• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Kızlar selam ,
malum mutlu sona doğru yaklaşıyoruz.Bebekler malum kış bebeği hastaneden neyle çıkarmayı düşünüyorsunuz.Ana kucağı alan varmı markalar fiyatlar paylaşalım mı bende alayım diyorum :)

Mother care'dan Greco evo ldım, 1200 anakucağıyla yağmurluğuyla, polarlı kılıfıyla birlikte, +250 tl hediye çeki verdiler. kampanya devam ediyor mu bilmiyorum ama yoksa da başka kampanyalar vardır sanıyorum. bir de eminönünde bir yer varmış, oradan arabalar uygun fiyta bulunabiliryormuş.

Herkese merhaba, 33. haftadayım, bu perşembe doktorumla randevum var, miniciğimi göreceğim inşallah.:)Doktorumla olası doğum haftası ve doğum şekilleri hakkında konuşmak istiyorum. Malesef bizim ailenin kadınları çok zor, ağır doğumlar geçirdiğinden bu konu benim için çok önemli... Aranızda dr.yla bu konuyu konuşan var mı, ya da dr. tarafından bir şey söylenen? ne dersiniz çok mu erken konuşmak için?

slm cnm hg. bende yaklastikca tirsiyorum nolcak nasil olcak ne zaman olcak ruyalarima giriyo vallahi:31:

bir de beni düşünün 3.sezeryan olacağı için daha da korkuyorum.depresyondayım diyebilirim,kendim umurumda değil de bebişlerimi düşünüyorum,ağlıyorum.sonra sakinleşiyorum 4. de olsa nasıl olur diyorum.

slm cnm hg. bende yaklastikca tirsiyorum nolcak nasil olcak ne zaman olcak ruyalarima giriyo vallahi:31:

bir de beni düşünün 3.sezeryan olacağı için daha da korkuyorum.depresyondayım diyebilirim,kendim umurumda değil de bebişlerimi düşünüyorum,ağlıyorum.sonra sakinleşiyorum 4. de olsa nasıl olur diyorum.

Benim ilk ama es kaza sezeyan fotosuna denk gelip dehşete düştüm. Allah'ım nolur riskli birşey olmasın normal doğum olsun diye dua ediyorum. Nedense beni çok korkuttu. Halbu ki daha bi kolay diyor herkes..

canm geçen hafta sağlık olcağının bana verdiği ebe geldi doğum hakkında bilgilendirdi
anne çantasında:
3 pijama takımı
1 hırka
kalın çorap( doğumdan sonra üşütme gelebliliyormuş)
3-4 alt ve üst iç çamaşırı
yüz havlusu
kağıt peçete
1 terlik(su geçirmeyen olursa iyi olur dedi)
ıslak mendil
dedorant,diş fırçası-macunu(doğumdan sonra kadınlar kendini kötü hissedebiliryormuş)
yüz havlusu
hasta bezi
bebişin çantasında:
3-4 tane zıbın
3-4 patik,eldiven,şapka
1 temiz küçük çarşaf(bebeği yatırdıkları yatağın üstüne serersin daha hijenik oluyormuş)
biberon
battaniye(ben 1 kalın 1 ince battaniye koydum)
10 tane bebek bezi
ıslak mendil

şimdilik bu kadar eksik bişeler olursa eklerim yine

teşekkürler canım çok sağol.doğum yaklaştıkça geriliyorum ben de galiba.size bile küsüyorum cvp yazmadınız diye :9 bişeyler aldım hazırlıyorum artık ama hep eksikler varmış gibi geliyo.bide sezeryan mı normal doğum mu belli olmyınca insan neyi ne kadar bırakıcanı bilemiyo :18: çalışıyorum çok zamanım olmuyo pc başında.sizlere de çok yazamıyorum.hayırlısı bakalım heyecanlı bekleyiş sürüyo :49:

Benim ilk ama es kaza sezeyan fotosuna denk gelip dehşete düştüm. Allah'ım nolur riskli birşey olmasın normal doğum olsun diye dua ediyorum. Nedense beni çok korkuttu. Halbu ki daha bi kolay diyor herkes..
normal doğum çok isterdim ama önemli olan sağlık,bakmayın zaten sezeryan videolarına.kötü geçmedi sezeryanlarım da,evde çocuk olunca bir de onları düşünüyor insan.
ilkinde hiç anlamamıştım zaten.çok duygusalım bu aralar...

normal doğum çok isterdim ama önemli olan sağlık,bakmayın zaten sezeryan videolarına.kötü geçmedi sezeryanlarım da,evde çocuk olunca bir de onları düşünüyor insan.
ilkinde hiç anlamamıştım zaten.çok duygusalım bu aralar...

Öyle canım. Sınırların üstünde olmayacak bir normal doğuma ne gerek var? Kimsenin kötü geçmiyor zaten nedense ben çok etkilendim..

Şey kaç yaşında çocuğunuz?

kızlar bu arada dr.umla konuştuk bugün biraz.doğum şekliyle ilgili.epidural doğum sordum yapıyolarmış.yakın zamanda bi arkadaşım yaptı belden uyuşturularak.çok rahattı bebeğin doğduğu anı görmek çok güzeldi dedi.aslında benim aklımda hep normal doğum vardı ama şimdi korkuyorum.onca ağrıyı sancıyı çekip bi de zor olursa dikiş olayı filan onda da oluyosa ne gerek var diyorum onca sıkıntıyı çekmeye.kafam çok karıştı bu konuda.sizler ne düşünüyosunuz?

kızlar bu arada dr.umla konuştuk bugün biraz.doğum şekliyle ilgili.epidural doğum sordum yapıyolarmış.yakın zamanda bi arkadaşım yaptı belden uyuşturularak.çok rahattı bebeğin doğduğu anı görmek çok güzeldi dedi.aslında benim aklımda hep normal doğum vardı ama şimdi korkuyorum.onca ağrıyı sancıyı çekip bi de zor olursa dikiş olayı filan onda da oluyosa ne gerek var diyorum onca sıkıntıyı çekmeye.kafam çok karıştı bu konuda.sizler ne düşünüyosunuz?

