2014 Şubat Anneleri

kızlar yalnız deilsiniz biz de sizin gibiyiz. ne inek sütü ne de devam sütü içmiyor. sabah kahvaltısına 3 ölçek toz mama katıyoruz. biberon doğduğundan beri kullanmadı zaten, sadece beni emiyor günde 4 kez. o da benim sol taraftan süt gelmiyor zaten, 1 bardak filan ancak içiyordur.
inek sütü ve devam sütü kaşıkla denedim ama ağzından akıtıyor hep sevmedi nedense. biz de 9-10 aylıktan beri muhallebisine koyuyoruz.
ya biz doktora götürüp kan ölçümü filan da yaptırmadık. sadece devit ve demir damlası kullanıyoruz. onu da her gün değil. aranızda balık yağı kullanan var mı? bağışıklığı güçlendiriyormuş diye duydum.

bir de bir arkadaş zararlı olduğunu söyledi ama ben arasıra brunobaby gibi serum fizyolojik kullanıyorum, sonuçta çocuğun burnu sümük olduğunda onu atamıyor aspiratörle de çekiyorum. bir de yemek yerken elini burnuna sokup burnuna giden yiyecek artıklarından dolayı hapşirıyor o zaman da serum fizyolojik işime yarıyor. aspiratörle çekiyorum burnundaki şeyleri. aslında yazın her gün banyo yaptırır burnunun doğal ıslaklığıyla da sümüğünü temizlerdim ama biz kış döneminde haftada 1 kez banyo yaptırıyoruz.

sizce zararlı mıdır, serum fizyolojik? tuzlu su diye biliyorum ben, doktorlar da öneriyor...
Bende emziriyorum sadece sutumde cok yok anca bir bir bucuk bardaktir benimde gecede bi biboron mama veriyodum inek sutu denedim cocuk mamayida birakti bakalim alcakmi bide gece bir bardaktan muhallebi yapiyorum yeter hrelde yogurtta yiyo bi kase peynirde yiyo sutlac yer olunca sut corbasi icer yeter herelde :)

Burnunuda gerek olunca yapiyosundur ben surekli yapmam bi kere kullandik biz tuzlu su gecen hastaliginda baska gerek olmadi

Haksever malesef 4 aydır bende veremiyorum Bencede şaka gibi.zaten emmeyi bırakmıştı 9 aylikken SAdece uyurken verdiğim biberonuda bıraktı. o_O

Bardaktan da içmeyi bilmiyo. .bilse bile farketmiyo çunku sutu sevmiyo devam sütü de dahil kaşıkla bile istemiyo:KK57:

Şaşırdım bende napim karışım yaptığımda hem inek sutu hem toz mama atiyo birkaç ölçek:KK51:

Böyle nadir var bizim gibi galiba:KK57:

Çünkü ya anne sütü alır bebek ya biberon:KK56:
Bizimki emiyo sutle muhallebi yiyo sut corbasi sutlacta srver olunca yer yogurtu zaten seviyo yeterli herelde

Valla lipcigim bunu 2dir soyluyorsun dikkatimi cekiyor .anne sutu iyu hos ama 1 yasinda cocuk icin asla yeterli degil.ayrica sen bu cocugun yemek yemeye baslarken cekecegi sikintiyi dusunebiliyor musun? Gelismesi gereken cene kaslari, yutma cigneme becerisi ne olacak? Allah yardimcilari olsun bence...

canım ben hep süt sorunu yaşadığım için çok özeniyorum sütü çok ve besleyici olan annelere. bir de ek gıdaya geçtikten sonra da kendi çocuğuma yemek yedirirken çok zorlanıyorum. halbuki çocuk acıktığında hep meme meme diyerek yanıma geliyor. memeyi ve sütü seviyor çocuk, diğer gıdalara hiç böyle istek duymuyor, walla bilmiyorum napıcaz. sanki mutsuz oluyor yemek yerken

