2014 Şubat Anneleri

hahhahaha tamam anlatıyorummm.....utana sıkıla ama olsun:17: zaten eşimden yeterince utandım,ama soğukkanlılığımı korudum:9:

ya şimdi biz evleneli 10 ay oldu çok şükür....erkekler bu gaz çıkarma olayında gayet rahatlar gördüğüm kadarıyla ama ben daha hiç yapmamıştım.....ta ki dün değil önceki gece sabaha karsı kendimden çıkan sese uyanana kadar:60:

ya hep tutuyodum ya da gece kac olursa olsun kalkıp diğer odaya ya da wc ye gidiyodum ben....ama 2 gün önce ben akşam saat 9 gibi 2 kase çorba içtim....cok sıkıştırdı o gün.karnım davul gibi oldu cok rahatsız oldum uyuyamadım...sabaha karsı dalmışım....neyse bi ses duydum,gözümü açmadım ama o ses bendendi..uyuyo numarası yaptım.....aradan on dk geçti tuvalete kalkıcam eşim gülerek dedi ki;

- Çakallll pırtladın az önce:60::60:

ben hiç bozuntuya vermiyorum...

-hııı öyle mi,hiç farkında değilim.....:9::9:

kusura bakma karnım cok agrıyodu dedim....yoksa yapmazdım dedim....o da sacımı yanağımı karnımı falan okşadı uyuduk snra ama,iki gündür yüzüme bakınca bile utanıyorum çünkü onu hatırlatarak bakıo :19::27::27:

ay canım bbilimin de dediği gibi kocaya ayıp olmaz. yani adamla dip dibe yaşıyorsun, nasıl olcak o? hem hamilesin, bunun hastalığı vs var. bir an önce bu samimiyeti geliştirdiğin iyi olmuş:1::1:

günaydın ismirnacım,

baklagil hem çok besleyici hem de kış günlerinin vazgeçilmezi olunca ben hiç sofradan eksik etmiyorum. gaz yapmaması için de ilk haşlama suyunu döküyorum. yemeğini pişirirken de azıcık kimyon atıyorum. böylece gaz problemini minimum düzeyde yaşıyorum. yoksa bende de inanılmaz gaz yapar. bir de daha önceden haşladığım nohutları buzluğa koyup yoğurt çorbası, tarhana, mantı çorbası vb. çorbaların içine birazcık koyuyorum. böylece çorbalar daha besleyici oluyor.
cici terliklerini de güle güle giyin canım, lcw mağazasından bizler de bakalım.benim de klasik ceyolardan var ama kış olunca yumuşacık sıcak tutacak bir şeyler illa ki lazım.

yaa evet öyle canım. besleyici olduğunu biliyorum. ilk haşlama suyunu ben de döküyorum. ama kimyon atmıyordum. onu da deneyeyim bir daha ki sefere bari. sağol canım.

benim de şu beyaz hastane terliği gibi terliklerimden vardı. ama cicili bicili olsun istedim. :49:

jackim çok tatlı anlatmış yahu:)
bizde de ben eşimden daha bir kez bile duymadım ama ben bebekken olduğum gibi hala çok gazlıyımdır:))
4. ve 5. aylarda karnım davul gibi oluyordu bazen, ne kadar gidip diğer odalarda dolaşsam, tuvalete gitsem de olur olmadık bir yerde bir kaçak oluyordu. ben de "ben yapmadım, bebek yaptı" diyerek suçu bizim kızın üzerine atıyordum. cem yılmaz misali:)) o da öyle yapıyormuş ya...
artık dokunan gıdaları tespit ettim, mesela mercimek çorbası, nohut, fasulye gibi besinlerin ilk haşlama suyunu döküyorum, bir de o yemeğe biraz kimyon atıyorum, öyle öyle atlatıyorum... napalım herkesin metabolizması aynı değil...

biz evleneli 4 sene biticek bunun daha öncesi de var tabii.. o yüzden artık hiç ayıp falan kalmadı zaten ben ilk aylarda çok gazlıydım tek problemim gazdı o yüzden eşim de hiç dalga geçmedi çünkü kramplar giriyodu karnıma yürüyüşe çıkıyoduk her akşam gazım geçsin diye.. mercimeği yeni anladımm gaz yaptığını bu akşam da karnıkara yapıcam bakalım gaz yapıcak mı kimyon koyayım içine mutlaka

