2014 Şubat Anneleri

ne biliym ya unutmam herhalde hele ozaman gelsin bir
çanta için erken bence
birde ben hangi çantaya koysamki acaba henüz onada karar vermedim oğlumda koyduğum çantanın fermarı bozulmuş :9::9: başka bi tane var onunda fermarı bozuk :9::9::9:
neyse elbet bişeye koyarız artık bir o kalsın

kıyafetleride yıkayında hazır dursun gülüm ya

avizeyi naptın sen alabildinmi ?

ben teyzemin çantasını aldım geldim yıkansın ütülensin ancak o zaman hazırlarız.
küçük çekçekli bavul gibi kullanımı da rahat ufak ama gözü çok olunca rahat sığarız.

avize hala bulamadım beğenemedim ben ya :(

sevgili anneler keciboynuzu pekmezi yiyormusunuz burdr sut ya benn hic sevmiyorumm nolcak boyle.sut bebege kilo aldiriyor dimi.

vallaha canım bende süt içemiyorum doktorumada söyledim süt içme dedi yogurt ve beyaz peynir ye dedi onlar sütten daha yararlı dedi tabi ne kadar dogru bilemem gerçi doktorumdan memnunum ben

ben teyzemin çantasını aldım geldim yıkansın ütülensin ancak o zaman hazırlarız.
küçük çekçekli bavul gibi kullanımı da rahat ufak ama gözü çok olunca rahat sığarız.

avize hala bulamadım beğenemedim ben ya :(

dün limangodaydı sanırım vardı hoş avizeler gördünmü bilmiyorum:26:
bilimim ben çalışmıyorum evde zaman hiç geçmiyo çok canım sıkılıyor çalışınca en azından vakit cabuk geçiyordur deme canım

evde yalnız olunca öyle oluyor haklısın bende oğlumda izne ayrıldığımda öyle olmuştum hele son haftalar hadi nedne doğmuyor bu stresi basıyor birde
ama şimdi oğlum var zaten onunla vakit çok çabuk geçiyor

dün limangodaydı sanırım vardı hoş avizeler gördünmü bilmiyorum:26:

evde yalnız olunca öyle oluyor haklısın bende oğlumda izne ayrıldığımda öyle olmuştum hele son haftalar hadi nedne doğmuyor bu stresi basıyor birde
ama şimdi oğlum var zaten onunla vakit çok çabuk geçiyor

ilk bebek normal mi sezeryan mı oldu canım

proletttttttttt can canzım aramızda 14 gün var senle iznede 14 gün arayla çıkarız gülüm üzülme sen :16:

Ay o 14 gün de az değil ki bacım. Neyse yapcak bişey yok. Herif elini çabuk tutaymış:1:

sevgili anneler keciboynuzu pekmezi yiyormusunuz burdr sut ya benn hic sevmiyorumm nolcak boyle.sut bebege kilo aldiriyor dimi.

Ben üzüm pekmezi yiyorum canım hafta sonları kahvaltıda aklıma geliyor sadece. Süt hamileliğin başından beri sadece bir bardak içtim o da fınfıklıydı. Reflüm olduğu için süt yasak. Bir kase yoğurt aynı görevi görüyor dedi doktorum. Her yerde de aynı şey yazıyor. Bol bol yoğurt peynir tüket , aynı şey. :26:

kaşariyi diyolar ya en çok süt içeren peynir oymuş canım :18:

üff ne karışık işler ben de beyaz peynir daha iyi diye biliyorum katkısız kaşar bulmak zor,patates bile koyuyolarmış b.peynir daha iyi diye bi duyumum var ama bilemiyorumm ki,hatta en iyisi çökelek lor diye biliyorum ama:44::44:

arkadaşlar önemli gördüğüm yerleri yazıyorum kısa kısa
-Bebek yatağı çok yumuşak olmayacak ve yastık kullanılmayacak.YAstık ilk 6 ay tavsiye edilmiyor
-Bebek bizim giydiğimizden 1 kat fazla giyecek fazlası zararlı
-bebeğin eli ve ayağı ilk doğduğu günlerde soğuk olur bu normal donuyor diye korkmayın
-Emzirme yastığı tavsiye edilyor
-Kundak bebeğe zarar verir dendi
-Bebek beşikteyken üstünü tülbentvs ile örtmeyin kusarsa göremeyebiliriz.boğulma tehlikesi olabilir bu durumda
-Bazı bölgelerde yenidoğan bebeği yüzüstü yatırıyorlarmış gazı rahat çıksın diye kesinlikle çok tehlikeli
-Bebek beşik aralarına dikkat edin tahta araları 5cm den fazla olmasın
Bunla aklıma gelenler daha çoooooooooook yazacağım

yok bakıyım hala duruyorsa

yok canım başka sitedemi gördüm acaba du ben diğerlerinede bakayım zaten canım sıkılıyor vakit geçer

ilk bebek normal mi sezeryan mı oldu canım
ilkim normal o yüzden bir sorun çıkmassa ki inş. çıkmaz bunuda beklicez normal doğumu

ay o 14 gün de az değil ki bacım. Neyse yapcak bişey yok. Herif elini çabuk tutaymış:1:

ben üzüm pekmezi yiyorum canım hafta sonları kahvaltıda aklıma geliyor sadece. Süt hamileliğin başından beri sadece bir bardak içtim o da fınfıklıydı. Reflüm olduğu için süt yasak. Bir kase yoğurt aynı görevi görüyor dedi doktorum. Her yerde de aynı şey yazıyor. Bol bol yoğurt peynir tüket , aynı şey. :26:

prolettt büyük ihtimal ben gebeliğimi öğrendiğim gün siz temel atma töreni yapmışsınızdır :9::9::9::9:

Yani 27-29 mayıs tarihlerinde falan :9::9::9::9:

üff ne karışık işler ben de beyaz peynir daha iyi diye biliyorum katkısız kaşar bulmak zor,patates bile koyuyolarmış b.peynir daha iyi diye bi duyumum var ama bilemiyorumm ki,hatta en iyisi çökelek lor diye biliyorum ama:44::44:

evet canım benim doktorumda beyaz peynir yememi önerdi kahvaltıda yumurta peynir eksik olmaz hiç

yok canım başka sitedemi gördüm acaba du ben diğerlerinede bakayım zaten canım sıkılıyor vakit geçer

ilkim normal o yüzden bir sorun çıkmassa ki inş. çıkmaz bunuda beklicez normal doğumu

prolettt büyük ihtimal ben gebeliğimi öğrendiğim gün siz temel atma töreni yapmışsınızdır :9::9::9::9:

Yani 27-29 mayıs tarihlerinde falan :9::9::9::9:

normal olması iyimiş ya insallah benimde normal olur dogumum

-Bebek yatağı çok yumuşak olmayacak ve yastık kullanılmayacak.YAstık ilk 6 ay tavsiye edilmiyor
-bebeğin eli ve ayağı ilk doğduğu günlerde soğuk olur bu normal donuyor diye korkmayın
-Bebek beşikteyken üstünü tülbentvs ile örtmeyin kusarsa göremeyebiliriz.boğulma tehlikesi olabilir bu durumda
-Bazı bölgelerde yenidoğan bebeği yüzüstü yatırıyorlarmış gazı rahat çıksın diye kesinlikle çok tehlikeli

kuzum kundağı iyi diyorla.bebek kendini uyandırmadığı için daha kaliteli uyurmuş

normal olması iyimiş ya insallah benimde normal olur dogumum
inş. canım hakkınıza hayırlısı :16::16::16:

kundak bebeğin neyine zarar veriyormuş ayol şunu bir türlü ispat edemediler
hoş bizde oğlumu kundak yapmadık ama sünnet odluğunda yapmıştık çok iyi oluyor hareket etmemesi lazım çünkü sünnet olduğu ilk gün
biz yeni doğan sünneti yaptırmıştık bizim burda öyle yapılır oğlum 25 günlüktü

ha bu arada bizde kundakla büyümüşüz hiç bişicik olmamış hatta şimdi bazı uzmanlar öneriyormuş öyle duydum

kızlar kafam bi milyon :) ben bafrada oturuyorum.hastanem 35-40 km uzakta.donanım olarak çok iyi olmasının yanında genel cerrahım,diyetisyenim ve onkoloğumun orada olması sebebiyle medicalpark samsun da jinekoloğum.çokda iyi bir doktor.bugün bafradaki özel hastane kampanya yapmış öğretmenlerden fark alınmayacak bu hafta diye.bende hazır bedavayken paşamı göreyim dedim.hastaneye gittim.hastane bana 2 km.doktor fena değil.benim hastanemde sezeryan yatak ücreti 1400 tutuyor.buradaki hastane 320.kafam allak bullak oldu.ne yapsam bilemedim

kızlar kafam bi milyon :) ben bafrada oturuyorum.hastanem 35-40 km uzakta.donanım olarak çok iyi olmasının yanında genel cerrahım,diyetisyenim ve onkoloğumun orada olması sebebiyle medicalpark samsun da jinekoloğum.çokda iyi bir doktor.bugün bafradaki özel hastane kampanya yapmış öğretmenlerden fark alınmayacak bu hafta diye.bende hazır bedavayken paşamı göreyim dedim.hastaneye gittim.hastane bana 2 km.doktor fena değil.benim hastanemde sezeryan yatak ücreti 1400 tutuyor.buradaki hastane 320.kafam allak bullak oldu.ne yapsam bilemedim

huzunbazım hoşgeldin öncelikle

canım senin doğumun zaten sezeryan olacak değilmi önceki geçirdiğin ameliyatlardan ötürü,

yani gece sancın tutupta pat diye hastaneye gitmeyeceksin öyle

planlı şekilde belkide 36.haftanda olacaksın değilmi ameliyatndan dolayı sezeryanı öyle demiştin yanlış anımsamıyorsam, bence bildiğin güvendiğin bir doktora gitmelisin canım, yani senin daha önceki ameliyatların hakkında fikir sahibi olmalı ve tam teşekküllü bir hastaen olmalı çünkü doğumun 36 da olursa, yeni doğan bakım ünitesi falanda olsun hani bişi olmaz bebeğin iyi olur ama yinede her ihtimali düşünmek lazım

ben senin yerinde olsam ilk gündne gittiğim hastaneyi seçerdim evet arada baya fark var ama yinede senin duurmun özel bence
öyle çok uçuk bir rakamda değil istedikleri istda 3000 tlden bahsediyorlar gülüm biz şükür edelim halimize

Back
X