Buda doru anne sütü her ihtiyacı karşılamıyor bide ben 6 aydan sonra yetersiz olduğunu duymuştum. .Şimdiki çoğu Prof 4 . ayda ek gıda baslanilsin diyo astım ve Bi çok alerjik hastalığa yakalanma riski azaliyomus:KK56:

valla bana yemek yedirme sorunundan illallah geldiği için en kolayı emzirmek diye düşünmüştüm, o yüzden özeniyordum, o anlattığım kuzenimin evinde yatılı bakıcı var zaten bizim gibi gecede 4-5 defa uyanma olayı hiç olmadı, sütünü sağıp dolaba koyuyor, bakıcı da gece o sağdığı sütü biberonla veriyormuş, 34 yaşından sonra keyfi üniversiteye başladı, biz para kazanmaya işe geliyoruz çocuğu bırakıp, kız keyfi olarak üniveristeye gidiyor,
çok sinir oluyorum ya düşündükçe

kızlar yalnız deilsiniz biz de sizin gibiyiz. ne inek sütü ne de devam sütü içmiyor. sabah kahvaltısına 3 ölçek toz mama katıyoruz. biberon doğduğundan beri kullanmadı zaten, sadece beni emiyor günde 4 kez. o da benim sol taraftan süt gelmiyor zaten, 1 bardak filan ancak içiyordur.
inek sütü ve devam sütü kaşıkla denedim ama ağzından akıtıyor hep sevmedi nedense. biz de 9-10 aylıktan beri muhallebisine koyuyoruz.
ya biz doktora götürüp kan ölçümü filan da yaptırmadık. sadece devit ve demir damlası kullanıyoruz. onu da her gün değil. aranızda balık yağı kullanan var mı? bağışıklığı güçlendiriyormuş diye duydum.

bir de bir arkadaş zararlı olduğunu söyledi ama ben arasıra brunobaby gibi serum fizyolojik kullanıyorum, sonuçta çocuğun burnu sümük olduğunda onu atamıyor aspiratörle de çekiyorum. bir de yemek yerken elini burnuna sokup burnuna giden yiyecek artıklarından dolayı hapşirıyor o zaman da serum fizyolojik işime yarıyor. aspiratörle çekiyorum burnundaki şeyleri. aslında yazın her gün banyo yaptırır burnunun doğal ıslaklığıyla da sümüğünü temizlerdim ama biz kış döneminde haftada 1 kez banyo yaptırıyoruz.

sizce zararlı mıdır, serum fizyolojik? tuzlu su diye biliyorum ben, doktorlar da öneriyor...
Ay Sizde mi lipim ama yine şükür bi Bardaktan olsa anne sütü aliyo:KK52:

Doktor bizede hiç öyle kan ölçümü yapmadi d vitamini hapı hariç hiç bi ekstra vitamin vermedi:eek:

Balık yağı ne kullanmiyoruz:KK51:

Hastalık dışında burnu tikanmiyo çok eğer tikanirsada Aspiratör kullanıyorum sadece:KK56:

Kizlar demekkii hemizin sorunu aynidir...minada gece cok kalkiyor bende cok zorlaniyorum..bide benim kizim peynir yogurt bide sebze corbalarini yemiyor....hasta oldugundan berii yemekten tamamen kesildii..yoksa kizim yogurt ve sebze corbalarini seve seve yerdi...devam sutu ve inek sutu denedim icmedim..sadece anne sutu iciyor ikiz gibi yapisigiz...su icmeyi cok seviyor bardakla icer...biz hic biberon kullanmadik...

valla bana yemek yedirme sorunundan illallah geldiği için en kolayı emzirmek diye düşünmüştüm, o yüzden özeniyordum, o anlattığım kuzenimin evinde yatılı bakıcı var zaten bizim gibi gecede 4-5 defa uyanma olayı hiç olmadı, sütünü sağıp dolaba koyuyor, bakıcı da gece o sağdığı sütü biberonla veriyormuş, 34 yaşından sonra keyfi üniversiteye başladı, biz para kazanmaya işe geliyoruz çocuğu bırakıp, kız keyfi olarak üniveristeye gidiyor,
çok sinir oluyorum ya düşündükçe
Lipim Doru sun sadece anne sutu vermek rahatlik sen çok iyi anlıyorum bende mücadeleyle yedirdim için ama 1 yaşındaki bebeginde sadece anne sutuyle beslenmesi çok emin değilim ama doru değil galiba.:eek:

Ek gıda işi gerçekten çok zormus heleki bizim gibi yemeyi sevmeyen bebekleri olanlar icin:KK51:

Kuzenin rahat ama heryerden bakıcısı ne varmış bebeginin:KK16:

Ay Sizde mi lipim ama yine şükür bi Bardaktan olsa anne sütü aliyo:KK52:

Doktor bizede hiç öyle kan ölçümü yapmadi d vitamini hapı hariç hiç bi ekstra vitamin vermedi:eek:

Balık yağı ne kullanmiyoruz:KK51:

Hastalık dışında burnu tikanmiyo çok eğer tikanirsada Aspiratör kullanıyorum sadece:KK56:
Yaa bizde hic kan degerine bakmadik...sade d vitamini kullandik..