Herkese çok teşekkür ederim erken doğum riskim yoktu bende nasıl oldu anlamadım yinede aklıma şu geliyor çok kötü bi kaç hafta geçirdim dert sıkıntı üzüntü bence sebebi bu dikkat edin kendinize hiç bir şeyi kafaya takmayın bide erken doğumda şöyle oldu kanamam geldi evdeyken hemen doktora gittik alttan muayane etti açılman var bebek geliyo dedi sancımda yoktu ama sabah uyandığımda karnıma 5 dakika süren bir ağrı girdi ben ne olduğunu anlamadım bide konuyu toparlayamıyorum çok uykusuzluk bide 12de çıktım doğumdan

:52::52:waawwwwww dogdumu aman allahım çok süpriz bi durum hemde önceden erken dogum tehlikesi olmması ve gelmesi ay çok heycan yaptım dün akşam 12 ye kadar içim sıkıldı sanki doguvercek gb böle bi korku kapladı sdemek sen doguruyomuşsun o mzan herelde normal oldu saniyesi saniyesine analt kendine gelince allahım yarabbim bebeğin saglıklı olsun sütünde cok ve besleyici olsun biran önce toparlanın inaşallah anam senin oğlan biizmkilerden 2 ay büyük olcak biz dogana kadar siz hoplatmalık olcaksınız herelde maşallah maşallhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:nazar::nazar::nazar:

hahhahaha tamam anlatıyorummm.....utana sıkıla ama olsun:17: zaten eşimden yeterince utandım,ama soğukkanlılığımı korudum:9:

ya şimdi biz evleneli 10 ay oldu çok şükür....erkekler bu gaz çıkarma olayında gayet rahatlar gördüğüm kadarıyla ama ben daha hiç yapmamıştım.....ta ki dün değil önceki gece sabaha karsı kendimden çıkan sese uyanana kadar:60:

ya hep tutuyodum ya da gece kac olursa olsun kalkıp diğer odaya ya da wc ye gidiyodum ben....ama 2 gün önce ben akşam saat 9 gibi 2 kase çorba içtim....cok sıkıştırdı o gün.karnım davul gibi oldu cok rahatsız oldum uyuyamadım...sabaha karsı dalmışım....neyse bi ses duydum,gözümü açmadım ama o ses bendendi..uyuyo numarası yaptım.....aradan on dk geçti tuvalete kalkıcam eşim gülerek dedi ki;

kusura bakma karnım cok agrıyodu dedim....yoksa yapmazdım dedim....o da sacımı yanağımı karnımı falan okşadı uyuduk snra ama,iki gündür yüzüme bakınca bile utanıyorum çünkü onu hatırlatarak bakıo :19::27::27:

:9::9:daHA ON AY OLMUŞ EVLENELİ BİDE HEMEN HAMİEL KALMIŞSIN NORMAL :1: bende baştan cok dikkat ediyodum felan böyle şeylerden çok utanıyodum ama seneelr geçtikçe o işler başkalaşıyoinsan eşinden iğrenmiyo tiksinmiyo ben anne babama bile dayanmadım öle şeylerde asla onalrın yanındada yapmazdım ama evlenince olmuyo 24 saat beraberken yani:27: hem hamielleikte valla gazım gelince hiç tuttmam velininmet o benim için nasıl akrnım arıyo tutunca:17: bende çok ağlamışımdır ilk kaçırdıgım hem yapıyodum bide adam tesellie tmeye ugraşıyodu valla sorun eğil hayatım öle şeymi olur bak bende yapayım falan diye hahaaa:9::9::9:

Bende bilemedim neden bukadar geç istedi.. Bundan sonra sebze ağırlıklı beslenmemi şekerin hertürlüsünden uzak olmamı söyledi. Şuan dediğim gibi tek sıkıntım yolda yürürken karnım sertleşiyor ve sanki karnımın altı aşağı çekiliyor buda yürümeme engel oluyo :( Umarın bu durum düzelir .. Dikkat etmezsem suyun daha artacağını ve erken doğum olabileceğini söyledi.. Umarım böyle bir şey yaşamam...