Bana cok mantikli gorunuyor epidural sezaryen, en azindan dikis yok, ameliyattan cok farkli, hayatina cok daha rahat devam ediyorsun, ben ailedeki kotu dogum hikayelerinden cok etkilendigim icin basindan beri epidural sezaryen diyordum ama benim bile aklim celiniyor...

Bana cok mantikli gorunuyor epidural sezaryen, en azindan dikis yok, ameliyattan cok farkli, hayatina cok daha rahat devam ediyorsun, ben ailedeki kotu dogum hikayelerinden cok etkilendigim icin basindan beri epidural sezaryen diyordum ama benim bile aklim celiniyor...

epiduralde dikiş olmuyo mu?ben sezeryanla aynı ama sadece uyanık kalıyosun diye biliyodum.öyle değil mi?

Öyle canım. Sınırların üstünde olmayacak bir normal doğuma ne gerek var? Kimsenin kötü geçmiyor zaten nedense ben çok etkilendim..
Şey kaç yaşında çocuğunuz?
biri 9, diğeri ise ocakta 4 ü bitirecek :)

aralık annelerinde normal doğum yapan çok ,iyi geçen çok. ama ben dr .ne önerirse onu kabul ederim herhalde.iki sezeryanımda da genel anestezi olmadım,bundada uyanık olmak istiyorum...herşey yolunda gidiyorsa normal doğum sancısını çekmek isterdim ama.

haksever;
odan harika görünüyor,zaten tertibini düzenini çok beğeniyorum.güle güle kullansın kızın.

Oo masallah gule gule guzel gunlerde kullanmak nasip olur ins..
Bwnim de her seyim hazir ama daha erken geliyor bana duzenlemek icin bazen de gec geliyor😋 ocak 24 te karne vericez ondan sonra tatil o arada hazirlarim diyorum bakalim kismet

Merhaba arkadaslar dogum sekilleri konusulmus oh oh.
Ben de planli sezaryan dusunuyorum.normalde canim cok kiymetli degildir ama normal dogumu hayal edemiyorum garip geliyor.i agri sanci yok nisan yok su yok aciklik yok bilmem bisey bana cok uzun ve urkutucu geliyor.ama daha konusmadik doktorumla normal dogum kolay olsa vucudun toparlanmasi daha iyi oluyor onun da farkindayim uffff bilmiyorummm😔
Bu arada beni sac diplerim fena uzadi sacimin yarisi kahve yarisi sari oldu doguma yakin rofle yaptirmayi dusunuyorum yaptiran var mi ne kadar kala yaptirilir bilginiz var mi

Oo masallah gule gule guzel gunlerde kullanmak nasip olur ins..
Bwnim de her seyim hazir ama daha erken geliyor bana duzenlemek icin bazen de gec geliyor😋 ocak 24 te karne vericez ondan sonra tatil o arada hazirlarim diyorum bakalim kismet

canım sen de öğretmensin heralde.ben de öğretmenim ve aramızda 2 gün var sadece :3: .ben de bazen erken diyorum düzenleme için bazen de eyvah geç mi kaldım ki diyorum.ama izne ayrılınca da boşluğa düşücez yapacak bişey bulamıycaz en iyisi izni bekleyim deyip oyalanıyorum.sen de 24 ocakta mı izne ayrılıcaksın?32. hafta raporunu aldın mı?

epiduralde dikiş olmuyo mu?ben sezeryanla aynı ama sadece uyanık kalıyosun diye biliyodum.öyle değil mi?

İlk doğumumu epidural sezaryen yaptım keşke dikiş olmasa:))
Tabii ki oluyor normal sezaryen ameliyatı sadece belden aşağısı uyuşuk olduğu için bebeğin çıkış anını ilk ağlayışını duymuş oluyorsun onun dışında bildiğin sezaryen işte..

canım sen de öğretmensin heralde.ben de öğretmenim ve aramızda 2 gün var sadece :3: .ben de bazen erken diyorum düzenleme için bazen de eyvah geç mi kaldım ki diyorum.ama izne ayrılınca da boşluğa düşücez yapacak bişey bulamıycaz en iyisi izni bekleyim deyip oyalanıyorum.sen de 24 ocakta mı izne ayrılıcaksın?32. hafta raporunu aldın mı?

Evet cnm ben de ogretmenim.benim bu cuma 32+0 oluyor cumartesi gidicem doktora ins o zaman alicam calisabilir raporumu.24 ocak karne gunu 35+0 oluyorum zaten ara tatil giriyor 7 subatta 37+0 olucam o zaman izne ayrilmayi dusunuyorum Allah izin verirse.10 subatta okula baslamiycam

Canlarr.hep bebege kendimize hazirlik yapiyoruz ya eve:))ben butun konservelerimi yazin yaptim.yemege yetisemedigim yerde 1 kavanoz acarim rahat ederim diye.simdide arkadasim la gun belirledik ayiptir solemesi dolma sarip borek yapip buzluga aticaz.bebek gormeye gelen oldumu cikaririm zaten gelen haberli gelir:)iyi olur diye dusunuyorum.ne dersiniz?

Back
X