2014 Şubat Anneleri

Evet o sut sorunu bende de oldu, 5 bucuk aylikken birakti.ne kadar uzuldugumu tahmin edersin.hala emziren anneleri gorunce gozlerim doluyor.dedigin gibi para kazanicaz diye cocugu birakiyoruz tum gun, bu yuzden sutten de mahrum kaldi benimki.ama yemek konusu da cok onemli.bak ben aventin tavsanli bir seti var onu aldim ilk basta.tabagin dibinde tavsan resmi var.hep onu gosterdim yemegi azalinca.bak bitirince tavsan cikacak annecim vs. Diyip gosterince cok guluyordu, daha bir sevkle yiyordu tavsan ciksin diye:) bu tarz bir oyun ise yarar mi dersin?
Insallah canim ya denemeye deger kesinlikle...artik anliyorlar bircok seyi ne de olsa

lipim yazmaya şimdi devam ediyorum. doktor neden bu kadar iştahsız dedi ben de ishal olduk, sonra bronşit ayrıca diş dedim. doktor neyse sağlıklı olsunda kilo önemli değil dedi. bütün sözler puffff uçtu gitti. bunun üzerine bende bişey dimki bir dakika bile br yerde durmuyor bide.:KK43: lafı bir yere bağlayacaktım ama uykusuzluktan uttum:):)
hakseverim geçmş olsun canım. bol bol yoğurt ye , benim dişler iyi değildir normalde ama hem hamileyken hem de sonrasında yoğurt bolca tükettiğim içindir herhalde problem yaşamadım. diş ağrısı gibi berbat bir ağrıda yok.
Canim selam benim kizla aynilar bizimkinin boyu 2-3 cm daha fazla galiba. Ama doktoru n alt sinir demesi dogru degil bence. ciplak 9,5 kilo kiz bebeklerde % 50 lik persentile denk geliyor o da ortalama kilo.telas edecek bir sey yok bence de.doktorun dedigi gibi hareketi aktivitesi ve motor gelisimi iyiyse, sik sik hasta olmuyorsa o bebek saglikli ve normal kabul ediliyor. bizim kiz 10-11aylikken yurumeye basladi dolayisiyla kilo alimi da iyice yavasladi bilmiyorum ya tek derdim saglikli olmalari...

Hemde çok kutukutupensem:eek:

Artık yetisemiyorum o derece:mad:

Sürekli bagiriyo sebepsiz:KK57:

Kulaklarimda hep oglumun sesi:confused:

10 aylıkken yürüdü zaten 4 .aydan beri hareketli bi bebekti:KK31:

Kaç kes kom şu şikayete geldi bebeğimiz çok agliyo bagiriyo yatamıyoruz ne diye:KK67:
Yatan kadar oyuncakları yere vuruyo pat pat diye sürekli ses cikariyo:mad:

Elinden alincada dakikalarca bagiriyo:KK57:

Mete nasi:KK15: bebek anlatsana biraz huyu kilosu boyu yemesi icmesi:oops:
Senin ilk bebisin deil mi canim?

Demekki bazı doktorlar hiç gerek gormuyo:eek:
Tatlm biz en son 9 aylikken asi ve doktor kontrolune gitmistik.kis donemi hastalik filan bulasmasin diye doktora goturmekten korkuyorum. bir de stres oluyorum v
ben doktorda.o yuzden hic kan tahlili ne yaptirmadik.icimde bir kusku oluyor bu yuzden,

ya bu aksam tarhana corbasi 2 kasik pilav biraz da tavuk yedirmistim.gece ykun madan evvel de 10-15 tatli kasigi muhallebi.neyse uyku saati gelince 9bucuk gibi odasina gittik.yavrum emzirirken memede uyudu, yatirdim.biraz mizirdandi, tekrar aldim kucagima bir kustu fiskirircasina.ustum basim cocugun ustu, uyku tulumu tum kusmuk oldu.esimi cagirdim yardim etti ustinu degistikyuzunu yikadik burnundan bile kusmuk gelmis.agladi kuzum.sonra uyudu cok sukur.simdi onun basini bekliyorum.cok moralim bozuldu.insallah bir seyi yoktur.ates filan yok cok sukur.