benim doktorum ilk önce bir endokrin uzmanına yönlendirdi, endokrin uzmanı da diyetisyenle birlikte kontrol altında tutuyorlar. neyse canım bu iki hafta her türlü hamurişi, tatlı, bal, pekmez gibi besinlerden uzak durursun. günde mutlaka 3 ara öğün yap. bu ara öğünlerde elma, armut gibi meyveler ve yanında bir bardak süt-yoğurt tüket. elma ve armutun glisemik endeksi düşük. sabahları kan şekeri çok çabuk yükselebiliyor bu sebeple bana haşlanmış yumurta, az yağlı peynir, yarım bardak süt, 5-6 zeytin, 1.5 dilim tam tahıl ekmeği, salatalık domates ya da yeşillik önermişti.sen de bu tarz bir kahvaltı yapabilirsin canım. diğer öğünlerde de yine sebzeni, salatanı, etini, 2 dilim ekmeğini, yoğurdunu yersin.

Aynı şey bende de oldu canım. Ama ben ilk aylardan beri gaz sıkıntısı çektiğimden artık alıştı benim herif. Duymazlıktan geliyo. Hatta bi keresinde nasıl beceriyorsun ya ben hayyat yapamam falan deyip denedi. Çıkardığı sese 2 gün güldük. Artık eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz bu durumu. En azından bir süreliğine. :1::1:

kocaya ayıp yoktur JACKim
bir pırttanmı utancan kızzzz
boşver takma

PROLET eline sağlık canım ama biz yinede 7-8 haftadan önceyazmayalım oralara :1:

Aynen. Benim ki 37 den sonra doğabilir canım, iznim var :1::1:

sabah sabah toplantı mı olurmuş yahu bi de kimbilir ne gereksiz şeyler konuşulacak peeh :24: ben gider size iyi sohbetler kızlar :16:

aynen lipim bende öloe dedim zaten,ben yapmadım kızın yaptı dedim:34:

bundan snra hem yediklerime dikkat edicem hem de aksamları cok bişey yemicem...zaten bi haftadır dikkat ediyodum.akşamları sadece su içiyorum bir de soda....hep onun üzünden oldu...tutturdu aksam vakti anneme gidelim arabaşı çorbası çeksin...al işte katlan sonucuna dedim bende:27: senin neyine 2 kase çorba diyo...e doymuyorum napim biri benim için biri de kızım:37:

ohh afiyet bal şeker olsun yarasın:) akşamları yine de iyi beslen canım, etini, salatanı, ekmeğini ye. ben mesela karnabahar ve brokoli haşlamasından sıkılınca brokoli ya da karnabaharları biraz haşlayıp blenderdan çekip, içine 1 bardak süt ile 1 kaşık un koyup pişirip çorba yapıyorum. eşim pek sevmiyor ama ben bayıla bayıla yiyorum...

benim doktorum ilk önce bir endokrin uzmanına yönlendirdi, endokrin uzmanı da diyetisyenle birlikte kontrol altında tutuyorlar. neyse canım bu iki hafta her türlü hamurişi, tatlı, bal, pekmez gibi besinlerden uzak durursun. günde mutlaka 3 ara öğün yap. bu ara öğünlerde elma, armut gibi meyveler ve yanında bir bardak süt-yoğurt tüket. elma ve armutun glisemik endeksi düşük. sabahları kan şekeri çok çabuk yükselebiliyor bu sebeple bana haşlanmış yumurta, az yağlı peynir, yarım bardak süt, 5-6 zeytin, 1.5 dilim tam tahıl ekmeği, salatalık domates ya da yeşillik önermişti.sen de bu tarz bir kahvaltı yapabilirsin canım. diğer öğünlerde de yine sebzeni, salatanı, etini, 2 dilim ekmeğini, yoğurdunu yersin.

çok teşekkür ederim uyucam ..

Günaydın kızlar dün gece 23:50 de oğlum.emirim dünyaya geldi çok erken oldu çok şükür bebeğimde bende çok iyiyiz emirimi hala görmedim uyku tutmuyo biran önce görmek istiyorum

öncelikle hayırlı olsun. iyi olmanıza sevindim. kaç kilo doğdu merak ediyorum açıkçası.?