Yaramazmı kızçem yürüdümü oğluşun o_O
Hemde çok kutukutupensem:eek:

Artık yetisemiyorum o derece:mad:

Sürekli bagiriyo sebepsiz:KK57:

Kulaklarimda hep oglumun sesi:confused:

10 aylıkken yürüdü zaten 4 .aydan beri hareketli bi bebekti:KK31:

Kaç kes kom şu şikayete geldi bebeğimiz çok agliyo bagiriyo yatamıyoruz ne diye:KK67:
Yatan kadar oyuncakları yere vuruyo pat pat diye sürekli ses cikariyo:mad:

Elinden alincada dakikalarca bagiriyo:KK57:

Mete nasi:KK15: bebek anlatsana biraz huyu kilosu boyu yemesi icmesi:oops:

Aralk annelerine bakiyordum da birisinin cocugu 14.800 gr boyu da 86.cm mis :eek:
birisi de cocugu 10.5 kilo oldugu icin ufak yapili filan demis, yaw ne dio bu insanlar biz napalim bizim sipa kiyafetleriyle ancak 10 kilo geliyor:)
Ama 15 kilo olan cocuk hic normal deil doktora filan goturmuyolar herhalde, goturseler direkt diyet verirdi
canım biz elbiselerle 9700 geldik. boyda 76 cm. bugün aile hekimine sordu sınırın altında kontrol etmek lazım dedi. haftaya salı gidip hem menenjiti vuracağım hem de kontorllerini yaptırıp problemi bulmaya çalışacağım.

Benim kizim sut icmiyo :KK43:(( devam mama sutude icmiyo saka gb :/ nabicam sutleri nasil iciriyosunuz gece uykusunda bile dilini iktiriyo emiyo sadece sutum yokki cok cok emzireyim sute ihtiyaci var
A

Kaç kes kom şu şikayete geldi bebeğimiz çok agliyo bagiriyo yatamıyoruz ne diye:KK67:

Mete nasi:KK15: bebek anlatsana biraz huyu kilosu boyu yemesi icmesi:oops:[/QUOTE

Mete nasi:KK15: bebek anlatsana biraz huyu kilosu boyu yemesi icmesi:oops:
Vayy yaramaz vay Mete sessiz genel olarak ama yaramaz hiç durmuyo oda yerindr 10.5 aylık yürüdü benimkide hareketli baya sakin bi bebek kendi kendine oynar 11400 kilosu boyu 80 cm güzel gelişimi yemesi bu aralar iyi değil ama genel olarak yiyo senin oğluşunum gelişimi nasıl

lipim yazmaya şimdi devam ediyorum. doktor neden bu kadar iştahsız dedi ben de ishal olduk, sonra bronşit ayrıca diş dedim. doktor neyse sağlıklı olsunda kilo önemli değil dedi. bütün sözler puffff uçtu gitti. bunun üzerine bende bişey diyemedim. benimki bir dakika bile br yerde durmuyor bide.:( lafı bir yere bağlayacaktım ama uykusuzluktan ve yorgunluktan unuttum:):)
hakseverim geçmş olsun canım. bol bol yoğurt ye , benim dişler iyi değildir normalde ama hem hamileyken hem de sonrasında yoğurt bolca tükettiğim içindir herhalde problem yaşamadım. diş ağrısı gibi berbat bir ağrıda yok.

canım ben hep süt sorunu yaşadığım için çok özeniyorum sütü çok ve besleyici olan annelere. bir de ek gıdaya geçtikten sonra da kendi çocuğuma yemek yedirirken çok zorlanıyorum. halbuki çocuk acıktığında hep meme meme diyerek yanıma geliyor. memeyi ve sütü seviyor çocuk, diğer gıdalara hiç böyle istek duymuyor, walla bilmiyorum napıcaz. sanki mutsuz oluyor yemek yerken
Evet o sut sorunu bende de oldu, 5 bucuk aylikken birakti.ne kadar uzuldugumu tahmin edersin.hala emziren anneleri gorunce gozlerim doluyor.dedigin gibi para kazanicaz diye cocugu birakiyoruz tum gun, bu yuzden sutten de mahrum kaldi benimki.ama yemek konusu da cok onemli.bak ben aventin tavsanli bir seti var onu aldim ilk basta.tabagin dibinde tavsan resmi var.hep onu gosterdim yemegi azalinca.bak bitirince tavsan cikacak annecim vs. Diyip gosterince cok guluyordu, daha bir sevkle yiyordu tavsan ciksin diye:) bu tarz bir oyun ise yarar mi dersin?

Back
X