Evet o sut sorunu bende de oldu, 5 bucuk aylikken birakti.ne kadar uzuldugumu tahmin edersin.hala emziren anneleri gorunce gozlerim doluyor.dedigin gibi para kazanicaz diye cocugu birakiyoruz tum gun, bu yuzden sutten de mahrum kaldi benimki.ama yemek konusu da cok onemli.bak ben aventin tavsanli bir seti var onu aldim ilk basta.tabagin dibinde tavsan resmi var.hep onu gosterdim yemegi azalinca.bak bitirince tavsan cikacak annecim vs. Diyip gosterince cok guluyordu, daha bir sevkle yiyordu tavsan ciksin diye:) bu tarz bir oyun ise yarar mi dersin?
Benm de o donemlerde aksam saatleri nde sutum azaliyor hatta bitiyordu cocuk ac ac agliyordu uff ne cektim yaa.mama da iciremedik ne sma ne hipp ne baskasi. Cok zorlandim ben o donemlerde...hala da zor amao donem daha zordu sanki

Tatlm biz en son 9 aylikken asi ve doktor kontrolune gitmistik.kis donemi hastalik filan bulasmasin diye doktora goturmekten korkuyorum. bir de stres oluyorum v
ben doktorda.o yuzden hic kan tahlili ne yaptirmadik.icimde bir kusku oluyor bu yuzden,

ya bu aksam tarhana corbasi 2 kasik pilav biraz da tavuk yedirmistim.gece ykun madan evvel de 10-15 tatli kasigi muhallebi.neyse uyku saati gelince 9bucuk gibi odasina gittik.yavrum emzirirken memede uyudu, yatirdim.biraz mizirdandi, tekrar aldim kucagima bir kustu fiskirircasina.ustum basim cocugun ustu, uyku tulumu tum kusmuk oldu.esimi cagirdim yardim etti ustinu degistikyuzunu yikadik burnundan bile kusmuk gelmis.agladi kuzum.sonra uyudu cok sukur.simdi onun basini bekliyorum.cok moralim bozuldu.insallah bir seyi yoktur.ates filan yok cok sukur.

Ins biseyi yoktur canim karisik gelmistir belki ondandir fazla gelmistir yada ins bisry olmaz zeynep kusmayi biraktiktan sonra o zehirlendigimizde kustu en son biseyi yoktu defigin gb corba icirdim kustu mama yaptim kustu emzirdim kustu allah koruyo sonra uyumustu ama dedigin gb korkmustum bende bunye zayif olunca gida zehirlenmesi oluyo zaten kusunca atesi olmayinca korkma

Evde bakici olsa ne iyi olur hee kayinvaldemle yatiyo zeynep gece ilk uutup birakiyorum kafam rahat ik bikinda firlamiyorum aglasa gidiyorum cok sukur 2 gecedir daha iyi dis jeli ve bogaz icin solisyon iyi geldi herelde pusigide gecti cok sukur 10 gun oldu dis gozukmedi bile bu azi kac gunde cikcak acaba bide kac tane azi var yanduk :))) bugun esimin annesindeydik eski fotograflar cikti kizim babasinin sunnet fotorafini kimseye vermedi eve getirdik butun gun onla dolasti oleee cekmisler bide tobe tobeee bizdede bisuru var :)))

Geçmiş olsun lipim acaba yediklerinden birimi dokunduki bu şekil kusmuso_O

Ins tekrarlamaz Bu durumo_O

Enson 10 buçuk. Kilo :eek:boy 80 cm geldi. .doğdu doğal iştahlı değil mücadeleyle bu kiloya geldi:110:

Hiç sevdiği bişey yok:eek:

Yemek yemeyi ve süt içmeyi sevmeyen Bu bebek malesef:KK12:

Bu bir yilim:KK12:

10 yıla bedel oldu bu istahsizlik yuzunden:110:

Enson 10 buçuk. Kilo :eek:boy 80 cm geldi. .doğdu doğal iştahlı değil mücadeleyle bu kiloya geldi:110:

Hiç sevdiği bişey yok:eek:

Yemek yemeyi ve süt içmeyi sevmeyen Bu bebek malesef:KK12:

Bu bir yilim:KK12:

10 yıla bedel oldu bu istahsizlik yuzunden:110:
. Kıyamam canım anlıyorum senî Metede emmeyi seviyo sadece yemek yemiyo ama maşallah iyi boyu posu

bizimkinin onune oyle bir tabak koysam tavsani gorucem diye yemek falan yemez. avuclariyla saldirirdi :))

ya bu aksam tarhana corbasi 2 kasik pilav biraz da tavuk yedirmistim.gece ykun madan evvel de 10-15 tatli kasigi muhallebi.neyse uyku saati gelince 9bucuk gibi odasina gittik.yavrum emzirirken memede uyudu, yatirdim.biraz mizirdandi, tekrar aldim kucagima bir kustu fiskirircasina.ustum basim cocugun ustu, uyku tulumu

korkma
yoktes fan yok cok sukur.

korkma canim yoktur biseyi. gecenlerde disarda yemek yedik. ustune koca bir kase yogurt tedi. yatmadan once de 1 kase mama. tam esime ya nasil bu kadar yedi bu cocuk demustim ki, cumlemu bitiremedim. aman nasil bir kusmak... ki bizim kizhic kysmaz. yedikleri fazla gelmistir. neraklanms..

günaydın arkadaşlar,

sağolun ya tekrar etmedi çok şükür, ateşi de yok gece rahat uyudu, sabah da keyfi yerindeydi. aylardır kusmuyordu ben de korktum ama annelik böyle bir sey panik olmamak lazım.
bu arada antalya da domuz gribi varmış bir arkadaşın çocuğu oldu, aman dikkat avm lere, kalabalık ortamlara fazla takılmamak lazım, hava güzelse dışarda 1-2 saat gezdirmek daha mantıklı...
bir arkadaşın çocuğu da kreşe başladı, 1 hafta sonra hemen hastalandı kuzucuk, 2 gündür ateşli, yaww bu hastalıklar mahvediyor dua ediyorum kimse hasta olmasın, kimsenin tadı kaçmasın...