Günaydın kızlar dün gece 23:50 de oğlum.emirim dünyaya geldi çok erken oldu çok şükür bebeğimde bende çok iyiyiz emirimi hala görmedim uyku tutmuyo biran önce görmek istiyorum

canım hayırlı olsun aceleci çıktı ilk bebişimiz ikinizinde iyi olmasına sevindim allah mutlu huzurlu uzun ömür nasip etsin umarım bir am önce görürsün oğunu...bu durum bizde de bir heyecan yarattı valla he an herşey olabilir arkadaşlar

ohh afiyet bal şeker olsun yarasın:) akşamları yine de iyi beslen canım, etini, salatanı, ekmeğini ye. ben mesela karnabahar ve brokoli haşlamasından sıkılınca brokoli ya da karnabaharları biraz haşlayıp blenderdan çekip, içine 1 bardak süt ile 1 kaşık un koyup pişirip çorba yapıyorum. eşim pek sevmiyor ama ben bayıla bayıla yiyorum...

haşlayıp yemeye bende bayılırım ama çorba olarak içemem canım,damak tadıma uymaz pek benim :1:

aksam yemeğimi yiyorum 6 gibi...sonrasında bol meyve yiyodum ben.....onu kestim.aksam yediğim meyve de şişiriyor çünkü....sonra uyuyamıyorum....zaten gün içinde ofiste yeterince meyve yiyorum evde de yemeyiverim:34:

Aynı şey bende de oldu canım. Ama ben ilk aylardan beri gaz sıkıntısı çektiğimden artık alıştı benim herif. Duymazlıktan geliyo. Hatta bi keresinde nasıl beceriyorsun ya ben hayyat yapamam falan deyip denedi. Çıkardığı sese 2 gün güldük. Artık eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz bu durumu. En azından bir süreliğine. :1::1:

proletimmm sanırım bizde de öyle olacak artık,yavas yavaş eğlenceli hale getirmeliyim bende:34::16:

haşlayıp yemeye bende bayılırım ama çorba olarak içemem canım,damak tadıma uymaz pek benim :1:

aksam yemeğimi yiyorum 6 gibi...sonrasında bol meyve yiyodum ben.....onu kestim.aksam yediğim meyve de şişiriyor çünkü....sonra uyuyamıyorum....zaten gün içinde ofiste yeterince meyve yiyorum evde de yemeyiverim:34:

proletimmm sanırım bizde de öyle olacak artık,yavas yavaş eğlenceli hale getirmeliyim bende:34::16:

Bak sana bişi daha anlatayım da rahatla iyice :1::1:
Bi gün yine kaçırdım ben yemekten sonra, ses çıkmadı diye derin bi oh çekmişken hafif bi koku yayıldı. Kocam döndü "Aşkım bana söylemek istediğin bişey var mı?" dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilememiştim. Kıpkırmızı oldum.
:30::30:
Sonra o güldü güldürdü. Adamlar iğrenmese bari bizden. Benim herif pinpirikli biraz ama napayım mazeretim var..

Bak sana bişi daha anlatayım da rahatla iyice :1::1:
Bi gün yine kaçırdım ben yemekten sonra, ses çıkmadı diye derin bi oh çekmişken hafif bi koku yayıldı. Kocam döndü "Aşkım bana söylemek istediğin bişey var mı?" dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilememiştim. Kıpkırmızı oldum.
:30::30:
Sonra o güldü güldürdü. Adamlar iğrenmese bari bizden. Benim herif pinpirikli biraz ama napayım mazeretim var..

ahahahhaha içinde fazla tutmuşun ondan kokmuştur bacımmm:60::60:

ayy halimize bak yaaa....amannn takmıcam bende bundan sonra uleynnn:52:

günaydınnn herkese sayfamızın ilk bebeği emiri:nazar: kocaman öpüyorum allah sağlıkla sıhhatle hastahaneden çıkmayı nasip etsin.uzun ömürlü analı babalı büyütsün darısıda sağlıkla bize olsun inşallahh:17::17:

Eltim dört gün önce doğum yaptı. Kendisine sadece pijama takımı almış. Bana sen bir de gecelik al, ilk gün pijama giyemedim altıma dedi ki onun normal doğum olmasına rağmen. Onun dışında ben bir tam takım aldım. Lohusa pijama-sabahlık. Bir takım daha pijama almayı düşünüyorum bir de polar sabahlık malum en soğuk günlere denk gelecek doğumlar.
Bu arada herkes hemen korse tak diyor doğumdan sonra listeye bir de korse ekleniyor.
Göğüsler doğum sonrası iyice şişiyormuş ona göre emzirme sütyeni ve kullanıyorsanız atleti. Benm aklıma bunlar geliyor başka ne lazım olur ki:45:

ben de sez. olmuştum ve sonrasında korse giymeyi denemiştim ancak sıkıntı basmıştı çıkarmıştım...zaten dikiş yerleri acıyorken giy çıkart kolay olmuyordu :s ay şimdi aklıma manyakça bişi geldi, alt kısmı keseceksin böylece tuvalete gidip gelirken indir çıkart olmıcak :p hehe saçmaladım...bi de benim dr. dolaşımı engelliyor biraz mı ne demişti..bende göbekli göbekli dolanmıştım..
eşimin üni arkadaşlarından biri beni doğumertesi görmüş ve göbeğime bakıp şok olmuştu..normal mi böyle kocaman filan demişti densizzzz :34:

Hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyümesini nasip etsin. Hepimizi duygulandırdın Şubat annesi olmayı beklerken oldun Aralık annesi :) Bebeğin sana süpriz yapmış. İnşallah sorunsuz çıkarsınız hastaneden, ne heyecan ne heyecan bebeğinle çabucacık kavuşup emzirmen dileği ile...
Humana steel tea diye birşey vardı, süt arttırıcı onlardan içabilirsin.

Herkese çok teşekkür ederim erken doğum riskim yoktu bende nasıl oldu anlamadım yinede aklıma şu geliyor çok kötü bi kaç hafta geçirdim dert sıkıntı üzüntü bence sebebi bu dikkat edin kendinize hiç bir şeyi kafaya takmayın bide erken doğumda şöyle oldu kanamam geldi evdeyken hemen doktora gittik alttan muayane etti açılman var bebek geliyo dedi sancımda yoktu ama sabah uyandığımda karnıma 5 dakika süren bir ağrı girdi ben ne olduğunu anlamadım bide konuyu toparlayamıyorum çok uykusuzluk bide 12de çıktım doğumdan
Bizleri aydınlattığın için saol cnm, benimde ilk aklıma gelen arkadaşların sorduğu soru oldu, önceden belli miydi diye, ama soramamıştım :) Üzüntü nelere kadir, ama hayırlısı buymuş, iyi taraflarını düşünmeye çalış :34: İnşallah bebiş de çabucacık toparlar. :nazar:
Herkese günaydınnnn ,

Dün dr gittim arkadaşlar.. 29 hafta 2 günlük olmuşum.. Yürüdüğümde karnımın alt tarafında sanki bi çekilme ve sertleşme oluyordu.. Buna raağmen bebeğim hareketli .. Dün doktor bu sıkıntılarımın sebebinin bebeğin suyunun fazla olmasıymış bununda sebebinin şeker kaynaklı olduğunu söyleyerek şekeri tamamen bırakmamı söyledi ve diyet verdi.. Kafama takıldı 29 haftalığım 15 gün sonra şeker yüklemesini istedi sanki biraz geç kalmadıkmı ..Tabi suyun fazla olması bebeğin kalp atışlarının düşmesine neden oluyor.. 15 gün sonra şeker yüklemesi,sarılık,idrar testleri istedi..Radyotom&Radyomara gigip 4boyutlu sanografi çektirebileceğimide söyledi.. Buarada bebeğim 1.442 gr olmuş sizce kilosu iyimi haftasına göre ..
Alltaki etikete göre bebeğin kilosu önde gibi dr. belkide bu sebeple de şekere yordu, ama tabi tahlillerde çıkacak ortaya..Genetik bile olabilir bu kilo işi..

hehe siz daha yeni evlisiniz ondan sana tuhaf geldi heralde, ama bana hiç tuhaf gelmiyor böyle şeyler ben mi çok doğalım rahatım bilemedim :26: aslında bende sonrasında hala utanıuorm bi parça ama üzerinde de durmuordum :) şimdi siz böyle anlatınca kendimi ayıcık gibi hissettim :30:

doktorlar programına çıkan bir dr. anlatmıştı "gaz konusu" işlenirken :) Eşler, gaz çıkarmadan utanmasın. Mutlu ve huzurlu bir yuvadan bu sesler ne kadar yükseliyorsa o kadar güzel mi ne demişti ona benzer bişeyler :) hiç unutmam...Bütün salon alkıştan yıkılmıştı herkes çok mutlu olmuştu filan :pppp :46::32:

canlar tünaydınnnn :16:
ne utancam umodan yaa,adam beni çıplak görmüş bundan utanmadım da pırttanmı utancam.ne sosyetesiniz :) :9:

Back
X