bir çok şeye bağlayabilirsin dedi bence cinselliklte bir sakınca yok dedi ama ben yasaklıyorum dedim adama oda güldü onda sonra bir müddet korktum yapmadım
yani benim doktor teşvik ediyor daha çok koca dostu bir doktorum var :9::9::9::9::9::9::9::9:

Hahaha, senin doktorun bu durumunu duysa bütün erkekler eşlerini senin doktora götürmeye zorlar valla:)))

selam ela,

"canım istemiyo hepsinin içinde margarin var" diyorum, bu sefer "sen istemesen de bebeğin canı isteeeeer..." diyorlar ya :)) gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))

eşim de kendine iyice iş buldu arızaya bağladı adam, sabah-öğlen mesaj atıp kan şekeri değerlerini soruyor:)) akşam da kendi ölçüyor, çok komik,

neyse bugün zaten başka bölümden birisi sordu şeker testin nasıl diye, bu dediğim kişi de geçen yıl doğum yapmıştı, onun da biraz yüksek çıkmış hamileliğinde, ben de "sınırda çıktı şu an diyet yapıyorum" dedim.

böyle işte...bir de malum aşure ayı, komşulardan gelen aşureleri kabul etmesem ayıp mı olur, eşim de yemez çünkü, nimeti de hayatta atamam.

Ayy bana bu "bebeğin canı ister" i ilk söylediklerinde bakakaldım resmen. Şerbetli tatlı yiyemiyorum. Ağır geliyor, midem bulanıyor, bi de en başlarda her şeye çok dikkat ediyordum. Böyle dediler mi delleniyordum resmen. Yahu yiyemiyorum napayım. Ama insanlar ısrarı seviyor ne yazık ki:( inş bu hafta sonuçların iyi çıkar da biraz esnetelirsin canım.

Eşine de gelince, ya galiba çok dışında hissediyorlar kendilerini bu işin. Bi yerinden dahil olmaya çalışıyorlar. Şu an güncel bir konu ya bu da sizin için adamcağız da ordan yakalamış naapsın:)

canım 7/24 devam :9::9::9::9: Yani bizde öyle oldu ama son zamanlarda sıklığı çok azalıyor tabi birde zorlanma artıyor bizim açımızdan fakat doğumu başlatması açısından doktorların bazısı bile öneriyor bunu
ve bizde doğumu başlatan şey olmuştu daha doğrusu bir gün sonra başlamıştı sancılar

kegel egrezsi yaptırıyorlar demi doğum kurslarına birde bi alet mi ne vardı onla engersiz öneriyorlardı hayır o aletle yapcana .................. Anladın sen onu :9::9::9::9::9:

evet canım, perine masajı yapılacak daha 34. haftadan sonra, ne bileyim ben kegel yapıyorum arasıra, mesela öksürdüğünde, hapşırdığında ya da güldüğünde idrarını tutmana çok yardımcı oluyor.
ben geçenlerde "bir sorun olmazsa doğuma kadar cinsellik yapılır" dedim eşime de , adam dövecekti beni nerdeyse:) "hiç yapılır mı son ay tehlikelidir " diyor, zaten hamileliğin başından beri hep ben öneriyorum, kendiliğinden yaklaşmıyor bana bırakıyor zamanını. ben de dedim ki " doktor amcaya sorarız, ne derse o" çünkü cinsellik benim psikolojimi düzelten bir sey

bugün bebeğimi 3 afta aradan sonra ilk kez gördüm 3 hafta önce 25 haftalıktı ve 720 gr çıkmıştı çok üzülmüştüm 50-60 gr eksiklik vardı biraz da doktordan kaynaklandı o ölçümler dopğru olmayabiliomuş ama bana sen yemek yemiomusun bebiş zayıf dedi bugün tedirgin gitiim doktora ama ogünden beri yemedim şey kalmadı 2 kilo aldım hatta vee bebimm bugün 1300 gr çıktı çok şükürçok iyi dedi doktor hatta ben dedim yanlışlık var galiba bukadar değişiklik olmaz die bidaa ölçtü yine yaklaşık öle çıktı çok sevindirik ooldum allahım çok şükürrrrr.

evet bakalım ne kadar gidecek
gitsin bol bol gitsinler hatta aldığımızın hepsi de gidebilir :17:

inşallah dilediğin gibi olur :34:

ben annemle çok alakasız gidiyorum yaaa çünkü annem 5 kere doğurdu 5inde de farklı yaşadı ve ben hiçbirine uymuyorum :) ben 8 kilo gider diye umud ediyorum bu sebeplee75e kadar çıksam sonraa 8 kilo versem olurum 67 sonra da ben onun 9 kilosunu da 2 ay içinde veririm azimliyimdir bu yüzden kasmıyorum kendimi ama şaşkınlığım şu kii bu geçtiğimiz 3 hafta içinde dana gibi yedim hiç kilo almamışım :)))))

öptüm adallyy ben bugün kolaya kaçtım yemek konusunda buzluktan kurbandan kalan pirzolaları çıkardım akşama mangal yaparız,bir de kıyma çıkardım onalrı da köfte ya da kavurma yapabiliirim öyle :)

Canom bakma ben de dolaptan kıyma çıkardım ekşili köfte yaptım ama belim koptu yuvarlayacam derken ama bitti çok şükür.Size de afiyet olsun şimdiden :42:

hajım senin keyfine kurban olam ben :54:
6-7 kilo bence gitmez kuzum.plesenta max 1,5 kilo olur.vucut sıvılarımız göğüslerimiz zaten kalıyor bir süre daha.bebek ve suyu 5 kilo desek,diğer kısmınıda veririz kuzum.hele doğsunlarda

Severim seni bebikim :16:
Artık gittiği kadar gitmediği kader diyelim :1:

Bu arada bir kilo verdim çok mutluyum:) dikkat ediyorum artik birsz ama genede iki gundur yedim asure:)
Ooo hadi gözün aydın canım :34:

Bu sen istemesende bebeğin canı çeker azcım yalan demelerine ben de uyuz oluyorm valla Allah kolaylık versin valla canım ama bence söyle ne olabilr ki fazla bu türlüsü daha zor.En azından durumu bilir ikramda bulunmazlar.

bugün bebeğimi 3 afta aradan sonra ilk kez gördüm 3 hafta önce 25 haftalıktı ve 720 gr çıkmıştı çok üzülmüştüm 50-60 gr eksiklik vardı biraz da doktordan kaynaklandı o ölçümler dopğru olmayabiliomuş ama bana sen yemek yemiomusun bebiş zayıf dedi bugün tedirgin gitiim doktora ama ogünden beri yemedim şey kalmadı 2 kilo aldım hatta vee bebimm bugün 1300 gr çıktı çok şükürçok iyi dedi doktor hatta ben dedim yanlışlık var galiba bukadar değişiklik olmaz die bidaa ölçtü yine yaklaşık öle çıktı çok sevindirik ooldum allahım çok şükürrrrr.

Gözün aydın canım sevindim bebişin kilo almasına :nazar:

Back
X