- 10 Nisan 2009
- 9.012
- 4.485
- 773
- 36
Bende emziriyorum sadece sutumde cok yok anca bir bir bucuk bardaktir benimde gecede bi biboron mama veriyodum inek sutu denedim cocuk mamayida birakti bakalim alcakmi bide gece bir bardaktan muhallebi yapiyorum yeter hrelde yogurtta yiyo bi kase peynirde yiyo sutlac yer olunca sut corbasi icer yeter herelde :)kızlar yalnız deilsiniz biz de sizin gibiyiz. ne inek sütü ne de devam sütü içmiyor. sabah kahvaltısına 3 ölçek toz mama katıyoruz. biberon doğduğundan beri kullanmadı zaten, sadece beni emiyor günde 4 kez. o da benim sol taraftan süt gelmiyor zaten, 1 bardak filan ancak içiyordur.
inek sütü ve devam sütü kaşıkla denedim ama ağzından akıtıyor hep sevmedi nedense. biz de 9-10 aylıktan beri muhallebisine koyuyoruz.
ya biz doktora götürüp kan ölçümü filan da yaptırmadık. sadece devit ve demir damlası kullanıyoruz. onu da her gün değil. aranızda balık yağı kullanan var mı? bağışıklığı güçlendiriyormuş diye duydum.
bir de bir arkadaş zararlı olduğunu söyledi ama ben arasıra brunobaby gibi serum fizyolojik kullanıyorum, sonuçta çocuğun burnu sümük olduğunda onu atamıyor aspiratörle de çekiyorum. bir de yemek yerken elini burnuna sokup burnuna giden yiyecek artıklarından dolayı hapşirıyor o zaman da serum fizyolojik işime yarıyor. aspiratörle çekiyorum burnundaki şeyleri. aslında yazın her gün banyo yaptırır burnunun doğal ıslaklığıyla da sümüğünü temizlerdim ama biz kış döneminde haftada 1 kez banyo yaptırıyoruz.
sizce zararlı mıdır, serum fizyolojik? tuzlu su diye biliyorum ben, doktorlar da öneriyor...
Burnunuda gerek olunca yapiyosundur ben surekli yapmam bi kere kullandik biz tuzlu su gecen hastaliginda baska gerek olmadi