Geçmiş olsun lipim acaba yediklerinden birimi dokunduki bu şekil kusmuso_O

Ins tekrarlamaz Bu durumo_O

sağol canım benim, muhallebiyi bu ara pek istemiyormuş annem demişti, ama ben verirken itiraz etmeden yediydi. tarhana da her zman yediği bir çorba. bir süre ara vericez bu yemeklere, midesine iyi gelecek türden yemekler vericez bakalım.

günaydın arkadaşlar,

sağolun ya tekrar etmedi çok şükür, ateşi de yok gece rahat uyudu, sabah da keyfi yerindeydi. aylardır kusmuyordu ben de korktum ama annelik böyle bir sey panik olmamak lazım.
bu arada antalya da domuz gribi varmış bir arkadaşın çocuğu oldu, aman dikkat avm lere, kalabalık ortamlara fazla takılmamak lazım, hava güzelse dışarda 1-2 saat gezdirmek daha mantıklı...
bir arkadaşın çocuğu da kreşe başladı, 1 hafta sonra hemen hastalandı kuzucuk, 2 gündür ateşli, yaww bu hastalıklar mahvediyor dua ediyorum kimse hasta olmasın, kimsenin tadı kaçmasın...
Amin:KK68::KK68:

9.ayda kana bakıldı 12. ayda bakmadı dr gerek yok kilo iyi dedi demek ki her doktor farklı.

Yaa bizde hic kan degerine bakmadik...sade d vitamini kullandik..

canım biz de bir köpeğine bir kendisine yediriyor bu şekilde yiyor tavşanlı tabakta iyi fikir.

fazla gelmiş olabilir geçmiş olsun kuzucuğa.

aynı valla bizimkinin 3. dişi çıktı kaç gecedir uyumuyoruz.eşim de iş gezisine çıkacakmış yandık ki yandık.

herkese gunaydiiiiin. by disler oldurcek benu. 3 gundur dr dayyim. bygun yine gidicem. kuzucuk uyandi...

eklemek istediğim birşey var dün arkadaşlarım geldi biri anasıfı öğretmeni dediklerii sizinle paylaşmak istedim oyun dönemi ile ilgili
evde çoraptan kukla yapımı ve eski kazaktan kamplumbaga yapımı ve keçeden yada mutfakta kullandığımız sarı yada remkli bezler varya onlardan kitap yapımı bunları yap muhammed alinin hayal dünyası gelişsin dedi mesela kuklayı al kanepenin arkasına geç ve onunla konuş dedi siz de yapmak isterseniz aklınız da olsun bide biz d a101 den aldığımız sempatik yumurta kapı var onun içine yumurtayı koyuyorum konuşturuyorum benim yumurta yemeyen oğlum kahkaha atarak yiyor aklıma gelenler bunlar

Hoşgeldin baloncuk:KK52:

Yine oğlun iyi bize göre B8 haftadır ben 15 kerede aşağı uyanmiyo:KK57:

Bizimki bi tuhaf 10 gün mesala iyi yatiyo sa 10 gün burnumdan getiriyo:KK53:

Neden çözemedim:KK57:

Ama şükür eskiden birde yatiyodu şimdi 9 gibi 11 gibi yatiyo ama tam bi saati yok :KK57:

Sabah 8 veya 9 gibi kalkiyo:KK51:
Hoşbuldum canım :KK56: Benim oğlan doğduğunda beri gecede en az 6-7 uyanırdı hatta bazı dönemler 15 i bile gördüm ama çalışmadığım dönemlerde bu kadar sarsmazdı beni şimdi çalışıyorum otobüste uyuyorum resmen gözümü bi açıyorum durağa gelmişim apar topar insanları eze eze iniyorum otobüsten :KK48: Allah yardımcımız olsun 6 aylıkta düzelir dedim olmadı 1 yaşında düzelir dedim yine olmadı bakalım sabırla bekliyorum :KK51: Ama ben suçu kendimde buluyorum çevrem de hep benden buluyor. 2 aylığa gelene kadar çocuğu 2 saatte bir zorla uyandırırdım . Uyandırmayan arkadaşlarımın bebekleri gecede 2-3 kere anca uyanıyor benimki alıştı uyanmaya ne yapsın:KK51:

Back
X