Günaydın kızlar

) bugün yarın bizde alışverişe çıkıyoruz son eksiklerini alıcağım oğlumun kendimede yapıcam sonra çantaları hazırlıycam oldu bitti :)) heycan sarıyo artık . Bide uzun süre yürüyemiyorum artık karmım sertleşip ağrıyo iyice ağırlaşmadan halledeyimde bundan sonrasını evimde oturarak geçiriyim :) bende sezeryan istiyorum eşim iyice düşünüp karar vermemi söyledi . Normal doğumun sancısı o çıkış anındaki acı dikişi beni korkutuyo . Sezeryan olsam uyandığımda oğlum doğmuş olcak ama sonrası düşündürüyü kendim kalkıp oturanilicekmiyim bebeğimi kucağıma alıp gezdirebilicekmiyim evde emzirebilicemmi bunlar beni düşündürüyo ... Sezeryan olan anneler sonradı nasıl anlatabilirmi ??
Ben 4 sene önce epidural sezeryan oldum, normalden farkı doğum sürecini birebir yaşıyorsun kafan biraz güZel şekilde :) perde oluyor karın kısmında sen ne olduğunu göremiyorsun, operasyon sırasında hissettiğinde sadece karnına dokunulmasın gibi, bebek çıkarken de karnına bastırılıyor. En güzel yanı, bebeğin ağlama sesini duyuyorsun. Çıkar çıkmaz memene koyuyorlar :) o kısmı çok büyüleyici sanki normal doğum gibi. Bir de normale kıyasla daha az dozda narkoz verildiği için operasyon süresi daha kısa.
Sonrasına gelince bende odama indirdiklerine bi titreme olmuştu, aynısı ameliyata girerken de olmuştu öyle diyorlar nası girersen öyle çıkarsın ...şeklinde
Bacakları bi süre uyuşuk hissediyorsun..sonrası sezeryan ile aynı..sonda takıyorlar bi süre tuvalete kalkmıyorsun, bebiş ağladıkça birileri memene getiriyor :) ben gündüz 3 te olmuştum, gece 12 de yürütmüştü sanki beni hemşireler o ilk kalkış anı zor gelmişti
Karnın acıyacak işte biraz, özellikle ilk günler zor, günden güne acısı azalacak ve de Can'ın ne kadar acısa da bebek için doğruluyor insan o ağladı mı düşünmeden kalkıyorsun yerinden.
Annem bana çok yardımcı olmuştu o dönem, ev işleri sofra kur kaldır vs. Ile
Bu arada benim böyle geçti, çok kısa sürede toparlanıp hiç acı hissetmedim diyen de var