Yanlış anlaşılma olmasın canım 37. haftaya kadar şalışma hakkımız var fakat normal doğum 40 hafta üzerinden hesaplandığı için devlete göre son 3 haftanı evde geçirmek zorundasın geri kalan 5 haftanıda doğum sonrası kullanabiliyosun diyelimki benim gibi sezeryan veya erken doğum oldu 38.39 haftanda doğurdun kulannaılmamaış olan aradaki haftalar yaniyormuş 37. hafta izne çıktın 38 normal veya sezeryan oldun 8+7 yapamıyomuşsun doğum öncesi iznin maksimum 5 haftasını kullanabiliyormuş özellikle tekrar tekrar sordum teledofondaki şahsa oda kesin bilgi doğumdan önceki izninizin en fazla 5 haftasını doğumdan sonrasına aktarabilirsiniz dedi![]()
şöyle söyliyeyim diyelimki ben 37. haftada izne çıktım bebeğiminde erken geleceği tuttu ertesi gün kucağıma aldım oh ne ala 8+8 çocukla geçireceğim dediğim an malesef evdeki hesap çarşıya uymuyor ve bemim kullanamadığım 3 hafta izin heba oluyor ve ben doğumdan sonra maksimum 5 hafta doğum öncesi iznimi 8 hafta doğum sonrası iznimle birleştirebiliyorum malesef bu şekildeymiş